דו"ח העוני האלטרנטיבי של ארגון לתת – סיקור של חדר המצב
בעקבות פרסום הדו"ח פורסמו באתר "חדר המצב" מספר רשומות הסוקרות את הדו"ח. להלן סיקור הביטחון התזונתי
אתמול התפרסם דוח העוני האלטרנטיבי של ארגון לתת Latet.. כשקוראים את החלק שעוסק בביטחון תזונתי, הלב נקרע לגזרים.
הנה מקצת מהנתונים.
מתוך כלל המשפחות הנתמכות בסיוע (360,000 משפחות) 46% מההורים דיווחו כי קרה שילדיהם לא אכלו במשך יום שלם בשל המחסור במזון. 16% ציינו כי זוהי תופעה המתחוללת לעיתים קרובות.
זוכרים שפעם התרגשנו ממראה של מקרר ריק? זוכרים שמנכ"ל משרד הרווחה אמר לפני חצי שנה ש"אין בישראל ילדים רעבים"?
אז הנה.
166,000 משפחות מדווחות על רעב תדיר של ילדיהם.
166 אלף משפחות!!!
הלאה, לנתון הבא.
9% מהילדים מתחת לגיל 18 נאלצו לגנוב אוכל כדי להתגבר על המחסור במזון. 12% מהילדים נאלצו לאסוף אוכל מהרצפה או מפחי אשפה, עליה חדה בהשוואה ל- 2010 (7%).
5% מהילדים למשפחות הנתמכות נאלצו לקבץ נדבות.
זה אומר 18,000 משפחות שילדיהן מקבצים נדבות כדי לאכול!!!
עוד.
64% מנתמכי הסיוע נאלצים לבחור בין רכישת מוצרי מזון לבין תשלומים על צרכים בסיסיים אחרים.
57% מנתמכי הסיוע דיווחו כי רוב המזון שהם צורכים מגיע בזכות הסיוע שהם מקבלים מהעמותה. 15% תלויים בסיוע כמקור היחיד שממנו הם מקבלים מזון.
69% מנתמכי הסיוע חיים באי ביטחון תזונתי ומעידים כי על אף הסיוע שהם מקבלים מעמותה, אין להם את המזון הנדרש לקיום בסיסי.
ואלה רק מקצת מהנתונים.
יש עוד נתונים מטלטלים בנושאי בריאות, דיור, תעסוקה ויוקר מחייה שנעלה כאן בחדר המצב בהמשך.
אבל השורה התחתונה היא ברורה:
בישראל מונהגת מדיניות כלכלית אכזרית, מרושעת ופושעת.
ח"כ אורלי לוי אבקסיס אמרה לפני שבועות בודדים כי מה שקורה בתחום הדיור הציבורי זה בגדר פשעים נגד האנושות.
ומה נאמר על מאות אלפי ילדים רעבים?
מה נאמר על זה?
תגיות: ארגון לתת, ביטחון-תזונתי, דו"ח העוני האלטרנטיבי, חדר המצב
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
17 בדצמבר, 2013 בשעה 13:29
קו העוני בישראל הוא כל כך נמוך שזה גם ככה לא משנה אם הילדים העניים הם מתחת לקו או קצת מעליו.
השכר החציוני לא מספיק לקיום בכבוד והשכר הממוצע הוא בדיחה.
אבל אל תדאגו, תנו לממשלה הזו לסיים קדנציה ולכולנו לא יהיה ממה לחיות.