הוועדה למלחמה בעוני – מה אלי אלאלוף מעדיף שלא תדעו

לאחרונה נודע כי יו"ר הוועדה למלחמה בעוני, אלי אלאלוף, החליט לסגור את דיוניה לתקשורת. ככל שהעבודה התקדמה רבו הלחצים לרכך את מסקנותיה. נראה שהיו"ר קרוב בעמדותיו לאלה של האוצר

מאת: אור קשתי

הדיווחים שיצאו אתמול מהדיון של "הוועדה למלחמה בעוני" עשויים להסביר מדוע החליט יו"ר הוועדה, אלי אלאלוף, לסגור אותה בפני התקשורת. לפעילי ארגון "רבנים לזכויות אדם", שניסו להציץ מבעד לדלת הסגורה במקווה ישראל, הוא הסביר כי החשאיות "מאפשרת לאנשים לדבר בחופשיות". במסגרת השיח חופשי, נטול מורא הציבור, ניסה אלאלוף לקדם הצעה המבטלת למעשה את אחת ההמלצות המרכזיות של הוועדה שבראשותו (אך כנראה איננו שותף לה) – העלאת קצבאות הביטוח הלאומי. במשרד ראש הממשלה והאוצר לא יכלו להיות שמחים יותר. מלאכתם נעשית בידי אחרים.

הדיון בוועדה היה מתוח, ולדברי גורמים שונים אף גלש כמה פעמים לוויכוחים קשים. חברים בוועדה מספרים כי בשבועות האחרונים, ככל שעבודת הוועדה התקדמה וההמלצות החלו להיאסף ולהיכתב, כך גדלו הלחצים שהגיעו ממשרדי ראש הממשלה והאוצר, אליהם הצטרפו גם נציגי בנק ישראל. המטרה היתה לרכך ככל האפשר את המלצות הוועדה, ובמיוחד בנושא הקצבאות. מבחינת האוצר וראש הממשלה, מדובר בסדין אדום. חברים בוועדה התרשמו כי אלאלוף קרוב יותר בעמדותיו לאלה של האוצר. בניגוד לוויכוחים על הקצבאות, על המלצות כמו הקמת מרכזים למיצוי זכויות או הרחבת מס הכנסה שלילי יש הסכמה רחבה יותר – אולי כיוון שהן יעלו פחות.

חלק ניכר מהישיבה הוקדש לדיון בהמלצות "ועדת המשנה לפרט, משפחה וקהילה", שבראשה עמד פרופ' ג'וני גל מהאוניברסיטה העברית. בדיון ניסה אלאלוף  לקדם החלטה לפיה גובה קצבת הבטחת הכנסה ייקבע בעתיד, על ידי צוות מקצועי חדש, בו ישתתפו גם נציגי האוצר ובנק ישראל. זאת, בניגוד להמלצת ועדת המשנה להעלות את הקצבה, הניתנת למי שאינו מצליח להתפרנס בכוחות עצמו, עד לרמה של 75% מקו העוני (כ-7,200 שקלים בחודש למשפחה בת 4 נפשות).

להמשך קריאה

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , , ,

One Response to “הוועדה למלחמה בעוני – מה אלי אלאלוף מעדיף שלא תדעו”

  1. ×§. טוכולסקי הגיב:

    מה אתם חושבים יצא מהוועדה של ממשלת ביבי-בנט-לפיד?
    שיסגרו את הדיונים שיפתחו את הדיונים, עד שהבוחר לא יפתח את העינים והשכל העניים ישארו בשר התותחים של ממשלות הימין.

Leave a Reply