הסדנא לידע ציבורי פיתחה אתר חדש – מפתח התקציב
אתר חדש "מפתח התקציב" פותח על ידי הסדנא לידע ציבורי. האתר מראה חתכים שונים של התקציב. למשל, תמונת התקציב כפי שחוקקה בראשית השנה לעומת השינויים שחלו בו בעקבות ההעברות התקציביות . כתובת האתר http://www.obudget.org/#main//2014/main
הסדנא לידע ציבורי (ע"ר) פועלת להגברת השתתפות ציבורית בישראל, על ידי איסוף, פתיחה והנגשה של מידע שמצוי ברשותם של גופי ממשל ומגזר ציבורי. באמצעות טכנולוגיות מתקדמות וקוד פתוח, מפתחת קהילת המתנדבים והפעילים שלנו מגוון כלים המאפשרים להפוך את המידע לידע ובכך להעצים את החברה האזרחית ואת נציגי הציבור.
העמותה נוסדה בשנת 2011 לאחר שכנסת פתוחה (2009) והתקציב הפתוח (2010) כבר עלו לאוויר, על מנת לתמוך בכלים נוספים המנגישים מידע ציבורי.
חזון הסדנא לידע ציבורי
לשחרר את כל המידע הציבורי כך שקל יהיה לכל אזרח ולכל ארגון להשיגו, ולתמוך במערכות קוד פתוח על מנת:
- להנגישאת המידע הציבורי על פי שמונת העקרונות של מידע פתוח
- להרחיבאת מעגל האנשים שהמידע נגיש ומובן להם ממאות עד אלפים בודדים של חוקרים, פקידי ממשל, עיתונאים ופוליטיקאים לעשרות ומאות אלפים של אזרחים פעילים מכל הסוגים ("החברה האזרחית").
- לעודדדיון אזרחי שבהתבסס על מידע ציבורי יוביל ליצירת ידע חדש.
- להניעאת זרימת הידע בחזרה מהחברה האזרחית לרשויות.
- לסייעלחברה האזרחית להתארגן לפעולה אקטיבית.
מפתח התקציב פותח עולם שלם של נתונים. היתרון והיחוד נעוצים בדרך שבה הנתונים מוצגים בתוך הקשר רחב יותר המעניק להם משמעות. אפשר להעזר במפתח התקציב בכדי לענות על שאלות כמו: כיצד משתנה חלוקת התקציב משנה לשנה? אילו תקנות נכללות בכל תכנית תקציבית? כמה כסף מוזרם תוך כדי השנה בהעברות תקציביות בוועדת הכספים וכיצד מתרץ משרד האוצר את ההעברות במסלול הזה שעוקף את התקציב שאישרה הכנסת? מי הם הגופים הזוכים לתמיכה מכספי המיסים שלנו? האם נבחרי הציבור עומדים בהבטחותיהם לבוחרים? האם התקציב משקף את טובת הציבור?
תגיות: הסדנא-לידע-ציבורי, העברות תקציביות, מפתח התקציב, תקציב