ח"כ מרב מיכאלי שואלת את שר החינוך על התנהלות הסתדרות המורים

נוכח כתבות בעיתונות המציגות לכאורה התנהלות לא תקינה של הסתדרות המורים ושל העומד בראשה, מר יוסי וסרמן, מפנה ח"כ מרב מיכאלי שאילתה מפורטת וממוסמכת לשר החינוך, ח"כ שי פירון. יש גם עדכון לפוסט, הפגנה על מניעת השתתפותה של גילה קליין בכנס מקצועי "מחנך כפורץ דרך"

י"א בתשרי תשע"ד
15 בספטמבר 2013

שאילתה ישירה

התנהלות שערורייתית בהסתדרות המורים

חברת הכנסת מרב מיכאלי שאלה את שר\ה החינוך

בחודשים האחרונים התפרסמו מספר כתבות שעסקו בשחיתויות, לכאורה, בהסתדרות המורים, והעומד בראשה, מר יוסי וסרמן.

כך למשל, תחקיר TheMarker מיום 4.7.2013 חשף התנהלות קשה בהסתדרות המורים, הכוללת תפקידים למקורבים, השתקת יריבים ומנגנון מטה מנופח; כתבות  שהתפרסמו ב"ישראל היום" בתאריכים 19.7.2013, 23.7.2013, 27.7.2013 ו-16.8.2013  הוסיפו עובדות לשחיתות לכאורה של המזכ"ל מר וסרמן.

מהכתבות עולה שמשרד החינוך מזרים מדי שנה סכום של כ-100  מיליון ₪, מבלי לוודא שכסף ציבורי זה מנוהל באופן ראוי. יצויין שהסתדרות המורים מוגדרת כאגודה עות'מאנית. המעמד הזה נקבע כשההסתדרות הוקמה ב-1903 , ומעולם לא השתנה. בשל מעמד זה, למעט מבקר הפנים, שממונה על ידי המנגנון הכפוף ברובו למזכ"ל שום גוף, לרבות מבקר המדינה, אינו יכול לבקר את הסתדרות המורים.

עוד עולה מהכתבות שמר וסרמן מוחק באופן שיטתי כל אפשרות ליצירת אופוזיציה כנגדו, כולל ייבוש תקציבי, עובדה שאף הוכחה בבית הדין הפנימי בהסתדרות. נוסף על התיאורים בכתבות, בימים האחרונים ביטלה הסתדרות המורים את השתתפותה של גב' גילה קליין, יו"ר סיעת נח"ל המהווה אופוזיציה יחידה למזכ"ל וסרמן, בכנס מקצועי "מחנך כפורץ דרך", ללא עילה רלוונטית.

רצ"ב:

1. כתבה מעיתון "דה-מרקר" מיום  4.7.2013

2. כתבות מעיתון "ישראל היום" מיום 19.7.2013, 23.7.2013, 27.7.2013 ו-16.8.2013

3. מכתב מסיעת נח"ל לשר החינוך מיום 8.9.2013

4. התראה משפטית מטעם תנועת אומ"ץ למר וסרמן ואח' מיום 12.9.2013

5. תמונה שהעלתה סיעת × ×—"ל לפייסבוק, ובתוכה הודעת ×” – SMS שקיבלה גב' גילה קליין על ביטול השתתפותה בכנס "מחנך כפורץ דרך".

רצוני לשאול:

  1. מה סכום הכסף שמעביר מדי שנה משרד החינוך להסתדרות המורים ?
  2. האם משרד החינוך מפקח על השימוש שנעשה בכסף זה ? האם נעשו ביקורות על השימוש בכסף ?
  3. מדוע משרד החינוך לא מתנה את מעבר הכסף בהליכי ביקורת מקובלים ?
  4. אילו פעולות נקט משרד החינוך בעקבות חשיפת השחיתויות, לכאורה, שהתפרסמו בכתבות המצורפות ?
  5. כיצד מתעתד שר החינוך לפעול אל מול ההתעמרות לכאורה של מר וסרמן וגורמים נוספים בהסתדרות המורים כלפי גב' גילה קליין וסיעת נח"ל ?MeravSign

 

קישורים לכתבות:
1. "דה-מרקר" – 4.7.2013: תפקידים למקורבים, השתקת יריבים ומנגנון מנופח בהסתדרות המורים
2. "ישראל היום" – 18.7.2013: כך רימתה הסתדרות המורים אלפים מחבריה
3. "ישראל היום" – 23.7.2013: פרשת מזכ"ל הסתדרות המורים וסרמן – מסתעפת
4. "ישראל היום" – 26.7.2013: תלונה ראשונה במשטרה בפרשיות המזכ"ל וסרמן
5. "ישראל היום" – 15.8.2013: הפקרות תקציבית בהסתדרות המורים

עדכון – 17.10.2013

מעניין לעניין באותו עניין…אם עניין אתכם הקוראים
– סיעת נחל הציבה הבוקר 16.9.2013משמרת מחאה מול בית המלון דן בירושלים, בו התקיים כנס של עמותת המורים .
הסיעה מוחה על כך שנמנע מיו"ר הסיעה הגב' גילה קליין מלהשתתף בכנס.
הנהלת  הסתדרות המורים מחפשת כל דרך להצר ולחסום את פעילות סיעת האופוזיציה, גם כאשר מדובר בכספי ציבור. עמותת המורים, כידוע, מתוקצבת ע"י משרד החינוך.
בתמונות גם שר החינוך, ח"כ שי פירון, מחליף דברים עם גילה קליין
16.9.216.9.416.9.3
16.9
Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , , ,

12 Responses to “×—"×› מרב מיכאלי שואלת את שר החינוך על התנהלות הסתדרות המורים”

  1. גליה הגיב:

    מרב, תודה .

  2. גילה הגיב:

    מחזק , הבית חייב להתנהל אחרת ומיד .

  3. אריאלה ברדך הגיב:

    כל הכבוד לח"כ מרב מיכאלי. החשדות לכאורה, מטרידים ודורשים בירור מעמיק. החינוך יקר ונוגע לכולנו. חקירת החשדות הוא עניין ציבורי מהמעלה הראשונה. שתיקת הכבשים של הרשויות, מעוררת שאלות. זכות הציבור לדעת

  4. גלעד הגיב:

    חשוב להזכיר שקודמו של וסרמן, בן-שבת, התפטר בעקבות פרשת קניית התארים הפיקטבים של אוניברסיטת לטביה.
    וסרמן, שהחשדות כלפיו חמורים עוד הרבה יותר, לא עושה שום סימן שהוא עומד לוותר על כיסאו.

  5. אנונימי הגיב:

    כל הכבוד לחברת הכנסת על התחלת מהלך חשוב בהסתדרות המורים, אך לא ניתן להתעלם ממה שקורה בארגון המורים.
    בשני הארגונים יש לשנות את שיטת הבחירות ושאת על מנת לאפשר בחירה ישירה של המורים במועמד.

  6. שולה הגיב:

    מירב מיכאלי – מוכיחה שאכן היא משמשת פה לאזרחי מדינה ישראל יישר כוח . השחיתות וההתנהלות הזו חייבת להפסק ומיד

  7. אייל הדרומי הגיב:

    לחברת הכנסת מיכאלי
    למה עייני שותק ? למה עייני לא התערב כמו אצל ועד הרכבת?
    למה גד דיעי שותק ?למה חברי הנלהת הסתדרות המורים שותקים?למה ההנהלה המצומצמת שותק? אם כבר לבדוק ,לבדוק הכל
    לבדוק איך התמנתה גברת בן דויד יפה לסגניתו של וסרמן? האם חובת האחריות אינה חלה עליה ועל גד דיעי שמשמש ממלא מקומו?
    מדוע משטרת ישראל לא מחייבת את וברמן להתפטר ?הרי עכשיו הוא בשלב של הסתרת ראיות,מדובר בשלב קריטי שבו הוא מנסה להעלים ראיות ,הסתרת פשעים,החזרת כספים,עכיו זה הזמן להפריש אותו בכוח לקחת את מחשבי הסתדרות המורים לזמן לחקירה את סגני המזכל ,חברי הנהלה ,לאסוף ראיות לכאורה,

  8. אייל הדרומי הגיב:

    וסרמן הרס למורים את החיים את העתיד את הקריירה את הסכמי העבודה הישנים והכל בשתיקת האח הגדול עייני,אפילו האוצר גילה כי הנוסחה החדשה לגימלא עושה הרעת תנאים ,אפילו האוצר הבין שייש גבול לנזק שאפשר לגרום למורים רק וסרמן לא מבין ,כל העולם מבין המורים הניזוקים,האוצר אגף הגימלאות רק וסרמן ממשיך להלל את עצמו באתר הסתדרות המורים ,על רפורמת אופק שחור

  9. ירדנה הגיב:

    מי שצריך לשאול את השאלות ולצעוק מעל כל במה היא הגברת שלי יחימוביץ שידעה יפה לצעוק על אלון חסן מעל כל במה "לך תתפטר" .על וסרמן למרות כל הגילויים והתחקירים היא שותקת כמו דג .כמו כן הבוס של וסרמן והבוס של ההסתדררות הכללית שמקבל מוסרמן על פי הכתבה מלפני הבחירות בעיתון ,"כלכליסט" 2 מליון שקל כל שנה מקופת הסתדרות המורים מאחר ועייני שותק הרי "שתיקה כהודאה" אמרו חכמינו או לחילופין היה מגיש נגד העיתון תביעת דיבה .מירב מיכאלי סה"כ נענתה לפנייתה של גילה לשאול וזה לא מיוזמתה. זה התפקיד של נבחרי ציבור והם נבחרי הציבור נהנים בינתיים מפירסום .אל תתלהבו יתר על המידה משאילתה שלא נענתה וגם לא תיענה על ידי השר פירון כי הוא חייל במפלגה שהשולט היחיד בה הוא כמו הרב עובדיה בש"ס האדון לפיד שהוא חברו הטוב של נוני מוזס ככותב בעיתונו .נוני מוזס מגן על חברינו וסרמן חזק כך שאין סיכוי שתקבלו תשובה ענינית מפירון שהוא תחת חסותו של ראש המפלגה והתשובה תהיה בהתאם

  10. דליה הגיב:

    לתגובות 7.8.9
    אמנם הכותרת היא הסתדרות, אבל ההסתדרות הכללית והסתדרות המורים הם שני גופים נפרדים ועצמאיים. שניהם אגודות עותומניות, מה שמקשה להכיל עליהם את הבקרות המתאימות. עיני אינו אחראי על וסרמן, אך יש ביניהם שיתוף פעולה.
    לגבי שלי יחימוביץ, אין צורך להתלהם. לכל ח"כ יש סדר יום משלו. העובדה שהיא שותקת אינה מעידה שהיא תומכת בו.לגבי אלון חסן, לחצו עליה להגיב בהקשר של הוועדים הגדולים. לגבי וסרמן לא לחצו עליה.
    אם שר החינוך לא יגיב לשאילתא של מירב מיכאלי, יהיה מקום להמשיך הלאה ולפנות ליועצים המשפטיים של הכנסת ונראה שגם למבקר המדינה.

  11. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    ככה זה במדינת הישראבלוף

  12. מנחם לוריא הגיב:

    נתחיל מסופו של דבר: ח"כ מיכאלי לא חקרה דבר אלא אספה מידע מהעיתונות ובעקבותיו הגישה שאילתא לשר הממונה.

    למעשה,ביודעין או שלא ביודעין,עשתה מעשה פרלמנטרי חשוב כי,בדיוק כפי שציינת בתגובה 10,יש בעיה עם הסתדרות המורים (וגם עם ההסתדרות הכללית) בשל צורת התאגדותם.

    ב 1980 × ×—×§×§ ופורסם ברשומות חוק העמותות. החוק אמור ×”×™×” להסדיר את ההתאגדות לתועלת הציבור ו/או שלא למטרות רווח ואגב אורחה לבטל את ההתאגדות באמצעות האגודות האותמניות – מה גם שהחקיקה העותמנית כבר מזמן נפחה את נשמתה בקרב ×”×—×§×™×§×” הישראלית.

    פרק ח סעיפים 60 עד 62 כולל, מדברים על דרך ההתיחסות לאגודות העותמניות ומה לעשות איתן ברם: אין בסעיפים אלה,ובחוק כולו,כפייה כלשהי ולכן יכולות אגודות עותמניות,כמו הסתדרות המורים וההסתדרות הכללית,להתנהל בהתאגדות לתועלת הציבור ללא הפיקוח המאוד נבון וטוב שיש בחוק העמותות.

    לא יודע מה השר יענה ואם יענה. אני מקווה שלא יתן תשובה מספקת וסוף סוף מישהי (ח"כ מיכאלי) תניע הליך פרלמטרי לתיקון חוק העמותות כך שהאגודות האותמניות יעלמו באופן סופי ומוחלט מהנוף החוקי בישראל.

    נכון לעכשיו ולפי החוק הקיים יש אופציה להעלמתן של האגודות העותמניות (לרבות זו של ההסתדרות הכללית והסתדרות המורים) והכפפתן לחוק העמותות על כלי הבקרה הציבורית שבו אבל אי אפשר להכריח אותן. ומאחר ואי אפשר להכריח אותן דווקא שני מוקדי הכוח האלה בחרו שלא להפוך לחברה לתועלת הציבור שכפופה לבקרה ציבורית רחבה והעדיפו להישאר אגודה עותמנית שספק אם יש לה מקום וגרוע מכך נטולת בקרה ציבורת.

    באין בקרה צבורית ×›×›×” נראים הדברים. קרי: שחיתות,נפוטיזם,התאגדות מאפיוזית וכל אחד עושה את אשר על רוחו – כן – ×–×” גם כולל את את ×¢×™×™× ×™ וההסתדרות שלו…

    מקווה שבאמת הדבר יתפתח לידי כך שהתאגדות כאגודה עותמנית תהפך ללא חוקית בישראל הלא דמוקראטית.

    מנחם.

Leave a Reply