מנהלים ומורים: שר החינוך ח"כ הרב פירון, לא לשתי רפורמות בחדר מורים אחד
מנהלי בתי-ספר השש שנתיים בשיתוף ועד הפעולה של מורי התיכונים השש שנתיים, ולאחר שמיצינו את הניסיון להיות חלק מההליך העיקרי המשפטי בבית הדין הארצי לעבודה, קוראים לראשי משרד החינוך: קחו אחריות על החינוך העל-יסודי! לא יתכן בתי ספר שש-שנתי אחד – שתי רפורמות שונות!
"קול קורא" לראשי מערכת החינוך בישראל
התאגדות המנהלים של בתי הספר העל-יסודיים בישראל בשיתוף ועד הפעולה של המורים בתיכונים השש שנתיים
אל
"אופק חדש" ו"עוז לתמורה" - רפורמות מתנגשות בבתי הספר השש שנתיים
דפנה לב (מנהלת מינהל החינוך, התרבות והספורט) ורמי הופנברג (סגן יו"ר איגוד אגפי חינוך, וסמנכ"ל חינוך בעיריית פ"ת) במכתב לשר החינוך, בו הם מתריעים שהפעלת שתי הרפורמות בבי"ס אחד איננה אפשרית
מנכ"לית משרד החינוך גב' דלית שטאובר
מנהלי בתי-ספר השש שנתיים בשיתוף ועד הפעולה של מורי התיכונים השש שנתיים, ולאחר שמיצינו את הניסיון להיות חלק מההליך העיקרי המשפטי בבית הדין הארצי לעבודה, קוראים לראשי משרד החינוך:
קחו אחריות על החינוך העל-יסודי!
לא יתכן
בתי ספר שש-שנתי אחד – שתי רפורמות שונות!
אנו מנהלי בתי הספר השש-שנתיים בכל רחבי הארץ בשיתוף ועד הפעולה של מורי התיכונים השש שנתיים, קוראים בזאת לראשי מערכת החינוך להביא יחד עמנו לפתרון מיידי וממצה של המצב הבלתי –אפשרי בו אנו מנהלי ומורי בתי הספר השש- שנתיים צריכים לנהל ולהתנהל בבית ספר אחד בו המורים המלמדים עובדים במסגרת שתי רפורמות שונות, "אופק חדש" בחטיבות הביניים כתות ז'-ט', "עוז לתמורה" בחטיבה העליונה כתות י' – י"ב.
- השוני בתוכניות מתבטא בסדר יום עבודה שונה לחלוטין של המורה, מסגרת של אורך שעת עבודה זמן הפסקה ומשך שהות המורה בבית הספר ומכאן שפוגעת בהתנהלות בתיה"ס, בשגרת ההוראה והלמידה.
- אין באפשרות המנהלים בעקבות סדר היום השונה לאפשר למורים להשתלב בעבודה גם בחט"ב וגם בחט"ע. עיקרון שהינו בעל חשיבות פדגוגית ראשונה במעלה. פגיעה בעיקרון הרצף הלימודי פדגוגי השש שנתי אינו מקובל עלינו!
- מערך התגמול ומסלולי קידום בדרגה שונים בשתי רפורמות, פוגע במרקם חדר מורים אחד מאוחד .
- מורים אשר משרתם מחולקת בין חטיבות הביניים והחטיבה העליונה יקבלו שני תלושי שכר, דבר שלא היה קיים עד היום ואינו מקובל עלינו.וטרם הוסדר אף בתנאים פנסיונים
- מספר בתי הספר השש-שנתיים בהם יופעלו שתי רפורמות, יגדל בשנה"ל תשע"ד ותשע"ה, עם החלת שתי הרפורמות בכל בתי הספר בארץ וזאת מבלי שניתן פיתרון לבתי הספר השש שנתיים.
- רוב בתי הספר השש-שנתיים בארץ בהם תופעל בחטיבת הביניים בשנה"ל תשע"ד רפורמות "אופק חדש", אינם ערוכים מבחינת תשתיות פיזיות לפינות עבודה למורים וחדרים לשעות הפרטניות.
- מערך התשלום למורים בעלי תפקידים כגון: רכז שכבה, ארגון מערכת שעות, חינוך חברתי ועוד במסגרת "אופק חדש", אינו מותאם לגודל המשימה המוטלת על בעל התפקיד בחטיבת הביניים. ברור לנו כי רפורמת אופק חדש "נתפרה למידותיו" של בית הספר היסודי ורצוי שכך תישאר.
- אנו, מנהלי ומורי בתי הספר השש שנתיים דורשים להיות ברי שיח לעניין התאמות הרפורמות השונות לבתי הספר השש שנתיים – וזאת על פי המנדט שנתן לנו משרד החינוך להיות מי שמיישמים בפועל את הרפורמות בבתי הספר ואמונים על ביצועה התקין והישר, ללא משוא פנים וללא פגיעה בעקרונות החינוכיים קרי- עיקרון הרצף הפדגוגי השש שנתי וגמישות מערכתית שאנו מחויבים להם.
אנו פונים ב"קול קורא" זה לראשי מערכת החינוך לנצל עד תום את הימים הבאים עד ליום הדיון בבית המשפט בתאריך 14.8.2013 ולהביא להפעלת רפורמה אחת מותאמת בחינוך העל-יסודי בבית הספר השש-שנתי.
במידה והדבר לא יעלה בידכם, עליכם לקבל החלטה אמיצה והכרחית בדבר הקפאת יישום "אופק חדש" בחטיבות הביניים בשנה"ל תשע"ד.
זכרו, בית ספר שש-שנתי אחד – שתי רפורמות
לא סביר!
לא ניתן לביצוע!
פוגע במורים!
פוגע במנהלים!
בשם מנהלים ומורים מבתי ספר השש שנתיים בארץ ד"ר אריה לוקר
דר' זאב דגני –גימנסיה הרצלייה ת"א, יו"ר הנהלת התאגדות המנהלים
דוד בן זהר (בנזי)- מנהל עירוני ז' -יפו
ורדה כגן –מנהלת תיכון אליאנס ת"א
שרה הלפרין –מנהלת ליידי דיוויס ת"א
עדנה שחר ולנשטיין מנהלת מקיף א אשקלון
מנשה לוי- מנהל רמות חפר,סיו"ר הנהלת התאגדות המנהלים
טובה פינצוב –מנהלת תיכון אלדד -נתניה
בשם ועד הפעולה של המורים בתיכונים השש שנתיים
אוריאלה ענבר, עמי מטלון
העתק: מר בנימין נתניהו – ראש ממשלת ישראל.
תגיות: אופק-חדש, ארגון-המורים-העל-יסודיים, בית הדין הארצי לעבודה, בתי-הספר השש שנתיים, דלית שטאובר, הסתדרות-המורים, חטיבת-בינים, מנהלי-בתי-ספר, עוז-לתמורה, שי-פירון
קישור קבוע
41 תגובות
Email This Post
8 באוגוסט, 2013 בשעה 0:33
הכל פוליטי ודמגוגי.
ראשית, סעיפים 6 ו-7 וכן סוף המכתב מעידים שכותבי המכתב לא באים בידים נקיות אלא הם בעלי אינטרס!
שנית, רוב הדברים שהם כותבים הם דמגוגיה זולה.
ניקח את סעיף 1 לדוגמה:
"1.השוני בתוכניות מתבטא בסדר יום עבודה שונה לחלוטין של המורה, מסגרת של אורך שעת עבודה זמן הפסקה ומשך שהות המורה בבית הספר ומכאן שפוגעת בהתנהלות בתיה"ס, בשגרת ההוראה והלמידה.".
על איזה סדר יום שונה הם מדברים?!
אורך השעה בשתי הרפורמות הוא זהה – 45 דקות.
אורך ההפסקות – לא קשור בכלל לרפורמה – יכול להישאר כפי שהיה.
משך שהות המורה תמיד היה ויהיה שונה ממורה למורה. יש מורים ששוהים יותר, יש מורים ששוהים פחות. מחנכים שוהים יותר בעלי תפקידים כנ"ל, אני מנחש שמורים לספורט פחות – אף פעם זה לא הפריע למישהוא – פתאום זה לא בסדר?!
סעיף 2: מה הבעייה של המנהלים?
שישמיכו לעשות מערכות כבעבר, כל מורה ולא משנה באיזו רפורמה או באיזו חטיבה נותן את השעות הפרונטליות שלו בדיוק כבעבר! מה ששונה זה מספר השעות הרונטליות שנותן כל מורה לפי הרפורמה – אבל תמיד במערכת החינוך היו מורים עם מספר שעות שונה בין אחד לשני, מה קרה? זה הפריע לשיגרה?
השעות שהייה שכל מורה נותן לפי הרפורמה מפריע לשיגרה?
מחפשים סיבות מתחת לשטיח להצדיק אג'נדה אישית של כותבי המכתב שאולי מסתתרים מאחוריהם מניעים אחרים.
סעיפים 3 ו-4: ממתי הפריע למנהלים שמורים מקבלים שכר שונה? כיום אותם מנהלים לא מכניסים מורים עובדי קבלן (חברות כ"א) כדי להוזיל עלויות? אז לא הפריע להם שהם פוגעים "במרקם חדר המורים"????
והמורים יקבלו שני תלושי משכורת. וואו…..המנהלים מודאגים מזה……למה?
אני לא מוצא סיבה אחת אמיתית ורצינית מכל המכתב הזה, המצדיק את דרישותיהם.
פתאום נעשו "צדיקים".
מפריע להם תלוש המשכורת, מפריע להם השונות של המורים (זה היה תמיד גם בעולם הישן ודווקא ברפורמות למרות השונות הגבוהה, היא תיהיה פחותה מאשר הייתה לפני הרפורמה שכל מורה בא והלך לפי מערכת אישית)!
טענתי: הכל דמגוגיה פוליטית הנובעת ממניעים לא טהורים.
8 באוגוסט, 2013 בשעה 6:44
זיו,
מדבריך משתמע כאילו אתה תומך ברפורמות, ולמיטב ידיעתי אתה לא!
לטעמי הבעיה העיקרית בפניה היא העובדה שמדובר במעט מידי ומאוחר מידי, אבל מוטב מאוחר…
לטענתך – כן! יש בעיה בכך שאותו מורה מלמד בשתי רפורמות, אפילו בדוגמא שהבאת:
"אורך השעה בשתי הרפורמות הוא זהה – 45 דקות"
נכון, שיעור הוא 45 דקות בשתי הרפורמות, אבל אם לדוגמא בביה"ס נהוג להצמיד שעתיים ביחד (שיעור של שעה וחצי ללא הפסקה), מורה באופק רשאי ללכת הביתה מוקדם יותר לאחר שעות ההוראה (כי לא הגדירו לו שעה = 60 דקות) ואילו מורה בעוז יצטרך לשהות רבע שעה לכל 45 דקות שלימד. עכשיו מה אם המורה הזה לימד שעתיים רצופות פעם ב"אופק" ושעתיים רצופות ב"עוז"?
כיצד ינהג? הוא הרי מלמד גם כאן וגם כאן. איך יחתים את שעון הנוכחות?
דוגמא נוספת – קידום. השתלמויות בעוז הן בכפולות של 28 שעות לקבלת גמול. ב"אופק" מחויבים ל 60 שעות (כפולות של 30). מורה ב"עוז" שעשה השתלמות מקצועית של 56 שעות עם ציון, יקבל על כך גמול, אבל ההשתלמות לא תחשב לו לקידום לאופק חדש…מה יעשה?
בקיצור יש בעיה וכאמור טוב שקם קול צעקה.
8 באוגוסט, 2013 בשעה 14:12
לשושי.
תודה על הארתך. למי שלא ברור אני אכן מתנגד בתוקף לשתי הרפורמות העושות נזקים כלכליים לא פרופורציונאליים למורים.
מטרת התגובה הייתה להראות שכותבי המכתב מנועים ממניעים זרים שבעקבותיהם הם בעד רפורמה אחת ונגד רפורמה שנייה וזאת באצטלה שהבעייה היא "רק" בעובדה שמדובר בשני רפורמות.
מעניין אותי מה יגידו אותם מנהלים אם משרד החינוך (או בית המשפט) יקבעו שהם צודקים ולכן בבתי ספר שנתיים יהיה לכולם רק רפורמה אחת, אופק חדש!
האם זה יניח את דעתם? הרי נגמרו להם התירוצים. 🙂
לגבי הבעיות שלכאורה העלית, זה לא בעייה לפתור אותם אם רוצים (אם רוצים – השאלה אם רוצים).
כקליפת אגוז: שיעורים פרונטליים המורה נותן לפי הקף משרתו וכנ"ל שיעורים פרטניים (הכל לפי 45 דקות כמו בעולם הישן).
עד כאן לא התחילו הבעיות וכבר כמעט סיימנו את כל נושא שתי הרפורמות בבית ספר אחד.
לגבי שעות השהייה, בלי להיכנס לחשבונאות כי תקצר היריעה ורחמנות על הקוראים – אם בעוז לתמורה הוא חצי משרה, אז לשעות שנתן בתיכון יש להשלים ל-20 שעות סה"כ. לשעות שנתן בחטיבה יש לסכם את שעות השהייה יחסיות לפי הקף המשרה – לחבר בביחד – וזה השעות שהייה שעליו לתת סה"כ. נשמע מסובך, אך זה פשוט וגם אם תיהיה סטייה של חצי שעה לכאן או לכאן, לא זאת הבעייה.
לגבי גמולי השתלמות – בעייה מנהלתית שלא בעייה לפתור (לדוגמה: 60 שעות של אופק מכסים 56 שעות של עוז).
הכל פשוט אם רוצים.
הכל בלתי אפשרי אם מחפשים את התירוצים לצעוק נגד אופק חדש.
ושוב למען הסר ספק: זו נבלה וזו טריפה.
8 באוגוסט, 2013 בשעה 19:05
יש לבטל את "בלוף בתמורה" של רן ארז
שהוליך שולל את המורים העל יסודיים. ערך שעת הוראה התרסק והוא שיקר לכולם כשהודיע שההצטרפות לתכנית האווילית תהיה ברשות.שעת שהיה הפכה להיות 60 דקות, כלומר:לא רק שערך שעת הוראה התרסק אלא שהמורים שהצטרפו לתכנית המלאה עושים הכל על מנת לברוח ממנה כי עתה הם מבינים את גודל הטרגדיה שנחתה עליהם.
איש אינו מאמין יותר לרן ארז והפאניקה שלו מובנת, שהרי מורים בחטיבות הביניים צוחקים כששומעים על הצטרפות לתכנית הטיפשית של ארז.
מסקנה: ארז עומד להפסיד הפעם ובגדול. בעצם, הוא כבר הפסיד את הקרב על החטיבות כי איש אינו לוקח אותו ברצינות.לא במשרד החינוך, לא המורים ואפילו לא החסידים המעטים שיש לו, הסמוכים על שולחנו והמקבלים משכורות ותנאים שהמורים יכולים רק לחלום עליהם.
דו סוודניה, טובריש ארז!
8 באוגוסט, 2013 בשעה 20:22
נקיון כפיים ואינטרסים
שלום לכם,
האמת שהייתי המומה לקרוא את מה שכתבת זיו.
האמנם חוסר נקיון כפיים? לו היינו חסרי נקיון כפיים הרי שהיינו מצטרפים לאירגון המורים או להסתדרות המורים ומוחים איתו.
את הדבר החשוב באמת הצלחת לסנן מתוך המכתב. – הרצף השש שנתי שהוא עיקרון פדגוגי משמעותי לא ישמר עם קיום שתי רפורמות באותו בית ספר.ערכים זה באמת לא סקסי… ובכל זאת – הדרך היחידה ליישם שתי רפורמות באותו בית ספר היא בניהול לא שקוף מלא טריקים שלשמחתי לא מעונינים המנהלים לבצע. הטריקים נדרשים בגלל הסכמי שכר מורכבים ביותר שאין לי מושג עד כמה אתה בקיא בהם. חוץ מזה – רפורמת אופק חדש נבנתה לבתי ספר יסודיים – וככזו היא אינה לוקחת בחשבון את הצרכים המערכתיים הקיימים בחטיבות הביניים. (ראה פיסקה רלבנטית במכתב) במדינה מתוקנת מן הסתם היו יושבים ראשי שני האירגונים – ויחד בונים רפורמה אחת מותאמת כל מערכת החינוך, ומותאמת לצרכים של בתי הספר השונים. אבל לצערנו , משיקולים של מלחמות עתיקות והרבה פוליטיקה הדבר לא קורה. נגד זה יוצאים המורים ויוצאים המנהלים. התקוה היא שההגיון יגבר על שיקולים זרים ומערכת החינוך תעבור תהליך אמיתי של הבראה. אתה מוזמן לקרוא וללמוד את הנושא ואולי אף לשמוח שזו הפעם הראשונה בה מורים ומנהלים במדינת ישראל לא באים בטענות על השכר, לא מבקשים תוספות, אלא נלחמים בעד עקרונות פדגוגיים. שעת שהייה דרך אגב, ושעה פרטנית ללא חדרים ותנאים פיזיים היא בלוף…
אנחנו נמשיך להאבק על הזכות להיות מחנכים ומורים במערכת חינוך שרואה את תפקידה לפעול כמנוף לחברה צודקת , אחראית , וחפה מפוליטיקה עלובה וקטנה .
8 באוגוסט, 2013 בשעה 20:55
120 חברי כנסת מהימין.הקיצוני ביותר עד זה שבמסווה מרכזי.ניאו-ליברל שמרן ואנטי-סוציאלי בלשון סגי נהור.ולמי אתם הצבעתם .שאלה רטורית.
התפלגות ההצבעה שסכומה
0 SUM GAME.
התועלת של האינטרסנט-המפריט-בעל ההון :-
(ממשל -מריונט שחייב להגדיל תפוקת העבד ולקצץ בשכר -העבדים עד מותם , בכדי לשלם לטייקון-מונופולז התספורות BUILT-IN בשיטה המוניטרית של כסף-חוב בריבית מעריכית וצמיחה מובנית לא-ריאלית לתשלום החובות) ,
תבוא תמיד על חשבון ה-99% שבקרבם המורים.
ללא מאסה קריטית של מודעות החורבן שקיים לא יחוסל.
8 באוגוסט, 2013 בשעה 23:43
זיו,
הפתרונות שאתה מציע ידרשו ממנהלי בתי הספר תוספת עבודה ביורוקרטית של חישובים חשבונאיים. תוספת זו תגזול את זמן העבודה של המנהלים ועושי דבריהם, ותגרום לעומס. האם תפקיד המנהלים הוא לבצע את המניפולציות האלה או להשקיע בחינוך ממש?
9 באוגוסט, 2013 בשעה 2:32
לוועד הפעולה של התיכוניים.
ראשית את יכולה לדבר חופשי ולא להסתתר באיצטלה של "איני יודעת עד כמה אתה בקיא ברפורמות…", אני מבטיח לך שאני בריא בהם טוב מאוד.
ולמה אני אומר שאתם באים לא בנקיון כפיים?
שימי לב לכותרת המכתב שלכם: " לא לשתי רפורמות בחדר מורים אחד". מה משתמע מזה? לעומת זאת בהמשך וגם בתגובתך אלי אתם אומרים במפורש שאינכם רוצים את אופק חדש אלא את עוז לתמורה.
אז מדוע לא לקרוא לילד בשמו לכתוב מכתב עם הכותרת: " לא לאופק חדש. אנחנו רוצים עוז לתמורה"?
(לא צריך לענות – זאת הייתה שאלה רטורית).
הלאה,
אשמח מאוד אם תסבירי לי למה עוז לתמורה טובה לחטיבת ביניים ואופק חדש לא טוב. מה המיוחד בתפקידים בחטיבת ביניים שמקבלים הרבה יותר שעות תפקיד ברפורמה, לעומת עוז לתמורה שזה יותר טוב לדבריך?!
את מפנה אותי לפיסקה המדברת על כך במכתב – אבל גם שם אתם לא מסבירים רק כותבים זאת כסיסמא.
כן! אני מבקש לדעת מדוע עוז לתמורה יותר טובה בחטיבה לעומת עוז. (ואני מקווה שהתשובה לא תיהיה בגלל שבעוז המורה נותן הרבה הרבה הרבה יותר שעות שהייה בפועל – מה שעוזר לו לבצע את התפקיד יותר טוב – על חשבונו כמובן).
הלאה,
את כותבת בתגובתך אחרי שאת המומה מדברי שאי אפשר במילא לקיים את הפרטניות והשהייה בלי חדרים מתאימים והכל בלוף.
מצויין. אנחנו מסכימים.
אז כותרת המכתב הייתה צריכה להיות " לא לרפורמות". אך אתם בחרתם להציג כאילו אתם מעונינים רק ברפורמה אחת (ורצוי שהיא תיהיה עוז לתמורה). רגע, אבל גם אם תיהיה רפורמה אחת אי אפשר לקיים את הפרטניות והשהייה, אז? (מה זה קשור לכותרת המכתב)?
ובגלל כל הדברים האלה אני טוען שאתם בעצמכם לא יודעים כיצד לנסח תא מה שאתם באמת רוצים ואני שואל: מדוע להסתתר בדמגוגיות במקום להגיד ישר ולעניין את מה שאתם רוצים?!
הטענה שלי בתגובה לא הייתה שאתם לא רוצים תא טובת המערכת – אני בטוח שהמערכת היא נר לרגליכם.
טענתי הייתה (והיא מתחזקת לאור תגובתך) שאתם רוצים באמת משהוא חד (עוזש לתמורה) אך לא אומרים זאת במפורש אלא מנסים להראות כאילו אתם באים נטו חינוך וכאילו לא רוצים להתערב.
9 באוגוסט, 2013 בשעה 2:37
תוספת "לוועד הפעולה ש/ל התיכוניים".
את כותבת שאתם לא תסכימו שבחדר המורים יהיו מורים בתנאי תעסוקה שונים.
נשמע מעולה.
אבל היכן הייתם כאשר כמנהלים לקחתם מורי קבלן כי זה יותר זול לכם? אז זה בסדר שיש מורים בעלי תנאים שונים?
היכן הייתם כאשר אתם נותנים למורים לעבוד עבודת שעות תקן ומשלמים להם לא בשעות תקן? אז זה בסדר שלא כל המורים עובדים בתנאים שווים?
אני שואל: מה השתנה עכשו שפתאום אתם מזדעקים שלא יתכן לפצל את חדר המורים בתנאי עבודה שונים מה שעד עכשו התאמצתם בכל מאודכם לעשות?!
יתכן שהתשובה היא שאתם רוצים שכולם יהיו בעוז לתמורה ולא באופק?
אין לי בעייה עם זה, זכותכם.
רק תגידו תא זה בפירוש ולא ע"י מילים המראות לכאורה שזה מה שמפריע לכם ברפורמות.
9 באוגוסט, 2013 בשעה 2:41
לדליה.
ראשית מנהלים כבר ממזמן לא מתעסקים במערכות. יש אנשים שזו העבודה שלהם בבית הספר.
מעבר לכך, איני מבין היכן התוספת עבודה הרבה לדבריך:
לכל מורה לשבץ את השעות משרה שלו – זה במילא היה תמיד.
חישוב השעות הפרטניות נגזר אוטומטית ממספר השעות הפרונטליות ומה שנשאר לשבץ אותם בתוך המערכת. (נכון, עוד עבודה בהכנת המערכת. מסכים. אז? אגב, זה לא קשור לשתי רפורמות באותו בית ספר….).
חישוב שעות שהייה? תוכנה קטנה עם הנוסחא וסוף עניין, זה לא בעייה כלל.
לסיכום:
רכזי המערכת יצטרכו לעבוד קצת יותר? מסכים. נו, אז? גם המורים עובדים "קצת" יותר, לא?
גם רכזי המערכת משכורתם עולה ברפורמה.
והעיקר: לא זאת הבעייה של שתי רפורמות באותו בית ספר.
9 באוגוסט, 2013 בשעה 9:31
לזיו,
אתה בעצם טוען שהמנהלים והמורים בחרו ברפורמה אחת לבתי הספר השש שנתיים, בעוז לתמורה ואתה גם טוען שהרפורמה הזו היא רפורמה לא טובה משום שיש תוספת שעות גדולה מאוד שהיא לא פרופורציונית לתוספת השכר.
אתה צודק.
אני עדיין חיה בפנטזיה שאפשר להגיע להסכמה – לפשרה – שבה בתי ספר שש שנתיים יעבדו תחת רפורמה שתהיה מיזוג של שניהם, למשל בנושא של הגדרת השעה כ 60 דקות…אין ספק שבזה רפורמה אופק חדש טובה יותר.
9 באוגוסט, 2013 בשעה 11:22
להנמיך את הלהבות של הפוליטיקה האישית
מה שמתגלה שוב ושוב לצופה מן הצד הוא שהפוליטיקה האישית וסרמן נגד ארז חרגה אל מחוזות הנזק לכולם, בעיקר לתלמידים.
צריך לרשום את שניהם בספר הזהב של ראשי האיגוד המקצועי לדורותיו ולשלחם בכבוד לנוח על זרי הדפנה שלהם.
וצריך לעשות את זה לפני שנתיים, אי אפשר לפני שנתים? אז היום, ערב שבת? אז ביום ראשון בבוקר!
9 באוגוסט, 2013 בשעה 13:53
לשושי.
תיקון טעות קטנה: לא מנהלים ומורים אלא רק מנהלים וגם זה לא כולם.
(קראי שוב את התגובה של "וועד הפעולה של התיכוניים" ותראי כיצד היא מנסה להסביר שהמטרה היא באמת הבעייה של שתי רפורמות ובאותה נשימה מסבירה שאופק גרוע ועוז מתאים להם.
אני מכיר אישית לא מורה , לא שתיים ולא עשר (יותר), שמעבירות שעות לחטיבה כדי לקבל חלק גדול יותר באופק ולא בעוז.
אז בעצם את מי הם מייצגים אותו וועד פעולה?
אני חושב שהפוסט והתגובה הלכאורה תמימה, אומרות את הכל.
ולמען הסר ספק: יש יתרונות לאופק על עוז ויש יתרונות של עוז על אופק. אך שורה אחרונה, למורים שמבצעים את הרפורמה כהלכתו, עדיף העולם הישן.
רוצים להקים וועד פעולה? לפחות שיתן חופש בחירה ולא יחליט בשם כל המורים שהוא אמור לייצג.
(מממ….."בשם כל המורים שהוא אמור לייצג". מזכיר משהוא עצוב).
9 באוגוסט, 2013 בשעה 23:01
לקסי
הבעיה היא קודם כל משרד החינוך וראשיו ולא ראשי ארגוני המורים. הרי היעד הוא לפרק את העבודה המאורגנת. המטרות המוצבות מול הכוונת הן ארגוני המורים. מה שקורה פה הוא מימוש הכוונה הבאה מלמעלה לפצל, לבדל, לסכסך.
9 באוגוסט, 2013 בשעה 23:08
זיו
שתי הרפורמות נכפו על עובדי ההוראה, מנהלים ומורים כאחד, הר כגיגית. הם לא בדיוק תמכו בהן. העולם הישן עדיף על שתי הרפורמות הללו. ההתנפלות שלך על ועד הפעולה של המורים לא נראית לי מוצדקת. זה לא שהם תומכים באחת הרפורמות, אלא רוצים למנוע מצב מוזר בו מיושמות שתי רפורמות על אותם מורים. ואם נראה לך שוועד הפעולה תומך ב"עוז לתמורה", נראה שזה נובע מכך שרבים מהמורים בוועד הפעולה הם מורים בתיכון ולא בבי"ס יסודי. לעניות דעתי, כל עובדי ההוראה שהתארגנו למאבק היו מעדיפים כמוך את העולם הישן. אבל מאחר שכפו עליהם רפורמה, הם היו רוצים לפחות לסבול רפורמה אחת ולא שתיים.
10 באוגוסט, 2013 בשעה 1:02
רעפורמה
בהתחברות למה שכתב כאן פוליטרוק – לפחות 10 שנים אם לא יותר מזה, המילה רעפורמה היא לשון נקייה להפרטה ולשבירת איגודים מקצועיים.
אנשים טובים באמצע הדרך ניסו כל אחד בתורו את שיטת מזעור הנזק וגרמו בכך לתוצאה הפוכה.
הפיאסקו של בתי הספר השש שנתיים הוא רק אחד הביטויים לתוצאה הזאת.
ובינתיים כל אחד מתרכז במאבק שלו ובעלי הרעפורמות נהנים מהפרד ומשול.
מה שמתקשר למאמר של יפתח גולדמן
http://www.blacklabor.org/?p=52788
11 באוגוסט, 2013 בשעה 0:11
כיוון שבסופו של עניין מדובר על המחלוקת בין הרעיון הניאו-ליברלי הכל מדיד ומה שלא צריך לבטל,
לבין הרעיון הדמוקרטי שוויוני שלכל תלמיד זכות ללמוד ולמצות את יכולתו ומדידת ההצלחה אינה ניתנת במספרים.
ובאמצע נמצאים אנשי חינוך שהופכים לקבלני ביצוע תחת רגולציה של נוגשי פרעה אני ממליץ על הסרט הבא למרות שהוא בניו-זילנדית.
אפשר לראות כאן את ההתנגשות במערומיה, ללא התחסדויות ושקרים.
http://www.nzonscreen.com/title/a-civilised-society-2006
זה בנוי פרקים פרקים כל אחד כ- 20 דקות בסופו ניתנת אפשרות לעבור ישירות לפרק הבא.
11 באוגוסט, 2013 בשעה 1:43
לדליה.
האחרונה שניסתה לכפות רפורמה, זו לימור לבנת וראי היכן היא עכדשו.
נכון שווסרמן נשבר ראשון וזה הלחיץ את כל המערכת (של ארגוני המורים).
אך עדיין, אם את מסכימה עימי ששתי הרפורמות אכן גרועות, מדוע רן ארז חתם? ועוד על רפורמה גרועה ממה שווסרמן קיבל?
מישהוא הכריח אותו?
אם הוא לא יכול להגן על המורים שישים את המפתחות!
שורה אחרונה: כיום רן ארז ושותיו הם הדוחפים העיקריים והראשיים עם שקרים וחצאי אמיתות (אני אומר זאת חד משמעית ואת יודעת שאני צודק)את המורים לתוך הפחת.
כפו עליהם?
לפחות שיתנו למורים את הזמן להנות מהעולם הישן ולא לדחוף, לדחוף….
אז הרשי לי לפקפק בדבריך שרן ארז נאנס לחתום.
ולגבי מטרתו האמיתית של וועד הפעולה עם הכותרת הבומבסטית: " לא לשתי רפורמות בחדר המורים" אני עדיין מחכה להסברים מדוע לדעתם אופק חדש לא מתאים לתיכוניים אלא רק ליסודיים ועוז לתמורה כן מתאים להם????? (חוץ מהעובדה שאולי הם באים "מטעם").
כמו כן, אשמח לשמוע מהם מדוע עד עכשו מורים שעבדו בתנאי עבודה שונים היה בסדר בחדרי המורים (מורים מקרנות, חברות כוח אדם, בשעות מילוי מקום וכ"ו) ופתאום עכשו, זה מפריע להם?
אני באמת מחכה לתשובות – זו לא דמגוגיה.
11 באוגוסט, 2013 בשעה 8:32
משחתמו על הרפורמות (רעפורמות) ונכנעו לשלטון הפכו שני ראשי הארגונים משת"פים שמקדמים ודוחפים אותן.
המעשה הנכון הוא להפריש אותם מראשות הארגונים תוך הבעת תודה על מה שעשו קודם להיותם משת"פים.
לא תהיה התקוממות של העדה המחנכת נגד עריצות מערכת העולם החדש, כל עוד שני אלה פוקקים את הארגונים.
11 באוגוסט, 2013 בשעה 19:25
לא לשתי הרפורמות
אני אוהב את הפלפולים התלמודיים הללו איזה רפורמה יותר גרועה בואו נסכם שתיהן גרועות רק השאלה מי הדבר ומי החולירע העיקרון של שתיהן תעבדו יותר תקבלו פחות בואו ונסכים שבשתיהן הולדת הרפורמה היתה בחטא ולכן הן תמותנה בעוון נוסיף 3 שעות נקבל עליהן 10 אחוז תרמנו למשרד ולעם ישראל ואופל חלש ועז לתמורע יעברו מן העולם
11 באוגוסט, 2013 בשעה 22:05
הבעיה היא חוסר הדמוקרטיה בשני הארגונים
ממתי ראשי ארגונים יוצאים נגד האנטרסים של חבריהם ולא משלמים את הדין שני הארגונים שלנו העתיקו את הנורמות הפוליטיות שלהם מקים איל סונג הקוריאני ארגונים לא דמוקרטים הפועלים בשיטות לא דמוקרטיות ולכן שני ההסכמים האומללים הללו חיים וקימים
12 באוגוסט, 2013 בשעה 0:37
המורים הם עדר ולכן פוגעים בהם בצורה קשה
בשני הארגונים חברים 150,000 מורים, איך כמות כזו של מורים מאפשרת לשני יושבי הראש לעשות כל העולה על רוחם???
איפה היו המנהלים עד היום, למה לא שמעו את קולם?
מה קרה שרק כעת מספר מנהלים התעוררו?
12 באוגוסט, 2013 בשעה 7:15
אין תקנה אלא בביטול דמי החבר
לחשוב שאנחנו כמורים משלמים לשני התאומים הסימיים הללו כדי שידפקו אותנו בהסכמים בניגוד לאינטרסים שלנו רק מזוכיסטיים או מטומטמים יכולים לעשות זאת
12 באוגוסט, 2013 בשעה 7:42
עולם חדש עד יסוד נחריבה
אהבתי את מכבסת המילים הזו עולם ישן עולם חדש אופל חלש עומד להסתיים ועוד מעט יכנסו למומ על הכמים קיבוציים חדשים מה שבטוח מורים יקרים אסור בתכלית האיסור לתת לוסרמן ארז ושות לנהל מומ זה הם כבר נכשלו ויפה שעה אחת קודם
12 באוגוסט, 2013 בשעה 10:00
המורים ימשיכו לקטר ויושבי הראש ימשיכו לצחוק עליכם כל הדרך אל הבנק
ככה זה כאשר יש עדר המורכב מ-150000 לא יוצלחים, ובעיקר נשים, שלא איכפת להם כאשר מצפצפים על הזכויות שלהם וכאשר שני יושבי ראש של אירגוני מורים צוחקים מהם ועושים את מה שהם רוצים, כולל שקרים, שקרים ושוב פעם שקרים.
מורים ומורותף המשיכו כך! אתם מוכיחים עד כמה אתם טיפשים כל יום מחדש!
זה מה שמגיע לכם: אופק שחור ועוז לתמותה.
ואם יום אחד יבקשו ממכם לעבוד כמה ימים בחינם- בטוח שתסכימו, כי הרי אתם כל כך טיפשים!
12 באוגוסט, 2013 בשעה 10:27
מסתבר שאין אפשרות להזיז את שני יושבי הראש
ציטוט מתגובה של רון:
"הידעתם למה מר וסרמן – הסתדרות המורים, ומר רן ארז- ארגון המורים, נבחרים שוב ושוב לעמוד בראש ארגוני המורים ??? האם זה באמת בשל היותם מוצלחים ואהובים ואף נערצים ע"י המורים??? ממש לא. התשובה נעוצה בשיטת הבחירות המעוותת, הנכלולית, והמרושעת, שנרקחה מזה שנים רבות ע"י ראשי הארגונים.
לפי שיטת בחירה זו המורים לא בוחרים ישירות את היו"ר שלהם . לא בהסתדרות המורים, ולא בארגון המורים. כך השיטה עובדת 🙁 ותאמינו לי היא עובדת) המורים בוחרים את הועד בביה"ס שלהם ונציגה איזורית. זהו.
הועדים בבתי הספר בוחרים את הנציג להנהלת הארגון. חברי הנהלת הארגון שהם תמיד הנציגים האזורים בוחרים את היו"ר. הסיכוי של המורים בשני הארגונים בשיטת הבחירות הנ"ל להחליף את יושבי הראש שהם וסרמן , וארז , קלושים ביותר. נוכל לומר בודאות שוסרמן ,ורן ארז, יוכלו להמשיך "לנצח" בתפקידם, וה"בחירות" שמתקיימות אינם אלא הצגה ואחיזת עיניים.
כל עוד לא תשונה שיטת הבחירות לשיטה של בחירה ישירה של היו"ר, לא יהיה שינוי. רק בבחירה ישירה של יו"ר הארגון יוכלו המורים להחליף יו"ר שבגד באינטרסים שלהם, ומכר אותם."
12 באוגוסט, 2013 בשעה 11:18
מעלה יוזמה הפסקת דמי חבר בוא נראה מה יקרה
מה שהיה צריך ליעשות לפני זמן רב מעלה יוזמה בוא נבטל דמי חבר בארגוני הדמה שלנו נראה מה יקרה סנונית ראשונה למרי אזרחי נגד שני ראשי הארגונים שלנו שמכרו אותנו לאוצר בזול ואפילו לא ניקו אותנו בחול כמאמר השיר
12 באוגוסט, 2013 בשעה 12:46
NO TAXATION WITHOUT REPRESENTATION
סיסמה תקפה מלפני 250 שנה.
בשעתה היא יצרה עובדה שעדיין מתקיימת – ארצות הברית של אמריקה.
12 באוגוסט, 2013 בשעה 13:15
מוטב מאוחר מאשר לעולם לא.
לרן ארז נמאס להילחם למען שיפור שכרם ותנאי עבודתם של שולחיו – המורים. האדון החליט לבצע מכירת חיסול של זכויותיהם ושעבודם לרפורמה שהיא גרועה להם באותה מידה כמו "אופק חדש". פעם אחר פעם הוא נכנע לאוצר ,תוך שהוא מסביר שזה לטובת המורים, ממש מציאה. ככל שארז מוותר יותר כך התיאבון באוצר גדל יותר. לאחר "שהכניסו" למורים את הרפורמה, הם מתפנים לקצר את החופש הגדול, והיד עוד נטויה לגזירות נוספות על המורים. האדונים ארז ווסרמן חשים עצמם כאדונם של המורים ,ולא כמשרתם. האדונים הנ"ל בנו לעצמם שיטת בחירות סבוכה ומסורבלת המאפשרת להם לשרוד לנצח בתפקידם. והכל על גבם של שולחיהם המורים. אין מנוס מהתארגנות של המורים עצמם נגד הרפורמות ,שהרי ברור לכל בר דעת שאיש לא יעשה זאת במקומם. בעידן הרשתות החברתיות אין קל מזה. מקימים קבוצה שבמרוצת הזמן תלך ותגדל עד לנקודה שבה תהיה לה השפעה על מהלך העניינים. מוטב מאוחר מאשר לעולם לא.
12 באוגוסט, 2013 בשעה 14:16
גזירה חדשה לא ניתן לעבוד מעל1.4
פעם מורים טובים יכלו לעבוד שתי משרות בלי בעיה באה הגזירה החדשה שנועדה להכניס את כולם לעז לתמורע ואופל חלש מערכת אושר שמזהה מורים גנבים שגונביפ למשרד החינוך שעות כמו הנציג שלהם ארז ומעלליו באשדוד ובלשון שאינה משתמעת לשתי פנים תקנוס את הבעליות שיפרו את גזירת 1 נקודה 4 למנהלי הרשתות מותר להשתכר 70 ו100 אלף שח אבל למורה המסכן בשיא הותק והגמולים אסור להביא הביתה 20 אלף שח משתי משרות ועבודה מצאת החמה עד צאת הנשמה ולזה קוראים ארגונים מקצועיים שמגנים על זכיות חבריהם
13 באוגוסט, 2013 בשעה 10:03
כמה תגובות לפוסט...
ואני הקטן עדיין מחכה שכותבת הפוסט שנעלבה מתגובתי הראשונה תסביר לי ולשאר המורים מדוע עוז לתמורה עדיף על אופק? היא מדברת כאילו זה מובן מאליו ואני למרות שמתיימר להבין ברפורמות, לא כל כך ברור לי הדבר.
"ועל הדרך" אשמח גם לדעת את מי הם מייצגים בהכנסת עוז למערכת החינוך.
סורי, זה לא נראה טוב 'לזרוק' באתר זה פוסט האמור לקדם אותם ובאותה נשימה להתעלם משאלות מהותיות בנושא.
דבר שלכאורה מוכיח את אשר כתבתי בתגובה מספר 1.
13 באוגוסט, 2013 בשעה 12:18
חבל על הויכוח שתי רפורמות איומות
זיו היקר חבל על אנרגיות הויכוח שתי רפורמות איומות ונוראות משעבדות את המורה לבית הספר במחיר מופחת תראה לי איזה סקטור היה מסכים להפחתת שכר כפי שהמורים עשו אבל את זה שי פירון לא יבטל כי מי אנחנו המורים סתם אנשים שכל אחד יכול למכור אותם בזול
13 באוגוסט, 2013 בשעה 13:48
המורים והמנהלים התעוררו מאוחר מידיי
מורים ומנהלים! עוד לא הפנמתם שיש לבטל את הרפורמות.
שתי הרפורמות נולדו בחטא ויש לבטלן.
בתחילה נאמר למורים שרפורמת "עוז לתמורה" תהיה וולונטרית ולאחר מכן חזרו בהם ונאמר שהיא חובה החל משנת 2015.
שקרנים נמאסתם!!!
הרפורמות שחקו את המורים עד עפר ופיצלו את חדרי המורים – מורים שלא מוכנים להיכנס לשום רפורמה (ואלו כנראה החכמים), מורים שנכנסו לאופק חדש, ומורים שנכנסו לעוז לתמורה.
לנציגי המורים בשתי הרפורמות היה אינטרס אישי וללא התחשבות באותם מורים ששלחו אותם להיות נציגיהם, פשוט דפקו את המורים וזאת מאינטרסים אישיים ואולי לכסות לכאורה על חשדות מסוימים כנגדם.
הרי אין שום וועד במדינה שהיה מוכן להעלות את היקף המשרה של עובדיו ב- 67% ולהקטין את השכר לשעת העבודה של עובדיו.
זה יכול להיות רק אצל המורים שרובו מורכב ממורות.
יש לזכור שיש כ- 150,000 מורים ומורות, זה כוח עצום, ובכל זאת הצליחו לעבוד עליהם ולפגוע בזכויות שלהם.
הרי שביתה של המורים למשך שבוע אחד יכולה לגרום ללחץ עצום על קובעי המדיניות לשנות את פניי הדברים – תזכרו שרק כך ניתן להזיז דברים במדינתנו.
האם וועד של הנמלים או וועד חזק אחר (חברת החשמל, רשות שדות התעופה, מקורות) היה מוכן להעלות את היקף המשרה של סבלים או נתבים בשעה אחת, רק שעה אחת, ללא תמורה משמעותית???
וכאן מדובר על הכפלה של שעות העבודה והקטנת השכר לשעה עבודה!!
התרגיל החשבונאי הזה זו חכמה מאוד קטנה, בשביל זה לא צריך כלל ארגון "שיגן" על המורים.
רן ארז מתגאה שזו רפורמה היחידה בעולם, מאוד מעניין למה היא היחידה בעולם? (כי היא לא באמת שווה).
אם הרפורמה עוז לתמורה מצוינת כפי שהיו"ר טוען אז למה לא מאפשרים חתימה וולונטרית עליה?
כולם ינהרו אליה "איפה לחתום?".
מורים שנכנסו בתמימותם לרפורמה עוז לתמורה ורוצים לצאת ממנה לא מאפשרים להם לעשות זאת.
עובדה שיש עשרות אלפי מורים שרוצים לברוח מהרפורמות הנ"ל ו/או כלל לא להיכנס אליהן.
הרפורמות לא ישפרו את הישגיי התלמידים. נקודה.
כעת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מודיעה שיש הישגים חלשים ל"אופק חדש".
ברור שהרפורמות לא ישפרו את מצב האלימות בבתי הספר.
כי בעצם הרפורמות עוסקות בכסף ובשכר ולא בחינוך, מערכת החינוך תמשיך להיות מנותקת מהמציאות וכל הריקבונות שקיימים במערכת לא ישתנו עקב רפורמות אלה.
האם הרפורמות מטפלות בנושאים כמו למשל שמכל שלושה מורים אחד מהם רוצה לעזור את המערכת, או בצמצום מספר התלמידים בכיתה, או בזה שלמעלה מ – 50% מהתלמידים אין זכאות לתעודת בגרות, או שגם אחרי הרפורמה המורים המכינים לבגרות ימשיכו להשקיע שעות על גבי שעות בבית על מנת להכין את תלמידיהם לבגרות (עבודת המורה לעולם לא מסתיימת בשעה 1600), או שאחוז גבוהה של המורים נפגע מאלימות של תלמידים ו/או מהוריהם, או בזה שאין כלל שקיפות בחלוקת תקציב החינוך הענק – שמתקרב ל- 44 מיליארד ₪.
כאמור הרפורמות מתעסקות בשכר בלבד, כי כנראה הנושאים הנ"ל ואחרים לא עניינו את יושבי הראש בזמן החתימה, ולמרות זאת המורים נדפקו!!! השכר לשעת העבודה ירד משמעותי.
האם לזאת נקרא רפורמה בחינוך??
בושה וחרפה שמציגים זאת בתקשורת ובפרסומות בטלוויזיה, מטעם שני הארגונים, כרפורמה בחינוך!!
בנוסף, חבל על הכסף הרב שהושקע על מנת ליצור עמדות עבודה למורים, לעמדות אלו לא יהיה שימוש אמיתי בשנים הקרובות.(התחזוקה של עמדות אלה תעלה הון).
ברור שלא ניתן יהיה להרכיב בעמדות אלו בחינות, ובוודאי לא לבדוק בחינות.
תלמידים בודדים יישארו בבית הספר לקבל שיעור פרטני.
הרפורמות פגעו קשה במורים ובמיוחד במורים הוותיקים, מאוד אופייני במדינתנו "לנצל ולזרוק".
כולל את אלה שהשקיעו כל חייהם בחינוך ויצאו לפנסיה.
באף הסכם לא משנים "את חוקי המשחק תוך כדי משחק", רק אצל המורים ויושבי הראש שלהם.
כנראה שרק אצל המורים יושבי הראש מבצעים מהלכים כנגד אלה ששלחו אותם להיות נציגיהם.
בכל וועד אחר הם היו מפוטרים מידית, אצל המורים הם נבחרים בשנית!!
ייתכן שבעוד כמה שנים נגלה מה היו אותם אינטרסים אישיים שהובילו אותם לעשות את המעשה הלא חינוכי הנ"ל, אך הנזק הגדול למערכת החינוך כבר נעשה ולא ניתן יהיה לתקנו.
הרפורמה היחידה שיש לעשות, ובצורה דחופה, היא טיפול שורש במשרד החינוך עצמו, אחרת מערכת החינוך תמשיך להידרדר וחבל.
הבעיה היא שאין לכאורה לשום שר חינוך האומץ, הכוח, החזון, היכולת, והגב לטפל במשרד החינוך עצמו.
אגב, לפני הבחירות הנבחרים הבטיחו "הרים וגבעות" בנושא מערכת החינוך, כעת זה נראה "כהבטחות סתמיות" שלא יתממשו כלל.
יש להזכיר לכולנו שחינוך זה לא קומבינות, זה לא ספינים וזה לא פופוליזם זול.
לפיכך נראה שהמורים מתעסקים לא בעיקר – במקום להילחם בביטול הרפורמות ולדאוג לקידום מעמד המורה ופתרון מהותי לבעיות האמתיות במערכת החינוך, שהן רבות, הם עסוקים בין היתר באיחוד הרפורמות בבתי הספר השש שנתיים.
נניח שיצליחו בסוף לאחד את שתי הרפורמות, מה שלא נראה באופק, האם פתאום הבעיות הבסיסיות והקשות במערכת החינוך ייעלמו???
האם המורים ומערכת החינוך נמצאים בראש סדר העדיפויות של יושבי הראש?
רק לקרוא את התגובה, הפוגעת, המעליבה והמנותקת מהמציאות, של ההסתדרות המורים לביה"ד לעבודה בעניין בתי הספר השש שנתיים, מבינים שהמורים ומערכת החינוך לא באמת בסדר העדיפויות של ההסתדרות המורים.
גם ארגון המורים לא יוצא נקי.
בושה וחרפה שאלה הם נציגי המורים!!! (הבושה היא גם למורים עצמם).
המאבק של שני הארגונים זה בזה הוא על כוח, שליטה, ועל הרבה מאוד כסף – מאות מיליונים.
(וחלק גדול מהכסף מגיע מהמורים עצמם!!, הארגון גם "שומר" על הפנסיות של המורים), ובוודאי לא על חינוך.
מצער לראות שהמורים מתנהגים כמו עדר, בלי טיפת מחשבה לטובת הכלל ולטובת מערכת החינוך. התנהגות זו נוצלה ומנוצלת על ידי שני ארגוני המורים, משרד החינוך, ומשרד האוצר, לבצע "הפרד ומשול".
כך אפשר לפגוע במורים ובעיקר בוותיקים, בגננות, בפנסיונרים, במורים שהם עובדי קבלן, ואפילו להתחיל להפריט את מערכת החינוך.
בנוסף, נקודת אזהרה! – יש לזכור שהאדישות של המורים למצב תפגע בהם קשות, מתי תצאו מהאדישות הזו?
לגבי המורים הבנו את מצבם הקשה. אך איפה המנהלים בכל הסיפור הזה?
המנהלים הם אלה שלחצו ואיימו על המורים להיכנס לרפורמות, ובימים אלה הלשכה לסטטיסטיקה הודיעה על הישגים נמוכים ברפורמה אופק חדש ושרפורמה זו כלל לא השיגה את יעדיה.
לצערנו ממשיכים עם הראש בקיר – הרי בפתח רפורמת "עוז לתמורה".
לצערנו לא קם אפילו מנהל אחד שבא ואמר "עד כאן, זה לא יכול להימשך בצורה שכזאת, ניסינו והניסיון ניכשל, המורים בקריסה טוטאלית ומערכת החינוך ממשיכה להידרדר".
איפה האומץ, האחריות והיושרה של המנהלים להודות בטעות ולקום ולעשות מעשה מתחייב?
(המכתב הנ"ל לא רציני ובוודאי לא נחשב כמעשה שיכול לזעזע את המערכת)
ועל זה נאמר פחדנים נמאסתם!!!
14 באוגוסט, 2013 בשעה 13:48
לziv :
אפשר לקבל את המייל האישי שלך. אני רוצה לעמוד עמך בקשר מהטעם שאתה תופס באופן מדוייק את משבר האמון בין המורים לנציגים שלהם בשני ארגוני המורים
14 באוגוסט, 2013 בשעה 20:47
לדני.
ziv1234@walla.co.il
14 באוגוסט, 2013 בשעה 21:40
דני וזיו
אנא גבשו את דבריכם ושלחו אותם כפוסט לעבודה שחורה
blacklabor@gmail.com
23 באוגוסט, 2013 בשעה 19:46
רן ארז מודה למעשה בפעם הראשונה בטעות של 40 שעות ב"עוז". הוא פונה בבקשה לשר החינוך להפוך את 40 השעות ל 40 שיעורים.
http://www.irgun-hamorim.org.il/Content.aspx?atcid=27076
24 באוגוסט, 2013 בשעה 21:06
לשושי,
הבן אדם הזוי לחלוטין.
למה הוא חושב ששר החינוך יוותר "לו" על עבודה ככה סתם?
או נשאל אחרת: תמורת הסכמתו ל-40 שעות עבודה הוא קיבל מה שקיבל על עוז לתמורה. עכשו אחרי שקיבל הוא מבקש שיורידו מהעבודה בלי להוריד מהשכר? הוא אמיתי?
ויתרה מכך: נגיד והיה ששר החינוך יסכים. המשמעות שעוז לתמורה תיהיה 40 שעות אקדמיות לעומת אופק חדש שהוא 36 שעות אקדמיות.
ותמורת זה רן ארז קיבל תוספת הרבה יותר גדולה.
נראה פה למישהוא שווסרמן יוותר? הרי יש לו בהסכם אופק חדש סעיף האומר שאם הארגון יקבל יותר, הוא מיד מקבל גם את התוספת.
הסבר: אם משרד האוצר יוותר לרן ארז הוא מידית יצטרך לפצות את כל מורי אופק חדש.
מישהוא פה חוץ מרן ארז מאמין בסיטואציה כזאת?
24 באוגוסט, 2013 בשעה 21:57
נדמה לי שאתם לא בדף הנכון.
הנה תמצית למה שמחכה בדרך
תוחלת החיים – בין קיצוץ בפנסיה לבין קיצוץ בקצבאות הילדים
http://www.blacklabor.org/?p=52850#comment-370798
תגובה 2
הממשלה תדון ביום א' הקרוב בהצעתו של שר האוצר למנות את אורי יוגב (53) כמנהל רשות החברות הממשלתיות.
למורים שמתכתשים כאן על רחל מתוקי
להלן עוד פנינים של יוגב: (2004 )
– הורדנו את קצבאות הילדים לאורך שנים
– ביטלנו את הגידול הטבעי במערכת החינוך………………
……. כיום יש תמימות דעים, שצריך לעשות ניתוח שורש לגבי העבודה המאורגנת בחינוך"…………………..וכן הלאה וכן הלאה להוסיף על זה נוכלה….
25 באוגוסט, 2013 בשעה 15:06
ווסרמן "סתם" להם את הפה.
אחת הטענות של הוועד למורי ישראל היא שאופק חדש לא מתאים לחטיבות הביניים אלא ליסודיים (ולכן הם נגד האופק ובעד העוז). (ראו תגובה מספר 5 המדגישה זאת).
שאלתי מספר פעמים מדוע העוז יותר טוב מהאופק – לא קיבלתי תשובה.
נראה לי שההבדל נעוץ שבעוז יש שעות תפקיד ואילו באופק יש רק גמול באחוזים.
באתר הסתדרות המורים ווסרמן מתגאה בשיפורים שנעשו באופק חדש שיכנסו לתוקף כבר ב- 27.8.
אחד השינויים היא נתינת שעות תפקיד גם באופק חדש לבעלי תפקידים בחטיבת הביניים.
עכשו אופק חדש כבר כן מתאים לחויבות הביניים?
האם ווסרמן משך את השטיח מתחת טענות "הוועד התיכוניים" כנגד אופק חדש?
אני שב וחוזר על דעתי הנובעת מקריאה לפרוטרוט של תנאי אופק חדש ועוז לתמורה: אופק הרבה יותר כדאי למורים מאשר העוז.
לא מבין את ההתעקשות להעביר את חטיבות הביניים לעוז. אם יתנו לי בחירה או זה או זה (מעדיף אף אחד מהם) הייתי בוחר באופק חדש ללא היסוס.
25 באוגוסט, 2013 בשעה 15:32
וכצפוי, רן ארז ממשיך לחיות בעולם שלו.
רן ארז כצפוי כועס על השיפורים באופק ובא בדרישות לשר החינוך.
להלן קטע ממכתב שהוא כתב לו בנושא:
"למען הסר ספק יובהר, כי הנכם נדרשים להימנע מלקיים משא ומתן חד צדדי כלשהו עם הסתדרות המורים לגבי עובדי ההוראה שתנאי עבודתם הוסדרו בהסכם הקיבוצי, שיש בו כדי לשנות בדרך כלשהי את המצב המשפטי הקיים; ובכלל זאת להימנע מלהאריך את תוקפו של ההסכם הקיבוצי ו/או לכרות הסכם קיבוצי או כל הסכם אחר לגבי תנאי העבודה של עובדי ההוראה; ו/או להימנע מלהסכים בדרך כלשהי בסיכום דברים, זיכרון דברים וכיו"ב לגבי שכר ו/או תנאי עבודה של עובדי ההוראה.".
נו, באמת, רן ארז יגיד לשר החינוך אם מי לעשות משא ומתן והאם לתת הטבות או לא?!
סוריי, הבן אדם כל יום מצליח להפתיע מחדש.