בחזרה למה שחשוב באמת – העוני והפערים

ראש הממשלה ויועציו לענייני היבחרות מחדש עושים הכל (גם תוך סיכון חיינו וקיומנו המדיני) כדי שלא להיות מובסים ב-17 במרס.  בעיקר הם מסיחים את דעתנו מסיטים את מבטנו מהבעיות האמיתיות אל צחצוחי החרבות.  חיפשנו ברשת ביטוי בוטה ומשכנע לתחלואי החברה והעלינו את אלה, שפורסמו רק לפני חדשיים

דקה לפיצוץ

27 נוב', 2014
חיים הר-זהב

בראשית מרץ השנה נפל דבר בכלכלה העולמית. מדינת ישראל נהפכה להיות הראשונה במאה ה-21 (ובסבירות גבוהה: מאז שחר ההיסטוריה) שהצליחה למגר את אחת הרעות החולות הגדולות ביותר שאתה מתמודדת האנושות מאז הקמת ערי המדינה הראשונות לפני אלפי שנים: העוני. באחד הבקרים של אותו שבוע חורפי נכנס יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה הפרופ' יוג'ין קנדל – היועץ הכלכלי הבכיר של ממשלת ישראל ומינוי אישי של ראש הממשלה בנימין נתניהו – לאולם שבו התכנסה ועדת אלאלוף למלחמה בעוני והודיע לחבריה באופן נחרץ: בישראל אין עוני!

מאז התפרסמו אינספור נתונים שקריים ומצוצים מהאצבע שמנסים לרמוז כאילו, חלילה, יוג'ין קנדל טעה או חמור מכך – אמר משהו שאינו אמת צרופה באופן מודע. אפילו באתר המכובד הזה עלה טור מופרך לחלוטין שבו מישהו טען שהוא עני, וכל זה בזמן שמסבירים לו שאין עוני והוא טועה. תם העוני, אומרים לך. היה –  ונגמר. אזל. אין יותר. זהו. מוגר, הלך, הסתיים, נעלם, התפייד. אין עוני ואין עניים. פשוט אין. חלאס.
זה פורסם ב"מקום הכי חם בגיהינום" וכאן תוכלו לקרוא את הדברים בשלמותם.

יקירתנו אסתי סגל בעלת זו לא טעות – זו מדיניות תרמה את יכולותיה להמחשת המידע:
אסתי ישראל 2014

רק לפני כשבוע התפרסם דו"ח חדש של Credit Suisse שהעלה נתון מעניין במיוחד – הוא דירג את ישראל כאחת מהמדינות העשירות בעולם, וציין לטובה את ישראל כמי שהגדילה את ההון של תושביה ב13% בשנה החולפת.

על פי קרדיט סוויס, מדינות שההון הממוצע שבידי תושביהן עולה על 100,000$ לאיש נחשבות למדינות עשירות. וישראל על פי הקריטריון הזה מציגה תושבים עשירים שבידי כל אחד מהם כ-150,000$ לאיש. נפלא, לא ככה?

Tags: , , , ,

4 Responses to “בחזרה למה שחשוב באמת – העוני והפערים”

  1. מנחם לוריא הגיב:

    הינה ישראל 2015 שלאחר הבחירות:

    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4619105,00.html

    מנחם

  2. טל ירון הגיב:

    האינפוגרפיקה הזאת תתקשה לשכנע מישהו מחוץ למעגל המשוכנעים המיידים. הוא פועל על פי ערכים סוציאליסטים, הטוענים ששיוויון הוא טוב.

    מרבית הציבור מקבל את הטענה שהבדלי עושר עוזרים להתפתחות המשק, ולצמיחה של כלל האזרחים.

    כדי להראות שטענה זאת שגויה (אם הכותבים מניחים שהיא שגויה), יש להציג מדדים אחרים.

    למשל, כמה משכורות נדרש כדי לקנות דירה (השווה לפני הקדנציה של ביבי, ולאחריה) או כמה אחוזים מהמשכורת נדרשים לצורך רכישת סל מזון, לפני ואחרי ביבי… וכיוב'.

Leave a Reply