הצעת החוק החדשה של רשות השידור – לא פלורליזם, לא זכויות חברתיות
להלן עצומה המזהירה מפני הצעת חוק רשות השידור החדשה. בהצעה אין אף מילה על הרדיו ככלי חינוכי-תרבותי הקובע ומשמר את הרקמה העדינה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. אין בה אף מילה על פלורליזם, על זכויות חברתיות ועל זכויות הפרט. אין בה אף מילה על הרדיו. אתם מוזמנים לחתום על העצומה
אנו – מחנכים, אנשי אקדמיה ואישי ציבור – רואים בדאגה רבה את ההליכים המתנהלים בכנסת במקצב-מזורז לפירוקה של רשות השידור ולפיטורי אלפיים עובדיה. אנו קוראים לעיין בדקדקנות בהצעת החוק החדשה, שלמרות חשיבותה העצומה עוברת 'מתחת לראדר'.
אין לנו ספק כי רשות השידור על כל זרועותיה – הערוץ הראשון בטלוויזיה ושמונה (!) ערוצי-הרדיו (רשת א', רשת ב', רשת ג', קול המוסיקה, רשת מורשת והרשתות בשפות השונות) – זקוקים לרפורמה משמעותית. אולם, הדרך שבה מתנהלת ממשלת ישראל – ובעיקר שר התקשורת ושר האוצר – הקוראים לחסל מיידית את רשות השידור ולהקים במהירות רשות אלטרנטיביות מדאיגה אותנו.
חזרנו וקראנו את הצעת החוק החדשה: כל כולה פוליטיזציה ("השר יבחר", "השר ימנה") וכל כולה התמקדות בכסף. אין בה אף מילה ערכית. אין בה אף מילה על הרדיו ככלי חינוכי-תרבותי הקובע ומשמר את הרקמה העדינה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. אין בה אף מילה על פלורליזם, על זכויות חברתיות ועל זכויות הפרט. אין בה אף מילה על הרדיו, שהיה ועודנו מדורת השבט הישראלי.
הצעת החוק החדשה יסודה באכזבה מההתנהלות של רשות השידור בעבר ובהווה. גם אנו משוכנעים שדרושים שינויים דרסטיים, אבל ההצעה החדשה עלולה להוליך לעתיד מסוכן: היא עלולה לפגוע בדמוקרטיה הישראלית ולהביא לצמצום הפלורליזם (למשל, ההצעה חסרת ההיגיון לאחד את מהדורות החדשות של הטלוויזיה והרדיו); היא עלולה לגרום לכך שתוכניות רדיו שעיקרן יהדות, ציונות ותרבות תצומצמנה או תעבורנה מן העולם (מי יהיה מעוניין להשקיע כספים ברשת מורשת או בקול המוסיקה); היא עלולה ליצור תלות בקרבה ל"מלכות" הפוליטית (ועלולה לפגוע בדיווחי אמת על פוליטיקאים ובעלי-הון); היא עלולה להגביר את שיקולי הרייטינג על חשבון האיכות והמקצוענות (די לנו מן "האח הגדול" למינהו ברשתות הפרטיות).
עובדי רשות השידור חתמו על הסכם רפורמה עם ממשלת ישראל, והיו מוכנים לצמצם את כוח האדם – אבל הממשלה ביטלה, חד צדדית, את ההסכם ובחרה לפרק במקום להבריא. להרוס, במקום לתקן.
אנו מבקשים מכל מי שמודאג מן ההשלכות החינוכיות-תרבותיות-חברתיות של סגירת קול ישראל להשפיע על כך שזה רק ישתפר, ולא, חלילה, שימשיך להידרדר!
אנו מזהירים כי אם החוק יתקבל בחופזה ייפגע העתיד היהודי-דמוקרטי שלנו.
אנו דורשים מהפוליטיקאים לפעול בשום-שכל ולשקול מחדש ובתבונה את צעדיהם.
תגיות: גלעד ארדן, דמוקרטיה, חוק רשות השידור, רדיו, רשות-השידור
קישור קבוע
3 תגובות
Email This Post
6 ביולי, 2014 בשעה 19:07
רשות השידור צריכה להתפצל לרדיו בנפרד וטלוויזיה בנפרד הרדיו הוא גוף חי נושם איכותי ולסגור אותו בשיא פריחתו תהיה איוולת.
דבר שני כיצד יממנו פיטורי 2000 עובדים נאמר ממכירת הנכסים. ומהיכן ישדרו כל ערוצי הרדיו לאחר מכירתם מבנייה של אולפנים חדשים . הוכן בדיוק ישדרו ב 1 למרץ 2015 הרדיו החדש?
19 ביולי, 2015 בשעה 7:57
[…] סגירת רשות השידור – מצעד האיוולת של הנהגת המדינה הצעת החוק החדשה של רשות השידור – לא פלורליזם, לא זכויות… רשות השידור – הבגצ והקמפיין נגד הסגירה נגד סגירת רשות […]
9 במאי, 2017 בשעה 20:24
וזה קצת יותר טוב, לא הרבה.
ציר הזמן של העצומה
01/07/2014
העצומה השיגה 1,000 חתימות!
29/06/2014
העצומה השיגה 500 חתימות!
28/06/2014
העצומה השיגה 100 חתימות!
28/06/2014
העצומה נפתחה
תגובות (31)חתימות (2,484)