הון עיתון מול האדם העובד

התקשורת הכלכלית כמו "דה מרקר" סימנה את שכר העובדים כגורם בקריסת רשת מגה. הסתה נגד האדם העובד נעשית בגופי תקשורת כגון אלה השייכים לבעלי-הון המעוניינים בהפחתת שכר העובדים. יש לקרוא באופן ביקורתי כתבות תקשורת שטומנות בחובן תעמולה כגון נגד האדם העובד

מאת: קורט טוכולסקי

50% יותר מהשכר הממוצע בענף, כך מאשימים את העובדים בהכול

בשבוע שעבר קראתי ב"דה-מרקר" כתבה על סכנת הנפילה של רשת מגה. בניתוח הדי עלוב כמקובל בעיתון שלא גירד את פני השטח לסיבות האמתיות של התפוררות עוד רשת מכירה קמעונאית בענף המזון, סיבות כמו ריקון החברה מנכסים ריאליים, משכורות עתק למנהלים לא מוכשרים במיוחד וחלוקת דיבידנדים גם בשנים קשות. בחרו ב"דה מרקר" כרגיל להרבות במלל מעורפל שהוביל לסימון האויב האמתי. האויב האמתי כמקובל בעיתון, הם העובדים שמרוויחים לפי העיתון: פי 1.5 מהמקובל בענף. היות ובעיתון המכובד לא טרחו לציין את מה שיגרום לכותרת "מסמרת השיער" הזו להראות נבובה, שמה שמקובל בענף זה שכר מינימום, אנחנו יכולים להבין שמבחינת פרשני ה"דה-מרקר" שעד שגם עובדי מגה לא ירוויחו שכר מינימום בלבד, אין לחברה תוחלת.

"דה-מרקר" לא לבד, לא בהצגה מערפלת ומעוותת של הנתונים ולא בהסתה כנגד האדם העובד. התקשורת בישראל שייכת לבעלי הון. בעלי הון רוצים לשלם כמה שפחות ולקבל מהעובדים כמה שיותר. הם גם מוכרים פרסומות לבעלי הון אחרים שרוצים, תמורת שטח הפרסום, לקבל גם כתבות אוהדות בלי הסימול מודעה מלמעלה. כך יכולים אנחנו לקרוא בעיתונים, לשמוע ברדיו ולראות בטלוויזיה כמה העובדים הם פויה.

לכן צריך לקרוא תמיד את האותיות הקטנות. צריך גם להפסיק לחשוב בצרות עין. משרתי ההון עובדים על צרות העין הישראלית ומספרים לנו שאנשים שהשכר שלהם נמוך מהשכר הממוצע במשק מרוויחים המון, פי 1.5 מהמקובל בענף! כך גם זועקות הכותרות מאיפה יבוא הכסף לדרישות של החרדים! הרי התשובה ברורה, הכסף יכול לבוא ממס ירושה, מהעלאת התמלוגים על משאבי טבע, מהטלת מס על ספקולציות במט"ח ועוד ועוד דברים, שיגרמו לאנשים, שמושכים בחוטי העיתונאים כמו מריונטות ,לשלם יותר, ולנו, לעומת זאת, לחיות יותר טוב. צרות העין הזו גומרת אותנו. היא לא תביא לאף אחד מאתנו טיפולי שיניים חינם לילדים או ביטוח סיעודי ממלכתי שאנחנו כל כך צריכים, היא מה שמונעת מאתנו להגיע לעוד הישגים.

רשת מגה לא תתמוטט כיון שעובדיה מרוויחים פי 1.5 משכר המינימום, גם לא אם שכרם יעלה. רשת מגה כושלת כי מנהלים תאבי הבצע כשלו להבין שהמשק במיתון ושהצרכן הישראלי יעדיף לנסוע עוד 15 דקות באוטו או אוטובוס ולקנות ברשת זולה יותר. היא כשלה כיון שכל שקל שהיה בה נשאב ממנה החוצה בשביל לספק את תאוות הדיבידנדים הבלתי נדלית של בעליה, והיא כושלת כי מנהליה הרוויחו פי 150 מהשכר המקובל בענף גם בלי להראות תוצאות. אבל כשרגע האמת מגיע מאשימים את העובדים. בדיוק כמו שבכל משבר כלכלי בישראל לא מבקשים מהברונים השודדים של הכלכלה לתת כתף, אלא גוזרים גזירות על האזרחים. כל עוד עינינו תהיה צרה ורק נבקש "לדפוק" את האחר במקום לשפר את מצבנו, זה ימשך. התקשורת היא כלי עבודה מרכזי בעבודתם של תאגידים וטייקונים, ככה הם שומרים על כוחם.

בואו נשאף כולנו להרוויח לפחות את השכר הממוצע ולא נקנא באף אחד שמרוויח יותר. בואו נשים לנו למטרה שיהיו לנו השכר של עובדי חברת חשמל והתנאים של עובדי משרד החוץ, הביטחון התעסוקתי של עובדי מערכת הבריאות, ימי החופש שיש לעובדי מערכת החינוך והפנסיה של עובדי בנק ישראל. במקום לאכול בתאבון את תעמולת ההסתה של ההון המוגשת לנו בתקשורת ,ובכך לגזור על עצמנו דיאטה תמידית של מחסור וחוסר בטחון תעסוקתי. בואו נאחל לעצמנו כלי תקשורת מקצועיים ובלתי תלויים ועד שיהיו לנו כאלה, פשוט נקרא בצורה ביקורתית ומודעת את התעמולה שמגישים לנו בביטאוני שלטון ההון כמו ה"דה מרקר".

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

One Response to “הון עיתון מול האדם העובד”

  1. מיכאל לינדנבאום הגיב:

    מה רבים הישראלים שחושבים שגיא רולניק וסמי פרץ מה"דה-מרקר",הם שמאלנים מסוכנים….

Leave a Reply