postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » מהפכת החינוך של נפתלי בנט – פסילת ספרי קריאה ושכתוב ספר לימוד

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

מהפכת החינוך של נפתלי בנט – פסילת ספרי קריאה ושכתוב ספר לימוד

נושאים עלו ברשת, פוליטי ב 20.08.16 23:59

ח"כ תמר זנדברג (מרצ) קוראת לפעול נגד יוזמות שר החינוך נפתלי בנט בחינוך העל-יסודי: פסילת ספרי קריאה. ספרו של סמי מיכאל "חצוצרה בוואדי" לא יילמד כרומאן חובה. זאת לאחר פסילת "גדר חיה" של דורית רביניאן. ספר האזרחות שוכתב והותאם לרוח הערכים של העומד בראשו

נפתלי בנט החליט לצאת למהפכה בחינוך. לא מדובר במהפכה שחותרת לצמצום מספר התלמידים בכיתות, ולא מדובר בהעלאת שכר המורים. חינוך לדמוקרטיה? גם לא. מהפכת החינוך החדשה של בנט דוגלת בחינוך בדלני ומסתגר, שמעודד תחושת עליונות, שנאה וחשש מהאחר, כזו שמאדירה את הציונות הדתית בלבד ועל הדרך לועגת, מתעלמת ומדירה את שאר הקבוצות בחברה הישראלית.

רק לפני פחות משנה צנזר משרד החינוך את הספר 'גדר חיה' מתכנית הלימודים, כי הוא מספר על סיפור אהבה בין יהודיה וערבי. סיפור אהבה אנושי התבקש לפנות מקום  למורשת בנצי גופשטיין. היום התפרסמה בעיתון 'הארץ' ידיעה על הוצאתו מתכנית הלימודים של 'חצוצרה בוואדי', ספרו הקאנוני של סמי מיכאל, שמתאר גם הוא סיפור אהבה יהודי-ערבי.

השבוע חשפו צעירי מרצ פרטים מתוך ספר האזרחות החדש שבנט מקדם. ספר אזרחות מביש שראוי לגניזה מיידית. בין היתר, הספר מחלק את החילונים בישראל לקבוצות של "אנטי דתיים" ו-"אינם אנטי דתיים"; הוא מסתיר את המונופול האורתודוכסי על הנישואים ומכנה את יהדות ארה״ב ״ארנק פתוח״, בז לזהות החילונית, החרדית, הערבית. בקיצור לכל מי שהוא לא הציונות הדתית.

צעירי מרצ יצאו בקריאה: לעצור את ספר האזרחות של בנט. אני מזמינה אתכן ואתכם להצטרף לעמוד של צעירי מרצ ולקחת חלק בקמפיין החשוב שלהם. את מהפכת החינוך של בנט חייבים להחליף במהפכת חינוך אמתית, דמוקרטית ושוויונית. מערכת שרוצה לגדל דור חושב ולא דור מתוכנת על פי ערכיו של הבית היהודי.

רבים מבינים שהכל מתחיל בחינוך, וההתחלה הזו, של בנט, תתחיל וגם תחסל את הערכים החשובים ביותר שאפשר להעניק לתלמידי ישראל מגיל צעיר.

לצפייה בדברים בפייסבוק זנדברג:

 

נערך על ידי דליה
תגיות: , , ,

תגובה אחת

  1. דליה :

    המהפכה היא העברת מערכת החינוך ממערכת שחינכה לדמוקרטיה, לפלורליזם למערכת אינדוקטרינרית, המכתיבה למערכת את ערכי שר החינוך ומפלגתו. פסילת ספרים ושכתוב ספרי לימוד אינה נהוגה בדמוקרטיה אלא במשטר טוטליטארי.

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.