הירתמו למאבק נגד פינוי גבעת עמל – שילחו פקסים לועדת הפנים

תושבי גבעת עמל זקוקים לעזרתכם במאבק נגד פינוי השכונה. שילחו פקס לועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת, התומכת בתושבים, וחזקו את ידיהם במאבק. להלן דברי נציגי השכונה

למרות המחויבות והנכונות הגבוהה של חברי הכנסת מימין ומשמאל לפעול להביא צדק לגבעת עמל, הסמכות של הכנסת מוגבלת. הם חייבים לפנות לממשלה ולכל הרשויות, כדי לעצור את הפינויים החדשים הצפויים ב-1 בפברואר בגבעת עמל.

בואו נשלח פקס לועדת הפנים (02-6753198) ונחזק את חברי הועדה במלחמתם למען גבעת עמל!

גם למי שאין פקס בבית יכול לשלוח באינטרנט דרך אתר של שליחת פקסים חינם.

הנה מכתב לדוגמה. אפשר להשתמש בו:

לכבוד

ועדת הפנים ואיכות הסביבה

כנסת ישראל

הנדון: תמיכה בתושבי גבעת עמל

התרשמתי עמוקות מאחדות השורה ומהמחויבות המופלאה של יו"ר הועדה וחברי הכנסת מכל קצווי הקשת הפוליטית למצוא פתרון צודק ומוסרי לתושבי גבעת עמל. וזאת חרף התנערות רשות מקרקעי ישראל מהחוזה עליו חתומה המדינה, התנכרות עירית תל אביב לתושביה, והזלזול של היזם, מר יצחק תשובה, בהתחייבות כלפי התושבים שעל בסיסה ניתן לו החוזה ובהליך בכנסת.

תושבי גבעת עמל, שנולדו במקום ושהוריהם נשלחו טרם קום המדינה ע"י 'ההגנה' ליישב כפר ערבי נטוש למטרות הגנה, עומדים היום בפני פינוי מביש, אלים וחד צדדי לצורך בניית פרויקט ששה מגדלי יוקרה של יצחק תשובה ועירית תל-אביב.

אני קורא לכם, חברי הכנסת, לפעול בכל הערוצים ולרתום את כל הגורמים בממשלה וברשויות אחרות כדי לעצור את הפינויים הכוחניים ללא פיצוי! לפעול להביא פרשה זו בת יותר מ-65 שנה לכדי סיום מוסרי וצודק.

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , ,

8 Responses to “הירתמו למאבק נגד פינוי גבעת עמל – שילחו פקסים לועדת הפנים”

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    האם בפנסיה הוא יכול לקחת את הכספת הביתה ?

  2. דליה הגיב:

    יצחק תשובה פיצה משפחה אחת או שתיים בסכום של 1.750.000 ש"ח עבור פינוי דירתם. סכום זה אינו שווה לערך דירה בבניינים אותם תשובה עומד לבנות. המינימום הראוי לפיצוי הוא ערך דירה כזאת בבניינים שייבנו. אם הוא אינו עושה זאת, הוא מקפח את התושבים ומנצל את מעמדו. אם רשות מקרקעי ישראל והגורמים במדינה עומדים לצידו, זה עצוב מאוד. עליהם להגן על המשפחות המתפנות.

  3. נטע הגיב:

    השאלה איננה אם הוא יכול לקחת את הכספת אלא האם הבנק יכול לקחת לו את הפנסיה.

    אפילו בימי חמורבי הבינו את זה, אז מה הבעיה שלך?
    (בחוקת חמורבי – מי שהשכיר בית לשנה ואחרי חצי שנה מבקש לפנות את הדיירים – מחזיר להם את דמי השכירות ששילמו לו בחצי השנה שגרו בבית).

  4. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    המלחמה נגמרה ב1949 .אם זה הטיעון המרכזי שתופסי הקרקע נשלחו לשמור עליה במלחמה אז מה מגיע ל 6000 ההרוגים באותה מלחמה?

    במקסימום נתבקשו לתת את חלקם במאמץ המילחמתי ולהחזיק בבתים למנוע חזרת הערבים שברחו.
    במינימום ,עשו להם טובה ושיכנו אותם בבתים של ערבים במקום באוהלים שבמעברות .
    האם שמירה על הבית לתקופה מסוימת עבור המדינה הופכת את הדיירים לבעלי הכספת?
    ולמה חורשי התלמים על הגבול מאשדות יעקב,ונחל עוז,לא זכאים לקבל "זכות לדירה בצפון תל אביב" עבור עבודתם רבת השנים בקיבוע קוי הארץ?

  5. נטע הגיב:

    איזה איוולת באמת.
    אחרי שנגמרה המלחמה, היה צריך לקחת את האנשים ולהעביר אותם למעברות. ממש חרפה שהשאירו אותם שם בגבעת עמל למרות שהמלחמה נגמרה.

    היה צריך לשלוח אותם למעברות ולרשום את הקרקע של גבעת עמל על שמם של חורשי התלמים באשדות יעקב.
    איך לא חשבו על זה?

    ובכלל – כל זמן שאפשר לשסות קבוצה אחת בשנייה ולהיפך – ×–×” ×™×”×™×” ממש פשע לא לעשות את ×–×”. ממש פשע.

    תשובה בטח לא יפסיד מזה. הוא ירוויח. כולנו נפסיד.

  6. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    כל הסיפורים על אדמות בגרושים שהיו בסביבת תל אביב זה אגדות לאנשים שאינם מבינים מה זו אינפלציה .
    כדי לגור בדירת חדר או שניים בתל אביב היה צריך לשלם דמי מפתח בשווי כמה שנות עבודה או לקנות דירה בפי שניים שנות עבודה .

    המדינה באופן עקבי לא חילקה קרקע חינם בתל אביב .חילקו בערד,באופקים ,חילקו בגליל וגם בשנים האחרונות .

    בגבעת עמל יושבים אנשים עם סיפור שכאילו מגיע להם .אולי אפשר לקבל הסבר מדויק למה מגיע להם ?
    ואולי בכל זאת להסביר הכיצד לא מגיע לכל אחד חתיכת זכות כזו אם רק יוכיח סיפור יותר שווה,אמיץ,ופטריוטי מהסיפור של מתישבי גבעת עמל…

  7. מערכת עבודה שחורה הגיב:

    ועדת הפנים דנה היום בנושא. להלן ההודעה לעיתונות שפרסמה באתר הכנסת:ח"כ דב חנין בדיון בוועדת הפנים שעסק בפיצויים של תושבי גבעת עמל: "יש לעכב פינוי תושבים עד לבחינה מחדש של המדיניות, כפי שנעשה במאחזים הבלתי חוקיים"
    26 בינואר 2014, כ"ה בשבט תשע"ד, בשעה 18:15
    ​המשנה ליועץ המשפטי לממשלה: "אין ביכולתנו לעשות דבר, הנושא נידון בכל הערכאות ובתי המשפט דחו את טענות התושבים"
    בוועדת הפנים והגנת הסביבה, בראשות ח"כ מירי רגב, התקיים היום (א', 26.1.14) דיון נוסף בסאגה הבלתי-נגמרת של תושבי גבעת עמל שבת"א. לגבי חלקם עדיין קיים צו פינוי לתחילת פברואר. שטחי גבעת עמל נמכרו בתחילת שנות ה-60 של המאה הקודמת על ידי המדינה, באמצעות מינהל מקרקעי ישראל ליזם פרטי, תוך כדי שהמדינה דרשה מהיזם בהסכם המכר כי ידאג ל"דיור אקוויוולנטי" לדיירים שהמדינה הושיבה בשטחי גבעת עמל לאחר מלחמת השחרור. במשך השנים הקרקע נמכרה ועברה מיזם ליזם וכעת היזמים מאיימים לפנות את התושבים, כשבפועל אל מול 14 מהמשפחות תלויים ועומדים צווי פינוי שעתידים להתממש בשבוע הבא.
    עיקר חידושו של הדיון הנוכחי היה בכך שבפעם הראשונה נשמעה בקול רם וברור עמדתו של היועץ המשפטי לממשלה כפי שהוצגה לוועדה על ידי המשנה ליועץ, עו"ד ארז קמיניץ שטען: "מדובר בנושא שנידון בכל הערכאות המשפטיות, כולל בבית המשפט במחוזי אצל מי שהיום שופטת העליון אסתר חיות ולאחר מכן נידון פעמיים בבית המשפט העליון. בכל אחת מהערכאות הללו נדחו טענותיהם של תושבי גבעת עמל. לפיכך אין לי קייס לבוא ולטעון נגד הבנייה, שהרי מדובר בזכויותיו של היזם שעל פי בית המשפט מגיעות לו בדין".
    דברי המשנה ליועץ המפטי נקטעו מדי פעם בצעקותיהם של תושבי גבעת עמל שטענו כי "בית המשפט מכור" וכי הם עתידים לפתוח בשביתת רעב של כל מאות תושבי השכונה. בנוסף, במהלך הדיון התעלפה אחת התושבות ונזקקה לטיפול רפואי.
    על דבריו של עו"ד קמיניץ הגיב ח"כ דב חנין: "מאחורי השקט שלי מסתתרת סערה גדולה שנובעת מהסיכון הניכר לחיי אדם. מדובר באנשים שאין להם מה להפסיד. אלה דיירים שלא מבקשים דיור אקוויוולנטי בצפון ת"א אלא בסך הכול קורת גג לראשם. אנו מבקשים מהיועץ המשפטי לבקש מבית המשפט ארכה שבה תבחן המדינה את מדיניותה. הדבר נעשה בעבר בהקשר של מאחזים בלתי חוקיים ולפיכך לא מדובר בתקדים". גם ח"כ ניצן הורוביץ הגיב לדברים ואמר: "התושבים רוצים להתפנות, אבל כרגע לא מדובר במשא ומתן בין שווים שכן מירב הכוח נמצא בידי היזם והוא זה שעומד למעשה עם אקדח שמכוון לרקת התושבים. כל שאנו רוצים הוא שהיועץ המשפטי ישתמש בכוחו על מנת לתת ליזם מוטיבציה לעשות את הדבר הנכון".
    יו"ר הוועדה ח"כ מירי רגב חתמה את הדיון באומרה: "אני מבקשת מהיועץ המשפטי לממשלה לפנות ליזם ולבקש ממנו התחשבות בתושבים. בנוסף, אני סבורה כמו ח"כ חנין שכפי שהמדינה ידעה לשנות את מדיניותה בנושא חוף פלמחים וההיאחזויות השונות כך תדע המדינה לפנות לבית המשפט ולבקש ממנו לעכב את ביצוע הפינוי עד לבחינה מחדש של מדיניותה".http://main.knesset.gov.il/Activity/Committees/InternalAffairs/News/Pages/press26.1.14d.aspx

  8. sd הגיב:

    זכות נקבעת על פי חוק, ובית משפט קבע והגדיר את זכויות תושבי גבעת עמל. (הרי לא זורקים אותם נותנים להם פיצוי הגון..)בדיוק כפי שבית משפט קבע את זכויותיהם של הבדואים על האדמות שהם יושבים עליהם (קבע שאין להם זכויות רשומות). מתי את מחליטה שבית משפט קבע קביעה נכונה ומתי לא ?
    בשביל זה יש בית משפט ודעתך חשובה ככל שתהיה, אינה נחשבת.

Leave a Reply