איך מעדיפים את העשירים וחוסמים תחרות בשם… התחרות החפשית
גדעון עשת מאיר, בבלוג שלו, עוד פינה מואפלת בהתנהגות הממשלה להעדפת האינטרסים של עשירי המשק. הפעם האיסור על חברת החשמל להתחרות על מכירת חשמל
חשמל מוזל?
הטכניון פירסם מכרז לרכישת חשמל. עד כה, הוא קונה חשמל מחברת חשמל, כמו כולנו. במכרז מבקש הטכניון הצעות מספקים שימכרו לו חשמל זול יותר ממה שהוא משלם לחברת חשמל. מדובר בחוזה ארוך טווח והעניין כל כך שולי שאפילו במוספי הכלכלה בתקשורת הוא בקושי הוזכר.
יש יצרן חשמל אחד שלא יוכל להשתתף במכרז שעלותו נאמדת בכ – 800 מיליון שקל: חברת חשמל.
בכדי להבין עד כמה הסיפור הזה בעייתי נתחיל עם המודעה של משרד האוצר. האוצר, בצעד נדיר, פנה לציבור וביקש הצעות איך לגבות מס מבעלי הזיכיונות להפקת גז טבעי שיבקשו לייצא את המוצר. על פי החלטת הממשלה מחיר הגז המיוצא, לצורכי מס, לא יפחת ממחירו בישראל. למה? לכאורה כי הממשלה לא רוצה שצרכן ישראלי ישלם יותר מצרכן בחו"ל.
זה מהלך הגיוני אם כי כלל לא ברור מהו "צרכן ישראלי" שלפיו נמדד המחיר. מהמכרז של הטכניון אפשר ללמוד כי גם בתוך ישראל יש כאלה שיוכלו ליהנות מחשמל מוזל, ואחרים שלא יוכלו.
נערך על ידי לקסיתגיות: גדעון עשת, חברת-חשמל, משרד-האוצר, רשות החשמל