כנס מידע סביבתי על מפרץ חיפה
הכנס יתקיים היום יום רביעי 14 בינואר במרכז הקונגרסים בחיפה בשעה 16.30
הקואליציה לבריאות הציבור וארגון מגמה ירוקה קוראים למשרד להגנת הסביבה לשקיפות והעברת מידע לציבור
המשרד להגנת הסביבה יקיים השבוע כנס פתוח לקהל הרחב בנושא פרסום מידע סביבתי על מפרץ חיפה. עד כה המידע שסיפק המשרד להגנת הסביבה לציבור תושבי מפרץ חיפה היה חלקי ולא מספק. נדרשת שקיפות מלאה וניטור שוטפים של זיהום האוויר, באופן נגיש לאוכלוסייה, כמו גם דיווחים מידיים על אירועי זיהום חריגים ופרסום רחב של מידע על השפעותיהם הסביבתיות של פרויקטים באזור המפרץ כגון הרחבת בז"ן והקמת נמל דלק חדש על חשבון חופי הקריות.
הקואליציה לבריאות הציבור ומגמה ירוקה: "על המשרד להגנת הסביבה, שקבע בעצמו כי חיפה היא העיר עם זיהום האוויר הגבוה בארץ, מוטלת האחריות להתנגד ולמנוע את הקמתו של נמל דלק חדש שיגביר את זיהום האוויר ויסכן עוד יותר את בריאות התושבים".
ליאורה אמיתי, יו"ר הקואליציה לבריאות הציבור: "המשרד להגנת הסביבה מסתיר מאיתנו במכוון מידע חיוני אשר יכול להיות קריטי במאבקנו להפחתת הסיכונים לציבור במפרץ. מידע זה חייב להיות מועבר לציבור על פי חוק חופש המידע ובאי מסירתו המשרד למעשה עובר על החוק. האופן שבו מנהל המשרד את פרסום המידע מבהיר את האינטרסים, אשר הופכים אותו בפועל למשרד להגנת התעשייה."
נעמה שריד, מובילת המאבק לשמירה על מפרץ חיפה מטעם מגמה ירוקה: "בדו"ח של הקואליציה, שבוצע על ידי מומחה לזיהום אוויר, נמצא שנמל חיפה הקיים מייצר אחוז ניכר מזיהום האוויר הכולל במפרץ חיפה, ובפרמטרים מסוימים (כרום 6 ואנטימון) אף עולה על זה של בז"ן. אנו דורשים מהמשרד להגנת הסביבה לנטר את זיהום האוויר של הנמל, כולל הזיהום מהמכשור בנמל והתחבורה שהוא מפעיל, ולמנוע הקמה של נמל חדש נוסף שיגדיל את הזיהום במאות אחוזים."
כנס בנושא פרסום מידע סביבתי על מפרץ חיפה:
יום ד' ה-14/1, 16:30, מרכז הקונגרסים חיפה, אולם גפן
הודעה מטעם "מגמה ירוקה"
נערך על ידי דליהתגיות: המשרד להגנת, הקואליציה-לבריאות-הציבור, זיהום סביבה, מגמה-ירוקה, מפרץ-חיפה
14 בינואר, 2015 בשעה 20:53
ראיתי את זה רק עכשיו. יש סיכום של המפגש?