לא להקמת בית-ספר פרטי אנתרופוסופי בתוך בי"ס ממלכתי הדר בנס ציונה

להלן מכתב לחברי-כנסת שנשלח על ידי הורה המודאג מתכנית ראש עיריית נס ציונה, יוסי שבו, בגיבוי שר החינוך, להקים בית-ספר פרטי אנתרופוסופי (ברצף של 12 שנות לימוד) בתוך בית-הספר הממלכתי השש שנתי (כיתות א-ו ) "הדר" בנס ציונה על ידי הקצאת חלק מהשטח לטובתו.  הורים רבים מתנגדים לעירוב זה

בקשה לסיוע במאבק חברתי בנס ציונה

בשכונתנו מתגוררת אוכלוסיה מגוונת וכוללת בתים פרטיים לצד שיכונים הכוללים משפחות מעוטות יכול כלכלית.כול ילדינו לומדים יחד בבית הספר הציבורי הממלכתי "הדר".
מזה כשבע שנים מתנהל בתוך בית הספר מסלול פרטי-אנתרופוסופי.ללא סמל מוסד נפרד.
ראש העיר, יוסי שבו, החליט להקים בית ספר אנתרופוסופי עצמאי בעיר. כי לתפיסתו כל אחד זכאי לאפשרות לחנך את ילדיו ע"פ תפיסת עולמו. איננו חולקים על כך- ואיננו יוצאים נגד הקהילה האנתרופוסופית ורצונה לחנך את ילדיהם על פי שיטתם.ראש העיר החליט לחלק את שטח בית הספר הממלכתי "הדר" ולהקים בצמוד את בית הספר האנתרופוסופי.
ההשלכות של מהלך זה (המגובה להבנתנו ע"י שר החינוך שי פירון) הינן פגיעה משמעותית בילדינו הלומדים במסלול הממלכתי-הציבורי.

  •  1. צמצום בית הספר שלא יאפשר צמיחה עתידית (לאור צפי לגידול האוכלוסיה בשכונה- תכניות פינוי בינוי וכו שאושרו).
  •  2. שימוש במתנ"ס השכונתי לטובת הבית ספר האנתרופוסופי לתקופה ארוכה (לדברי ראש העיר שנה, להבנתנו – שנתיים לפחות) דבר שיאלץ את ילדי השכונה לנסוע למתנ"סים רחוקים על מנת להשתתף בחוגים.
  • 3. יצירת בעיות תחבורה ובטיחות קשות בשכונה בשל עומסי תנועה רבים שייווצרו באזור.
  • 4. התכנית המוצעת אינה כוללת אפילו את מספר הכיתות הדרוש לבית ספרנו- לדוג' מבנה לצהרון בו שוהים ילדינו-ההורים העובדים במשרה מלאה.
  • 5. חשש שלנו שבטווח הארוך- בית הספר האנתרופוסופי יגדל ולטובת המשך צמיחתו ייסגר בית הספר הציבורי וילדינו יפוזרו בין בתי ספר אחרים בעיר המרוחקים בשכונתנו.ובעיות נוספות ורבות.

שבנו וביקשנו מראש העיר למצוא מקום אחר להקמת בית הספר האנתרופוסופי. אנחנו יודעים שיש מקום להקים בית ספר נוסף (באזור צפון העיר). אולם ראש העיר מתעקש כי בית הספר יקום בתוך השטח הקיים היום של בית ספרנו. לא ברורה לנו סיבת ההתעקשות.

בפגישה שקיימו נציגים מועד ההורים עם ראש העיר וגורמי מקצוע שונים הועלו הבעיות השונות.
ראש העיר הבטיח שיהיו פתרונות והבטיח להציג את התכנית לכלל הורי בית הספר כחלק מדיאלוג בנושא.
בפגישה שהתקיימה לא ניתנו תשובות לסוגיות השונות, ונאמר שהתכנית תצא לפועל-כי כך החליט ראש העיר.
שם כותב המכתב שמור במערכת

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , , ,

15 Responses to “לא להקמת בית-ספר פרטי אנתרופוסופי בתוך בי"ס ממלכתי הדר בנס ציונה”

  1. עוברת אורח הגיב:

    אלא בממלכתי נוסף..
    בית ספר הדר קיים למיטב הבנתי שנים רבות, ותמיד היו בו מיעוט תלמידים. על איזה צמיחה עתידית מדובר בעצם? האם יש צפי לבניה של שכונות חדשות שיזינו את בית הספר? כי שוב לפי מה שהבנתי, דווקא הכנסת המסלול האנתרופוסופי ביטלה את האפשרות לסגור את בית הספר ולפזר את תלמידיו במוסדות אחרים. האם לא כך?
    לגבי בעיות תחבורה – מדובר בשתי נקודות במהלך היום – בבוקר בפיזור ובצהריים.. ×–×” לא שכל האזור הולך להיות עכשיו עמוס ופקוק כל הזמן
    לגבי צהרון – למה אתם לא דורשים זאת מראש העיר? אין לזה שום קשר לבית ספר האנתרופוסופי. תדרשו מה שמגיע לכם כבית ספר

  2. יואל הגיב:

    מה שקורה בנס ציונה זה בדיוק מה שקרה לפני מספר שנים בבית ספר זומר ברמת גן, וממש לאחרונה בבית ספר התיכון אורט בקריית טבעון.
    מדובר בניסיון כושל של ראשי ערים "להציל" בית ספר ציבורי חלש או "בסכנת סגירה", ×¢"×™ ניסיון לחזק בעזרת אוכלוסיה ×—×–×§×” ובעלת אמצעים. (לא בהכרח אנשים עשירים אבל אנשים ממעמד סוציו-אקונומי גבוה) ובכך החינוך הממלכתי הופך לבן ערובה ולמעשה אט אט נהרס או נסגר בפועל. במיקרה זומר – הכנסת המסלול האנתרופוסופי יצרה למראית עין חיזוק זמני, אך תוך זמן קצר בית הספר הציבורי נסגר לתדהמת ההורים. בטבעון, הכנסת היוזמה האנתרופוסופית לתוך התיכון הציבורי, יצרה קרע בקרב האוכלוסיה של ההורים והתלמידים (×”×’×™×¢ לשיא במיקרה אדם ורטה), פגעה אנושות בבית הספר שהיה בעבר בית חינוך מצויין.

    כלומר – ראש העיר, במיקרה נס ציונה למשל, במקום ליצור תוכנית הבראה וחיזוק שתאפשר לבית הספר הציבורי לצמוח עצמאית מתוך חוסן אמיתי, יוצר ייצור כילאיים ומצב בלתי אפשרי שבסופו מישהו מפסיד ונחנק. האוכלוסויה המקומית התחילה להאבק בתוך עצמה, המורים סובלים, מערך הניהול נשחק. התלמידים כמובן מצטרפים להתלהמות הכללית והמצב רק הולך ומחמיר.

    נכון לעכשיו כל התקדימים בארץ מוכיחים שוב ושוב ושוב שרק החינוך הציבורי הוא הנפגע וכמובן גם הקהילה שמזינה אותו. וזו פגיעה עמוקה בעלת השלכות לכל עתיד החינוך ועתידנו כחברה.

    לצערי, היוזמות האנתרופוסופיות שמנסות "להזדחל" לתוך בתי ספר ציבוריים קיימים נחשלות בזו אחר זו תוך יצירת הרס ופגיעה אנושה בחינוך הציבורי.

    וכן מדובר בבית ספר פרטי. גם אם יקרא על הנייר "ייחודי" – בפועל, רוב תושבי השכונה לא יכולים להתקבל אליו מסיבות של תשלומי חינוך גבוהים מאוד ומערך מיון אידיאולוגי.

    הפתרון – להקים בית חינוך אנתרופוסופי ראוי ועצמאי שלא על חשבון וללא פגיעה בחינוך הציבורי.

  3. דליה הגיב:

    יואל
    האם ראשי הערים הם היוזמים? אני בספק. נראה שההכוונה באה מכיוון שר החינוך (?)
    בתי ספר אנתרופוסופיים הם פרטיים, בניגוד לאלה הציבוריים. האם אתה מציע הפרדה בין הפרטי לציבורי?

  4. יואל הגיב:

    ראשית ראשי הערים הם בהחלט היוזמים. הבקשה לקבלת סמל מוסד בנס ציונה באה מטעם העירייה למשל. ההחלטה היכן להקים בית ספר כזה או אחר היא בסמכות ראש העיר.לראש העיר סמכויות עצומות ולמעשה הוא "שולט" בעיר באפון נרחב, בעיקר בנושא החינוך.
    במיקרה של בית ספר הדר בנס ציונה, נעשה מעשה לא חוקי במשך כ-7 שנות קיומו של המסלול האנתרופוסופי.
    כלומר, למסלול האנתרופוסופי אין סמל מוסד עצמאי ולכן "הדביקו" אותו לתוך בית ספר קיים שהיה במצב של חולשה (מיעוט תלמידים באותה תקופה). יש שם מנהלת אחת ובית הספר (שכולל כחלק ממנו מסלול אנתרופוסופי) וכולם תחת אותו סמל המוסד.
    מה שלא חוקי הוא שהמסלול האנתרופוסופי גובה תשלומי הורים אסורים עפ"י חוק ובנוסף עורך מיונים לא חוקיים.
    כך קורה מצב אבסורדי שילדים מהשכונה המזינה את בית הספר המבקשים להיכנס למסלול האנתרופוסופי לא מתקבלים או כי אין להם להם כסף לשלם או כי הם לא מתאימים אידיאולוגית ולא עוברים את המיון.
    הדבר דומה למצב בו בתוך גדוד צבאי של צה"ל תקום מיליציה פרטית.
    מצבים כאלו הם מסוכנים לחברה, מחלישים את החינוך הציבורי, מייצרים בידול ואפליה (ולא חוקיים.)
    ברור שאי אפשר להקים פרטי בתוך ציבורי.
    בוודאי כאשר מדובר בחינוך ילדים צעירים.
    בוודאי כאשר מצב שכזה פוגע ומחליש.

  5. מילקי ווי הגיב:

    אם ראש העיר באמת היה מעוניין בחיזוק בית ספר הדר כממלכתי ציבורי , ולא דואג כל כך לאינטרסים של עמותת דניאל ממניעים שכולנו יודעים ולא מעזים לומר, הוא היה משקיע כספים, משנה איזורי רישום (מפחית מהלחץ של אשכול המוצלח כל כך ומזיז קווי רישום לטובת הדר, לא לוקח תלמידים שלמדו בעבר בהדר ומעביר אותם לבח"ס לב המושבה) אבל לפי הבולדזריות והכוחנות ברור לכולם מה המטרה ועד כמה מוכנים לדרוס את כל מי שעומד בדרך אליה. עצוב מאוד שההורים של המסלול האנתרופוסופי לא מוקירים תודה לבית הספר ולהורים שאפשרו את המהלך הבלתי חוקי שמתנהל כאן ב7 השנים האחרונות ומכוונים למציאת מקום שלא יאיים על סגירת בית הספר הציבורי. ההיתממות הזו הופכת אתכם לבלתי אמינים כי המציאות עד כה (בזומר ובטבעון) מדברת בעד עצמה. אתם רק יוצרים אנטי כלפיכם, וחבל

  6. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    חברי הקהילה האנתרופוסופית הם בעיקרם הורים שבחרו בגישת חינוך ולדורף לחינוך ילדיהם. עיקר עיסוקנו כקהילה, הוא קידום חינוך ולדורף בעיר נס ציונה. לצורך כך, התאגדנו לגוף מוכר, עמותת דניאל.
    עמותת דניאל מפעילה בנס ציונה שלושה גני ילדים ומסלול ולדורף לחינוך גילאי יסודי בבית ספר הדר. מסלול ולדורף הינו מסלול צומח, שיכלול בשנת הלימודים תשע"ב שש כיתות (א'-ו').
    http://www.waldorfnz.org.il/

  7. מילקי ווי הגיב:

    ויאללה, ננצל כבר את ההזדמנות כדי להמשיך ולגדול על חשבון בית ספר ציבורי באיזור יחסית חלש של נס ציונה, בדיוק כמו שעשו שותפינו ברמת גן וטבעון, וננצל במה של דיון לפרסומת ומשיכת אנשים אלינו. העיקר שאתם חושפים את כוונותיכם

  8. יואל הגיב:

    "משתמש אנונימי" – קודם כל ×”×™×” נחמד לא צצינת את שמך האמיתי, ×›×™ כדי ליצור דו שיח, ×–×” עדיף מול בני אדם אמיתיים. (×›× "ל לגבי "מילקיווי"…)
    שנית, לא הבנתי מה כתבת – בעצם תארת את המצב בשטח ללא כל אמירה.
    אני שואל אותך – האם את / אתה בעד הקמת בית ספר שצורת התנהגותו הקהילתית היא בידול ?
    האם את / אתה לא חושבת שעדיף להקים בי"ס אנתרופוסופי במקום אחר ולא בהדר? מקום שיאפשר צמיחה לגובה ולרוחב ולא ייצור קרע בין תושבים?
    האם לא נכון יותר לשכונה ולילדים שיהיה בית ספר שיש בו פתיחות וקבלה לכולם? מקום יפה ואיכותי ללא גדרות וללא חלוקה לאוכלוסיה א' ואוכלוסיה ב'?
    ולסיום – עמותת דניאל מצהירה שהיא רוצה להקים בתוך הדר מסלול של כיתות א-×™"ב – מדוע ההתעקשות על כך? מדוע לא מחפשים מקום לתיכון אנתרופוסופי? מדוע גוזלים את בית הנוער?
    אבל החמור ביותר בעיני – מדוע להרוס ולפגוע במירקם היפה של השכונה? רק בגלל שלך בא ליצור חינוך אלטרנטיבי שלי לא מתאים?
    האם יש ילדים ששווים יותר מילדים אחרים?

  9. דליה הגיב:

    ליואל
    המעשה הזה של הכנסת בית ספר לבית ספר הדר הוא מעשה נואל ולא ראוי. זו יוזמה המסכסכת בין כל בעלי העניין בבית הספר, הורים, מנהל, ראש העירייה.
    רבים מכם מאשימים את ראש העירייה. עצם העובדה שהתופעה הזו מתרחשת גם במקומות אחרים, כפי שציינת, ברמת גן ובקריית טבעון, מרמזת שהיוזמה לא הגיעה מראש עיריית נס ציונה. לי נראה שהיא הגיעה מלמעלה, משר החינוך ונראה שהוא העביר אותה לראשי רשויות.
    שר החינוך רוצה לבטל את החינוך הממלכתי ולהחליפו בחינוך ציבורי. נראה לי שהוא רוצה להפריח את בתי הספר הייחודיים האלטרנטיביים על חשבון בתי הספר הממלכתיים כדוגמת בית ספר הדר בנס ציונה. נראה שהוא עושה זאת באמצעות עידוד ראשי עיריות לחתוך בתי ספר כדי לעורר תחרות. לדעתי, זו תופעה פסולה ולא חינוכית. צריך לעשות הכל כדי שבית ספר הדר ימשיך להתקיים לבד במתחם בלי בית הספר האנתרופוסופי. לא לחלק את מתחם בית הספר לשני בתי ספר שונים. זה לא ראוי, לא אתי, לא יפה.אפשר לומר שזה מעשה מכוער.

  10. יואל הגיב:

    דליה, מסכים איתך לגמרי. אני מודה שאני לא יודע במי בדיוק האשמה, בראש העיר או בשר החינוך. מבחינתי כתושב וכהורה לילד בבית הספר ×–×” באמת משנה. מה שחשוב, ואני לצערי מסכים איתך, ×–×” התוצאה בשטח ובפועל – ×–×” שמתחיל פה תהליך הרסני, פוגעני ומכוער. נעשה שימוש נצלני בכספי הציבור ובערכים חינוכיים כדי לקדם אינטרסים פרטיים בדלניים.
    ×–×” אכן מכוער. המאבק הוא לא פשוט, כשאנו פונים לעזרת חברי כנסת – מקבלים תמיכה אבל אין עזרה בפועל. כשפונים לחברי העירייה – יש הקשבה כביכול אבל שום מעשה. רוב התושבים עייפים מלהאבק.
    אבל אנחנו לא נוותר, נפעל בכל דרך חוקית אפשרית ונמשיך להלחם פה.
    אני מאמין שיש אפשרות למצב של win win – הבעיה שלא תמיד יש רצון בצד השני. נשמע מוכר לא?

  11. דליה הגיב:

    נקווה שהעתירה לבגצ תועיל לעניין המאבק.

  12. מילקי ווי הגיב:

    מסכימה איתך, יואל, שהיה יותר הגון לנהל דיון חשוף וגלוי אבל כפי שמתנהלים מולי אני מרשה לעצמי להתנהג באותה מטבע. אני יכולה לרשום חנה או שרה או שרון אבל אני מעדיפה לנסות ולו במעט להראות את פרצופם האמיתי מבלי לחטוף על כך פנים אל פנים, מה שכבר נעשה בעבר, ולראיה מה שקורה כאן

  13. יואל הגיב:

    "מילקי ווי", לפחות בחרת שם מעניין ומיוחד 🙂 הייתי שמח מאוד לו "משתמש אנונימי (לא מזוהה)" היתה מגיבה באופן יותר אמפטי לקהילה ולאנשים שמנסים ליצור דיאלוג. לא לתת רק תגובות לאקוניות חסרות רגש והקשבה. ×–×” לא חוכמה רק להתבדל מהמערכת הציבורית ולשכוח מהיכן באת ומיהי הקהילה בה אתה ×—×™. הבידול הוא אחת הסכנות הגדולות שלנו כחברה. ×–×” בסדר לחיות עפ"×™ דרכך, אבל יצירת בידול ×¢"×™ גדרות וחסימת האחר, היא בעיני סכנה גדולה.

  14. אבי לא מנס ציונה הגיב:

    בעיריה ידברו ויקשיבו אך בשורה התחתונה ימרחו את התושבים בדיבורים והקשבות שבסופם לא יקרה דבר חוץ מהגעה ליעד שהציב ראש העיר או מי מטעמו.
    ברור מהמגיבים שיש לעיריה בעיה "עסקית" בבית ספר "חלש" (מבחינת מספר תלמידים ומבחינות אחרות) ורוצים למקסם תועלת שאין לתושבים דבר ולא חצי דבר עמה.
    אם התושבים רוצים להגיע למבחן התוצאה יש לפעול נחרצות ולקחת סיכונים, בין היתר: פניה לבתי משפט שהם מערכת לא יעילה שמגבה לרוב את המערכת השלטונית. וגם צריך עורכי דין הוגנים ומקצועיים, זה לא פשוט אך זה המצב. כדאי להזכיר לראש העיר שאת ההתנהלות שלו לא ישכחו בבחירות הבאות.

  15. יואל הגיב:

    אבי, אתה צודק לגמרי. אשמח לקבל ממך מידע קונקרטי למה שאתה מציע. האם יש לך ניסיון מעשי בנושא?

Leave a Reply