מילועוף — השביתה נמשכת

שביתת השוחטים במפעל הבשר  מילועוף, השייך לתשלובת "מילואות" של יישובי הגליל המערבי, נמשכת זה היום ה-12, כאשר ההנהלה אינה מסכימה לדון בהסכם קיבוצי.  בארגון "כוח לעובדים" הגדירו את הצעות הפשרה של ההנהלה "מעליבות"

מאת רביב נאוה

עובדי מפעל מילועוף, המאוגדים בכוח לעובדים, שובתים עקב החלטת הנהלת המפעל לפטר 70 מהם – בניגוד לפסיקת בית הדין לעבודה!

עובדי השו"ב (שוחטים ובודקים), רובם ככולם חרדים, מקיימים פעולות מחאה בכניסה למפעל המושבת. העובדים שואבים עידוד מכך שהנהלת המפעל לא הצליחה למצוא מי שישברו שביתה ויחליפו אותם, זאת לאחר שבנוסף להחלטת בית הדין האזורי לעבודה בחיפה פסק גם בית דין צדק (בית דין רבני) כי אין לשבור את השביתה. "הנהלת המפעל רומסת את כבודם של בתי המשפט" מסביר סבי עמר יו"ר וועד העובדים " ההנהלה סירבה ליטול חלק במשא ומתן וניסתה לשבור את העובדים בפיטורים במהלך חג. הכול בכדי שהעובדים יתחננו לעבודה במפעל ללא הגנת וועד העובדים. היא כשלה בזה בעבר ותיכשל גם הפעם."

"לא יעלה על הדעת ×›×™ לאחר למעלה מעשרים שנות עבודה יזרקו העובדים לרחוב רק מאחר ועמדו על זכויותיהם" אומר איתמר פרחי, שמלווה את הוועד מטעם כוח לעובדים. "מאכזב לגלות ×›×™ דווקא אנשי קיבוצים שמצהירים על שיתופיות וזכויות עובדים מנסים לרמוס את כבודנו… נמשיך להיאבק עד להחזרתנו המלאה לעבודה" מסכם עמר.

ביום שלישי נערכו פגישות בין וועד העובדים למנכ"ל המפעל לא הושגה בהן פריצת דרך ולטענת ארגון "כוח לעובדים" הצעות ההנהלה היו "מעליבות" . אתמול התקיימה פגישה נוספת, אך השובתים טוענים כי כל עוד מילועוף לא ישנו גישה ולא יסכימו להיכנס למו"מ קיבוצי, הסיכויים להתקדמות קטנים.

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , ,

4 Responses to “מילועוף — השביתה נמשכת”

  1. ×§. טוכולסקי הגיב:

    איפה המגזר הדתי לאומי צרכן גדול של מוצרים כשרים במאבק הזה? כרגיל לא מעניין אותם כלום חוץ מההתנחלויות.

  2. דליה הגיב:

    מדוע לא שמענו על הסכסוך הזה באמצעי התקשורת?

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    חבל שלא ציינתם שבמילועוף יש ועד של ההסתדרות ושההנהלה הציעה לעובדים (עובדי קבלן) להקלט כעובדים בהעסקה ישירה ולהצטרף לועד ולהסכם הקיבוצי

  4. שושי הגיב:

    כחברה באחד מקיבוצי הבעלים לא קיבלתי שום מידע על פרוץ הסכסוך ועל הרקע לו וגם לא על הפסדים הנמשכים ונערמים מי יודע כמה זמן.

Leave a Reply