השתלת מצלמה, האם המעביד עובר על החוק?

העובד התפטר והמעביד השתיל בחדרו מצלמה שצילמה את המחשב, כי "חשד שהעובד גונב מידע".  החשד הופרך אבל עכשו המעביד משתמש במידע פרטי של העובד למטרות סחיטה.  השאלה הועברה לעו"ד ירון נאור

 

שלום רב

עבדתי עד לאחרונה בחברה כל שהיא

לאחר כשנה הרגשתי שדרכה של החברה למקום לא חיובי והגשתי התפטרות כחוק ולפי זמני ההודעה מראש הנדרשים

מעסיקי לשעבר ביקש לממש את תקופת ההודעה וביקש שאמשיך לבוא לעבודה.

אני המשכתי לבוא לעבודה כל יום בשעות הרגילות ומעבר להן, היה לי חדר פרטי סגור משלי.

בתום התקופה נפגשנו לשיחת פרידה ובא סיפר לי המעסיק שהיות והוא חשד בי שאולי אני גונב מידע בימים אלו אז הוא לקח חוקר פרטי ושתל לי מצלמה שתצלם לי את המחשב, לדבריו הוא ראה שלא גנבתי כלום ושידיי נקיות אבל הוא צילם אותי גולש במחשב למקומות שאולי לא נעים שכל אחד ידע מהם ושיש לו את זה מוקלט, הוא נתן לי להבין בעדינות שלא אנסה לתבוע ממנו חובות כל שהם שיש לו כלפיי כי הוא יוכל להשתמש בחומר הלא נעים שיש לו עלי, אמרתי לו שזה בגדר סחיטה באיומים והנושא ירד.

לאחרונה התגלע סכסוך כל שהוא ביננו בגין אותו חוב ועכשיו הוא שלח לרמז לי שיש לו את החומר הנ"ל ושאזהר.

שאלתי, האם יש לי דרך לדרוש ממנו לחשוף כל מה שיש לו ולוודא שלא נשאר לו כלום?

האם ואיך אני מוכיח שזו סחיטה באיומים?

הוא הרי יודע שברגע שהחומר יצא יהיה לי לא נעים ועל זה הוא בונה שאהיה בשקט.

לתגובתכם אודה

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , ,

4 Responses to “השתלת מצלמה, האם המעביד עובר על החוק?”

  1. מנחם לוריא הגיב:

    אני לא עורך דין וזו דעתי בלבד.

    1.
    מה שעשה המעסיק אולי איננו מוסרי אבל פררוגטיבה שלו וגם מעשה חוקי.

    2.
    × × ×™×— שהחוקר הפרטי ×”×™×” מוצא ממצא מפליל נגדך,המעסיק ×”×™×” מביא את צילומי המצלמה למשטרה או לבית משפט…

    3.
    עכשיו אתה אומר,שהמעסיק רומז לך שכדאי שתשב בשקט כי יש לו צילומים שיכולים להביך אותך. על פניו,פה,המעסיק עושה שימוש לא תקין במידע שהגיע אליו,לכאורה,בדרך חוקית.

    4.
    בא נהייה מציאותיים כבר יש בצילומי המסך שאצל המעסיק?גלישה לאתרי סקס?גלישה באתרי קניות?צפייה בסרטים בטיוב? קריאת דוא"ל ובקיצור כל אלה הם אולי לא נעים אבל בוודאות לא נורא.

    5.
    בא נניח שהמצלמה קלטה שיטוט שלך ברשת שהוא מבחינת שלד בארון. נו אז מה? ברגע שתפגין בפני המעסיק חוסר אכפתיות לגבי ה"חומר" שבידיו ניטל העוקץ מההתנהלות שלו והוא יאלץ לחפש תירוצים אחרים.

    HIH

    מנחם

  2. המעביד סוחט, מה חוקי בזה?

  3. פוקסי הגיב:

    שים לב לקסי …….

    צר לי על מצבך הלא נעים משהו ……

    אני הבנתי שאתה מפנה הסוגיה לעורך דין ירון נאור המלומד ( אפשר להניח ) .

    אם תרצה חוות דעת נוספת ( ואני איני עורך דין , אבל מצוי היטב ברזי הדבר ) או שמשום מה לא יסתדר הענין , אזי תוכל לכתוב לי ל :

    Weshall777@gmail.com

    ואוכל אולי לעזור לך ( ללא תמורה ) .

    תודה ……..

  4. 1.
    סעיף 428 לחוק העונשין מדבר על "סחיטה באיומים" הינה הוא כלשונו:

    "המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות, בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או מאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או מטיל אימה על אדם בדרך אחרת, הכל כדי להניע את האדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו, דינו – מאסר שבע שנים; נעשו המעשה או המחדל מפני איום או הטלת אימה כאמור או במהלכם, דינו – מאסר תשע שנים.
    "

    2.
    שואל כותב הפוסט:"שאלתי, האם יש לי דרך לדרוש ממנו לחשוף כל מה שיש לו ולוודא שלא נשאר לו כלום?"

    כשברקע המעסיק,ולו לכאורה,מתכון או כבר מבצע סחיטה באיומים על פי החוק הפלילי – כל שצריך ×–×” לפנות אליו בכתב,במכתב במסירה אישית ו/או בדואר רשום,ולבקש את כל החומר ×”"מפליל" שיש בידו הוא התמונות המקוריות או מצורף להם תצהיר בפני עו"ד שהן העתק נאמן של המקור.

    3.
    לא ניתן להכריח את המעסיק למסור את התמונות אבל אם לא יעשה כן,אחרי שניתנה לו הזדמנות,הוגנת,וצריך לפנות למשטרה ולהתלונן על סחיטה באיומים כאשר כאשר דרישת החוק "הכל כדי להניע את האדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו," ממולאת בזה שהכותב הפוסט לא יכול לממש את זכויותיו כעובד אצל המעסיק לשעבר.

    4.
    לכותב הפוסט – אם אתה בוטח במשטרה,לך על ×–×”. אני לא בוטח במשטרה וסביר שיאמרו לך שהם לא יטפלו בתיק בכלל שיש פה "סיכסוך אזרחי" ואולי יהיו נדיבים ויציעו לך ללכת להיוועץ בעו"ד,או לפנות לבית הדין לעבודה.

    5.
    "האם ואיך אני מוכיח שזו סחיטה באיומים?"

    כאמור: שלח למעסיק מכתב רשום או וגם במסירה אישית (יש שירות כזה לדואר ישראל), ובקש למסור לידיך את החומר שצילם במשרד שלך ואותך במקורו או תחת הצהרה בפני עו"ד שהחומר הוא העתק נאמן למקור.

    7.
    במכתב הדגש שאתה מבקש את כל החומר שהוקלט/הוסרט/נאסף הכל ללא יוצא מן הכלל.

    8.
    אם באמת יעביר אליך את כל החומר מבחינה פלילית זה יהיה מבחינת "אין להשיב לאשמה" והמשטרה לא תתערב.

    9.
    אם יתעלם ממך או ימסור רק חלק או יגיד לך בא נדבר אז:

    10.
    תעד כל תגובה כולל רישום זיכרון דברים על שיחת טלפון. אם הנייד שלך יכול להקליטו תקליט מותר לך זה חוקי למהדרין כל עוד אתה צד לשיחה.

    11.

    אם יציע לך לבוא אליו כדי לדבר (על הדרישה לקבל את החומר) יש לך שתי אפשרויות…

    12.
    לערב את המשטרה לקבל מהם הנחיות וללכת ל"דבר". המשטרה תנחה אותך מה לעשות וגם תצמיד לך מכשיר הקלטה. כמובן שזה בתנאי שתגיש תלונה ובתנאי שטיפול על שוטר נאמן לתפקידו.

    13.
    אם לא התלוננת במשטרה או שניפנפו אותך בטיעון שזו עוולה אזרחית,שוב הצטייד במכשיר הקלטה,הקפד שהמכשיר קרוב אליך ונמצא בשליטתך בכל רגע והקלט את המעסיק. אם אתה הולך בלי משטרה מאחוריך חשוב שהמעסיק גם יחזור על סירובו למסור את התצלומים וגם,חובה,שיחזור שוב על האיום שלו שיש לו חומר מפליל ו"לא כדאי לך".אם אתה צד להקלטה ×–×” חוקי למהדרין – והיזהר בלשונך – המעסיק ×”×–×” כבר הקליט והסריט אותך….

    14.
    אם אתה צד להקלטה היא חוקית למהדרין.

    15.
    אם יש לך הקלטה כזו לך למשטרה הפעם…כבר לא ינפנפו אותך.

    16.
    "הוא הרי יודע שברגע שהחומר יצא יהיה לי לא נעים ועל זה הוא בונה שאהיה בשקט."
    כמו שכתבתי בתגובה הקודמת תיגרום למעסיק לחשוב שאין לך מה להסתיר ומה שיש לו לא מטריד אותך. אם אתה רוצה לפתח את הנושא לידי מצב שמעבירה לכאורה על סעיף 428 תהייה עבירה דה פקטו לפי דרישות הסעיף – חובה לתעד כל קשר עם העסיק וגם לדרוש ממנו לקבל את כל החומר שאסף עליך.

    17.
    והכי חשוב: כל אינטראקציה עם המעסיק ×”×–×” חובה לתעד בכתב ולפרט כל מה שניתן (מה קרה מתי למה כתבת ואם יש עדים או רישום שיחה כולל קווי בזק או ספקי תקשורת אחרים). ולשקול לערב את המשטרה במיוחד אחרי מכתב,כאמור לעיל,שבו אתה מבקש את החומר המפליל לכאורה – גם ובמיוחד אם לא ×¢× ×” או סירב.

    המידע ×”× "ל הוא בגדר הבעת דיעה – אינני עו"ד ומה שתעשה/תעשו איתו עניננכם וזו בלבד.

    תודה ובהצלחה.

    מנחם

Leave a Reply