אדם טבע ודין: דורשים לקבל הפרוטוקלים מבוררות מפעלי ים-המלח
התנועה לאיכות השלטון ואדם, טבע ודין פנו למשרד האוצר על מנת שיעבירו את הפרוטוקולים של הליך הבוררות וכן לקבל את התייחסותם לעניין חלקו של ד"ר יעקב שיינין בהליך
מאת רביב נאוה
חברת מפעלי ים המלח בע"מ הודיעה כי היא מסירה התנגדות מפרסום פרוטוקולים מהליך הבוררות בינה לבין משרד האוצר באשר לגובה התמלוגים שעליה לכאורה לשלם למדינה. למרות הודעתה, התנועה לאיכות השלטון ואדם טבע ודין, טרם קיבלו את הפרוטוקולים מההליך שהתנהל. במכתב שנשלח למשרד האוצר אומרים אנשי "אדם טבע ודין": "טרם קיבלנו את הפרוטוקולים לידינו על אף שאת דרכם אל התקשורת הם מצאו במהרה".
התנועה לאיכות השלטון ואדם טבע ודין מציינות בפנייה למשרד האוצר כי בין העדים בהליך הבוררות היה ד"ר יעקב שיינין, שהעריך עבור המדינה את שוויה של כיל בשנת 1991, בטרם היא הופרטה ונמכרה למר שאול אייזנברג. ממסמכי הבוררות שפורסמו עולה כי הוא העיד בהליך הבוררות הנוכחי, מטעם חברת מפעלי ים המלח וכנגד עמדתה של המדינה. התנועה לאיכות השלטון ואדם טבע ודין מבקשות לדעת מהי עמדת המדינה שיינין נתן עדות מטעם חברת מפעלי ים המלח, זאת לאחר ששירותיו נשכרו בעבר על ידי המדינה והאם המדינה הביעה התנגדות לכך שד"ר שיינין יהיה עד מטעם התביעה.
עו"ד דנה טבצ'ניק, ראש תחום כלכלה ומשאבי טבע ב'אדם טבע ודין': "המסמכים שאנו מקבלים בימים אלו חודשים לאחר שניתנו העדויות לא מאפשרים ביקורת ציבורית בזמן אמת. לכן, אין ספק שמלכתחילה ההליך הראוי ביותר לקיים בו את הדיון על תמלוגי ים המלח או כל דיון הנוגע למשאבי הטבע של הציבור הוא בית המשפט, שבו מתקיים הליך פומבי, מבלי שהצדדים בוחרים את השופטים המקובלים עליהם".
נערך על ידי רביב נאוהתגיות: בוררות, יעקב-שיינין, כימיקלים לישראל, מפעלי-ים-המלח, רם-כספי, תמלוגים