מוסך צרפתי במישור אדומים מנסה לפרק התארגנות עובדיו החברים ב"מען"
יו"ר ועד עובדי מוסך צרפתי, חאתם אבו זיאדה פוטר מתפקידו. הנהלת המוסך מנסה להכריח את העובדים לוותר על חברותם בארגון "מען". בעלי מפעלים במישור אדומים מאיימים להפעיל אלימות כלפי עובדי המוסך השובתים. המשטרה עצרה את פעיל מען יואב טמיר בטענה שהוא מטרד ציבורי
אתמול בשעה 11 בבקר, פנו מספר בעלי עסקים מאזור מישור אדומים למשמרת שביתה של פועלי מוסך צרפתי, ודרשו מהם להסתלק מהאזור לאלתר, ולא תופעל כנגדם אלימות.
עובדי צרפתי פתחו בשביתה חוקית עקב פיטוריו של ראש ועד העובדים חאתם אבו זיאדה. עובדי צרפתי מאורגנים בארגון העובדים מען מיוני 2013, ונהלו מו"מ במטרה להגיע להסכם קיבוצי. לפני שלושה ימים, החליטה הנהלת צרפתי, ללא כל התראה או הסבר, לפטר את אבו זיאדה, ולהכריח את העובדים לוותר על חברותם בארגון העובדים מען.
חשוב לציין שהמשמרת השביתה נערכת בתאום ובאישור המשטרה במעלה אדומים.
האיום הזה מתחבר לפרשת סודה סטרים, כאשר עשרות עובדים שפוטרו בצורה שרירותית פנו למען. מען פנה בשמם להנהלה, והפיץ בתקשורת את הפרשה אשר מקבלת הד תקשורתי רב בארץ ובעולם.
הפיטורים של ראש ועד עובדי צרפתי ואת מסע ההפחדה של בעלי המפעלים נגד מען הם נסיון לסלק את מען ככתובת לכלל העובדים במישור אדומים. עובדים אלו עובדים בתנאים מחפירים, בניגוד לחוקי העבודה, חלקם ללא תלושים וללא זכויות סוציאליות, ומנוצלים בצורה הצינית ביותר.
מען יעמוד על זכותו לייצג את עובדים, ועל זכותם של העובדים להתארגן. לא ניתן לאיומים וכוחנות להרפות את ידינו מההגנה על זכותם של עובדים להתפרנס בכבוד, ללא הבדל דת, גזע ולאום.
עובדי מוסך צרפתי במישור אדומים פתחו אתמול בשעה 11:00 בשביתה. העובדים מוחים על התנהלות ההנהלה שמסרבת לנהל מו"מ קיבוצי, גוררת רגליים, חוזרת בה מהחלטות שהתקבלו בישיבות, דוחה ומבטלת ישיבות, וכעת מנסה אף לגרום לפירוק התארגנות העובדים על ידי פיטורי יו"ר ועד העובדים, חאתם אבו זיאדה. אבו זיאדה הוא מכונאי מקצועי וותיק, ומעולם לא הועלו טענות על איכות עבודתו. הוא הוכיח מנהיגות ואחריות בניהול מאבק העובדים, וזוהי הסיבה האמיתית ל"חוסר ההתאמה" שלו.
ביוני 2013 התאגדו 45 עובדים מתוך 65 עובדי מוסך צרפתי בארגון העובדים מען, לאחר שעבדו בתנאי ניצול בלתי חוקיים, ודרשו להתאים את שכרם ותנאי עבודתם לחוק ולנהל מו"מ על הסכם קיבוצי.
רק לאחר הכרזה על סכסוך עבודה ושביתה ביולי 2013, הסכימה ההנהלה להכנס למו"מ, שהחל באוגוסט 2013. במהלך המו"מ נענתה ההנהלה לחלק מהדרישות שהחוק מחייב אותה. היא הדפיסה לראשונה תלושי שכר לעובדים, החלה לשלם להם ב-9 בחודש במקום ב-15, ביטחה אותם בביטוח לאומי נגד תאונות עבודה, והחלה להפריש לקרן פנסיה.
אולם רבות מדרישות העובדים לא נענו. המוסך משלם לעובדים 172 ₪ ל 8 שעות עבודה, כלומר פחות משכר המינימום. עובדים רבים אינם מקבלים תגמול חוקי על נסיעות, אין תוספות ותק ומקצוע שמחויבות בהסכם הקיבוצי של ענף המוסכים, ועובדים ותיקים ומקצועיים משתכרים פחות משכר המינימום. בנוסף המוסך מפלה בין עובדים יהודים ופלסטינים ממזרח ירושלים, לבין תושבי הרשות הפלסטינית, מה שיוצר תחושה קשה של קיפוח ואפליה.
מען שלח להנהלת צרפתי מכתב התראה בנושא הפיטורים. אם ההנהלה לא תענה, מען יפנה לערכאות משפטיות.
הודעה מטעם ארגון עובדים "מען"
נערך על ידי מערכת עבודה שחורהתגיות: ארגון עובדים מען, הזכות להתאגדות, התאגדות, התאגדות-עובדים, משטרת-ישראל, תנאי העסקה
25 ביולי, 2014 בשעה 19:13
ממש כמו בספרי ההיסטוריה של תנועת העבודה
משטרה בשירות מעסיקים נגד עובדים
כל הכבוד למען על פועלם באזור התעשייה מישור אדומים
4 בנובמבר, 2014 בשעה 22:05
הסתכסכת עם בעל העסק!
הסתכסכת עם השכן?
הסתכסכת במשפחה?
הסתכסכת עם הרשויות?
אז מה מה עושים ?
לגישור ניגשים
מרכז גישור ויישוב
סכסוכים בקהילה
רח אברהם הלל 6
(מתחם בית הידידות)
רמלה
טל 08- 9771836
פקס 08-9771889