מזון לאנשים ולא דלק לעשירים
גרשון גירון מפרסם במגפון כתבה על הפרלמנט האירופי התומך בהצעה להגבלת השימוש ביבולי מזון להפקת דלק. מתברר שדלק המופק מתירס מייקר את מחירו לאוכלוסיות הניזונות ממנו
אם תתקבל ההצעה של הפרלמנט האירופי להגבלת השימוש ביבולי מזון להפקת דלק, יוקטן יעד השימוש בתעבורה בדלק ביולוגי מ"הדור הראשון" – המופק בעיקר מתירס – מ-10% ל-6% עד שנת 2020. "דלקים ביולוגיים מתקדמים" כגון זה המופק מאצות או מאשפה ימלאו 2.5 אחוזים לפחות מהנותר.
עד כה נתפסו דלקים ביולוגיים כאמצעי לקצץ בצריכת דלק המאובנים, אלא שהשימוש ביבולי מזון עלול לפגוע בייצור מזון בעולם.
356 מחברי הפרלמנט האירופי תמכו בדו"ח שהכינה בנושא קורין לפאג', חברת פרלמנט ליברלית מצרפת, הקורא להגביל את שיעור הדלק הביולוגי מבוסס המזון המשמש בתערובות דלק. 327 חברי פרלמנט התנגדו להצעה.
תגיות: ביו-דלק, האיחוד-האירופי, מזון, תפוקת המזון העולמית