עיר עוטפת אור – הזמנה לעצרת לקידום הסובלנות
מחר, יום חמישי 3.9.15 ב-20:00 תתקיים בכיכר ספרא בירושלים עצרת במלאת חודש להירצחה של שירה בנקי ולדקירות במצעד הגאווה הירושלמי. העצרת ביוזמת הבית הפתוח בירושלים לגאווה וסובלנות ובמעמד ראש העיר ניר ברקת
מתוך דף האירוע בפייסבוק:
חודש עבר מאז מעשה הרצח המתועב במצעד הגאווה בירושלים. בצל הטראומה שחווינו כולנו, קהילת הלהט"ב, האוכלוסייה הפלורליסטית בירושלים וכל מי שמאמין באהבת חינם – מדינת ישראל הגישה כתב אישום נגד הרוצח, והוא צפוי לבלות את שארית חייו בבית הסוהר.
עתה נשארנו אנו, עם הפצעים והצלקות שטרם הגלידו, אך עם המשימה שלנו כחברה: לבנות מחדש את האמון בינינו ולתחזק את הקיום המשותף והשברירי שאותו אדם – פושע חדור שנאה – ניסה להרוס.
בחלקת האדמה הקטנה שלנו, למרות הכל – כולנו חלק מרקמה אנושית אחת. נמשיך לחיות ביחד, ולא ניתן לאף אדם לערער את הבסיס שלנו לחיים משותפים. נעדיף שיח על פני אלימות והסתה, גם אם דעותינו מנוגדות בתחומים רבים. ישנם כללי יסוד שהינם הכרחיים לתפקודה של החברה שלנו, ועליהם ראוי שכולנו נסכים.
בעיצומו של חודש הרחמים והסליחות ועם בואם של הימים הנוראים, נקיים עצרת לקידום הסובלנות, במעמד ראש העיר מר ניר ברקת, מנהיגי דת, נציגי הקהילה, אנשי תרבות ורוח ואמנים.
נתכנס כולנו, חלקים שונים של השלם אשר מרכיב את המארג העשיר שהוא החברה הישראלית – ונקרא בקול ברור "די לשנאה". הגיע זמן אהבה. הגיע זמן סובלנות והבנה. נקרא להקשבה בין אחד לשנייה, לשיח מכבד חוצה-מגזרים וקהילות – על בסיס היות כולנו בני אדם.
נניח את המחלוקות בצד לערב אחד, ונסכים קודם כל לאהוב.
תגיות: ירושלים, להט"ב, מצעד-הגאווה, ניר-ברקת
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
4 בספטמבר, 2015 בשעה 10:45
רשמים מהעצרת אתמול:
בדיוק מה שלא צריך לעשות, ממלכתיות מזויפת עד כאב מול קהל שאמור לנתץ אותה. על הבמה המיינסטרים בקהל נוער מרצ, הנוער העובד ופעילי מאבק סוציאליסטי. מי שעל הבמה יעבור לקרקס הממלכתיות המזויפת הבא, מי שהיה בקהל, חבל שלא השתיק את קרקס הממלכתיות ודרש מעשים אמיתיים.
כמה מהר מאבדים את הכעס על הדם שנשפך ועם אבדן זה את הסיכוי שלנות משהו באמת.