הורים, הבה נתארגן נגד המיצ"ב במתכונתו הנוכחית
אם לתלמיד בכיתה ב' הסובל מן המתח בהתכוננות לבחינות המיצ"ב, פונה אל הורים בבקשה להתארגן למען הגנה על המצב הנפשי של התלמידים בעת ההכנה האינטנסיבית למבחנים
אני אם לילד בכיתה ב' שנבחן השנה בבחינות המיצ"ב. המורה בכיתה מכינה את התלמידים למבחנים אלה, וההכנה האינטנסיבית גורמת לבני סבל רב. הבן שלי חווה קשיי נשימה במשך כשלושה שבועות לפני הבחינה. הוא התלונן על כך שמלמדים אותו ואת חבריו בכיתה לעבוד בלחץ זמן, כאשר המורה עומדת ומודיעה להם בכל מספר דקות שנותרו כך וכך דקות לסיום, ועליהם להזדרז. כמו כן הוא התלונן על כך שהודיעו להם כשבועיים טרם הבחינה שמאותו יום ועד ליום הבחינה יהיה בכל יום מבחן.
מצבו הקשה של בני עורר קשיים נוספים, כפי שניתן לתאר, שהכניסו את המשפחה כולה למערבולת, כולל אי הכנת שיעורי בית, וחוסר רצון ללכת לבית הספר. ומדובר על ילד שהמורה לא הייתה מוכנה לוותר עליו עקב היותו מן המוכשרים יותר שבכיתתה, ותגובתה להתלבטותי האם לשלוח אותו לבחינה או לא הייתה התנגדות.
התחרות המשתוללת בין הכיתות ובין בתי הספר רומסת את נפשם העדינה של ילדינו בני ה-8 ומן הסתם גם של הגדולים יותר, והמורות אינן מתביישות להודות שהסיבה שהן דוחפות אותם ללא ליאות הינה אישית ותחרותית.
האם מה שקורה לבני קורה גם לתלמידים בבתי ספר אחרים?
אני קוראת להורים שחוו חוויה דומה למה שתיארתי לפנות אלי. זה יוכל לעזור. אני זקוקה להורים נוספים מבתי ספר שונים שחוו חוויה דומה על מנת לפנות יחד כקבוצה מאורגנת עם מטרה משותפת, והיא לבטל את הבחינה או לגרום לשינוי אחר שישיג את המטרה שבבסיס הפנייה – למנוע מילדינו את הלחץ והפחד המיותרים.
הורים המעוניינים להתארגן, נא שלחו הודעה למייל המערכת והשאירו את פרטי הטלפון או המייל כדי ליצור אתכם קשר
שם האם שמור במערכת ויינתן לכל הפונה למערכת.
תגיות: מבחני המיצ"ב, מבחני-מיצ"ב, מיצ"ב, מערכת החינוך, משרד-החינוך
קישור קבוע
7 תגובות
Email This Post
7 במאי, 2013 בשעה 8:30
לא חייבים להגיע ביום הבחינה
תאריכי המיצ"בים ידועים מראש ומתפרסמים באתר משרד החינוך.
אנחנו מונעים את חווית המיצ"ב מהילדים שלנו ע"י החלטה מוקדמת שביום המיצ"ב הם נשארים בבית איתנו. אנחנו עושים להם יום כיף במקום.
הסיבה אינה לחץ מהבחינה (הם תלמידים מעולים ואין להם כל בעיה להתמודד עם המבחנים הללו) אלא מחאה על השיטה למדידה והערכה ואיסוף נתונים אישיים באופן בלתי חוקי לצרכי מחקר(מדובר במסד נתונים שנבנה ע"י האגף למחוננים שאוסף מידע אישי-שמי על כל ילד שאותר כמחונן).
7 במאי, 2013 בשעה 10:20
לא חייבים, אבל...
זה נכון שלא חייבים, אבל לפעמים נוצר מצב שבו המורה מצפה מהתלמיד הכי מוצלח שלה, שהשקיעה בו ואפשרה לו להשתתף בפעילויות שלא לקבוצת הגיל שלו וכו', שיחזיר טובה ויגיע כדי לשפר את הממוצע. ואז אנו ההורים נמצאים בבעיה. מעבר לכך ישנה בעיה חברתית/פסיכולוגית שנוצרת עקב אי שליחת ילד אחד לבחינה – מה אנחנו משדרים לילד? אחרים חייבים ואתה לא? אתה שונה…זה לא כל כך פשוט. אף אחד לא רוצה להגיע לרשימה השחורה של המורה. מעמידים אותנו במצב בלתי אפשרי. גם אם לא שולחים ביום הבחינה, ישנם כמה שבועות הכנה שבהם מלחיצים אותם ולא עוזר לומר להם שלא חובה להשתתף. הלחץ כבר ישנו. מה נעשה? לא נשלח ילד לבי"ס שבועיים?
7 במאי, 2013 בשעה 10:24
מי שזה באמת מפריע לו - שיצטרף!
אני קוראת לכם להיות אקטיביים. דיברו רבות על בעיות השיטה והכיוון אליו הולך החינוך במדינה. בדיבורים לא נשיג דבר. אם לא נתארגן ונפנה כקבוצה לשר, לא יהיה שינוי.
7 במאי, 2013 בשעה 21:57
Cancel the MEITSAV rests
יבוטלו בחינות המיצב האנטי חברתיות והגורמות הרבה יותר נזק מתועלת. לשרים בלבד יש ענין בהן על מנת שיוכלו להתגאות בהישגים שיקריים !
19 במאי, 2013 בשעה 0:25
[…] לפרסום זה, בו דיווחה אם לילד בן 8 על המתח שגורמים מבחני המיצ"ב […]
23 במאי, 2013 בשעה 13:26
אני לא שלחתי את ביתי למיצב
למרות שלא היתה לה שום בעיה של לחץ.
זה יותר אנטי אישי שלי נגד השיטה והמערכת..
האמת שהרגשתי די יוצאת דופן
23 במאי, 2013 בשעה 17:49
בשיחות שלי עם הורים ותלמידים הבנתי שהרבה משפחות מתנהלות כך. פשוט אינן שולחות את הילדים למבחני המיצ"ב. מתברר שזו אינה תופעה יוצאת דופן.