קשר עם הבוחר – זו איכות שלטון
התנועה לאיכות השלטון יצאה נגד מינויו הצפוי של אריה דרעי לשר והבליטה את בזבזנותם לכאורה של חברי הכנסת בסעיף "קשר עם הבוחר". אלעד קפלן יוצא נגד מהלכיה האחרונים של התנועה:
מתוך המאמר המקורי:
הפרסום של התנועה מעיד בעיני על חוסר הבנה של המערכת הדמוקרטית, בה "קשר עם הבוחר" אינו רק סיסמת בחירות אלא גם השקעה ציבורית ראויה. ואולי יותר מכך, הוא מבזה ומשפיל חברי כנסת מצוינים, שהשתמשו במשאבים העומדים לרשותם בהתאם לחוק, לרוב למטרות טובות ומועילות.
יש קו שמחבר בין הקמפיין נגד דרעי לבין הביקורת על שימוש בתקציבי הקשר עם הבוחר. בשני המקרים יש ניסיון לשלול את הזכות של נבחרי ציבור לייצג את קהל בוחריהם דרך השיח והכלים הציבוריים, תוך התעלמות מעשייתם ומהמטרה לשמה נבחרו לכהן בתפקידם.
תגיות: אלעד קפלן, אריה דרעי, התנועה-לאיכות-השלטון
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
31 במרץ, 2015 בשעה 0:12
להלן חלק מתגובה חשובה של ערן אברהמי באתר "שיחה מקומית": פרסומים פופוליסטים מסוג זה, שחותרים תחת יסודות הדמוקרטיה, מגיעים מתנועה שהצהירה שמטרתה לפעול למען איכות השלטון. מטרתה כמובן אינה לשמור על איכות השלטון, אלא לשמר את מבני הכח הקיימים ושעליו מבוסס השלטון. גם לפני מה שכונה בחירות בשיח הציוני, יצאה תנועה זו במסע דה-לגטימציה של מחרימי הבחירות וקראה לכל אזרח לממש את חובתו האזרחית ולהצביע. מי שמחרים את הבחירות אינו ממלא את חובתו האזרחית, לדידם של אלו, שנימוקיהם היו זהים לפרופגנדה שהפיץ המשטר כדי לעודד אזרחים להצביע.
את הדברים שכתב כאן אלעד קפלן, עימהם אני מסכים, יש לממש גם עבור ארגונים אחרים שאלו המזהים עצמם כאנשי שמאל משתמשים בממצאיהם כדי להלל ולשבח את אנשי שלומם, אנשי מרצ ודב חנין. המשמר החברתי, ובעקבותיו המדד החברתי, מציע קריטריונים להצלחה של מה שמכונה עשייה חברתית. גם הם ידעו בעבר למתוח על העשייה\חוסר העשייה של נציגי בל"ד ע"פ הקריטריונים אותם הם בחרו מאותם אינטרסים בדיוק: לשמר את מבני הכח הקיימים ושעליו מבוסס השלטון. את הביקורת המובאת במאמר זה יש להחיל גם עליהם.