"ישראל עולה כיתה" – שי פירון משקיע כסף בפרסום התכנית
לפי פרסום ב"דה מארקר", תקציב הפרסום של משרד החינוך נסק מ-2.1 מליון שקל (2011) ל-5.5 מליון (2013). הציבור משלם בכספי המסים את עלויות התשדיר "ישראל עולה כיתה" המתפרסם באתרי תקשורת רבים. זהו תשדיר שאין בו שום מידע חיוני אלא רק טפיחה על השכם. פרטים הלקוחים מרשומה של אביב לביא
שי פירון עושה לי חשק לשבור את הרדיו
זה מרגיש כאילו שמעתי בשבועיים האחרונים את תשדיר הפרסומת של משרד החינוך "ישראל עולה כיתה" בסביבות ה-4,357 פעמים. מדובר בתשדיר מעצבן לא רק בגלל שאנחנו משלמים עליו, אלא בעיקר מכיוון שאין בו שום מידע חיוני או הנעה לפעולה – רק טפיחה עצמית על השכם
אתמול נדרתי נדר: בפעם הבאה שאשמע את תשדיר "ישראל עולה כיתה" של משרד החינוך, הבטחתי לעצמי, אשבור את הרדיו. רק שכשהפעם הבאה הגיעה, התברר שלא לקחתי בחשבון שהרדיו הוא גם הטלפון הנייד שלי, ושלרסק אותו זה אומר לרסק גם את שבוע העבודה. בקיצור, הפרתי נדר – והכל בגלל שי פירון.
הנה הצהרה מפתיעה: אין לי בעיה עם קמפיינים ממשלתיים. זה לגיטימי לגמרי, ולעיתים אפילו רצוי, שמשרדי הממשלה ישתמשו בכספי משלמי המיסים כדי להעביר לציבור מידע חשוב או להניע אותו לפעולה חיונית. תשדירי החיסכון במים בשנות הבצורת היו השקעה טובה של רשות המים, קמפיין הראש הירוק של טל פרידמן עשה עבודה יפה בהגברת המודעות הסביבתית. כשמשרד האנרגיה רוכש שטחי פרסום כדי לגרום לנו לחסוך בחשמל, או כשמשרד התחבורה קונה זמן שידור כדי להיאבק בתאונות דרכים (בתקווה כמובן שזה אפקטיבי) – זה בסדר גמור. גם כשמשרד הבריאות מעביר לנו מידע על חיסונים באמצעות הברייק בטלוויזיה או הבאנר באתר זה הגיוני. אם לתאגידים פרטיים מותר לנצל את הפסקת הפרסומות כדי למכור לעם זבל – לממשלה מותר למכור דברים שבאמת יכולים להועיל.
נערך על ידי מערכת עבודה שחורהתגיות: ישראל עולה כיתה, מערכת החינוך, משרד-החינוך, רפורמה-בחינוך, שי-פירון
26 בינואר, 2014 בשעה 23:46
במקום להשקיע בחינוך משקיעים בפרסום.
27 בינואר, 2014 בשעה 21:29
לדעתי מתאים להריץ עצומה בנושא.
רק שאני לא יודעת איך עושים את זה…
28 בינואר, 2014 בשעה 0:37
נראה לכאורה שהתפקיד גדול עליו.
בתקופתו החינוך ממשיך וימשיך להדרדר.
בנוסף בתקופתו החינוך יותר ויותר יופרט.
במצב שכזה, מערכת החינוך לא לוקחת שום אחריות על חינוך הנוער.
לדבר יפה ולנסות לרצות כל מיני קהלים בלי קו ברור ועיקבי, זה לא מספיק לקדם מערכת שנמצאת במדרון חלקלק.
פופוליזם זול, ספינים וקומבינות לא יקדמו את מערכת החינוך.
עם התוכנית הנוכחית, ישראל לא תעלה כיתה, כפי שהיא לא עלתה כיתה עם "אופק חדש" ועם "עוז לתמורה".
מצער שכל שר מנסה להשאיר מורשת וחותם במשרד החינוך והתוצאות הם מצערות מאוד. עובדה.
עם תקציב של 44 מיליארד ש"ח לשנה ניתן היה בעשור האחרון לקדם בצורה משמעותית את מערכת החינוך, אך לצערנו סדריי העדיפויות של משרד זה מנותקים מהמציאות, ומהצרכים האמיתיים.
29 בינואר, 2014 בשעה 1:22
שר החינוך נהפך לשר החיוך
שר החינוך הנוכחי אינו מסתכן אפילו בביעור הבערות שמייצרים בתי הספר שבאחריותו
http://www.themarker.com/opinion/1.2227167
ייחודה של התוכנית החדשה שהציג שר החינוך, שי פירון – "ישראל עולה כיתה" – הוא בהיעדר הרלוונטיות שלה ובהיעדר הקשר שלה עם המציאות של החברה הישראלית. בדיקה מדוקדקת במסמך המציג את התוכנית מעלה כי היא חפה מכל הקשר מקומי־ישראלי.
14 באפריל, 2015 בשעה 11:22
[…] החינוך עסוק בקמפיינים בזבזניים כמו "ישראל עולה כיתה", במקום לחזק את מעמד המורה. […]