הבחירות החוזרות בנצרת – מסע צלב נגד ערכי השוויון של חד"ש
בנצרת יתקיימו בחירות חוזרות. הליכוד, בל"ד, המפלגות האסלאמיות חברו יחד נגד מועמדותו של רמז ג'רייסי מחד"ש. חד"ש מנסה למצוא את הדרך לחיים שוויוניים ביחד ושיתוף פעולה והתקדמות של יהודים וערבים במדינת ישראל. מה משמעותה של חבירה זו נגד ג'רייסי?
מאת: קורט טוכולסקי
הלך הזרזיר אצל העורב
בעוד מספר שבועות יתקיימו בחירות חוזרות בנצרת. הבחירות האחרונות הוכרעו על חודם של קולות בודדים והתוצאה התהפכה על חודם של עוד כמה קולות בודדים ובסוף לאור הערעורים והפסילות, החליט בית המשפט העליון על בחירות חוזרות.
כל אחד ואחד מאתנו צריך להיות מוטרד מהעובדה שקולות רבים נפסלים ללא סיבה רצינית מדי מערכת בחירות, זיופים, פסילות, הצבעות בשם אנשים אחרים, מתרחשים בכל מערכת בחירות ואין בכלל לדעת מה התוצאה האמתית של כל מערכת בחירות. אבל מה שצריך להדליק נורה לא פחות חשובה לגבי הבחירות האלה היא הקואליציה שהוקמה בנצרת כדי למנוע את בחירתו מחדש של ראש העיר מטעם חד"ש רמז ג'רייסי.
ג'רייסי ניצח את הבחירות הקודמות על חודם של קולת בודדים בהכרעת בית משפט. הוא הצליח לגבור על סגנו גם הוא איש חד"ש בעבר עלי סאלם ועל חנין זועבי מבל"ד. סיעת חד"ש היא הסיעה הגדלה במועצת עיריית נצרת. כעת היא מתמודד לבדה מול קואליציה יוצאת דופן שכוללת מאחוריו של עלי סאלם את התנועה האסלאמית על שני פלגיה, את מפלגת תע"ל של חבר הכנסת אחמד טיבי, את בל"ד ואפילו את הליכוד. מסע צלב הוכרז בנצרת נגד ג'רייסי ומפלגת חד"ש, מסע צלב אשר השותפים לו הם כל כך לא טבעיים שקשה בכלל לקלוט שהוא אכן מתרחש. מצד שני די מהר מתברר מה משותף לכל אויביה של חד"ש במערכה על עיריית נצרת, כולם מעוניינים לשמור על הגיטואיזציה של הערבים בישראל, כל אחד מהם ממניעיו הוא.
שלטונה רב השנים של חד"ש בעיריית נצרת הוא סמל לכוחה. גם הבחירות המקומיות האחרונות בהן חד"ש לראשונה אחרי שנים של עלייה בכוחה בבחירות המקומיות/ארציות או לפחות שמירה עליו, ספגה הפסדים כבדים. ברחוב הערבי כמו ברחוב היהודי ניכרה בבחירות האחרונות ירידה בכוחם של המפלגות הממוסדות ועליה ברשימות עצמאיות.
חד"ש מפלגה ערבית-יהודית שפועלת למען השתלבות של האוכלוסייה הערבית באופן שוויוני במדינה חילונית ולא למען ביטולה של המדינה או הפיכתה למדינה אסלאמית, סובלת ברחוב הערבי מההתקפות של הפופוליסטים הלאומנים של בל"ד והאיסלאמיסטים. השנאה לחד"ש ולאלטרנטיבה הערבית-יהודי או יהודית-ערבית, שהיא מציעה, מול הבדלנות הדתית/לאומנית של המפלגות הערביות האחרות, מביאה כעת לשיתוף פעולה מפתיע ביניהן נגד חד"ש במטרה לקחת מהמפלגה את השליטה במוקד הכוח הוותיק שלה. למפלגות הבדלניות הערביות יש שותף לכאורה מפתיע, ראש עיריית נצרת עילית שמעון גפסו איש הליכוד.
ההפתעה היא רק לכאורה, למעשה די ברור מדוע גפסו רוצה להחליש את חד"ש. כשם שהמפלגות הלאומניות/בדלניות הערביות מאוימות מהאלטרנטיבה של חד"ש, כך גם הליכוד אינו מעוניין באלטרנטיבה לשיתוף פעולה יהודי ערבי, לפתרון מעמדי לבעיות כלכליות חברתיות וחתירה לחברה צודקת. לאנשים כמו גפסו או הפטרונית שלו מירי רגב נוח הרבה יותר שיח מקוטב ופלגני מול האיסלמיסטים והלאומנים של בל"ד. כל מי שמעדיף לשמור על הסכסוך בשביל לקדם אינטרסים זרים של שירות שלטון ההון, עלייה בכוחם של גורמים דתיים, לאומנות וגזענות, יתייצב נגד חד"ש.
הברית בין בל"ד התנועות האיסלאמיות, אחמד טיבי והליכוד נגד חד"ש, ממחישה כמה עצם קיומה של אלטרנטיבה, שמנסה למצוא את הדרך לחיים שוויוניים ביחד ושיתוף פעולה והתקדמות של יהודים וערבים במדינת ישראל היא דרך לא רצויה להם. גם ללאומנים של בל"ד גם לליכוד של גפסו וגם לאיסלמיסטים והמשת"פים שלהם כמו אחמד טיבי נוח עם ההפרדה.
חד"ש והאלטרנטיבה שהיא מציגה ללאומנות היהודית והערבית היא סכנה לכל גזען.
אני לא יודע איך יוכרעו הבחירות בנצרת, אני יכול רק לקוות שהבוחר בנצרת, שאינו במקרה חבר ליכוד/בל"ד או אחת התנועות האיסלאמיות יבין כמה שיתוף הפעולה בין לאומנים יהודים וערבים מסוכן ונועד רק להבטיח את המשך הקיום של הפער והקרע בין יהודים וערבים בחברה הישראלית. כל אויבי התקווה לעתיד טוב יותר של חיים ביחד בין יהודים וערבים מייחלים לניצחונו של עלי סאלם, נקווה שתקוותיהם יתנפצו.
תגיות: בחירות מוניציפאליות, בלד, הליכוד, חדש, נצרת, רמז ג'רייסי, שמעון גפסו
קישור קבוע
2 תגובות
Email This Post
27 בפברואר, 2014 בשעה 22:49
הבכי והנהי היה חייב לבוא והנה הוא בא
לכבוד מר טוכולסקי
א. הרשימה הערבית יהודית קיימת מאז קום המדינה ובכל הכנסות היה ייצוג ערבי יהודי ברשימה . והתפלגות הבוחרים לרשימה הוא 95% מצביעים ערבים ו 5% מצביעים יהודים .
אז לאחר נאמנות של 65 שנים לקו הזה , אל תפרש כל ביקורת כלפי מנהיגי הרשימה כקריאת תיגר על עצם קיומה , ונקיטת קו לאומני קיצוני .
למרות שאני חושב , שאין שום פסול , ולא נחשב אסון גדול , אם באחת מהכנסות לא יהיה ייצוג לציבור היהודי ברשימה . כי רשימה דימוקרטית קוראים לה .
ב. מזה מספר שנים חל שינוי בהתנהגותם של מנהיגי חדש , והוטחה בהם ביקורת מקרב חברי המפלגה הפנימיים . ההתנהלות בבחירות המקומיות בכל הכפרים היא בזויה . פעילי השטח של המפלגה , שהם בסיס כוחה במגזר הערבי נדחקים הצידה בכל מערכת בחירות , והמפלגה בוחרת לרוב לתמוך במועמד שהוא להגדרתך "עצמאי " אבל להגדרתי הוא חמולתי שבטי שבינו לבין מפלגה נאורה שנות אור .
אז אם לא הבנת , המפלגה נכשלה בחינוך לדימוקרטיה ושוויון בתוך הכפרים והיוותה גורם מעקב בכל מה שקשור למעבר מהתהלות שבטית להתנהלות מתקדמת יותר , על בסיס מפלגתי מערבי .
ג. אני כותב כאיש חדש ב 50 השנים האחרונות . להבדיל מהתנועה האיסלאמית , שכוחה בבחירות המוניציפליות ירד כמעט לאפס , כל שאר המפלגות , בל"ד ותע"ל של טיבי וחדש נתפסות ברחוב הערבי כמפלגות דומות , והאזרח הערבי הממוצע לא תמיד מצביע בבחירות לפי קו זיהוי של איידיולוגיה של התנועה אלא לפי זהות העומד בראש .
ד. חדש , בניגוד לשמה , אינה מתחדשת . כאילו הקדמה נעצרה אצל הדור של ברכה ושותפיו . ישנם אלפי אקדמאיים ערבים בשורות המפלגה שהגיע הזמן לתת להם צ'אנס להנהיג .
ה. חדש מכסה על המפולת שהיא נחלה בכל המקומות ע"י מה שקורה בנצרת . נוח לה להסיט את האש לנצרת כי מאוד קשה להם לתת תשובות על מה שקרה בסכנין , בשפרעם בטמרה , בעראבה , בעילבון , ובכל שאר המקומות .
ו. הכתובת הייתה על הקיר עוד בבחירות לכנסת האחרונה . עד השעה 18:00 ביום הבחירות היה אחוז המצביעים הערבים 30% . ורק לאחר שפתחו את הרמקולים במסע בכי נהי והתחננות , הזיז הרחוב את רגליו והלך להצביע . ואל לך לחשוב שכל אלה שאיימו שלא יצביעו הם מקרב מחרימי ההשתתפות בבחירות הישראליות . אולי תופתע , אבל גם לאזרח ערבי מותר להגיד לפעמים נמאסתם .
ז. על חדש להתפלל שחוק המשילות של הימין כן יעבור ואחוז החסימה יעלה גם ל 5% אחוז . כי הרבה מאוד מכובד להיכשל בגלל אחוז חסימה גבוה מאשר להיכשל גם עם אחוז חסימה של 1% . חדש הולכת להיכשל תחת כל אחוז חסימה אם לא יהיה שינוי דרסטי .
שיהיה לך כל טוב
28 בפברואר, 2014 בשעה 12:05
אני לא חבר חד"ש לא הייתי ולא אהיה, אני הצבעתי לחדש במספר הזדמנויות לכנסת ולהסתדרות כשהיא היתה המפלגה הכי קרובה אלי. אין לי שום ספק שזאת לא מפלגה אידיאלית, כי אין כאלה.
מק"י סבסדה חברי כנסת ערבים לפחות עד בחירות 1965, עד 1977 לא היה סבסוד משמעותי של אף צד ומ-1977 כן הבוחר הערבי מסדבסד חברי כנסת יהודים. לא 95%-5%, יותר בסביבות ה-85%-15%, אבל גם זה בסדר. אני בטוח שבמרצ ובעבודה זה עובד ככה למגזרים שונים.
לא ללכת להצביע זאת חרא של אלטרנטיבה, זה למעשה מה ששלטון ההון רוצה, שלא נלך להצביע שנשב בבתים ונרטון.
אני מקווה שחדש תפנים את המפלה בבחירות המקגומיות האחרונות במגזר הערבי, חדש הפסידה לרשימות חמולתיות בין השאר בגלל שהיא בעצמה פנתה לפוליטיקה חמולתית זאת רגרסיה ממה יסבול כל המגזר.
בל"ד היא מפלגה לאומנית והמפלגה האיסלמית כשמה כן היא, ההבדל היחיד בין הבית היהודי לבל"ד הוא איזה לאומנות פשיסטית הם מייצגים, אלו יהודים ואלו ערבים.