"פותחים את התקציב" – כלי אינטרנטי חדש להבנת תקציב המדינה
"פותחים את התקציב" הוא כלי אינטרנטי חדש וחינמי שפותח בסדנה לידע ציבורי. הכלי מציג את השינויים בהצעת התקציב החדשה בצורה נוחה, ברורה ופשוטה לשימוש, ומיועד לסייע לציבור בהכנה לדיונים על סעיפי התקציב
להתחלת השימוש בכלי יש ללחוץ על התמונה:
תגיות: הסדנא-לידע-ציבורי, כלכליסט, כנסת פתוחה, תקציב-דו-שנתי
קישור קבוע
7 תגובות
Email This Post
19 ביוני, 2013 בשעה 8:32
חובה להרחיב את הידע בכלכלה ותקציב.
19 ביוני, 2013 בשעה 10:32
הצגת הנתונים בצורה קריאה ונוחה להבנה חשובה מאוד
ההצגה דלעיל נותנת אמנם מושג טוב על המבנה של כל פלח תקציב אבל אינה נותנת תמונה כוללת, טובה של חלוקת התקציב, של ניצולו – של החריגות בין אם בניצול ובין אם באי-ניצול – ושל התפתחות תופעת החריגות לאוך זמן.
אבל בעיקר חשוב להבין מהיכן נובעות החריגות, איזו פעולה מתקנת מבצעים האוצר וועדת הכספים במעבר מתקציב לתקציב בכדי לתקן שגיאות שיטתיות הגורמות לחריגות.
בתרשים מוצג חלקו הגלוי של תקציב הביטחון במטבע מקומי. חסרה כאן הצגת משמעות הסיוע האמריקני, ומשמעות תקציב הביטחון "הסמוי" – כל מה שנובע משיקולי ביטחון, הוראות ותקנות, חוקי-שעה ולא שעה אישורי ביטחון לפעולות אזרחיות, תקציבי העורף שהם מונחי אילוצים ביטחוניים (למשל: מיקלוט) ואומדני והחלוקה בין אחריות הצבא לאחריות המשרד לביטחון פנים להגנת העורף, כפי שהדבר משתקף בתקציב הבטחון ה"אמיתי".
לדבר זה חשיבות עצומה משום שתקציב הביטחון האמיתי הכולל, בשילוב עם התקציב להחזר חובות הם כשליש מתקציב המדינה. אם עוד 7% – 10% מהתקציב אינו מנוצל מדי שנה, כל "התרגילים" שייעשו ביתרת התקציב לא יספיקו לפתרון בעיות היסוד הכלכליוןת-חברתיות.
19 ביוני, 2013 בשעה 23:07
יזמה ברוכה וביצוע יפה של ממשל פתוח.
כמובן שלא די, אבל הכוון חיובי.
מורשתו של מיכאל איתן שהופרש מבכנסת מוקדם מדי.
לא נראה שמי שבאו במקומו יתמידו.
רק בהקשר הפוליטי חבל על דאבדין.
20 ביוני, 2013 בשעה 3:28
לקסי
מה הביקורת הזו "לא די"? זהו כלי מעולה המאפשר לכל אחד להיכנס ולבדוק מה סך התקציב, האם השתמשו בו או שהוא נשאר כרזרבה, באיזה אחוזים הוא עלה או ירד ביחס לתקציב הקודם. הכל מוזמנים להיכנס לכלי ולעיין בנתונים המופיעים בו. תגלו דברים מדהימים.
29 ביוני, 2013 בשעה 10:16
מטרת הפרויקט הנפלא הזה חייבת להוביל ל"סתימת החור" בתקציב"
צריך להיכנס עמוק יותר ולהוציא לאור את שכבות השומן והבזבוז בכל חלקי המערכת, אני משוכנע שסך כל החלקיקים מסתכמים בסכום מאד משמעותי,
מענין למשל לדעת כמה מתקציב הביטוח הלאומי מגיע בפועל לנזקקים, וכמה "נאכל" בדרך,
ועוד, לא מבין למה אנשי צבא, משטרה, וכו', שאינם "קרביים" (עובדי משרד, ובעלי מקצוע אזרחי [רו"ח, עו"ד, לדוגמה], יוצאים לפנסיה מלאה הרבה שנים לפני גיל הפנסיה שמקובל במשק הכללי,
29 ביוני, 2013 בשעה 23:11
פעולות חינוך במגזר הדרוזי
פתחתי את תקציב החינוך ובדקתי את סעיף הפעולות בחינוך הדרוזי. גובה התקציב הוא 454000 ₪ . משנת 2009 בממוצע 96% מהתקציב אינו מנוצל.
יוצא ש-4% מהתקציב הוא בשימוש. למגזר הדרוזי מייעדים תקצוב פעולות חינוך, אך בפועל המגזר הדרוזי אינו משתמש בו. האם נציגי המגזר הדרוזי יודעים זאת? ומה עושים עם הכסף שנשאר בקופה?
30 ביוני, 2013 בשעה 0:10
בתקציב החינוך מופיע סעיף "כוח עזר פדגוגי" המסתכם ב-421.1 מיליון ש"ח. מ-2009 ההוצאות בסעיף זה חורגות ב-56% בממוצע מהמתוכנן. מה זה "כוח עזר פדגוגי"? האם הכוונה להעסקת סטודנטים ומדריכים במערכת החינוך כעובדי קבלן?