ועד-הפעולה: לא ניישם את "אופק חדש" בחטיבות הביניים.
לאור הנחיית שר החינוך ליישם החל מהשנה הבאה את רפורמת "אופק חדש" בחטיבות הביניים, שניתנה בעת שהנושא כולו תלוי ועומד בבית-הדין לעבודה, הודיע ועד הפעולה של מורי בתיה"ס השש-שנתיים כי הוא דוחה את ההנחיה וייאבק כנגד הנהגת שני הסכמי עבודה בבתיה"ס השש-שנתיים
הנחיית שר החינוך שי פירון, ליישם החל מהשנה הבאה את רפורמת "אופק חדש", המונהגת בבתי-הספר היסודיים, גם בחטיבות הביניים נתקלת בהתנגדות עזה מצד ועד הפעולה של מורי בתי-הספר השש-שנתיים. ועד-הפעולה, שאינו משתייך רשמית לאחד מארגוני המורים, קורא להנהיג רפורמה אחת בבתי הספר השש-שנתיים ולמנוע מצב שבו חלק מהמורים עובדים על-פי הסכם "אופק חדש" וחלק אחר על-פי הסכם "עוז לתמורה", שנחתם עם ארגון המורים העל-יסודיים.
להלן המכתב שנשלח ע"י ועד הפעולה לשר ולמנכ"לית משרד החינוך.
עבור:
שר החינוך הרב שי פירון
מנכ"לית המשרד הגב' דלית שטאובר
א.ג.נ
אנו, מנהלי בתי הספר השש שנתיים בישראל, בשיתוף ועד הפעולה של המורים בתיכונים השש שנתיים, ולאחר שמיצינו כל דרכי הידברות ומהלכים משפטיים ומתוך אחריות ציבורית, מנהיגות ערכית ופדגוגית ודאגה למערכת החינוך השש שנתי בישראל,
מודיעים בזאת:
אנו דוחים על הסף את ההנחיה ליישום רפורמת "אופק חדש"
בחטיבות הביניים בבתי הספר השש שנתיים!
לא ניתן יד להרס הרצף השש שנתי וליצירת שני מעמדות ופיצול חדרי המורים!
בכל ההתנהלות בין הגופים הנ"ל לבין קברניטי משרד החינוך קרי- פגישות אישיות , שיחות טלפוניות עם מנכ"לית המשרד וכבוד שר החינוך נאמרו לנו אמירות רבות והובטחו הבטחות –ובפועל ההתנהלות עתה וההנחיה שהתקבלה אמש, 13/8/13 ליישם את "אופק חדש" בחטיבות הביניים סותרת והפוכה לחלוטין. בפגישה שנערכה בתחילת חודש יוני בלשכתו של שר החינוך, בנוכחות המנכ"לית ויועץ השר מר חילי טרופר יחד עם נציגי המנהלים ונציגי ועד הפעולה של התיכונים השש שנתיים הפנה אותנו השר והמליץ לנו לעתור לבית הדין ולבקש להיות צד בהליך העיקרי המתקיים בבית הדין הארצי לעבודה בשאלת היציגות של מי מארגוני המורים על חטיבות הביניים. אנו נענינו לבקשה.
תגובת המדינה לבקשתנו להצטרף כעותר ציבורי נדחתה על הסף.
בשיחה עם נציגים שלנו התחייב שר החינוך לא לפרק את המסגרת השש שנתית אולם מיידית, בו בזמן ניתנה ההנחיה ליישם בשנה"ל הקרובה את רפורמת "אופק חדש" בחטיבות הביניים זו סתירה מוחלטת להבטחתך ולאמירה הקודמת שלך, כבוד השר ומבחינתנו, מדובר במשבר אמון!
יישום "אופק חדש בחטיבות הביניים בשנה"ל הקרובה הוא, מבחינתנו, נקודת אל חזור! הנחיה זו מייתרת למעשה את כל עבודת המטה לשנה"ל הקרובה משום שנקבעה כבר עובדה בשטח. כידוע לכולנו- הזמני הופך להיות הקבוע.
עצם ההחלטה ליישם את "אופק חדש" כבר בשנה"ל הקרובה משמעה הכרעה בסוגיה שעדיין עומדת לדיון בפני בית הדין הארצי לעבודה בסוגיית היציגות הארגונית. התערבות בהליך תלוי ועומד של משרד החינוך בפני בית הדין אינה מקובלת
כבוד שר החינוך!
אנו דורשים וקוראים לך שוב- לקחת אחריות על החינוך בבתי הספר השש שנתיים ולקבל החלטה אמיצה לדחות בשנה את יישום הרפורמות,להקים במהלך השנה צוות היגוי בו שותפים מנהלים ומורים נציגי בתי הספר השש שנתיים.
אנו מתחייבים ומוכנים לקחת על עצמנו לבנות מבנה חדש ואחיד של רפורמה מותאמת לבתי הספר השש שנתיים ולהציג אותה בפני המשרד.
בקריאה זו, לסגת ולדחות את יישום הרפורמה ובמחאתנו ומאבקנו העיקש, אנו נענים בזאת לקריאתך החוזרת והנשנית באוזננו לצאת למאבק ציבורי על דמותו של החינוך ועל העיקרון הפדגוגי של הרצף השש שנתי וזאת על מנת לא לפגוע בבתי הספר השש שנתיים!
במידה ולא תיענה דרישתנו – לא נוכל לפתוח את שנה"ל תשע"ד כסדרה!
בכבוד רב,
מנהלי בתי הספר השש שנתיים בישראל
ועד הפעולה של מורי התיכוניים השש שנתיים
תגיות: אופק-חדש, ארגון-המורים-העל-יסודיים, בתי-ספר שש שנתיים, דלית שטאובר, הסתדרות-המורים, מורים, עוז-לתמורה, שי-פירון
קישור קבוע
38 תגובות
Email This Post
15 באוגוסט, 2013 בשעה 9:54
התנהלות משרד החינוך, המציע לוועד הפעולה להצטרף להליך המשפטי כעותר ציבורי, אך מצד אחר, מתעלם מההליך המשפטי ומחליט על יציגות ההסתדרות, אינה מעמידה דוגמא חינוכית להתנהלות אנושית. זהו חינוך להתנהגות דו פרצופית. התנהלות משרד החינוך במאבק זה אינה משקפת מנהיגות. היא תורמת להידרדרות החינוך וליצירת כאוס במערכת החינוך.
15 באוגוסט, 2013 בשעה 10:33
זה היה ברור מראש שלא תהיה רפורמה אחת
במקום לעסוק בעיקר – ביטול הרפורמות ועל זה להילחם, המורים והמנהלים התעסקו בטפל – איחוד הרפורמות בבתי הספר השש שנתיים.
מה הם קיבלו ממשרד החינוך ומשר החינוך? אצבע בעין.
שלא תחשבו שנושבת רוח רעננה במשרד החינוך עקב החלפת השרים במשרד החינוך.
לדוגמא, הקפאת המיצ"ב נבעה אך ורק עקב החלטת בג"צ שחייב את משרד החינוך לפרסם את ציוני המיצ"ב, אחרת היו ממשיכים לכאורה לבצע את בחינות המיצ"ב.
לא בטוח שזה היה באג'נדה של שר החינוך לבטל את המיצ"ב.
מעניין מאוד מה יעשו כעת המנהלים של בתי הספר השש שנתיים, לאחר ההחלטה הנ"ל של שר החינוך, איומים לחוד ומעשים לחוד.
15 באוגוסט, 2013 בשעה 11:41
את מי הם מייצגים?
ציטוט מהמכתב:
"עצם ההחלטה ליישם את "אופק חדש" כבר בשנה"ל הקרובה משמעה הכרעה בסוגיה שעדיין עומדת לדיון בפני בית הדין הארצי לעבודה בסוגיית היציגות הארגונית. התערבות בהליך תלוי ועומד של משרד החינוך בפני בית הדין אינה מקובלת".
ממתי זה עניין של המנהלים (המתיימרים לקרוא לעצמם "וועד פעולה של המורים התיכוניים") נושא היציגות שהונח לפני בית המשפט?
ואם בסוף משרד החינוך יחליט שכדי לא לשבור את הרצף, אז כל השש-שנתיים יהיו אופק חדש?
עד כמה שידוע לי המעסיק זה משרד החינוך וזכותו להחליט על דרך העבודה וביחוד שהוא עצמו משלם אותה!
ממתי עובדים אומרים למעסיק כיצד הם יעבדו? (חוץ מעובדי הנמלים כמובן).
מי שמם לייצג אותי כאילו הם עובדים לטובתי במאבקם להכנסת עוז לתמורה לכל השש שנתיים?
עוד ציטוט ממכתבם: "אנו מתחייבים ומוכנים לקחת על עצמנו לבנות מבנה חדש ואחיד של רפורמה מותאמת לבתי הספר השש שנתיים ולהציג אותה בפני המשרד."
האם רק אני רואה פה את עוז לתמורה בשם אחר כאילו בשם כל מורי ישראל?
15 באוגוסט, 2013 בשעה 12:50
מאבק מיותר ומטופש
חבל שהמורים השש שנתיים משחקים לידיו של ארגון המורים ובכך מחלישים את כל שאר המורים.
לכל מורה יש צרכים אחרים, זה ברור. תילחמו על הכנסת גמישות למערכת במקום על מעבר מארגון לארגון. בסוף תישארו קרחים מכאן ומכאן
15 באוגוסט, 2013 בשעה 13:01
עוז לתמורה ואופק חדש הן אותן רפורמות
אני לא מבינה על מה הוויכוח. רן ארז חתם על מה שווסרמן חתם לפניו. אם קוראים לזה אופק חדש, אופק חדיש או עוז לתמורה זה לא משנה את המהות.
על זה נאבקים?
15 באוגוסט, 2013 בשעה 13:50
זיו
לאחרונה התראיינו ברדיו מנהלי בתי ספר שהסבירו את הקשיים הנוצרים בניהול העבודה כתוצאה מהכנסת שתי רפורמות. מעניין לדעת מה אתה היית עושה בתור מנהל. אל תשפוט אותם עד שתגיע למקומם.
ולעניין היציגות. משרד החינוך העניק את היציגות להסתדרות המורים ועל כך ערער פעמיים ארגון המורים בבית הדין. יש נהלים ליציגות. אחד הקריטריונים ליציגות הוא מספר המורים החברים באיגוד המקצועי. איגוד מקצועי שאצלו רוב המורים הוא היציג. לפי הידוע לי, מספר מורי החטיבות החברים בארגון הוא גדול יותר. המאבק של ועד הפעולה מייצג את רוב המורים ונראה שלא אותך.
15 באוגוסט, 2013 בשעה 14:31
לדליה, בואי נדבר על זה.
דליה, אני מודע בדיוק לבעיות של המנהלים. אני לא מזלזל ואכן יש בעיות. אבל הם לא כאלו גדולות שארי אפשר לפתור אותם אם רוצים.
המנהלים לא בדיוק מחפשים לפתור את הבעיות אלא לשבור את הכלים כי הם רוצים את עוז לתמורה – זה מה שחורה לי. כבר הסברתי בעבר את הבעיות והפיתרון. (נכון שהבעיות יותר מורכבות ממה שהצגתי אך גם לזה יש פיתרונות – השאלה אם רוצים לפתור או רוצים לצעוק "אי אפשר").
אגב, שימי לב שכל פעם התירוץ שונה.
פה התרוץ שאי אפשר כי הדבר עומד לפיתחו של בית הדין ולכן הם לא מוכנים.
מקודם הבעייה הייתה לא לשתי רפורמות בחדר המורים ואת מעלה סיבה שלישית שלמנהלים "קשה".
אז אולי שיחליטו עם איזה דגל הם הולכים (אבל אז יש סכנה שמשרד החינוך ימצא לזה פיתרון) ולא שיסמנו את המטרה – הכנסת עוז לתמורה – ואחר כך מחפשיעם כיצד להציג זאת?!
לגבי היציגות זה לא כזה פשוט כפי שאת מציגה זאת.
אם זה היה רק מספרים – עם עובדות אי אפשר להתווכח לכאן ולכאן.
הוויכוח שהונח לפתחו של בית הדין היא הרבה יותר סבוכה ומתייחסת לפי מה מ ודדים יצוגיות.
ארגון המורים טוען לפי מורי השש-שנתיים ומורי היסודי.
משרד החינוך טוען שהיציגות צריכה להיות לפי זהות המעסיק המשלם משכורת לעובדיו.
ויש עוד אפשרויות למדוד יציגויות.
ארגון המנהלים לקח על עצמו את התפקיד להכריע בנושא שבית המשפט אמור להכריע ובינתיים מכריז כאילו על שביתה כנגד המצב הנוכחי.
נראה לך הגיוני, ישראל 2013?
ולגבי אימרתך בשורה האחרונה, נראה לי שרוב מוחלט של המורים היה מוותר לגמרי על שתי הרפורמות, כך שלהגיד הכנסת עוז לתמורה לשש שנתיים לא בהכרח מייצג את רוב מורי ישראל.
ואני אומר זאת בוודאות כמעט מוחלטת.
אם המאבק שלהם היה נגד כפיית הרפורמות על מורי ישראל, הם אכן היו מייצגים את כל המורים, אבל לא זאת כוונתם ואני לא יודע מי נתן להם מנדט לדבר בשם מורי ישראל.
ויתרה מכך, לדעתי המלומדת אופק חדש עדיף למורים יותר מאשר עוז לתמורה. אני מסכים שאפשר להתווכח על כך ואין פה אמת מוחלטת. על סמך מה הם קובעים בנחרצות שאופק חדש זה לא טוב ועוז לתמורה עדיף למורים וזה עוד בשם כל מורי ישראל????
15 באוגוסט, 2013 בשעה 17:48
אין נפקא מינה
שתי הרפורמות הללו אין בינהן שום הבדל מטרטן אחת להרוס את העבודה המאורגנת של המורים .
באשר למנהלים הרי שהם מזמן כבר לא חלק מסגל המורים לא מבחינת שכר ולא מבחינת מעמד כך שלא מהם תבוא הישועה .
יש סעיף אחד שמכר את כל המורים לעבדות שעוני הנוכחות זאת עבדות מודרנית והוצאת מקצוע ההוראה ממעגל המקצועות החופשיים . שר החניוך הנוכחי אם באמת חפץ בעיקרם יבטל לאלתר שעונים אלה שהם אות קיין על מערכת החינוך בישראל
15 באוגוסט, 2013 בשעה 19:54
זיו
ועד הפעולה מייצג את המורים בבתי הספר שבהם מלמדים המורים המשמשים בוועד. הם מייצגים. הם אמנם לא מייצגים אותך, אך הם מייצגים מורים רבים בבתי ספר רבים. מורי בתי ספר נוספים מצטרפים למאבק.
15 באוגוסט, 2013 בשעה 20:25
כל קבוצת עובדים יכולה להתארגן ולקבוע מי הארגון היציג. אין למעביד זכות לבחור את הארגון היציג ורק עם הארגון היציג הוא יכול לנהל מומ. העובדים עובדים רק לפי הסכם שנחתם בן הארגון היציג והמעביד. לצערי הארגון לא הצליח להוכיח כי רוב בולט של מורי חטב חברי ארגון המורים. זו הסיבה שבית הדין דחה את פנית המורים והחזיר את הכל לדיון על מי מייצג את המורים. אם יתברר שהארגון מייצג הוא יצטרך לנהל מומ חדש על הסכם שכר עם המדינה בשם מורי חטב. הדרך היחידה להתחמק מאופק חדש זה רק על ידי מעבר של מורי חטב לארגון
15 באוגוסט, 2013 בשעה 20:31
יש הבדל עצום בן עוז לתמורה ואופק חדש. רן הפיקח הצליח ברגע האחרון להתחמק מהרפורמה שיזם ( עוז לתמורה ) מכר אותה לוסרמן ובנה רפורמה חדשה שמבוססת על הסכם השכר הישן ומשדרגת אותו כנגד הארכת יום העבודה. זה לא רק סמנטיקה זה שוני מהותי במיוחד במסלול הקידום. מדוע האוצר מתעקש? אופק חדש זטל יותר
15 באוגוסט, 2013 בשעה 21:13
מנהלת קיימפינרים פמניסטים דורית אברמוביץ כותבת
דורית אברמוביץ:
אז לא רק שלפיד גאון, גם שי פירון מוכיח את מומחיותו. ועל כן- צפו לשיבושים קשים בתחילת שנת הלימודים בבתי הספר השש שנתיים, כי מה שלא הולך עם כוס תה, הולך במאבק, שימשיך, וימשיך, עד אשר פירון ידאג לתנאי ההעסקה הוגנים של מורות ולאי ניצולן תחת שמות של "תכניות" (אופק חדש למשל)
15 באוגוסט, 2013 בשעה 21:23
אישה מוכה
בכתבה ששודרה היום בחדשות ערוץ 10 נאמר כי המורים והמורות (שהן רוב)מתנהגים כ'אישה מוכה'….הגיע הזמן לשנות….נרים את הראש ונאבק על זכויותינו והניצול יפסק
15 באוגוסט, 2013 בשעה 21:44
אופק חדש=בלוף בתמורה= אותו אסון למורי ישראל
אין שום הגיון בוויכוח הניטש כאן וברצון ל"רפורמה" זאת או אחרת. שני הסכמי השכר באו על מנת לדפוק את ציבור המורים -ובגדול. ככה זה כאשר 130000 מורים ובעיקר מורות שותקים ומוכנים לבלוע כל צפרדע שניתן להם. ככה זה נראה כאשר הן וסרמן והן ארז מנהלים אירגונים שזמנם חלף מזמן.
בקיצור שני ההסכמים הם ישראבלוף בברכת שני ראשי אירגונים שאינם שווים כל התייחסות בגלל אפסותם ובגלל ציבור מורים שהאינטליגנציה שלהם הכוללת אינה מגיעה לזאת של קליפת השום.
בקיצורף מורים ומורות- מגיע לכם !
15 באוגוסט, 2013 בשעה 21:47
לרוני פיזם.
גם אם רוב מורי החטיבה יעברו לארגון זה יהיה מאוחר מידי.
בשעת החתימה, ההסתדרות הייתה הארגון היציג ועל כן חתימתה מחייבת.
מעבר לכך כבר כתבתי בתגובתי הראשונה, שיש בעייה משפטית להגדרה "ארגון יציג".
האם סופרים לפי מספר העובדים במקצוע או לפי מספר העובדים אצל אותו מעסיק.
שני מפעלי נעליים. אחד גדול ואחד קטן. במפעל הראשון העובדים מאוגדים כולם באיגוד A. במפעל הקטן כל העובדים מיוצגים באיגוד B. האם איגוד A הוא הוועד היציג של מפעל ב למרות שאף עובד שם לא שייך אליו?
(אין לי תשובה. זו שאלה משפטית שטרם הוכרעה).
האוצר מתעקש על אופק בגלל שהמדינה הולכת עם ווסרמן.
אני לא מאמין שאופק הוא יותר זול כי במשרה כזה שהמשעות שעוז קיבל יותר כסף, יש בהסכם אופק החדש סעיף האומר שכל תוספת שיש בעוז ולא באופק – ינתן גם לאופק.
בינתיים לא ראיתי דרישות השוואה מווסרמן – לדעתי, לא בגלל שהוא מוותר למדינה על הסעיף הזה.
בכל מיקרה, גם אם אופק יותר זול, הרי זה בגלל שהוא דורש פחות שעות למשרה ולא בגלל שבעוז המורים מרוויחים יותר לאותה עבודה.
16 באוגוסט, 2013 בשעה 13:45
שתי רפורמות לא ראויות
במקום לפתוח במומ קיבוצי חדש ולזרוק לפח האשפה של ההסטוריה את שתי ההסכמים האומללים הנל כל הזמן מתווכחים טוחנים בוא וסכם שתי הרפורמות לא ראיות כי שתיהן מפחיתות את שכר המורים אלמלא מדובר היה בהסכם קיבוצי היתה אפשרות להגיש תלונה לבית דין לעבודה על הרעת תנאים מוחשית מה שמהווה עילה לפיצויי פיטורים אבל אנחנו המורים עם עדרי מה שוסרמן וארז עשו לנו על הראש אנחנו אומרים גשם וממשיכים הלאה קדימה למרי המוני לא מצטרפים לשום רעפורמה
16 באוגוסט, 2013 בשעה 16:37
קראתם על וסרמן המושחת בכתבה היום, יום שישי?
מרדכי גילת מפרסם את מעלליו של וסרמן בעיתון "ישראל היום".
קראו ואם אתם, המורים והמורות, עדיין שותקים, סימן שמגיע לכם גם אופק שחור וגם בלוף בלי תמורה.
17 באוגוסט, 2013 בשעה 21:36
זיו אפשר לקבל את המייל האישי שלך.
17 באוגוסט, 2013 בשעה 22:22
אבל למה אותו כינוי?
ziv1234@walla.co.il
18 באוגוסט, 2013 בשעה 0:09
דברי מנכ"לית משרד החינוך כפי שהם מופיעים בפרוטוקול ישיבת ועדת החינוך מ-20 במאי 2013–08–18
"הסוגיה השנייה שהעלית היא הסוגיה של שתי רפורמות בחינוך העל-יסודי. גם פה דברים צריכים להיאמר בהגינות רבה: רפורמת אופק חדש, שלא הספקנו לסקור כאן את הפריסה שלה לפרטי-פרטים אך נמצאת היום בכל בתי הספר היסודיים ובגנים ובמספר לא מבוטל של חטיבות ביניים – קודם כל, העצמאיות וגם בשש-שנתיות – הביאה שיפור עצום במספר ממדים.
קודם כל, במעמדו ובשכרו של המורה; בסוגיה של המבנה הפיזי של בית הספר, שיש בו פינת עבודה למורה, כי הוא שוהה יותר שעות בבית הספר וכמובן לא נשכח לציין במיוחד את השעות הפרטניות. המשאב הזה הוא גם משאב אדיר של צמצום פערים ושל פדגוגיה מסוג אחר שמונגשת לילדים באמצעות מורים.
רפורמת אופק חדש ללא ספק תורמת ומסייעת לערכים שאנחנו רוצים לבסס ולמטרות שאנחנו רוצים להשיג. הרפורמה הזאת תחול מהגנים ועד כיתות ט' כולל את חטיבות הביניים, והמדינה מחויבת לה. יחד עם זאת, גם שר החינוך היוצא, גדעון סער וגם השר, הרב שי פירון, אמרו שעדיף – ולמי לא היה עדיף? – אילו הייתה רפורמה אחת בחטיבה העליונה".
://www.knesset.gov.il/protocols/data/rtf/chinuch/2013-05-20.rtf.
18 באוגוסט, 2013 בשעה 4:48
זה מעניין הויכוח פה. מעניין מאוד.
ולמה יש לי הרגשה שהכל איכשהו מתחיל בלפיד ונגמר בלפיד?
מי שלא השכילו לקחת אי נחת של מורים רבים ולהפוך אותה למנוף פוליטי חכם בזמן מערכת בחירות פנים ארגוניות – מי שהזמינו מעורבות של גורמים חיצוניים והזמינו את לפיד לנאום בכנסים שלהם, מי שנתנו ללפיד פלטפורמה פוליטית למינוף האג'נדה של חבורה שצצה פעם פה ופעם שם ובעצם היא אותה גברת בשינוי אדרת – מי שוויתרו על האג'נדה הס"ד שלהם בשלב שהאוזן דווקא היתה כרויה לאג'נדה הזאת, ועשו זאת לטובת מחזיקי מפתחות של עמותה שהיתה קשורה עם אנשי עסקים – יכולים להמשיך עכשיו ולהתווכח ולהתעלם ממה שזיו מסביר כאן על המורכבות של שאלת היציגות.
באופן נקודתי יש הרבה מצבים בחיים שמחייבים להפסיד בקרב כדי לא להפסיד את המלחמה. השאלה היא אם יש הצדקה לעשות את היפך.
איכשהו אני מתקשה לזהות מה משתי האופציות ההפוכות האלה מגדיר המאבק הנוכחי.
18 באוגוסט, 2013 בשעה 8:54
אצלינו המורים ב"עוז" מקנאים במורים ב"אופק"
למורים מקצועיים, האופק החדש הרבה יותר נוח מבחינת השעות והשכר
אם ידרשו ממנו לעבור רפורמה, אעבור גם ארגון ולא אהיה לבד.
18 באוגוסט, 2013 בשעה 9:26
למורה בשש שנתי
אכן, רפורמת אופק חדש טובה יותר מבחינת שעות שהייה מאשר עוז לתמורה, אבל הבחירה הארגונית לא תשנה זאת!
ההצטרפות ל"אופק" לא תלויית ארגון עובדים, אלא קשורה לעבודתך בחט"ב – כן או לא.
18 באוגוסט, 2013 בשעה 15:43
בלוף לתמורע- הכ גרוע מכל תכנית. רן ארז- הביתה
רן ארז- הביתה. רןארז הביתה!
18 באוגוסט, 2013 בשעה 15:47
מורים תתעוררו שתי רפורמות בלוף
עד שלא נטיח בפני נציגנו בארגונים המטמיעים למינהם מפקחים שרים וכו ששתי הרפורמות לא ראיות שתיהן אחיזת עיניים שתיהן גלגול מודרני של דוח דברת שהשר הנוכחי אחראי לו לא נפטר מהן נלך כצאן לטבח ונבכה שאנחנו רוצים רפורמה כזו ולא אחרת למרות ששתיהן אותו הזבל רק עם דקורציה אחרת
18 באוגוסט, 2013 בשעה 16:14
תגובת נחום חופרי ראש עיריית רעננה
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=560904387308662&id=236043569794747
18 באוגוסט, 2013 בשעה 20:45
פשוט עצוב !
איזה מצב עצוב !!! איך אנחנו, כל כך הרבה מורים ממורמרים משתי הרפורמות, ופשוט מבצעים מבלי להילחם ! חוטפים סתירה אחר סתירה וכלום…ממשיכים עד לסטירה הבאה. האם מישהו שאל אותנו לגבי הרפורמות " הכל כך נפלאות " ? האם נתנו לנו אפשרות בחירה אמיתית ? למה אנחנו שותקים ? צריך לארגן ולצאת למרד נגד שתי הרפורמות שפשוט לרעתינו !
20 באוגוסט, 2013 בשעה 18:13
לכשכש בכלב
לתגובות 7 + 8 ולאחרות: אכן נראה שהמאבק לאיחוד הרפורמות הוא סוג של "לכשכש בכלב" – להסיט את תשומת הלב מן הבעיה האמתית: שתי הרפורמות הן הסכם עבדות מודרני, שתיהן מהוות ראיה להיעדר הכבוד למורים ולמקצוע (שעון נוכחות?! האם מישהו מכיר מורה שיכול להיעלם/"להתפרפר"/להתבטל במשך היום ואיש לא יבחין בכך?) ושמות ללעג את כל הנחות היסוד שעומדות בבסיס הסכמי העבודה הקודמים עם המורים (שעות גיל, למשל). שתיהן עושקות את המורים (שכר העבודה לשעה ירד משמעותית!) וממילא (כמו היום) משעבדות כל רגע מחייו של המורה לבית הספר. אדם משועבד אינו יצירתי, אינו יצרני ואינו יכול לחנך. על המאבק להתמקד בביטול הרפורמות המרושעות והמבזות ואולי הגיע הזמן להקים ארגון עובדים חדש, שבאמת ייצג את כל החברים בו וידאג לרווחתם, ובראשו אדם שמכיר באמת ובתמים את עבודתו מתוך ניסיון ולא רק על פי הכשרתו ההיסטורית.
20 באוגוסט, 2013 בשעה 21:38
לשמרת
איך את יכולה להיאבק לביטול שתי הרפורמות? הרי מדובר בהסכמים קיבוציים חתומים לפי חוק? מה את יכולה לעשות נגד?
20 באוגוסט, 2013 בשעה 21:55
לדליה.
א. אופק חדש ניפתח עכשו (ההסתדרות/המדינה יכולים לא לחדש אותו). והעוז גם אמור ליפוג בעוד מספר שנים.
ב. המורים (ברובם) רוצים בחיסולו. נראה לי שגם המדינה הייתה מוכנה לוותר עליו מטעמים כלכליים. מה נשאר? האגו של שני האדונים העומדים בראש.
אגב, מספיק שהמדינה תוותר על הכפייה בהצטרפות, ושני הרפורמות יגועו מהר מאוד.
ג. (אולי שווה פוסט בפני עצמו): התארגנות ברשת חברתית להקמת התנגדות בעלת מסה של מורים לרפורמות. בל נשכח שהרשתות החברתיות הפילו משטרים. מישהוא בעל יוזמה, יתחיל להפיץ ולגייס ברשתות מורים תומכים גם מההסתדרות וגם מהארגון להקמת וועד מורים חדש שכל מטרתו לחזור לתנאים של העולם הישן. לא באמת צריך שני ארגוני מורים במדינה. ארגון אחד חזק עם מחלקת "יסודי" ומחלקה "תיכון" (פלוס חט"ב וגננות כמובן).
מספיק "שרק" 20000 יצטרפו, וכדור השלג מתחיל להתגלגל בחוזקה.
נראה אטופי? צריך אחד בעל חזון וזה יכול לקרות יותר מהר ממה שנראה.
20 באוגוסט, 2013 בשעה 23:16
ע"ע מחאת הקוטג'
אכן זיו צודק. הפייסבוק גם סלל את דרכו של נשיא ארה"ב הנוכחי לנשיאות. וכמו שקם ארגון עובדים חדש (שמו "כוח לעובדים" נדמה לי) על אפה ועל חמתה של ההסתדרות, כך יכול לקום ארגון מורים חדש, למיטב ידיעתי החוק מחייב מספר מינימלי של חברים מתוך הארגון הקיים. קשה להאמין שחסרים חברים בארגון המורים שישמחו לצאת מ"כלוב הזהב" המפוקפק הזה. האבסורד: אם הרפורמה כל כך נהדרת, מדוע ההצטרפות אליה היא בלתי הפיכה? מי ירצה לעזוב רפורמה שמיטיבה אתו? על אותו משקל, מדוע לא ניתן להזמין הטבות של ארגון המורים ללא כרטיס "תמורה"?. אנחנו שבויים. מכל עבר ובכל עניין. מדוע? מי מרוויח מכך?
מדוע, למשל, בעבר פחתו שעות משרה בגיל 50 משום שהבינו שמעל גיל זה כוחותיו של המורה אינם כבעבר, ואילו היום "מזנק" מספר שעות משרה של בני 50 ל-38 ש"ש! קרה משהו מהפכני ברפואת האדם ולא שמנו לב?
21 באוגוסט, 2013 בשעה 0:34
זיו
אפשר לחשוב ששני ראשי ארגוני המורים הם אלה שיזמו את הרפורמות וכפו אותן על המורים. לא. לא. לא. הממשלה היא שכפתה על הארגונים את הרפורמות והיא זאת שיכולה לבטל אותן. לא ראשי הארגונים. זה שנראה לך שהמדינה הייתה מוותרת על הרפורמות. אני מציעה לך לבדוק את העניין. היא תבטל אותן רק למען הפיכת כל המורים לעובדי קבלן. הכוונה למדינה של ביבי ושי פירון.
ולעניין רצונך בקיום איגוד מקצועי אחד. זו הדרך לבטל את האיגוד המקצועי בכלל. ואז תממש את שאיפתו של אורי יוגב, השליח של נתניהו.
יש הבדל בין שני הארגונים. לשם כך צריך ללמוד את ההיסטוריה שלהם.
21 באוגוסט, 2013 בשעה 2:10
לשמרת
נחוץ מספר מינימום (שליש) אצל מעסיק אחד כדי לטעון ליציגות של ארגון חדש.
ארגון כזה גם צריך להוכיח שהוא עומד בקריטריונים של ארגון עובדים.
בתיאוריה אם שליש מורים בבתיספר עירוניים בכל הארץ (שליש בכל רשות מקומית בנפרד), ובכל אחת מהרשתות (אורט, אליאנס ודומיהן) יקימו ארגון חדש שיוכיח לביה"ד שהוא עומד בקריטריונים הראשונים ושהוא מאגד את המספר המינימלי הנחוץ של העובדים – אז יכול לקום ארגון כזה.
בפועל זו עבודת פרך ועד היום עם כל הצער המורים לא הוכיחו שיש להם את זה.
זה לא דומה למחאה צרכנית שעם כל חשיבותה היא מהווה רק נדבך אחד בהתארגנות חברתית ברת קיימא.
בלי ארגוני עובדים אפקטיביים וללא כוח פוליטי ממשי וללא שיתוף פעולה בין כל הקודקודים – נשארת רק הצכנות הנבונה, אבל ראינו כמה זה שווה – מה מחיר הקוטג' היום?
21 באוגוסט, 2013 בשעה 4:55
לדליה.
את שוב ושוב חוזרת כמו מנטרה על האימרה שהמדינה אשמה ברפורמה ונשמע כאילו רן ארז הוא רק בובה שהסכים "לאאנס".
לא מקובל עלי האימרה הזאת ואין לה שום סימוכין חוץ מאמרותיך.\
רן ארז מתפאר ברפורמה שהיא "שלו", נציגיו אומרים בשמו חצאי אמיתות על מנת לשכנע מורים להיכנס ואין שום בסיס לדבריך.
אגב, כאשר ניסו לשכנע את עובדי הנמלים וחברת חשמל ברפורמה, מעבר לעליית השכר (בלי תוספת עבודה) כל עובד קיבל גם סכום חד פעמי לא מבוטל. אהה…וגם אין רפורמה.
למה אין? כי ראשי הוועדים שם מטרפדים זאת.
רצוני לאמר, שגם אם הקונפירציה שלך נכונה, רן ארז היה יכול בקלות להפיל זאת דה-פאקטו. אבל לא. הוא עומד מול המורים בכנסים, משקר להם במצח נחושה, וכאשר לא נוח לו – הוא פשוט מתעלם.
את היחידה שמאמינה שהוא כבש טהור שרק מוליכים אותו בניגוד לרצונו!
ולגבי האימרה שזו הדרך לבטל את האיגוד המקצועי, אז:
א. בשביל מה צריך איגוד מרכזי אם במילא את אומרת שהמדינה אונסת את דעתה על ראש האיגוד?
ב. לא הבנתי (הבנתי טוב מאוד אך ממש לא מסכים) מה הקשר בין הדברים. אם יש קבוצה גדולה מאוד מאוגדת ביניהם (עשרות אלפים) הם יכולים להכריז לדוגמה על שביתה – הממשלה לא תדבר איתם? (לפי דבריך כבר עכשו היא לא סופרת אותם).
21 באוגוסט, 2013 בשעה 6:44
לדליה - היסטוריה של עוז לתמורה
אני מחזקת את דברי זיו בציטוט ההיסטוריה של עוז לתמורה מתוך הספר ארגון בראש/עמנואל תמיר, עמוד 144: "לראשונה מאז היווסדו יזם הארגון תוכנית מהפכנית רחבה אשר מעמידה במרכזה את פיתוח ההוראה כפרופסיה. התוכנית המכונה עוז לתמורה נבנתה על ידי הארגון בשנת 1998 ונועדה ליצור רפורמה בחינוך העל יסודי…."
עמוד 159: "עוז לתמורה 2 הופקה ואף הוצגה בפני צמרת משרד החינוך…" "הגרסה המשופרת נמסרה למשרד החינוך בשנת 2006, ונדונה גם במסגרת המאבק הגדול של שנת 2007…"
בקיצור היוזמה והביצוע של ארגון המורים. ממש לא נכפה על רן ארז והוא מתגאה ביוזמה!
21 באוגוסט, 2013 בשעה 9:47
בואו נדייק בדברים. לימור לבנת הודיעה על הכנסת רפורמות לחינוך. הרפורמות נכפו על המורים כמו שנכפו על כל המשק על ידי ממשלות שרון וביבי. הרי מצב החינוך היה גרוע ורפורמות היו אמורות לשפר את החינוך. "אופק חדש" הוכנסה לבתי הספר היסודיים בהסכמת וסרמן. ארגון המורים שהבין שלא תהיה ברירה אלא הכנסת רפורמה, היה מוכן להתפשר על הכנסת רפורמה משלו והיא "עוז לתמורה". אם הממשלה לא הייתה מכריחה את מערכת החינוך להיכנס לרפורמות, רפורמת "עוז לתמורה" לא הייתה מופעלת.הרי היה פיילוט של חמש שנים והוא בוטל על ידי המדינה.
21 באוגוסט, 2013 בשעה 9:51
בעניין איגוד מקצועי אחד. עדיף שניים על אחד. קנאת איגודים תרבה זכויות לעובדים. הספר המוזכר לעיל סוקר את קורות ארגון המורים ואת יחסו להסתדרות. כדאי לקרוא כדי להבין ש-40000 מורים לא יעזבו את הארגון ולא יצטרפו להסתדרות. ואם ראש הארגון לא מוצא חן בעיני מורים, הם יכולים להחליפו. לא צריך לבטל ארגון בגלל הביקורת על הראש.
21 באוגוסט, 2013 בשעה 11:25
מסתבר שאין אפשרות להזיז את שני יושבי הראש
הידעתם למה מר וסרמן – הסתדרות המורים, ומר רן ארז- ארגון המורים, נבחרים שוב ושוב לעמוד בראש ארגוני המורים ??? האם זה באמת בשל היותם מוצלחים ואהובים ואף נערצים ע"י המורים??? ממש לא. התשובה נעוצה בשיטת הבחירות המעוותת, הנכלולית, והמרושעת, שנרקחה מזה שנים רבות ע"י ראשי הארגונים.
לפי שיטת בחירה זו המורים לא בוחרים ישירות את היו"ר שלהם . לא בהסתדרות המורים, ולא בארגון המורים. כך השיטה עובדת 🙁 ותאמינו לי היא עובדת) המורים בוחרים את הועד בביה"ס שלהם ונציגה איזורית. זהו.
הועדים בבתי הספר בוחרים את הנציג להנהלת הארגון. חברי הנהלת הארגון שהם תמיד הנציגים האזורים בוחרים את היו"ר. הסיכוי של המורים בשני הארגונים בשיטת הבחירות הנ"ל להחליף את יושבי הראש שהם וסרמן , וארז , קלושים ביותר. נוכל לומר בודאות שוסרמן ,ורן ארז, יוכלו להמשיך "לנצח" בתפקידם, וה"בחירות" שמתקיימות אינם אלא הצגה ואחיזת עיניים.
כל עוד לא תשונה שיטת הבחירות לשיטה של בחירה ישירה של היו"ר, לא יהיה שינוי. רק בבחירה ישירה של יו"ר הארגון יוכלו המורים להחליף יו"ר שבגד באינטרסים שלהם, ומכר אותם.