postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » עיר עמים: פעילות מסיתה של  ארגון להב"ה ברחבי ירושלים, ללא אכיפה

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

עיר עמים: פעילות מסיתה של  ארגון להב"ה ברחבי ירושלים, ללא אכיפה

נושאים דו-קיום, מכתבים ב 4.08.15 0:50

מתוך נייר עמדה שהוגש לחברי הכנסת ע"י עמותת "עיר עמים", לקראת דיון פגרה מיוחד בנושא פשעי השנאה בירושלים ובכפר דומא שייערך היום

בשנה האחרונה, עיר עמים עוקבת אחר אירועי האלימות הלאומנית והגזענות בירושלים. בדיקת עיר עמים מצאה כי  על אף ריבוי המקרים בירושלים בהם תוקפים ישראלים פלסטינים, נעדרת נוכחות הרשויות מהתמודדות עם מצב חמור זה. לאור דחיפות הדיון המתקיים מחר, נתמקד בנייר זה בארגון להב"ה שהיה ממובילי הפעילות הגזענית בירושלים.

ארגון להב"ה – רקע

ארגון להב"ה (למניעת התבוללות בארץ הקודש) הינו גורם מסית מרכזי שפועל במרכז העיר ירושלים. הארגון אינו עמותה רשומה, הוא הוקם כפי הנראה בשנת 2008 כאשר מספר גופים אשר עסקו ב"הצלת בנות ישראל" התאחדו בשיתוף "המטה העולמי להצלת העם והארץ" להקמת "ארגון-על למלחמה בהתבוללות בארץ הקודש". מטרתו המוצהרת של הארגון היא "להציל בנות מעם ישראל שהתפתו לקשור קשר עם גוי". יו"ר להב"ה, בן-ציון גופשטיין, הוא תלמיד של מייסד כך מאיר כהנא. הוא מרבה לצטט מספריו של כהנא, ופעילי להב"ה נראים לא פעם בחולצות הנושאות כיתובים כגון "כהנא צדק".

במסווה של מלחמה בהתבוללות מפרסם הארגון את משנתו המטיפה לשנאת ערבים תוך כדי הפחדה והסתה על בסיס גזעני. הסתה זו מתרחשת על פני זירות רבות באמצעות כרזות, עלונים, הצבת דוכנים, הפגנות, כנסים, ובאופן נרחב באמצעות רשת האינטרנט ובפרט באמצעות הפייסבוק. הארגון מפעיל מתנדבים בכל רחבי הארץ, ואת קו "המלשינון" אליו ניתן להתקשר כדי לחשוף קשרים של יהודיות עם ערבים.

פעילות להב"ה בירושלים

פעילי להב"ה יזמו הפגנות אלימות רבות ברחבי הארץ על מנת ללבות את השנאה וההסתה כלפי הציבור הערבי בישראל. במהלך חודשי קיץ 2014 התגברה פעילות להב"ה בירושלים, החל מדוכנים שהוצבו במרכז העיר פעמיים בשבוע, בימי חמישי בערב ובמוצ"ש, וכלה בהפגנות אלימות ברחבי ירושלים שבמהלכן תקפו מתפרעים עוברי אורח ערבים.

בספטמבר 2014, לאחר דרישתה של חברת מועצת עיריית ירושלים לורה ורטון ממרצ להסיר את דוכני להב"ה בעיר בעקבות אי מתן רישוי להצבתם, הם אכן פורקו, אך נמשכה מאז נוכחות הפעילים במקום והמשיכה חלוקת הפליירים והפעילות. דוכנים אחרים החלו לצוץ במקומות אחרים ברחבי העיר, כדוגמת שוק מחנה יהודה, ללא כל אכיפה.

ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, מעולם לא התבטא בעניינו של הארגון המסית הפועל במרכז עירו, לא ניסה להצר את צעדיו, ולא פעל לחיזוקם של גורמי חינוך ורווחה שיתנו מענה טיפולי לנוער שנלכד במשנתו.

ארגון להב"ה שב לירושלים

משלא נותרה העתירה תלויה ועומדת, שבו באפריל 2015 להב"ה לפעילותם, גופשטיין שוחרר ממעצר הבית, וככל הידוע עד היום לא הוגש נגדו כל כתב אישום.

ב- 22.4.15 הפגינו פעילי להב"ה בהר הרצל, ובראשם גופשטיין ששוחרר ממעצר בית, נגד הדלקת אחת המשואות ביום העצמאות על ידי לוסי אהריש.

ב 21.5.15 חזרה להב"ה לכיכר ציון ולשיטות הפעולה הרגילות שלהם – נוכחות מאיימת בכיכר, צעדות שנאה ברחוב יפו ובן יהודה, קריאות נגד ערבים ותקיפות נגד ערבים.

להלן מספר מקרים שתועדו לאחרונה על ידי פעילי "ירושלים לא שותקת":

  • ב 21.5.15 – בלילה זה שב כאמור ארגון להב"ה והעומד בראשו גופשטיין לפעול בכיכר ציון שבמרכז העיר. באותו היום כעשרים יהודים התנפלו על 4 פלסטינים במרכז העיר, רדפו ותקפו אותם כיכר ציון לכיכר החתולות. אמנם לא ניתן לקבוע בוודאות שהיו אלה פעילי להב"ה, אך לאור פעולתה באותו לילה של להב"ה בוודאי שניתן לקשור בין הדברים. חשוב לציין כי השוטרים עמדו מנגד, ורק בזכות התערבותם של פעילי "ירושלים לא שותקת" נמנעה תקיפה קשה. בסופו של דבר השוטרים עכבו את הפלסטינים והניחו לישראלים.
  • ב 28.5.15 קיימה להב"ה תהלוכת שנאה באזור כיכר ציון במרכז ירושלים, שבמסגרתה הם תוקפים כ 4 צעירים שנקרו בדרכם. פעילים של "מדברים בכיכר" התקשרו  למשטרה, אך השוטרים עצרו נער פלסטיני והניחו לישראלים.
  • ב 4.6.15 תוקפים פעילי להב"ה פעילים של "מדברים בכיכר" בכיכר ציון.
  • בנוסף, התרחבה בחודשים אלו פעילות להב"ה לשוק מחנה יהודה וקניון הדר בתלפיות, שם הם הקימו דוכנים. חברת המועצה לורה ורטון הגישה תלונה על הקמת הדוכן בשוק.

עם חזרת להב"ה לכיכר ציון נשלחו במסגרת קמפיין של "ירושלים לא שותקת" 800 פקסים לראש עיריית ירושלים, שדרשו את קריאתו הפומבית של ראש העיריה נגד אלימות לאומנית יהודית בירושלים, וכי יקרא לנוכחות משפטית ומוגברת נגד הגזענות בעיר. אך אלו לא קיבלו כל מענה. לעומת זאת, חברי מועצת העיר ירושלים, תמיר ניר מירושלמים ואלעד מלכא מהתעוררות, חברו לחברת המועצה לורה ורטון ממרצ בקריאותיהם נגד להב"ה.

הפעילות האחרונה של להב"ה היתה במצעד הגאווה הירושלמי שנערך ב 30.7.15. פעילי להב"ה הפגינו נגד המצעד בזמן המצעד ואף לאחר סיומו הטראגי עם תקיפתו של ישי שליסל. בטרם אירוע הדקירה של שליסל, אמר גופשטיין: "לא יכול להיות שבירושלים דבר כזה יתקיים ואנו נשתוק. נגיד לצועדים שזו לא סיבה לגאווה אלא סטייה. אנחנו מוכנים לעזור להם ולטפל בהם. יש טיפול מחלתי ונפשי לזה." אחד המפגינים אף הגן על שליסל, עוד בטרם תקף בשנית במצעד הגאווה האחרון, ואמר: שליסל בחור נורמטיבי, אני לא בעד השיטה שלו אלא על כולם ביחד, נשכנע את כולם להתאבד".

לאור כל זאת, אנו קוראים לחברי הכנסת:

  • להורות לגורמי האכיפה, ובראשם המשטרה ומשרד המשפטים, למצות את הדין עם ראשי להב"ה ובהם בנצי גופשטיין.
  • להורות ליועץ המשפטי לפעול נגד ארגון להב"ה  ולהגשתו של כתב אישום נגד גופשטיין בגין הסתה לאלימות וגזענות.
  • להורות לעיריית ירושלים לנקוט בצעדי אכיפה מוגברים נגד פעילות להב"ה בעיר.
  • לצאת בקריאה ציבורית מפורשת לראש עיריית ירושלים לפעול נחרצות נגד הארגון בעיר ירושלים.
  • לדרוש הקצאת תקציבים ראויים למאבק באלימות לאומנית יהודית בעיר ירושלים.

 

נערך על ידי רביב נאוה
תגיות: , , , ,

תגובה אחת

  1. פוקסי :

    תודה על הפוסט המאורגן . יש לציין כאן ומפורשות :

    פעילותו של אותו ארגון להב"ה , או יותר נכון , מושאי התעמולה שלו , משמע : מניעת התבוללות : הינם חוקיים ותואמים לחלוטין . מה שנשארים איתו :

    פעילות שכפי הנטען בפוסט ( וגם במקומות אחרים אני חייב לציין ) הינה אלימה . אלא , שמה שלא מובן זה :

    למה אי אפשר היה להביא תגובה של מאן דהוא מן הארגון , או של יושב ראש הארגון ( תגובה לגופו של ענין , ישירה , ולא מפי השמועה ) אני קראתי במקומות אחרים , על הכחשה שלו מפורשת , בדבר איזושהיא פעילות בלתי חוקית .

    זה המינימום המתחייב שכותב הפוסט צריך היה לעשות , יכול היה לעשות .

    תודה

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.