דליה איציק, מנעי דיון חד-צדדי בחוק "פיצוי-בינוי"

קבוצה של תושבי שכונות פונים ליו"ר הכנסת, ח"כ דליה איצק, בבקשה למנוע דיון חד-צדדי לקראת לקריאה שנייה ושלישית של חוק "פיצוי-בינוי", שעבר בקריאה ראשונה מבלי שישמע קולם של נציגי השכונות

יו"ר הכנסת, ח"כ דליה איציק הנכבדה,

 

אנא אל תאשרי דיון בכנסת לקריאה שנייה ושלישית בחוק ההארכה, כי בדיון המכין העיד הקבלן, אבל לא נקרא להעיד אף אחד מתושבי או נציגי השכונות, שבכל אחת מאות עובדים וגמלאים המתנגדים לאותו קבלן.

 

בכוחך למנוע חוקים דרקוניים שהתקבלו במעמד צד אחד – הקבלן.

 

בכוחך לדרוש שהצד החלש – התושבים, הגמלאים, והעובדים הנפגעים, יהיו מיוצגים בדיונים, שכיום הם חד צדדיים לטובת הקבלן.

 

בכוחך לנזוף במי שקיימו דיונים חד צדדיים כאלו כהכנה לדיונים בכנסת ובכך מוליכים שולל את הכנסת.

 

בכוחך למנוע שחוק למען פינוי בינוי, ישמש ככלי לרווחי קבלן באמצעות עיבוי, וע"י שלילת זכויות ההתנגדות של התושבים לעיבוי.

 

בכוחך למנוע שהכנסת והמפלגות יהיו שלוחה של הקבלן.

 

בכוחך עדיין למנוע נתק בין הכנסת והעם.

 

אנא, אל תאשרי מעשה נבלה זה.

 

 

בכבוד רב,  

תושבי השכונות

 

————————————————————————————–

 

וכך כתבו תושבי השכונות למצביעי הפריימריס במפלגת העבודה:

 

מצביע יקר,

 

עו"ד השר יצחק הרצוג הנכבד, כשהיה שר הבינוי והשיכון, דחף ולחץ והעביר בכנסת יחד עם סגנו ועם ח"כ סלומיאנסקי מהמפד"ל וח"כ מיכאל איתן מהליכוד, את חוק "פינוי-בינוי" (פיצויים 2005), שתומך גם בבניית בנין רכבת נוסף ("עיבוי") על רוב בניני הרכבת בשכונת רבות בחיפה, וזאת למרות התנגדות מאות מתושבי כל אחת מהשכונות לבניה.

 

לפי חוק זה, בעל דירה המתנגד לקבלן (או ל"יזם"), צפוי לתביעה משפטית של מאות אלפי שקלים – סכום גבוה פי עשרות מקנסות על רוב העבירות.  הקבלן יוכל להרוויח מיליונים בין אם יבנה או לא.

 

החוק הועבר כדי לשבור את התנגדות מאות תושבי השכונות לקבלן, בלי לפנות ולשאול אותם, ומאחורי גבם. גם לחברי הכנסת שהצביעו על חוק  "פינוי בינוי" לא סיפרו אף מילה על ה"עיבוי" שנגזר על

השכונות באותו חוק, למען רווחי אותו קבלן, והציגו כאילו החוק רק למטרת מקרים  בהם בעל הדירה רוצה לסחוט כסף (יש מקרים כאלו בפינוי-בינוי, אבל אף לא אחד בעיבוי).

 

ח"כ אופיר פינס הנכבד כשהיה שר, אישר את ההכרזה על עיבוי בתי הרכבת בשכונות. בנוסף, ביולי 2008, כראש ועדה בכנסת, הביא את אותו קבלן לדיון בוועדה בכנסת, ודרש שיקשיבו לקבלן, סתם פיות מתנגדים לחוק, ואז אישר בוועדה חוק להארכת ההכרזה בשש שנים, כדי שיהיה מספיק זמן לתביעות המשפטיות, כדרישת הקבלן, זאת לאחר שביטל את מי שטען שהמתנגדים לבניה פשוט רוצים רק לחיות בשקט.

 

שניהם (הרצוג ופינס) לא מצאו אף נציג מהשכונות להביאו לדיונים בכנסת, אבל מצאו אותנו בכתב ובטלפון לבקש את קולנו בפריימריס.

 

עו"ד השר יצחק הרצוג הנכבד פונה ומבקש את קולך, כי לדבריו עודד פרויקטים בתחום פינוי-בינוי ושיקום שכונות! הוא מתגאה בכך! 

גם ח"כ אופיר פינס הנכבד מבקש את קולך, כי לדבריו הוא נלחם בשחיתות ולמען מינהל תקין!

 

אבל לפי חוקים אלה, השופטים יחייבו כל תושב שכונות לשלם מאות אלפי ₪.

 

בברכה,

תושבי השכונות שרוצים רק לחיות בשקט

————————————————————————–

קריאה נוספת:

 

פרוטוקול ישיבת ועדת הפנים והגנת הסביבה – הצעת חוק התכנון והבניה (תיקון מס' 84) (הארכת תוקף של הכרזה על מתחם פינוי ובינוי), התשס"×—-2008, ×”×›× ×” לקריאה שניה ושלישית 

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , ,

Leave a Reply