"קדימה מדע" – בעיות בטיפול בילדים החולים
"קדימה מדע" קיבלה את הזכיינות על הטיפול בילדים החולים המרותקים למיטותיהם. הורים ומורים מתלוננים על בעיות בלימודי הילדים החולים. להלן פירוט חלק מהבעיות
מאת: דליה בלומנפלד
האם "קדימה מדע" מקיימת את תנאי מכרז הילדים החולים?
עיון בפרטי המכרז ומעקב אחר המתרחש בקרב הילדים החולים עם כניסת הזכיינית החדשה מראה הפרות רבות לכאורה עד כה של המכרז מטעם "קדימה מדע", הקבלן שנבחר במכרז לתת את השירות מאת: דליה בלומנפלד
מורים רוצים לעבוד אך לא מקבלים תלמידים. האם נבנה תפקיד של איתור הילד החולה?
מורים דיווחו כי הם מעוניינים לעבוד תחת "קדימה מדע", אך אינם מקבלים תלמידים. ב"קדימה מדע" הציעו להם לבוא למשרד ולעזור במיון החומר על התלמידים. לפי הדיווח, מורים הגיעו למשרד בבני-ברק כדי לעזור. מיותר לציין כי תפקיד המורה הוא ללמד את התלמיד ולא לעזור ל"קדימה מדע" בעבודה מנהלית.
רבים הם התלמידים החולים. מהם המאושפזים בבתי-חולים, ואחרים המרותקים לבתיהם. תפקיד "קדימה מדע" הוא לבנות מערכת מנהלית שתאתר את כל אותם תלמידים חולים. האם הקימה? האם היא עושה זאת?
ממידע שהתקבל ממורים ומהורים, נראה שמורים שעבדו בעבר עם הילדים החולים תחת העמותה הקודמת וממשיכים עם "קדימה מדע", רק ילדים אלה אינם חשים את קשיי המעבר לזכיין החדש. השאלה המתעוררת היא האם זכיין חדש יכול להשתית את השירות שהוא מעניק רק על סמך צוות מורים שנבנה על ידי העמותה הקודמת? האם לא ראוי היה לבנות תפקיד שמתמקד באיתור הילדים החולים?
ירידה בשעות ההוראה לילד החולה
מורה דיווח כי מספר התלמידים החולים שהוא מלמד דרך "קדימה מדע" קטן בחצי ממה שלימד בעבר. מורה נוספת דיווחה על מידע דומה. כתוצאה מכך, נפגעת פרנסתם של מורים כאלה, שבעבר הצליחו להתפרנס מהוראת ילדים חולים.
גם מצד הורים הגיעה תלונה דומה: ילדיהם קיבלו סך שעות בעבר, אך עם הזכיין החדש, ראו כי הם מקבלים פחות שעות. תלמיד חולה בעל-יסודי אמור היה ללמוד 8 שעות שבועיות. דיווחי הורים מסוימים מעידים כי ילדם מקבל חצי ממכסה זו.
נראה שגם בנושא השכר לשעה למורים יש בעיה. מורים מתלוננים שבמקום לקבל שכר של 65 ₪ עבור שיעור בן 45 דקות ועוד הפסקה של 15 דקות, מציעים להם 60 ₪ בלבד עבור 60 דקות. כך מפסידים המורים – שהם עובדים שעתיים ברמת השתכרות נמוכה – שכר עבור עבודתם.
ההוראה להורי ילד חולה לפנות אל הזכיין לאחר 21 יום מאז חלה הילד היא הנחייה לא נכונה, הגורמת לירידה בסך שעות ההוראה לילד החולה. הורה אחד דיווח כי כאשר פנה לבקש מורה לילדו החולה, ביקשו ממנו לספור 21 ואחרי כן לפנות לבקש מורה. כך הפסיד הילד שעות לימוד רבות. לפי הכתוב במכרז, פנייה של ילד חולה המלווה באישור רופא צריכה לקבל מענה מיידי לגבי לימודי הילד החולה.
האם יש איש קשר בלעדי האחראי לקשר הטלפוני עם מורים והורים?
כדי לתת שירות חינוכי יעיל, על "קדימה מדע" להיות נגישה בטלפון, בפקס ובמייל לפניות הורים ומורים. מורים שהסכימו לעבוד ב"קדימה מדע" מדווחים כי הם מתקשרים בטלפון, מחכים זמן רב, אך אין מענה. ואם סוף סוף מישהו עונה, הוא אינו בקי בענייני הילדים החולים וצריך להסביר לו ארוכות את כל הפרטים כדי שיבין. אין איש קשר העובד בלעדית בנושא הילדים החולים ב"קדימה מדע".
המטפלים בבעיות פדגוגיות אינם אנשי חינוך. בעיות בהתאמה הפדגוגית של מורה ותלמיד והתאמה במקצוע הלימוד
סוג נוסף של תלונות קשור להתאמה של המורה לצרכים הפדגוגיים של התלמיד החולה. עדות אחת של הורה מלמדת כי מטעם "קדימה מדע" פנתה אליו עובדת שאינה אשת חינוך כדי לטפל בעניינים פדגוגיים. אותה עובדת, או עובדת אחרת, הציעה להורה להסכים שמורה בבי"ס על-יסודי ילמד ילד בשלב בית-הספר היסודי. מורה דיווחה כי היא מורה בבי"ס על-יסודי. למרות זאת, ביקשו ממנה ב"קדימה מדע" ללמד תלמיד חולה מבי"ס יסודי.
סוג אחר של אי התאמה הוא הצעה מטעם עובדת ב"קדימה מדע" למורה המלמד מדעים מדויקים ללמד מקצוע במדעי הרוח. או להיפך, מורה שמקצועו הוא במדעי-הרוח מתבקש ללמד מדעים מדויקים.
מידע מהורים מלמד כי לפחות שני תלמידים חולים נפגעו מבעיות אלה. הם היו צריכים לגשת לבחינות בגרות, אך לא יוכלו לגשת בשל חוסר מורה.
כאשר עובדת לא מקצועית וחסרת הכשרה בתחום החינוך מטפלת בבעיות פדגוגיות, ניתן להבין זאת כגישה לא מקצועית המחבלת באיכות החינוך לילדים החולים. לפי דיווחים אלה נראה כי הזכיין אינו דואג לתת שירות מקצועי חינוכי לילדים החולים ונראה שאינו מבצע להם התאמה פדגוגית.
האם הוקם צוות פדגוגי ומנהלי ייחודי לטיפול בילדים החולים?
מידע מהורים וממורים מלמד כי אין מנהל פדגוגי ייחודי המטפל בילדים החולים. נראה כי האחראי על כל הפרויקטים הפדגוגיים של "קדימה מדע" הוא זה שאחראי גם על הילדים החולים. מינוי מנהל שתפקידו מתמקד אך ורק בילדים החולים הרבים ברחבי המדינה יכול לתרום להצלחת הפרויקט.
על-פי דיווחי מורים, נראה שלא נבנה ב"קדימה מדע" צוות ייחודי לתלמידים החולים. הזכיין לא מינה מנהל בלעדי לפרויקט, לא הקים צוות הנהלה פדגוגי ומינהלי המטפל במיוחד בילדים החולים.
בבית-ספר רגיל הממוקם במבנה פיזי קיים צוות הנהלה ובו מומחים לפדגוגיה הנעזרים באנשי מינהל. בית-ספר לילדים חולים אינו ממוקם במבנה פיזי אחד, אבל נדרש בו צוות הנהלה בדיוק כמו בבית-ספר רגיל. זהו בית-ספר נייד, שתנאי ניהולו קשים יותר מאלה של בית-ספר רגיל. זאת מאחר, שהוא צריך לנהל מרחוק את למידת הילדים החולים ואת מוריהם.
אין דרישה לבנות לתלמיד תכנית לימודים אישית לתלמיד החולה
לפי תלונות של מורים נראה כי גם אין דאגה לצרכים הפדגוגיים של התלמידים החולים. מורה שהולך ללמד ילד חולה, צריך לבנות לו תכנית לימודים אישית. עליו לפנות לבית-הספר בו לומד התלמיד, לברר עם מורה הכיתה את חומר הלימודים שעל התלמיד ללמוד. על סמך מידע זה להכין את חומר הלימודים הנדרש לשיעור. נראה ש"קדימה מדע" אינה מקיימת נוהל זה וככל הנראה אינה דורשת ממוריה לבנות תכנית לימודים אישית לילד החולה.
אין הורים המסרבים לשירות "קדימה מדע"
לפי מידע מהורים ומורים, "קדימה מדע" הודיעה כי היא נותנת מורים לכל הילדים החולים, אך דיווחים מהשטח מראים כי ילדים חולים רבים אינם מקבלים מורה לביתם. מידע סותר זה מנומק בטענת "קדימה מדע" שיש הורים המסרבים לקבל מורה. על פניו זה נראה מידע מוטעה. אף הורה לא יסרב לקבל מורה לילדם החולה. סירוב נובע מדרישות פדגוגיות ספציפיות הנדרשות לאור מצבו של הילד החולה. למשל, ילד חולה שאינו מסוגל ללמוד עם מורים רבים, ונדרש מינימום של מורים כדי ללמד אותו. דרישה כזו מצידם של הורים, אין משמעותה סירוב. אין שום סיבה בעולם שהורים יסרבו, אם השירות הניתן מתאים לצרכי הילד החולה.
ומה קורה במגזר החרדי, הערבי, הבדווי ובמזרח ירושלים?
"קדימה מדע": נדרשת לשרת ילדים חולים בכל המגזרים כולל הערבי, הבדוי, החרדי ובמזרח ירושלים. דיווח שהתקבל מלמד על חוסר נגישות למידע הנוגע לטיפול בילדים חולים לפחות מבי"ס אחד במגזר הערבי. שם לא יודעים מה לעשות עם הילדים החולים, למי לפנות ואיך לדאוג לילד החולה.
נראה שבמגזרים הללו, המצב עוד יותר קשה. האם הזכיין הגיע לילדים החולים במגזרים הללו? האם שלח להם מורים? ספק רב. נראה שבמגזרים אלה, ילדים חולים רבים עדיין אינם מקבלים מורה.
חוק חינוך חינם לילדים חולים נועד לאפשר לתלמידים החולים דפוסי למידה תקינים ככל הניתן, זיהוי הצרכים החינוכיים המיוחדים של התלמיד, קיום ושמירה על קשר רציף עם המסגרת החינוכית בה משובץ התלמיד. התלונות הנזכרות למעלה מעלות ספק אם מטרות אלה בחוק מתקיימות על-ידי הזכיין.
ומה עושה משרד החינוך?
משיחות הורים עם משרד החינוך הורים הבינו שמשרד החינוך ייתן זמן ל"קדימה מדע" ללמוד את העבודה. המשפט שנאמר על-ידי גורם במשרד החינוך: "תוך שלוש ארבע שנים ילמדו את העבודה." מה חושב משרד החינוך שהורים יחכו שלוש ארבע שנים וילדיהם לא ילמדו בפרק זמן זה?
מה הפתרון במצב הנוכחי?
במקום לגרום נזק ולחכות ש"קדימה מדע" תלמד את הנושא, משרד החינוך יכול היה לראות לנגד עיניו את טובת התלמידים החולים, שחייהם גם כך קשים ביותר. הגוף שבנה את בית-הספר הנייד לילדים החולים והתמחה בטיפול בהם קיים. תנאי המכרז מאפשרים לשכור אותו כקבלן משנה. מדוע לא להיעזר בניסיון ובמומחיות שצבר למען הילדים החולים? ראיית טובתם של הילדים דורשת את שכירת הגוף הזה כקבלן משנה, ועדיף במהרה ככל האפשר כדי למזער את הנזק לילדים החולים עד כה.
אם "קדימה מדע" אינה מתכוונת לדאוג להענקת שירות איכותי לילדים החולים, מן הראוי שתוותר על הזכיינות. על משרד החינוך לראות לנגד עיניו את טובת הילדים החולים ולדאוג להחזיר את הטיפול בילדים החולים ישירות למשרד החינוך כדי שיקבלו שירות איכותי.
תגובת "קדימה מדע" שנשלחה באמצעות יועץ התקשורת: "אין אמת בטענות המתפרסמות כאן והמציאות שונה לחלוטין. לאור הסיקור המגמתי והמטעה, לא נתייחס לפוסט מעבר לכך".
תגיות: הזכות לחינוך, הפרטה בחינוך, מכרז, משרד-החינוך, קדימה מדע, תלמידים מרותקים למיטותיהם
קישור קבוע
31 תגובות
Email This Post
25 בפברואר, 2015 בשעה 22:45
הכתבה נכונה. כל העובדות אמיתיות.
עצוב, שמשרד החינוך שכח שמחובתו לדאוג לטובת הילדים. המכרז מצביע על שירותים נוספים, שהילדים לא מקבלים. קדימה מדע הוא הזכיין, האחריות היא של משרד החינוך לדאוג לכך, שהילדים לא יפגעו. להגיד להורים, שיש כרגע הערכות באמצע שנת לימודים זאת חוצפה. הערכות לא אמורה לקרות באמצע שנת לימודים…
מישהו פישל כאן ובגדול!!!
26 בפברואר, 2015 בשעה 10:34
ומי שפישל בגדול כבר לא נמצא שם… התפטרו או פוטרו!!!!!
והילדים החולים ננטשו…..
26 בפברואר, 2015 בשעה 11:48
בהחלט יש כאן משהו לקוי
שלום,
אבקש להודות על החלוקה הנבונה של הסעיפים.
אין ספק שצצות כאן בעיות או ליקויים, זה עניין של מינוח. הליקוי הגדול הנראה על פניו הוא היעדר ריכוז פדגוגי. לא יעלה על הדעת שגוף חינוכי יתנהל ללא ריכוז פדגוגי. משול הדבר לחדר ניתוח ללא איזמל ניתוחים.
חייב להיות גורם במערכת שירכז וינחה את אלה שאמורים לתקשר עם השטח.
אכן, זהו בית ספר לכל דבר ואוי לו למנהל בית הספר שאינו יודע מה מימינו או משמאלו.
לא נשמע הגיוני בעליל כל נושא אי התאמת המורה לתלמיד, אני מבין שמדובר פה בניוד של עשרות ואולי מאות מורים לבתי תלמידים וההתנהלות בהמתוארת פה חלמאית לגמרי, תלמיד שלא יוכת לגשת לבחינת הבגרות בשל היעדר מורה מתאים?
הלוא הגוף החינוכי יכול רשאי וחייב לגייס מורה מתאים, אם לא מהמאגר שברשותו יעשה זאת בגיוס חיצוני, פרילנסרי.
תלמיד הנמצא באזור שאין נגישות למורה הקיים במערכת, או דרישה למורה אישה למשל במגזר החרדי עבור תלמידה או כל אירוע דומה אחר – תגייס המערכת מורה מבית הספר, פרילנסר או כל פטנט אחר שהוא קביל, ותעסיק אותו דרכה, לרווחת התלמיד.
אני יכול להבין הורה המסרב למורה שאינו תואם את צרכיו של ילדו.
תוכנית לימודים היא בבסיס ההוראה, לא יעלה על הדעת אי קיומה של תוכנית שכזו, כשם שבבית הספר קיימת עבור התלמיד בכיתה חייבת היא להיות קיימת עבור התלמיד החולה בביתו. התלמיד בביתו מנותק מכיתתו, מבית הספר ואני חושב שהמורים חייבים לדרוש מהמעסיק החינוכי לקיים תוכנית לימודים מותאמת לתלמיד- בשיתוף בית הספר או כל גורם פדגוגי אחראי.
ולסיום, אני מבין שמדובר בגוף שזכה במכרז של משרד החינוך, אז… איפה משרד החינוך? אני חושב שיש לדרוש תשובות שם, לא לוותר.
אני מריח כאן התנערות וחבל שזה הופך אט אט למגיפה שאין לה מרפא.
אני חושב שצריך לעלות שלב, מהתנצחות בין הורים לגוף חינוכי להתנצחות בין הציבור בישראל למשרד החינוך, אני מתפלא מדוע לא יצאו עדיין לרחוב….
מאחל לכל ילדי ישראל בריאות ולכל הציבור בישראל בריאות, חוצה מגזרים דת עדה מין וכל השאר, נושא זה בנפשנו.
26 בפברואר, 2015 בשעה 12:24
פגיעה בילדים חולים
אמת כל מילה שנכתבה נכונה והנפגעים הם הילדים החולים שגם כך שעד קשה להם. הילד החולה המנותק מחברת הילדים בהיותו חולה ואין שעד לשום קשר עם בית הספר אין לו תוכנית לימודים שנכתבה עבורו אין למורה קשר עם הגורמים המטפלים בבית הספר. הילד מרגיש ששכחו אותו בחבר הד. בתלתלים הייתי בקשר עם הגורמים המטפלים ודאגו לשלוח לילד חברים ביקורים של ורים שמה שאין היום בקדימה מדע. הבטיחו שירותים פרא רפואיים – אין, למידה מרחוק – אין, אני חושב שמשרד החינוך צריך להתעורר ולראות שהזכיין לא עומד במכרז.
האם משרד החינוך בדק לפני שנתן לזכיין זכאות שיש לו את כל הפרמטרים שהיו במכרז? ואם כן, איך הוא נתן לו? משרד החינוך תתעורר לפני שהמצב יחמיר וזו תהיה בכיה לדורות אנא החזירו את המצב לקדמותו לטובת הילדים החולים.
26 בפברואר, 2015 בשעה 17:50
עצוב שבמדינת ישראל שנת 2015 כולם עסוקים בבחירות ואין עניין בילדים חולים שזכותם החוקית ללמוד נגרעת.
מה שנראה מובן לכל ילד בישראל. לא כל כך פשוט לילד חולה, אשר נאלץ להתמודד במקביל למחלה עם הרצון ללמוד ולהצליח .
הייתי מצפה כי משרד החינוך יעשה כל שביכולתו כדי לקדם את הלמידה של התלמידים החולים בכל דרך אפשרית
בהוראה יחידנית בבית התלמיד באופן המותאם אישית לצרכיו, בהוראה וירטואלית, מערך תגבורים, ציוד וחומרי למידה נדרשים והכי חשוב רצון עז לקדם את התלמיד.
אני בטוחה שאם הזכיין החדש יתנסה בתפקיד מספר שנים לבסוף הוא יצליח לבנות מערך תמיכה הולם.
השאלה הנוקבת היא-
למה תקופת ההתנסות צריכה להיות על גבם של התלמידים?
במה אשמים התלמידים שרוצים ללמוד ולהצליח , שהמדינה הפקירה אותם להיות שפני ניסיון של קדימה מדע?
עם יד על הלב- שיקום האדם שהיה רוצה להפקיר את ילדו החולה להיות שפן הניסיון.
גם אתם היושבים במשרד החינוך ודאי הייתם מגיבים אחרת לו היה מדובר בילדיכם הפרטי.
26 בפברואר, 2015 בשעה 18:08
הילדים סובלים
לא צריך להיות חכם לבדוק מה מקבלים ילדי הבזורה הבדוי וילדי מזרח העיר בירושלים הרבה תלמידים שהמתינו לסיוע קבלו תשובה לאחר היעדרות21 ימים
26 בפברואר, 2015 בשעה 19:01
צריך לקבל סיוע לא אחרי 21 יום, אלא מהיום הראשון שהילד מחסיר ויש אישור מהרופא, שהוא יחסיר יותר מ 21 יום…ילדים מהמגזר הערבי קיבלו אחרי 21 יום.
גם במגזר היהודי לאבים מהילדים אמרו שרק אחרי 21 יום יקבלו סיוע.
27 בפברואר, 2015 בשעה 9:38
הכתבה הזו מקוממת לא רק בגלל התוכן שלה אלא גם בגלל שנראה שהנוגעים בדבר רואים בזה עניין של מה בכך והחלטתם שלא להתייחס לפוסט מעידה על חוסר ההבנה שלהם לנושא הרגיש והמיוחד הזה.
התאמת מורה לצורכי התלמיד ולסדר היום שלו היא אחת הנקודות החשובות במתן סיוע לילד החולה. עפ"י תנאי המכרז הגוף הזוכה אמור היה לתת מענה לימודי ובנוסף מתן שירותים פרארפואיים, בפועל הילדים אינם מקבלים את מלא הסיוע הלימודי או אינם מקבלים אותו כלל, ובנוסף השרות הפרארפואי שהובטח לא ניתן.
ההתנערות הבלתי נסבלת של "קדימה מדע" ומשרד החינוך והדרישה, "לתת זמן" מקוממת.
לקדימה מדע היתה הזדמנות נפלאה ללמוד את העבודה ואת ההתנהלות מהעמותה הקודמת ששרתה באופן הטוב ביותר את ציבור הילדים החולים במשך למעלה מ-25 שנים. אך, "קדימה מדע" בחרה שלא לעשות זאת. הם לא השכילו ללמוד לא את היקף העבודה, לא את מהותה – לשלוח מורה לא מתאים לצרכי הילד החולה ו/או לסדר היום שלו דומה לאי שליחת מורה כלל ואפילו גרוע מכך בגלל עוגמת הנפש והתסכול הנגרמים לילד ולמשפחתו.
צריך לזכור הילדים האלה קיבלו סיוע מצויין עד ש"קדימה מדע" נכנסה לתמונה. הילדים האלה היו מחוברים ללימוד, האמינו ביכולתם להשלים פערים לימודיים ואף לעמוד בהצלחה בבחינות הבגרות והיום הענף הזה נגדע.
הכאב עבור הילדים כפול ומכופל, נעשה כאן עוול. הרי אם ילד בריא נעדר מביה"ס זמן רב מיד שולחים קב"ס אבל ילד חולה שלא מקבל סיוע בגלל עבודה חלמאית צריך "לתת זמן????"
27 בפברואר, 2015 בשעה 10:05
הכתבה הזו מקוממת לא רק בגלל התוכן שלה אלא גם בגלל שנראה שהנוגעים בדבר רואים בזה עניין של מה בכך והחלטתם שלא להתייחס לפוסט מעידה על חוסר ההבנה שלהם לנושא הרגיש והמיוחד הזה.
התאמת מורה לצורכי התלמיד ולסדר היום שלו היא אחת הנקודות החשובות במתן סיוע לילד החולה. עפ"י תנאי המכרז הגוף הזוכה אמור היה לתת מענה לימודי ובנוסף מתן שירותים פרארפואיים, בפועל הילדים אינם מקבלים את מלא הסיוע הלימודי או אינם מקבלים אותו כלל, ובנוסף השרות הפרארפואי שהובטח לא ניתן.
ההתנערות הבלתי נסבלת של "קדימה מדע" ומשרד החינוך והדרישה, "לתת זמן" מקוממת.
לקדימה מדע היתה הזדמנות נפלאה ללמוד את העבודה ואת ההתנהלות מהעמותה הקודמת ששרתה באופן הטוב ביותר את ציבור הילדים החולים במשך למעלה מ-25 שנים. אך, "קדימה מדע" בחרה שלא לעשות זאת. הם לא השכילו ללמוד לא את היקף העבודה, לא את מהותה – לשלוח מורה לא מתאים לצרכי הילד החולה ו/או לסדר היום שלו דומה לאי שליחת מורה כלל ואפילו גרוע מכך בגלל עוגמת הנפש והתסכול הנגרמים לילד ולמשפחתו.
צריך לזכור הילדים האלה קיבלו סיוע מצויין עד ש"קדימה מדע" נכנסה לתמונה. הילדים האלה היו מחוברים ללימוד, האמינו ביכולתם להשלים פערים לימודיים ואף לעמוד בהצלחה בבחינות הבגרות והיום הענף הזה נגדע.
הכאב עבור הילדים כפול ומכופל, נעשה כאן עוול. הרי אם ילד בריא נעדר מביה"ס זמן רב מיד שולחים קב"ס אבל ילד חולה שלא מקבל סיוע בגלל עבודה חלמאית צריך "לתת זמן????"
27 בפברואר, 2015 בשעה 11:13
הכתבה שנכתבה אמת היא.
לא הצלחתם במטלה שקבלתם
קדימה מדע אינה מחוברת לא לילדים החולים , לא להורי התלמידים , ולא למורים.
מטרתה רק כלכלי.
אני מורה מאזור הצפון עבדתי בעמותת תללים שנים רבות עבור תללים והילדים הייתי מוכן לעשות הכל לא הסתכלתי על מרחק נסיעה כסף העבודה היתה מכל הלב עבור הילד החולה.
אתם קדימה מדע אין לכם את הלהט והאש שיש לעמותת תללים.
נמסר לי ממורים שלכם שעובדים בקדימה מדע.
עד היום לא עמדתם בתנאי המכרז.
לא כל הילדים החולים מקבלים סיוע לימודי.
אין לכם לימוד ממרחק קמפוס עבור הילדים.
אין לכם קשר אישי בין הילדים בית הספר והמורה
המורים שלכם לא קבלו תלמידים. לפתע כולם בריאים פיזרתם אבקת בריאות.
למורים אין להם עם מי להתעייץ בכל נושא.
בעמותת תללים כל פניה תוך 24 שעות היה מענה והיה קשר רציף בין משפחתו של התלמיד החולה ובין המורה.
היה קשר אישי בין המנכלית ובין המורה במהלך כל היום , בכל נושא, וקשר בין המורים, השתלמיות
מורה שפנתה אליכם מאזור העמק לקבל תלמידים אמרתם לה אין תלמידים יש לנו באזור גמלא שזה ברמת הגולן, אין לכם מושג גיאוגרפי מורה .
הכתבה נכונה מאוד אני כועס על משרד החינוך שממשיך לעצום עין ולא מענין אותו מה קורה כאן זהו מחדל שמבקר המדינה צריך לחקור ולהעניש מי אחראי למחדל הזה.
27 בפברואר, 2015 בשעה 21:29
בושה וחרפה שנתתם את השירות לידי קדימה מדע עד הגשתי כבר לשלושה תלמידים בקשה לטיפול במקרים ועד היום אין שום מענה למרות שעבר כמעט חודש בזמן שיהיה השירות בידי תללים הבקשות היו נענים במהירות והתלמידים לא הפסידו כלום
חבל שהגענו למצב הזה בכל פעם שאני מתקשר לקדיה מדע הם נענים שהעניין בטיפול
אני לא יודע מתי נגמר הטיפול הזה
28 בפברואר, 2015 בשעה 9:47
אני מורה של תלמיד, שעדיין לא קיבל סיוע. הם גרים באזור המרכז וכנראה שחסרים מורים. קדימה מדע מתארים תמונה מושלמת, אני יודע שזה לא כך.
לדעתי הם לא אשמים, אלא משרד החינוך, שזרק עליהם פרויקט מסובך. משרד החינוך הם האנשים, ששגו בסיפור הקשה הזה.
28 בפברואר, 2015 בשעה 9:49
מעונינת ללמד מורה אקדמאית 30שנות נסיון מורה לתנך לשון הסטוריה וערבית !!
28 בפברואר, 2015 בשעה 17:17
אכן , יש בכתבה אמיתות של דברים!
מסכימה עם הדברים שנאמרו , תלמידים עדיין מחכים לפרא רפואי שהובטח להם !
בתלל"ים דבר זה לא היה קורה כשמבטיחים היו מקיימים ואם לא יצרו קשר עם בית התלמיד והיו מסבים את הסיבה.
כמו כן תלמידים עדיין זקוקים לרכישת מוצרים ואביזרי למידה.
תלמידים עדיין זקוקים למורים ולתגבור בערבית , פיזיקה אך אין מענה טלפוני לתגובה .
28 בפברואר, 2015 בשעה 17:25
כל הדברים נכונים !!!
תלמידים אינם מקבלים את כל הסיוע , אין עדיין מורים למתמטיקה , אנגלית ופיזיקה !
אין פרא רפואי – הרי זו בדיוק הסיבה לכך שתלל"ים לא ניגשה למכרז ,כיוון שידעה מראש שאינה יכולה לספק את השירות!!!!!
היחס אינו אישי כשהיה בתללי"ם , המנכלית ידעה כל דבר , יכלנו ליצור קשר בכל שעה , דבר המראה על איכפתיות ואהבה לתלמידים !!!
28 בפברואר, 2015 בשעה 18:58
קדימה מדע
יועץ גיתם היקר,
כדאי שתלמד היטב היטב את הנושא ומה באמת קורה , או נכון יותר- לא קורה מאז שהפרוייקט עבר לקדימה מדע!!!
כל (אבל כל) העובדות שמתוארות כאן , התלונות והתסכול- הכל אמת.
בתור מורה שנפגעה מאד, שכרה ירד פלאים ואין עם מי לדבר- אני יכולה להעיד שהכל נכון.
כדי להשיג אותם בטלפון- צריך יום חופש כי אין מי שיענה,ימים ארוכים…אם כבר עונים- לא באמת מטפלים בך, ולא תמיד יודעים מה התשובות לשאלות של מורים ותלמידים!!
מורים רבים לא מקבלים תלמידים, למרות שיש כאלו שממתינים זמן רב למורה!!
אין תחושה של מקום עבודה שאכפת לו ממוריו. יש תחושה של תוהו ובוהו" וחוסר מקצועיות!
מן הראוי, יועץ תקשורת נכבד, שתבדוק את העובדות לאשורן, ותבין את מה שכ"כ הרבה אנשים הבינו כבר מזמן: קדימה מדע פשוט אינה מתאימה לפרוייקט הזה.צריך להשיב פרוייקט זה למי שכבר מיומן, מנוסה ובקיא בנושא- עמותת תללים, ויפה שעה אחת קודם!!
מורה מאוכזבת
28 בפברואר, 2015 בשעה 21:13
"קדימה מדע" שולחים מורים לא מקצועים אשר לא פנויים וגמישים לצרכי התלמיד ולאחר מכן הילד שהיה רגיל לקבל 100 במבחן נכשל…. אין שום פיקוח ובדיקה שלי המורים… האם יש לפחות בדיקת רקע ותעודת יושר?
משרד החינוך מתקשה לתת שעות חולים בבית הספר לילד שאחר הצהרים שלו כל יום מטופל בבית חולים…. אולי שהמורה יכנס איתו לטיפול ????
ראשי ועדת החינוך ושר החינוך התפטרו ומשרד החינוך לא מצליח לתת מענה ולבקר את פעילות "קדימה מדע" ושעות חולים בבית הספר .
1 במרץ, 2015 בשעה 11:02
עצוב
הכותבת דליה ביטאה את המציאות בשטח. לא מספיק שהורה מתמודד עם מחלת הילד הוא נאלץ להתמודד עם הבירוקרטיה מול משרד החינוך וקדימה מדע. עצוב ששסוף יש משהו טוב במדינה משרד החינוך לוקח והורס באמצעות חב' קבלנית שלו. כולי תקווה שהלקחים יופקו עם החלפת השלטון ויגיע שר חינוך שיפיק את הלקחים מהתנהלות הכושלת ויתקן את העוול שנעשה לילדים החולי ויחזיר את תללי"ם להיות הגורם המטפל בהם.
1 במרץ, 2015 בשעה 13:18
אני מורה אצל קדימה מדע חתמתי חוזה מתחילת חודש ינואר ועד עכשיו לא קיבלתי שום תלמיד אפילו אם אני מתקשר הם רושמים את השם שלי ואומרים שידאגו לזה אבל דבר לא מתקדם . זה אומר שיש הרבה תלמידים שצריכים תמיכה לימודית אבל ללא מענה . זה דבר מאוד חמור
6 במרץ, 2015 בשעה 20:53
שלום,
קראתי בהתרגשות שעמותת תללי"ם, הנאמנה לתלמידים החולים, פתחה את כיתות בית הספר הווירטואלי שלה- למען כל תלמיד חולה במדינת ישראל, הזקוק לסיוע לימודי נוסף.
ילדיי נהנו בעבר מההוראה בבית הספר הווירטואלי ואני ממליץ להפיץ מידע זה, כדי לנסות לסייע לכל התלמידים החולים.
כמו כן הבנתי שהסיוע ניתן חינם, אין כסף, ולאור הכרותי עם תללי"ם אם לתלמיד חסר מחשב, חיבור לאינטרנט או כל ציוד לימודי אחר (מעיפרון ועד תיק בית ספר מלא), תללי"ם תעשה הכל כדי לתפור את בעיית הציוד המפריע להתקדמותו של התלמיד החולה בלימודים בלימודים.
יישר כוח לגוף החינוכי תללי"ם שאין ולא היה כדוגמתו בישראל ולדעתי בעולם כולו.
תללי"ם מוכיחה שוב ושוב כי הדאגה לתלמיד החולה בביתו היא המוטו העיקרי כאן וכל משאביה הולכים רק לכך.
17 בפברואר, 2016 בשעה 15:05
שלום,
לצערי כל מילה בכתבה זו מדויקת וחבל שכך. שורה תחתונה הילדים (תלמידים) הם אלו שנפגעים. אני אומרת זאת מניסיון שחווינו תהליך זה של קבלת סיוע לבני שהיה חולה ולא הגיע לבית הספר, גם זמן ההמתנה והאישור הוא ארוך וגם אחרי האישור לקבלת עזרה לימודית לא קיבלנו מענה בהתאם לשעות שמגיעות והבן שלי הפסיד המון חומר לימודי והפער גדל וגדל המורים לא זמינים, חולים, ואין מורים למקצועות מסוימים שבית הספר ביקש עזרה עבור התלמיד. פרויקט זה לא יעיל כלל וכלל. לא הייתי נעזרת שוב במידה והייתי צריכה בשירותם.
17 בפברואר, 2016 בשעה 20:40
שנה אחרי ?!
כל הכבוד להורים אמיצים אלו שמוכנים להזדהות. הורים רבים המקבלים סיוע בפרויקט ונתקלים בקשיים, חוששים לעשות זאת.
אנחנו כבר שנה אחרי הכתבה הזאת.
האם זאת איננה תקופה מספיקה לגיוס צוות פדגוגי ובניית מנגנון מתאים לניהול הפרויקט?
הורים יקרים, אולי אינכם יודעים אבל תלמידים חולים אינם צריכים לחכות. הפנייה לסיוע מהרגע שהתקבלה הייתה צריכה לקבל מענה מידי ותוך 4 ימים צריך היה המורה להתייצב בביתכם.
האם לא הגיע הזמן שמשהו יתעורר במשרד החינוך ויבדוק כיצד מתנהל הפרויקט?
האם יעלה על הדעת שההורים אינם זוכים לתמיכת האנשים המופקדים על זכותם לחינוך גם בהיותם חולים בבית?
18 בפברואר, 2016 בשעה 11:12
לילך יושעי, כל הכבוד על ההזדהות ואנו איתך.
קבוצה גדולה של הורים ומורים פועלת כדי לעצור את מה שקורה עם הילדים.
עצוב לקרוא מה חוויתם…
נשמח ליצירת קשר עימך, זה המייל שלנו
learntom3@gmail.com
4 ביולי, 2016 בשעה 11:26
כתבמ מגמתית של עמותת תללים
אני אמא לשני ילדים החולים במחלה ניוונית קשה ומרותקים מזה שנים לבית.
עד לשנה שעברה שבה זכתה קדימה מדע במכרז לא קיבלו ילדינו אפילו שעה אחת של סיוע מתללים למרות אינספור פניות!
במשך שש שנים שהו ילדינו בבית כשאנחנו מממנים כל שעת הוראה וסיוע כשאנחנו נענים בגסות ובהתעלמות מתללים!
משנה שעברה חיינו וחיי ילדינו השתנו. קדימה מדע נכנסה לתמונה וביעילות ראיינה מורות ותוך חודש הגלגלים התחילו לנוע כשילדינו זוכים למסגרת לימודית שנמנעה מהם כל השנים.
אנחנו נתקלנו רק ביעילות ובשירות מעולה של קדימה מדע ומכירים הורים נוספים שזכו למענה סוף סוף אחרי שנים של הסיאוב של תללים.
משונה מאד שאין כאן אפילו תגובה חיובית אחת על קדימה מדע!
4 ביולי, 2016 בשעה 11:33
האם נשלחת מטעם קדימה מדע לדבר בשבחה? מי שכתב את הכתבה אין לו קשר לתללים ואין לו שום אינטרס לגבי תללים. ועדת החינוך התכנסה כבר מספר פעמים בעקבות תלונות שנערמו על שולחן הוועדה על קדימה מדע. התלונות מדברות בעד עצמן. אם קדימה מדע היו מקצועיים והיו מתנהלים כראוי, הם היו זוכים לתגובות חיוביות.
4 ביולי, 2016 בשעה 12:07
לא אין לי שום דבר עם קדימה מדע מלבד העובדה שפעם ראשונה אחרי 6 שנים הילדים שלי קיבלו מענה הולם ואנחנו לא נאלצים לשאת בנטל שעלה לנו למעלה מ 15,000 ש"ח לחודש! וזה לא רק אנחנו! יש לנו מפגש דו חודשי לאמהות לילדים מרותקי בית ואנחנו 7 אמהות מתוך הקבוצה שרק עם קדימה מדע קיבלנו מענה ראוי לצרכי ילדינו!
האישור המקסימלי שאמא יחידה מקבוצתינו קיבלה מתללים היה 4 שעות שבועיות לילדה עם SMA בעלת קוגניציה תקינה! זה נראה לך נורמלי?! זה נקרא שירות מעולה של תללים?! אני מתכוונת להציג במפגש הבא את הכתבה הזאת שראיתי היום לראשונה ולראות מה תהיה תגובתן. אני בטוחה שיהיה להן הרבה מאד מה לומר למשרד החינוך על תללים! חלילה לנו מלחזור לימי החשיכה האלו! אנחנו פשוט שותקות בדרך כלל כי אנחנו מנהלות בתי חולים בבית ואין לנו זמן!
יכול להיות שאנשים נתקלו בחבלי לידה של קדימה מדע אבל לפחות נולד אחר כך משהו! תללים פשוט לא עשו כלום עבורינו ההורים לילדים המרותקים לבית במשך שנים!
אני הייתי מאד רוצה לפגוש לא באופן וירטואלי את האמהות לילדים החולים הכרוניים המורכבים שקיבלו מענה הולם מתללים. אשמח ללמוד מהן כיצד הן פעלו לקבל את הסיוע ומה אני עשיתי לא נכון שמנע ממני ומילדיי סיוע בלמידה כל השנים!
10 בספטמבר, 2016 בשעה 11:37
חברת קדימה מדע קיבלה תקציב הרבה יותר גדול והוראה לתת סייעות ומטפלים פרארפואיים.
בתקופת תללים המכרז היה שונה…
כמות התלונות על קדימה מדע, היא חסרת תקדים.
לידיעתך: מנכל החברה, אבי גנון, כתב שאנחנו לא רלוונטיים ולכן לא יסביר לנו מדוע השירות לא עומד בתנאי המכרז, הוא כתב שאנחנו אינטרסנטיים, קולניים…
מנכל המזלזל בהורים להם הוא אמור לתת שירות מצביע על כך שהם באו להרויח ולא לסייע…
ואל תתבלבלי עם כך שהם נותנים, מחויבותם היא לתת בתור חברה קבלנית!
28 בדצמבר, 2018 בשעה 2:01
[…] היא הכתובת שאליה הגיעו תלונות הורים רבות ביותר על בעיות בשירות לילדים החולים. נראה שהיא יודעת עד כמה הטיפול לקוי, אפילו אם לא קראה את […]
27 באוקטובר, 2022 בשעה 6:44
1
27 באוקטובר, 2022 בשעה 6:44
1
27 באוקטובר, 2022 בשעה 6:44
1