הצביעות הממשלתית חוגגת, לא מכריזים על מצב מלחמה, כדי שלא לפצות את הניזוקים
יעל ברדה פרסמה ב"המקום הכי חם בגיהינום" את העובדה שהממשלה אינה מכריזה על מצב מלחמה, כי הכרזה כזו תאפשר פיצוי על נזקים כלכליים לתושבים ולעסקים בכלל הישובים בדרום, לא רק לאלה שבישובי עוטף רצועת עזה, הצביעות אכן חוגגת
מה פתאום מלחמה? זה יקר מדי
יעל ברדה 23 יולי, 2014
הדאגה לתושבי הדרום נשמעת במיקרופונים ובשידורי הטלוויזיה, אבל היא נעצרת בקופת האוצר
בואו לא נדבר על ההפקרה החברתית-כלכלית היומיומית של תושבי הדרום. כי יגידו לנו שיש מלחמה, אז זה לא הזמן לדבר על צדק חברתי, על חלוקה מחדש של משאבים, על אי-צדק היסטורי. אחרי המלחמה, נדבר על זה. בואו לא נדבר על הגנים ומעונות היום שאין בהם מיגון ולכן אין חינוך לגיל הרך, והורים שלא יכולים לצאת לעבוד. ברור שחייבים למגן, ברור שזה בסדר עדיפויות עליון. אבל זה לא הזמן לדבר על זה, כי יש מלחמה. בואו לא נדבר על נזקים כלכליים אדירים ועל זה שכרגע יש מנגנון של פיצוי רק לישובים שמוגדרים "ישובי ספר" (ישובי עוטף עזה ושדרות), ואם רוצים לכלול את אשדוד ואשקלון, שנפגעו בצורה קשה ועוד יותר בגלל עונת התיירות שבונים עליה אלפי עובדים, אז הממשלה תצטרך להתקין הוראות שעה מיוחדות כדי לכלול אותן במנגנון הפיצוי. בואו לא נדבר על זה, כי זה לא הזמן, כי יש מלחמה.
…
אין מלחמה – כי אם היתה מלחמה שמוגדרת בחוק (רובנו הרי מסכימים שיש מלחמה בפועל, במציאות) אז הממשלה היתה מכריזה על "מצב מלחמה" על פי סעיף 40 (א) לחוק יסוד: הממשלה. אבל היא לא עושה את זה. למה הממשלה לא מכריזה מלחמה? בגלל שזה יעלה הרבה כסף לאוצר. כי אם יש מצב מלחמה, אז הממשלה יכולה להתקין תקנות חירום כדי שעסקים לא יקרסו, ולשלם פיצויים מוגדלים לעובדים ולמעסיקים שנפגעים בצורה קשה כל כך. ואם יש מצב מלחמה, אז הפיצויים לא יהיו מוגבלים רק לישובי עוטף עזה ושדרות, אלא יכללו גם את אשדוד ואשקלון, את באר שבע ואופקים, את רהט ודימונה וערד – וזה הרבה-הרבה כסף.
נערך על ידי לקסי
תגיות: באר שבע, הממשלה, ישובי עוטף עזה, מלחמה, משרד-האוצר, צוק איתן
27 ביולי, 2014 בשעה 11:35
זה אפילו הרבה יותר גרוע
יש לא מעט תושבי עוטף עזה, בעלי עסקים, שעדיין לא קיבלו פיצויים על עמוד ענן!
אני שמעתי על חקלאי שתבע את הביטוח הממשלתי. משרד האוצר שלח שמאי מטעמו. השמאי קבע סכום פיצוי מסוים. גם את הסכום הזה האוצר מסרב לשלם ומתמקח עם התושבים.
הביזיון הזה הוא רק פסיק קטן בסיפור הגדול של התנתקות המדינה מאחריות לאזרחיה. זאת תכנית ההתנתקות הגדולה, שהתחילה בימי נתניהו הראשון, קיבלה תאוצה בימי שרון, ושכולנו סובלים ממנה עד היום.
27 ביולי, 2014 בשעה 19:02
תודה על הפוסט . הייתי מציע לכותבת , לקרוא באופן יסודי את – בג"ץ 6204/06 , ד"ר יוסי ביילין ואח' נ' ראש ממשלת ישראל ואח' , שם הכרזת מלחמה הייתה מושא העתירה לבג"ץ ( מלחמת לבנון השניה ) . הכותבת תגלה שיש מכלול שיקולים פנימיים לאומיים וחיצוניים בינלאומיים שמשפיעים על ההחלטה בדבר הכרזת מלחמה , הכל בלינק להלן :
http://elyon1.court.gov.il/Files/06/040/062/n04/06062040.n04.HTM
תודה