מינוי רחל מתוקי – החלשה נוספת של המזכירות הפדגוגית
בצל ההודעה על ביטול מבחני המיצ"ב, שר החינוך ממנה לתפקיד יו"ר המזכירות הפדגוגית את רחל מתוקי, מנהלת מחוז שעיקר עיסוקה בתחום המנהל החינוכי. המינוי מהווה שלב נוסף בהפיכת משרד החינוך מגורם המתווה מדיניות חינוכית לרגולטור נטול סמכויות
מאת דליה בלומנפלד
לפי מידע שהתפרסם בכתבה בנרג', רחל מתוקי מנהלת מחוז חיפה במשרד החינוך מונתה על ידי שר החינוך ליו"ר המזכירות הפדגוגית במשרד החינוך. אם מידע זה נכון, ניתן לומר שמינוי זה הוא מוזר, שלא לומר, לא מתאים. עד כה מונו לתפקיד פרופסורים ידועי שם מתחומי תוכן והתמחות אקדמיים ברמה גבוהה, ואילו מינוי זה הוא מתחום מינהל החינוך, ללא שום קשר לתחום תוכן כלשהו.
רחל מתוקי שימשה בתפקידיה האחרונים ראש מינהל החינוך בעיריית חיפה ומנהלת מחוז חיפה במשרד החינוך. (ראיון איתה פה, והקלטת דבריה בכנס חינוך פה) תפקידים אלה הם מנהליים ארגוניים, ונבדלים באופיים מנושאי התוכן הנדרשים לתפקוד נאות במזכירות הפדגוגית של משרד החינוך. למזכירות הפדגוגית, שהיא ליבת התכנים המקצועיים הלימודיים במשרד החינוך, נחוצה אישיות בעלת מעמד אקדמי מכובד, המצטיינת בתחומה ובעלת שאר רוח וחזון בהיותה חולשת על כל מקצועות הלימוד במערכת החינוך. יושב ראש המזכירות הפדגוגית אחראי על שיפור ופיתוח מקצועות הלימוד וממונה על מפקחי מקצועות הלימוד (המפמ"רים). פיתוח תחומי מקצועות הלימוד מותנה במנהיגות פדגוגית שמסוגלת לגשר בין ההתפתחות באקדמיה לבין מערכת החינוך.
העובדה שרחל מתוקי מגיעה משטח החינוך ומכירה תוכניות לימודים בבתי-ספר, כפי שמציינת הכתבה בנרג', אין בה כדי להעניק נקודות לזכותה של מתוקי בתפקידה זה, שכן זה לא תנאי מספיק הנדרש מיו"ר מזכירות פדגוגית כדי לקדם את מקצועות הלימוד. גם לא היכרותה עם מערכות החינוך הערבית והדרוזית, כפי שמצוין באותה כתבה בנרג'. הקשר המשמעותי לאקדמיה והמגמה לקדם את מקצועות הלימוד לאור המתרחש באקדמיה, זה מה שנדרש מיו"ר מזכירות פדגוגית.
נתוני מינוי זה מעידים שנראה שאין בכוונת שר החינוך לקדם ולפתח את מקצועות הלימוד. אולי להיפך, לנוון אותם. רואים זאת ברצונו לצמצם את בחינות הבגרות. כל מורה המצוי בשטח יודע שאם תבוטל בחינת בגרות במקצוע מסוים, ילמדו פחות את אותו מקצוע עד שייעלם. זה מה שקרה למקצועות לימוד רבים, שנבחנו בהם בבחינות פנימיות בבתי-הספר העל-יסודיים. צמצום מקצועות הבגרות פירושו צמצום מקצועות הלימוד והידרדרות במעמד ההשכלה במדינת ישראל. תלמידי ישראל ייהנו מפחות השכלה. העובדה שרחל מתוקי תמשיך לכהן כמנהלת מחוז חיפה במשרד החינוך, בצד תפקידה כיו"ר המזכירות הפדגוגית, מבשרת שלא תעסוק במשרה מלאה במזכירות הפדגוגית, תופעה שתחליש עוד יותר את המזכירות.
יו"ר המזכירות הפדגוגית האחרונה, שהייתה מינוי ראוי, ופרופסור בתוארה, עפרה מייזלס, התפטרה כיוון שהתנגדה לרצון שר החינוך, שי פירון, לבטל באופן חד את מרבית הבגרויות ולהשאיר רק כמה בודדות. "השר פירון רוצה להוביל שינויים חדים ומהירים יותר, והיא לעומת זאת דגלה בשינוי הדרגתי", כך מדווחת אותה כתבה בנרג'. נראה ששי פירון עובד בשיטת הטיפול בהלם, העלולה להיות הרסנית ביותר למה שנשאר מפארה של מערכת החינוך, ונראה שזוהי מגמתו. שיטת הטיפול בהלם באה לביטוי בדוגמא נוספת, בביטול הפתאומי של מבחני המיצ"ב, שהתבשרנו עליו אתמול.
המזכירות הפדגוגית הייתה הגוף החשוב ביותר לאחר השר ומנכ"לו במבנה הארגוני הקודם של משרד החינוך. המבנה הארגוני הנוכחי ממקם את המזכירות הפדגוגית במקום נמוך יותר, המשקף את הירידה במעמדו, ואת הירידה במעמד מקצועות הלימוד. מעמד הרשות הארצית למדידה והערכה גבוה יותר מזה של המזכירות הפדגוגית. שינוי ארגוני זה בוצע במסגרת הפיכתו של משרד החינוך ממשרד גדול, החולש על כל תחומי החינוך מהתווית מדיניות החינוך, הפיקוח עליה והביצוע, למשרד מטה קטן ומצומצם, שסמכויות הביצוע שלו מועברות לרשתות חינוך, עמותות ותאגידי חינוך.
נראה ששי פירון שהיה מנכ"ל עמותת "הכל חינוך", שדיברה בשם קידום החינוך, אך עשתה ועושה את ההיפך בפעילותה להפרטת החינוך והפיכתו מחינוך ממלכתי לחינוך ציבורי, ממשיך בפעילות זו כשר חינוך. הצעת החוק של "הכל חינוך", שאותה מקדם השר במסגרת השדולה בכנסת לקידום חוק זה, רואה את המדינה בתפקיד של מעניקת רישיונות במימון המדינה לפתיחת בתי-ספר, ואת משרד החינוך בתפקיד רגולטור בלבד (ראו דברי דובובי פה). בתי-הספר יוכלו, לפי הצעת חוק זו, לגייס כסף ממקורות חיצוניים. נראה שתכני – לימוד ומקצועות – לימוד אינם עומדים בראש מעייניו של שר החינוך. בהתאמה לכך, נראה שיו"ר מזכירות פדגוגית המבין במינהל ולא בתכנים מקצועיים, מתאים למטרותיו.
התהליך למינוי היו"ר הקודמת היה באמצעות ועדת איתור. נראה שלמינוי הנוכחי לא הוקמה ועדת איתור. נראה שהשר קבע והחליט על דעת עצמו ללא מנגנון מיון ועיון. אם אכן כך התרחש, האם כך ראוי למנות לתפקיד שאמור להיות כה חשוב למערכת החינוך, למרות הפיחות במעמדו?
האם מקרי הוא שההודעה על המינוי יצאה כמעט יחד עם ההודעה סוחטת מחיאות הכפיים על ביטול המיצ"ב? עיתונים לא מפרסמים שתי ידיעות חינוך בולטות באותו יום, וברור איזו מן השתיים תובלט. הרי הילדים של כולנו נלחצים מהמיצ"ב, ומי בכלל יודע מה זה יו"ר מזכירות פדגוגית?
הערה: אין ברשומה זו שום כוונה לבקר אישית את רחל מתוקי, שאותה אין אני מכירה.
תגיות: המזכירות-הפדגוגית, משרד-החינוך, עפרה-מייזלס, פדגוגיה, רחל-מתוקי, שי-פירון
קישור קבוע
32 תגובות
Email This Post
13 באוגוסט, 2013 בשעה 6:56
המומה! איזו הנחתה!
אכן, הנחתה!
כולם עסוקים במיצ"ב ואף אחד לא שם לב להנחתה מבית מדרשו של השר פירון.
מה שמפתיע הוא שדווקא בשעה שיש רצון לבטל את בחינות הבגרות, על פי שר החינוך, צריך היה לחזק את המזכירות הפדגוגית, על מנת שתעמוד על המשמר – כדי שרמת המקצועות השונים לא תפגע. בוודאי לא להחליש אותה. מינוי לתפקיד מס' 3 במשרד החינוך כתפקיד משנה, במקביל לתפקידה המרכזי, מנהלת המחוז, יש בו אמירה חזקה ועצובה!
אגב, ההודעה מתפרסמת גם באתר משרד החינוך, זה אמיתי!
13 באוגוסט, 2013 בשעה 7:11
הנה הקישור להודעה הרשמית של משרד החינוך http://cms.education.gov.il/educationcms/units/owl/hebrew/HomePage.htm
13 באוגוסט, 2013 בשעה 7:12
הבוקר בהארץ
http://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.2095469
14 באוגוסט, 2013 בשעה 16:26
יו"ר מזכירות הפדגוגית בתפקיד הלוליינית
כל אחד מהתפקידים שאותם אמורה רחל מתוקי למלא דורש, לטעמי, תעסוקה במשרה מלאה.
כיצד תדלג היו"ר החדשה בין ירושלים לחיפה? מה יהיה מקום מושבה הקבוע? באיזה תפקיד תבחר כמרכזי?!
בהחלט גימדו את התפקיד, השאלה עתה מה המשמעות המעשית של המינוי.
15 באוגוסט, 2013 בשעה 1:06
המינוי החדש של יו"ר המזכירות הפדגוגית, בצד התכנית השנויה במחלוקת לצמצם את בחינות הבגרות, בצד הבשורה על פרסום מוקדם של המיקוד לבגרות –http://www.blacklabor.org/?p=52142 – כל החדשות הללו שנושאן החלשת תוכניות הלימוד, אינו מבשר העמקה ושיפור של התכנים במערכת החינוך, שעליהם אחראית המזכירות הפדגוגית.
15 באוגוסט, 2013 בשעה 2:12
http://compare.open-budget.org.il/?00/0020/002024
הנתון המופיע על תקציב המזכירות הפדגוגית בסדנא לידע ציבוריhttp://www.hasadna.org.il/ מראה שמשנת 2009 24% מהתקציב של המזכירות הפדגוגית אינו מנוצל. האם יש לכך קשר לניוון המזכירות הפדגוגית?
15 באוגוסט, 2013 בשעה 16:32
ברכות לרחל מתוקי
מינויה של רחל מתוקי ליו"ר המזכירות הפדגוגית ראוי לברכות ולשבח.לאחר סדרה של יושבי ראש המזכירות הפדגוגית אשר לא הכירו את כל מרכיבי מערכת החינוך לעומקם,מביאה עימה רחל מתוקי ניסיון מוצלח מאוד,פדגוגי וארגוני והכרות טובה מאוד על קבוצות התלמידים השונות בישראל.היא יודעת לנהל בצוות ולקבל החלטות חינוכיות חשובות.אני אומר כל זאת לאחר 45 שנים במערכת החינוך,כולל 26 שנים במזכירות הפדגוגית,בתפקידים בכירים וכולל שרות של 12 שנים-4 קדנציות,בהנהלת ארגון המורים העל-יסודיים,כיו"ר המחלקה הפדגוגית.
17 באוגוסט, 2013 בשעה 1:03
לד"ר שלמה אלון
שהיה בעבר מפמ"ר לערבית. מה דעתך על העסקתה של מתוקי כיו"ר המזכירות הפדגוגית במשרה חלקית? האם ראוי שתפקיד כה חשוב יבוצע במשרה חלקית כאשר הגב' מתוקי, שכבודה במקומו מונח, תמשיך לעבוד כמפקחת מחוז במשרד החינוך? האם תוכל למלא ביעילות תפקידה כיו"ר מזכירות פדגוגית? מה המסר המשתמע מהעסקתה בתפקיד כה חשוב במשרה חלקית? האם משמעות ההעסקה החלקית היא חיזוק מעמד המזכירות הפדגוגית?
17 באוגוסט, 2013 בשעה 7:51
מצטרפת ומחזקת את אמירתה של דליה - תגובה 8
עם כל ההערכה שד"ר שלמה אלון מביע לגב' מתוקי, אין ספק שהעסקה במשרה חלקית של יו"ר מזכירות פדגוגית, יש בה אמירה חזקה – שלילית!
יש כאן רצון לגמד את התפקיד, והשאלה היא מה עומד מאחורי רצון זה.
הפוסט גם לא מתייחס לכישוריה של מתוקי – מתברר שהיא אדם מוכשר ומדהים, אבל כשתפקידיה מתחלקים בין חיפה ובין ירושלים, וכל תפקיד הוא משמעותי ואמור להתפרס על משרה+, יש כאן בעיה אמיתית.
17 באוגוסט, 2013 בשעה 15:58
לד"ר שלמה אלון
בתגובתך אתה מזלזל בכישוריהם של יו"ר המזכירות הקודמים – האם אין/לא היו להם הכישורים המתאימים להכיר את המערכת?!
האם פרופ' עופרה מייזלס עזבה משום שכישוריה לא היו מספקים?! האם פרופ' מייזלס עזבה משום שלא הספיקה להכיר את המערכת?! אולי עזבה דווקא משום שהספיקה להכיר ולהבין שהנחתות לא יואילו. דיון ותהליך מתקן – כן!
17 באוגוסט, 2013 בשעה 21:00
קיים מתח מתמיד בין אנשי המקצוע במשרד החינוך לבין השר הנבחר שהוא מינוי פוליטי. השר אמור לעסוק בנושאים בחינוך אך הוא מתנהל גם לפי שיקולים פוליטיים. בניגוד לכך, המזכירות הפדגוגית עוסקת במהות מערכת החינוך, במקצועות הלימוד. המזכירות אחראית על תחומי תכני הלימודים ופועלת לקידום מקצועות הלימוד לאור התפתחותם באקדמיה. זו הסיבה שאת תפקיד יו"ר מזכירות פדגוגית צריכה למלא אישיות בעלת מוניטין מן האקדמיה, ולא מתוך משרד החינוך.
הגדרות התפקיד השונות של שר חינוך ויו"ר מזכירות פדגוגית יוצרות מצב של בלמים ואיזונים במתח בין החינוך והפוליטיקה. שי פירון מבטל מצב זה, מבטל את האיזון הזה וממנה לתפקיד אישיות שהוא השולט בה. הוא מבטל את הפרדת הרשויות בין הפוליטיקה לחינוך, ומשליט את הפוליטיקה על החינוך. חמור מאוד.
19 באוגוסט, 2013 בשעה 12:05
היות ורחל קיבלה את התפקיד בהקיף 2/3 משרה ו 1/3 מנהלת מחוז , יוצר הרושם ,
שתפקיד מנהל מחוז אינו רלוונטי ואולי לשקול ביטול ובכך לחסוך בעלויות
בברכה
ענתבי יהודה
19 באוגוסט, 2013 בשעה 19:26
ואין מפמר
…אין מינויי מפמר אזרחות קבוע כבר מעל שנה,ויש דיסיפלינות שבהן הבלאגאן חוגג.
שי פירון רציני אך ההחלטות צריכות להיאמר לציבור טרם פתיחת שנת הלימודים.
19 באוגוסט, 2013 בשעה 22:11
אני מסכימה לחלוטין עם ד"ר שלמה אלון ובתור אחת שמכירה את הגב' רחל מתוקי אישית ומקצועית – אני חיייבת להגיד כי היא בולדוזר רציני והאישה הזאת מסוגלת לעמוד בשתי המשרות הללו ביד רמה ובמקצועיות !!!! והיא עוד תגיע לגדולה – אז חברים תנו לה קרדיט שהיא לקחה על עצמה משהו שהיא בטוחה שהיא תעמוד בו – ואני אומרת בהצלחה רבה.. אז רחל יקרה – בהצלחה
19 באוגוסט, 2013 בשעה 22:22
לגלי
בלי להטיל ספק בכישוריה של הגב' רחל מתוקי, האם את חושבת שתפקיד כל כך חשוב של יו"ר מזכירות פדגוגית יכול להתבצע במשרה חלקית בלבד? אשמח לקבל על כך תשובה.
19 באוגוסט, 2013 בשעה 22:25
לתגובה 12
מה שרואים בחיבור שתי המשרות לגב' מתוקי הוא חיסכון, התייעלות, צמצום משרד החינוך.
אם מצמצמים בתוכניות הלימוד, שהן הליבה של משרד החינוך, מדרדרים את מעמדו.
ומה ייעשה למזכירות הפדגוגית אם חלילה יצומצמו מקצועות הבגרות? האם יבטלו מפמ"רים?
20 באוגוסט, 2013 בשעה 12:30
אינך מכירה את גב' רחל מתוקי ועל כן אני מציע לכולם לקרוא את הכתבה בעוד שנתיים ואז נראה איך היא תיראה בפרספקטיבה של הזמן.
לו הכרת אותה יכלת גם להבין שמינויה מייתר את וועדת האיתור.
תמהיל התכונות היכולות והכישורים המאפיינים את מתוקי מכשירים אותה ג ם לתפקיד שיבוא לאחר יו"ר המזכירות הפדגוגית !
20 באוגוסט, 2013 בשעה 16:11
אדי
שלמה אלון, גלי ואתה משבחים את כישוריה של רחל מתוקי. עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה: האם אפשר למלא תפקיד של יו"ר מזכירות פדגוגית במשרה חלקית? האם אפשר למלא כראוי שני תפקידים גדולים וכבדים, גם תפקיד של יו"ר מזכירות וגם תפקיד של מפקח מחוז חיפה במשרד החינוך? במקום לשבח את כישוריה של רחל, שנראה שהיא ראויה, נא התייחס לשאלה שנשאלה. המגיבים הקודמים לך עדיין לא השיבו עליה. בהנחה שרחל מתוקי ראויה לתפקיד, האם העובדה שהיא מועסקת במזכירות הפדגוגית במשרה חלקית אינה מהווה החלשה של המזכירות?
20 באוגוסט, 2013 בשעה 18:12
לדליה.
גילוי נאות: איני מכיר לעומק את כל העבודה הכרוכה בתפקיד יו"ר המזכירות הפדגוגית.
אך אני כן יודע שמשרד החינוך מלא מלא מלא בפונקציות ותקנים בזבזניים ואני בטוח שאפשר שאפשר לעשות את אותה עבודה גם עם חצי מהפקידים בדיוק.
לא לחינם כאשר תלכי במסדרונות משרד החינוך תראי מלא פקידות משועממות ובוודאי לא עסוקות בעבודתן במלוא המרץ.
ולעניינו: האם יו"ר מזכירות פדגוגית זה תפקיד המצריך חמישה ימי עבודה מלאים בשבוע? (לא שאלה רטורית. שאלת תם).
תפקיד היו"ר לרכז את עבודת המטות במקצועות השונים.
האם שלושה ארבעה ימים בשבוע לא מספיקים לצורך עבודה זו?
בלי להכיר לעומק את עבודת היו"ר, אני די בטוח שהיו"ר הקודם לא היה עסוק חמישה ימים בשבוע מהבוקר עד הערב בנושא הוועדות הפדגוגיות.
אני כמעט משוכנע שבעבודה יעילה של 3-4 ימים אפשר לרכז את העבודה בלא פחות יעילות.
את בטוחה שאני טועה?
20 באוגוסט, 2013 בשעה 21:36
זיו
עבודת המזכירות הפדגוגית היא ליבת העיסוק של משרד החינוך. לשם מקצועות הלימוד קיימת מזכירות פדגוגית וקיים משרד חינוך. יו"ר מזכירות פדגוגית עוסק בכל מקצועות הלימוד העיוניים, במדעים, בהומניסטיקה. כשם שמורה איכותי עובד הרבה כדי להתאים את תכנית הלימודים לתלמידים, המזכירות הפדגוגית עושה זאת לגבי כל מקצועות הלימוד העיוניים. קיצוץ במשרת יו"ר, אין משמעותו שאין ליו"ר די עבודה, והוא יכול לעשות אותו דבר במשרה חלקית, קיצוץ משמעותו הורדת ערך כל המקצועות ויצירת פיחות בערכם. זה המסר המשתמע.
האמירה כאילו משרד החינוך בזבזני היא דמגוגיה שרוצה להפחית עוד יותר בערך המשרד. הרי כבר הפכו את המשרד ממשרד גדול למשרד מטה קטן, ונראה שרוצים להקטינו ולמזערו עוד יותר. קיצצו בו. וממה שנשאר מעוניינים להעביר להפרטה ולמיקור חוץ.
20 באוגוסט, 2013 בשעה 21:48
דליה, חוזר ושואל:
האומנם יו"ר המזכירות הפדגוגית מצריך עבודה במשרה מלאה?
חברי דירקטריון של חברות גדולות הצריכים לקבל החלטות רבות משמעות עובדים מספר שעות בחודש.
את מציינת שהוא אחראי לכל
מקצועות הלימוד.
משתמע מזה כאילו כל שנה יש לדון בכל התכנים שבכל המקצועות.
מתי שינו לאחרונה את תוכנתי הלימודים במתמטיקה? הסטוריה? גאוגרפיה? (אין לי מושג. זו הייתה שאלה חצי רטורית). וגם אם כבר משנים פה ושם תכנים, לא הופכים אותם. משנים פה פרק שם נושא.
ויתרה מכך, מי שמחליט על כך הם וועדות מקצוע שעובדות על השינויים לא יום ולא יומיים ואחר כך מגישים זאת לחתימה "חצי פורמלית" ליו"ר המזכירות הפדגוגית.
אני יודע שזה קצת יותר מורכב מהמ שתארתי, אבל חוזר על שאלתי המקורית: נראה לך שיו"ר המזכירות הפדגוגית מצריך עבודה במשרה מלאה???
בל נשכח: התוכניות קיימות. נקודה.
גם בעוד עשר שנים, 90% מהקיים – ישאר.
אז מדוע לא לצאת מהקופסא?
אחר כך טוענים שיש תפקידים שנשארים על כנם רק מטעמים הסטוריים. (כגון מחלקת התה בבניי ןההסתדרות בשכר של מנכ"ל).
20 באוגוסט, 2013 בשעה 21:57
זיו
יכול להיות שבמתמטיקה הכל קפוא מקדמת דנא, ואין צורך לשנות. אך לא כך לא בספרות, לא באזרחות, לא בהיסטוריה ולא בשאר המקצועות ההומניסטיים. ואני מאמינה שכך הוא כך במקצועות המדעיים וגם במתמטיקה. פרס נובל מלמד אותנו שיש התפתחויות גם במדע, ואותן יש לשלב במערכת הלימודים כדי לקדם את התלמידים.
אם היית באמת מייחס חשיבות למקצועות הלימוד, היית מגיב אחרת ודורש שיו"ר מזכירות פדגוגית צריך לעבוד במשרה מליאה ויותר כדי לפתח את הדבר החשוב ביותר במשרד החינוך, את הדבר החשוב שלשמו הוא קיים.
ראה מה עשתה פרופסור ענת זוהר בתפקידה כיו"ר מזכירות פדגוגית. היא בצעה רפורמה המעלה את פיתוח החשיבה באמצעות מקצועות הלימוד. היא לא עשתה זאת במשרה חלקית.
20 באוגוסט, 2013 בשעה 21:59
זיו
כדי להבין שמץ מהתהליכים המתרחשים במערכת החינוך, אני מציעה לך לקרוא את הרשומה שלי בעניין המועצה הלאומית לחינוך. זה קשור לענייננו.
20 באוגוסט, 2013 בשעה 22:06
לדליה, אני מכיר את מקצוע הלימוד שלי
יש לי מפקח.
אני יודע שהוא משקיע המון בפיתוח המקצוע.
אני יודע שיש וועדת מקצוע אקטיבית,
ואני גם אומר לך שיש עדכונים לא מינוריים כל כמה שנים במקצוע שאני מלמד. אני בכוונה לא נוקב בשם המקצוע כי אני בטוח שאותם פעולות מבוצעים גם במקצועות אחרים.
אני שואל את עצמי: כמה מהשינויים האלו עוברים דרך "המזכירות הפדגוגית"?
או במילים אחרות: מה מבינה יו"ר המזכירות הפדגוגית בכל "דקויות" המקצוע (את יודעת מה, מה היא מבינה בכלל במקצוע?!).
אז נכון, צריך מישהוא שיפקח על הכל מלמעלה ויתאם, אך שימי לב אפילו לשם "מזכירות…".
אני לא משוכנע שתפקיד המזכירות עצמה (בניגוד לתפקיד הוועדות מקצוע שאכן יושבות על כל פסיק) הוא כל כך חשוב ומיוחד כפי שהינך אומרת "התפקיד הכי חשוב של משרד החינוך". העבודה היא אכן חשובה.
העבודה אכן נעשית.
אבל…
20 באוגוסט, 2013 בשעה 23:05
זיו
המפקחים עובדים במזכירות הפדגוגית תחת היו"ר. אם מורים עובדים הרבה וקשה בבי"ס, האם המנהל שלהם מתבטל? אם מפקחים עובדים הרבה וקשה במזכירות הפדגוגית, האם הממונה עליהם מתבטל?
עצם העובדה שיו"ר מזכירות פדגוגית אויש כל השנים במשרה מלאה, האם כל השנים הללו הייתה טעות וההתנהלות הזאת של משרה חלקית היא נכונה?
22 באוגוסט, 2013 בשעה 18:10
מינוי בובה
שי פירון תחת הכותרת חינוך לערכם דמוקרטיה קבלת השונה וכו כוונתו לרוקן את בתי הספר מתכנים להפוך אותם למודל של הישיבה שהוא עזב קיטנת פירון קראו לה בפתח תקווה ואז הוא חיפש מינוי בובה והנה נפלה לו מתוקי כפרי בשל לא אשת רוח דגולה אלא חותמת גומי לכוונות השר המענין הוא מתי עם ישראל יתאושש מהגחמה הזו שנקראת יש עתיד על ניגזרותיה וכמה זמן יקח לשקם את מערכת החינוך אחרי שי פירון
22 באוגוסט, 2013 בשעה 20:54
סמכויות המזכירות על פי החוק
סעיף 4
הרכב המזכירות הפדגוגית וסמכויותיה
http://www.nevo.co.il/law_html/law01/152_031.htm#Seif3
22 באוגוסט, 2013 בשעה 23:18
"שר החינוך אמר כי הוא מתחייב לצמצם את מטה משרד החינוך כחלק מצמצום ההוצאות. "אין צורך במטה כל כך גדול. כדי שהדברים יוכלו לקרות אנחנו צריכים זמן ולתכנן לטווח ארוך ובעיקר אנחנו רוב הזמן עוסקים בסדרי עדיפויות".
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3610774,00.html
אלה הדברים שאמר השר בכנס חולון.
תגובה 12 כנראה נכונה. המטרה היא לקצץ בעלויות.
רק לא ברור לי. לא קיצצו מספיק את מטה משרד החינוך?
23 באוגוסט, 2013 בשעה 8:50
דבר הרבה השר
השאלה היא כמה יבצע ובעברית יותר פשוטה דיבורים כמו חול ואין מה לאכל
30 בספטמבר, 2013 בשעה 23:24
[…] או השקפת עולם בחינוך או במדיניות החינוך. מיכל כהן כמו רחל מתוקי אינן מזוהות עם חזון חינוכי שהלכו אתו בכל שנות עבודתן […]
17 באוגוסט, 2014 בשעה 9:20
אין ספק שדרוש שינוי יסודי בבניית תכניות הלימודים לבתי הספר ובפיקוח על ביצוען, ולא בטוח שרק פרופסורים ובעלי שם מתאימים לתפקיד, ייתכן מאד שדווקא גב" מתוקי, עם נסיונה העשיר, תמצא את הדרך להיות הרגולטור בעל כל הסמכויות לביצוע השינויים הדרושים לאור ניסיונה העשיר בחינוך. היור"ים הקודמים שבאו מהאקדמיה הביאו את החינוך למצב שבו ישראל היא אחת המובילות בפערים לימודיים, ובהעדר הטרוגניות, על רקע סוציו-אקונומי (עשירים-עניים), לאום (יהודי-ערבי-דרוזי-צ"רקסי), מוצא (ספרדים-אשכנזים), ותק בארץ ומקום מגורים, ולכשלון החלשים והמופלים לרעה בבחינות הבגרות ובנגישות ללימודים אקדמיים.
בתכניות הלימודים המאושרות נמשכת ההתעלמות המוחלטת מהצורך בהכנסת מקצועות היהדות וכך ממשיכים דורות של תלמידים בריחוק משורשיהם, מההיסטוריה הייחודית של המגזרים השונים וארצות המוצא שלהם. לא ייתכן שבבתי הספר הממלכתיים במדינה היהודית יילמדו מקצועות האיסלאם והנצרות ותימשך ההדרה מלימוד התורה, הנביאים, הכתובים ועוד. יש גם התעלמות מהצורך בלימוד השפה הערבית כמקצוע חובה בבתי הספר הממלכתיים והממ"ד, וזאת כדי להכשיר את הדור הצעיר להבין את הנעשה והנאמר באמצעי התקשורת וברשתות החברתיות על ידי מנהיגי המרחב המזרח תיכוני ובעיקר על ידי אויבי ישראל אזרחיהן ותומכיהן.
13 בספטמבר, 2014 בשעה 11:44
שלום רחל
אני אם לשני ילדים שלומדים בבית ספר יסודי טאהא חוסין בכפר ערערה .
שני ילדי הם תלמידי כיתה ו המורה שלהם באנגלית כמעט ולא מלמד כל הזמן נעדר מבית הספר וזה לא רק השנה. המצב קיים כמעט. יותר מ3 שנים , לא מלמד לפי תכנית ולא מלמד לפי הספר אין דקדוק המצב הוא כריטי בבקשה ממך תטפלי בנושא שלא יפסידו הילדים שלנו יותר ותעזרי להם ופחות שיהיה להם מורה רציני עם מצפון שבא ללמד .המורה הוא עז אלדין עקל
בברכת אם חסרת אונים שמבקשת עזרתך ותמכתך לילדים שלה .