ארגון העובדים מען הגיש ערעור לבית הדין הארצי לעבודה נגד סירובו של בית הדין האזורי בירושלים להחזיר לעבודה את יו"ר ועד העובדים במוסך צרפתי, ונגד קביעתו התמוהה לפיה סירוב המעסיק לנהל מו"מ נעשה בתום לב
המשטרה מתערבת נגד זכות ההתארגנות של עובדי מוסך צרפתי במעלה אדומים
המשטרה ביטלה את היתר ההעסקה של יו"ר ועד עובדי מוסך צרפתי בעקבות תלונת המעסיק נגדו. ארגון עובדים "מען" יוצא למאבק על זכות ההתארגנות של עובדי המוסך והגנה על יו"ר הוועד
הערעור, שהוגש על ידי עורכי הדין אמיר בשה ומורן סבוראי ממשרד עו"ד בני כהן, ועו"ד איה ברטנשטין, היועמ"ש של מען, מצביע על שורה של ליקויים חמורים שנפלו בפסק הדין בכל הקשור לפיטוריו של יו"ר ועד העובדים וכן בכל הנוגע להתנהלות המעסיק ביחס לארגון העובדים מען שהוא הארגון היציג במוסך צרפתי. בין השאר מצביע הערעור על הנקודות הבאות:
א. בית הדין התעלם מכך שבמסגרת הניסיון לפטר את מנהיג העובדים במוסך, חאתם אבו זיאדה, ביולי השנה, המעביד שינה את התירוצים לפיטורים לפחות שלוש פעמים בתוך מספר ימים. לבסוף העליל המעביד על יו"ר הוועד כי גרם כביכול לחבלה מכוונת ברכב צבאי, ואף הגיש תלונת שווא במשטרת מעלה אדומים נגדו, דבר שגרם לשלילה אוטומטית של רישיון הכניסה של יו"ר הוועד לאזור התעשייה של מישור אדומים, ומנע ממנו לעבוד. למרות כל אלה, ולמרות שהתלונה נסגרה, אימץ בית הדין את גרסת המעסיק רצופת הסתירות.
ב. בית הדין התעלם מהקשר הברור בין הניסיון העיקש לפטר את יו"ר ועד העובדים ובין הפעילות נגד ארגון העובדים היציג, מהניסיונות "לשכנע" עובדים לוותר על חברות בארגון, שבירת שביתה באמצעות גיוס עובדים חילופיים, וניסיון הקמה של ועד עובדים אלטרנטיבי מטעם המעסיק. למרות כל אלה, בית הדין אף נמנע מלחייב את המעסיק בפיצוי כספי הקבוע בחוק(עד 200 אלף ₪) .
ג. בית הדין קבע, בניגוד לדינים הנוגעים להתארגנות עובדים, כי על אף שצרפתי הפר את החוק, הוא עשה זאת בתום לב, מאחר והוא זיהה את הפעולה של מען כפעילות פוליטית שנובעת מהתנגדות לכיבוש ולא כפעילות איגוד מקצועית לגיטימית. זוהי טענה מופרכת וחסרת כל בסיס חוקי, המערערת את היסוד החוקי לקיומו של ארגון עובדים יציג, ומתירה לכל מעסיק לפגוע בהתאגדות עובדים בעילה שארגון העובדים אינו פועל בהתאם למנדט שלו אלא על פי אג'נדה אחרת.
ד. כל קביעותיו אלה של בית הדין נראות תמוהות במיוחד משום שהן עומדות בסתירה להכרה של בית הדין במען כארגון העובדים היציג במוסך, וכן בסתירה לקביעת בית הדין כי ללא התאגדות העובדים במען, היו נותרים תנאי ההעסקה של העובדים מתחת למינימום הקבוע בחוק, שכן שיפור זה לאחר שנים ארוכות של תנאים מתחת למינימום לא הגיע ביוזמת בעלי המוסך אלא רק לאחר התערבות מען.
חשיבותו של ערעור זה נובעת הן מכך שמדובר במאבק לגיטימי של עובדים שמעסיקם רמס את החוק ברגל גסה וחובה על בית הדין לתת סעד להתארגנות כדי למנוע זאת. בנוסף מדובר במאבק חשוב, בין השאר בגלל היותו הנסיון הראשון עד כהשל עובדים פלסטינים לממש את זכותם להתאגד לפי
חוק ההסכמים הקיבוציים ולנהל מו"מ לקראת הסכם קיבוצי מפעלי תחת גגו של ארגון עובדים ישראלי.
הודעה מטעם ארגון עובדים מען
Tags: ארגון עובדים מען, בית הדין האזורי לעבודה, בית הדין הארצי לעבודה, הזכות להתאגדות, מוסך צרפתי
בית הדין האזורי לעבודה בירושלים הורה היום (רביעי) על ביטול פיטוריו של חאתם אבו זיאדה, יו"ר ועד העובדים במוסך י. צרפתי, והאשים את ההנהלה בניסיון מכוון לפגוע בהתארגנות העובדים במקום.
פסק הדין של נשיא בית הדין, השופט אייל אברהמי, ניתן אחרי שנה וחצי שיו"ר הוועד יושב בבית, שבעה חודשים מאז שהוגשו הסיכומים בתיק – ויום אחרי שפרסמנו כאן כתבה ובה ביקורת על התמהמהות בית הדין בקבלת החלטה. על דרישת ארגון העובדים לשלם לאבו זיאדה שכר על הזמן שישב בבית, וכן פיצויים על הפגיעה בהתארגנות, יתקיים דיון נפרד בהמשך.
http://mekomit.co.il/%D7%91%D7%99%D7%94%D7%93-%D7%9C%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%99-%D7%A6%D7%A8%D7%A4%D7%AA%D7%99/