מוטי ששון, האם ראוי שתלמידי כיתה א' בחולון ילמדו בספרייה עירונית?

עיריית חולון החליטה לשבץ את ילדי כיתה א' המתגוררים בשכונת קריית פנחס איילון בבית-ספר "גול-דע", המרוחק מהשכונה. מאחר שבית-הספר עתיד לעבור שיפוץ, שלא יסתיים עד תחילת שנת-הלימודים הקרובה, הודיעה העירייה להורים שילדיהם ילמדו בספרייה העירונית, ה"מדיטק". ההורים מתנגדים

חולון – עיר הילדים הנודדים

כיתה א'? לא בבית ספרנו! תושבי קריית פנחס איילון בחולון יצאו למאבק נגד החלטת העירייה לשבץ את ילדיהם לכיתה א' בבי"ס מרוחק, אלא שאז התברר כי הגזירה חמורה הרבה יותר. עד שבית-הספר ישופץ, ילמדו התלמידים בספרייה העירונית

בחודש ינואר השנה הופתעו תושבי קרית פנחס אילון (ח300) בחולון לגלות כי חלק מילדי השכונה שובצו לבי"ס יסודי "גול-דע" המרוחק מביתם כשני ק"מ. זאת בשעה שקיימים בשכונה שני בתי ספר יסודיים. עם קבלת איגרות השיבוץ קם קול מחאה, אלא שאז התברר כי הגזירה חמורה הרבה יותר.

ביה"ס אליו שובצו הילדים  הינו בי"ס "גולדה מאיר" (שבינתיים שונה שמו ל"גול-דע") המשמש כיום כחטיבת ביניים, ונדרש בו שיפוץ יסודי. על כן לאחר מספר שבועות הודיעה העירייה כי הילדים ששובצו לביה"ס הנ"ל ילמדו בשנה הבאה בספרייה העירונית, המדיטק.

תושבי השכונה מתנגדים בתוקף לשיבוץ ב"גול-דע" קל וחומר ב"מדיטק", וזאת ממספר טעמים. ראשית, קיימת סכנת בטיחות בדרכים. על מנת להגיע למדיטק או לביה"ס "גול-דע" ייאלצו ילדי השכונה לחצות כבישים ראשיים עמוסי תנועה ברחוב פנחס איילון בעיר. הכבישים הללו משמשים גם את התחבורה הציבורית ומהווים עורק תחבורה ראשי בעיר. אך לפני כשבועיים נדרס למוות ילד בכביש בקרבת מקום, והוא בן 11 בלבד.

כמו כן "המדיטק" אינו מוסד חינוכי אלא מתחם תרבות בעיר. המבנה פתוח בכל שעות היום למבקרים המגיעים לבית הקפה, לספרייה ולמגוון אירועים המיועדים לכלל האוכלוסייה (סרטים, הצגות, סמינרים והרצאות, פסטיבלים, ועדות שונות וכיוצא באלה), כך שהילדים חשופים לקהל המבקרים, ומטבע הדברים ההורים חוששים לביטחון הילדים.

זאת ועוד, לא ברור כיצד תתנהל שגרת חיי לימודים במבנה שאין מטרתו לשמש ללימודי ילדי בית ספר, כאשר ילדי כיתות א' נמצאים במתחם מבודד אך יחד עם זאת הומה, ללא סביבה חברתית של ילדים בגילאים השונים, כאשר גם בהפסקות הם ידרשו להתפצל כדי שתתאפשר להם הגישה לחצר ? אין לדעת.

כל ניסיונותיהם של נציגי השכונה להידברות עם העירייה לצורך פתרון הבעיה עלו בתוהו. יתר על כן, הנציגים הציעו פתרון ישים, לפיו תיפתח כיתה נוספת בביה"ס "יצחק שמיר" שבשכונה, אולם הצעה זו נדחתה ע"י העירייה.

ממשרד החינוך נמסר כי הוא בודק את הטענות, אולם בפועל לא נעשה דבר לפיתרון הבעיה.

התושבים  תוהים כיצד נוצר מצב בו עומדים כיום מול שוקת שבורה, שהרי מדובר בילידי 2009-2010, שרובם ככולם נולדו בשכונת קרית אילון. האם שש שנים אינם זמן מספיק כדי לתכנן מוסדות חינוך? כיצד ניתנו היתרי בנייה ללא תיכנון תשתיות הולמות?

תושבי השכונה הודיעו, כי בהיעדר פיתרון הולם, לא ישלחו את ילדיהם ב 1 בספטמבר ללמוד ב"מדיטק".

רשומה זו נכתבה על-ידי אחד ההורים המתגורר בשכונת קריית פנחס איילון

Tags: , , , , ,

7 Responses to “מוטי ששון, האם ראוי שתלמידי כיתה א' בחולון ילמדו בספרייה עירונית?”

  1. רביב הגיב:

    מדברים על לימודים במבנה שפתוח למבקרים נוספים ולאירועים אחרים כאילו שזה דבר רע.
    הלואי וכל בתי הספר היו פועלים בתנאים כאלה. מבנים שנבנו כבתי-ספר ייעודיים הם המקומות הכי גרועים ללמוד בהם מתחמי כלא מוקפים בגדר.

  2. לקסי הגיב:

    האם ב"עיר הילדים" באמת פתוחים וקשובים לילדים?

  3. דליה הגיב:

    רביב,
    לפי מה שהבנתי ההורים חוששים לביטחון ילדיהם במקום פתוח. הם חוששים שגורם עוין ייכנס למקום ויזיק לילדים. נכון שמקום פתוח טוב לילדים, אבל עלול לסכן את ביטחון הילדים הרכים, בסך הכל בכיתה א.

  4. דליה הגיב:

    הלימוד בספרייה העירונית הוא סידור זמני עד שבבית הספר שבו מיועדים התלמידים ללמוד יסיימו את השיפוץ. האם ראוי שתלמידים בכיתה א שזו להם ההיכרות הראשונה עם בית הספר ילמדו בספרייה באופן זמני ואחר כך יועברו לבית ספר?

  5. יעל הגיב:

    למעשה המחדל חמור הרבה יותר.
    בית ספר גול-דע אומנם ניתן לומר עליו שהוא נמצא בתוך השכונה. אבל בקצה השכונה באזור שאינו נגיש ברגל לילדים בגיל הרך.
    ואילו, לנגד עינינו הולך ונבנה בית ספר חדש לחלוטין שאמור לשרת ילדי חטיבת ביניים. בית הספר הזה הוא בהחלט נגיש לילדים בגיל הרך.
    חלם זה כאן!!!!
    מדוע ילדים בגיל הרך צריכים לחצות כבישים ראשיים ואילו ילדים בחטיבת הביניים מיועדים לבית ספר מתחת לבית?
    מיותר לציין שהורים בשכונה, יאלצו עד לכיתה ו', במשך שש שנים לקחת את הילדים מרחק של כרבע שעה נסיעה או הליכה, מדי בוקר לבית הספר.
    בקיצור, חלם זה כאן.

  6. אליצור הגיב:

    הלוואי על כל הילדים לימודים במתחם שכזה. ברור לך שהילדים יהיו במקום נפרד ולא יבואו במגע עם מי שבא למדיטק. בקיצור רביב עובדים עליך. הם רוצים שהילדים יהיו מתחת לבית זה הכל.

  7. ירון שקופ הגיב:

    הסיפור האמיתי כאן אינו קריית איילון חולון ואפילו לא לימודים בספרייה עירונית, דבר שנראה כלקוח ממערכון בארץ נהדרת.
    הסיפור האמיתי הוא הגיבוי המוחלט של אנשי משרד החינוך לעירייה ולמנהל החינוך בעיר. הילדים שבויים של מערכת בירוקרטית העושה בהם ככל העולה על רוחה. לכל מחדל יש תירוץ ומאחורי כל החלטה יש אינטרס של מישהו שזה מקדם לו את הקריירה. הילד שלך הופך בעל כורחו לפיון על לוח של מישהו. אז מה אם אין במתחם חצר ראויה? אז מה אם יש לוח חשמל ענקי? אז מה ואז מה ואז מה. יש ברירה אבל כרגע היא לא משרתת אינטרס. היום זה תושבי קריית איילון ומחר כל אחד אחר. הכשל הזה קיים בכל הארץ.

Leave a Reply