קווי היסוד של הממשלה – מבט אחר
מה יכול אזרח מן השורה, ערבי למשל, לחשוב על קווי היסוד של הממשלה ה-33?
מאת עדנן אבו אירול*
שלום,שמי עדנן. נולדתי לפני חמישים שנה ואני מתגורר באחת מערי המשולש שבשרון. ככל אזרח הצבעתי לכנסת ה-19, והנה המחשבות שלי לגבי הממשלה המתהווה – על פי קווי היסוד שלה.
לעם היהודי זכות בלתי ניתנת לערעור למדינה ריבונית בארץ ישראל, מולדתו הלאומית וההסטורית.
סמי מיכאל - מגפת הגזענות
"לא רק המטיף לגזענות אחראי לזרע הפורענות, אחראי גם מי שמכחיש את קיומה של העוולה הגזענית, ואחראי גם מי שאינו שותף לעוולה הגזענית אך טומן את ידו בצלחת וממלא את פיו מים" נאומו של הסופר סמי מיכאל, מתוך הכנס " לא רק בספסלי היציע אלא גם בספסלי התלמידים" של האגודה לזכויות האזרח וסמינר הקיבוצים, 17.3.2013
ישראל תחתור להסכם שלום עם הפלסטינים, במטרה להגיע להסדר מדיני עמם שמסיים את הסכסוך. אם יושג הסכם כזה, הוא יובא לאישור הממשלה והכנסת ואם יהיה צורך על פי דין,למשאל עם.
הסכם שלום עם אחי הפלסטינאים היא משאלת לב המשותפת לי, כאזרח ערבי, ולכל אזרחי המדינה ללא קשר לדתם. לתומי חשבתי שהממשלה חייבת להביא לאישור הכנסת כל הסכם מדיני, עם הפלסטינאים ובכלל. ולגבי משאל עם: למיטב ידעתי אין חוק כזה ואני תמה , לאור הסעיף הראשון בקווי היסוד של הממשלה, לאיזה "עם" בדיוק הכוונה? האם "עם" כולל גם את אזרחיה הלא יהודים של המדינה?…
הממשלה תפעל באופן אקטיבי כדי לבצר את הבטחון הלאומי ולהקנות ביטחון אישי לאזרחיה תוך מאבק נחרץ ונחוש באלימות ובטרור.
זוהי חדשה טובה עבורי,ועבור כל אזרח במדינה. אבל: זוהי ממשלתו השלישית של ביבי ובזו היוצאת הושרש המנהג שלפיו משטרת ישראל לא מפרסמת את נתוני הפשיעה בכל מה שקשור לעבירות מין אלא אם כן מדובר בערבי שכן אז,זו בכלל עבירת טרור – הינה תראו לדוגמא כאן.
הממשלה תקדם את התהליך המדיני ותפעל לקידום השלום עם כל שכנינו תוך שמירת האינטרסים הבטחוניים, ההיסטוריים והלאומיים של ישראל.
גם הסעיף הזה גרם לי לגירוד קל בקרחת שלי. “שמירת האינטרסים הביטחוניים, ההיסטוריים והלאומיים של ישראל" – למה הכוונה? האם גם האינטרסים ההיסטוריים של ערביי ישראל נחשבים כחלק מהאינטרסים ההיסטוריים של ישראל או ששוב ישראל הכוונה רק לאזרחיה היהודים ואילו לשאר בני המיעוטים, אולי, אין אינטרסים היסטוריים ולאומיים משל עצמם?…
הממשלה תשמור על ציביונה היהודי של המדינה ומורשת ישראל, וכן תכבד את הדתות והמסורות של בני כל הדתות האחרות במדינת ישראל בהתאם לערכי מגילת העצמאות.
אכן, ידיעה מרגיעה אבל: מגילת העצמאות איננה מסמך קונסטיטוציוני. עד היום היא קיימת ובפועל, כאזרח שאיננו יהודי, אני לא ממש מרגיש את הכבוד של בני הדתות האחרות – אני יותר מרגיש כאזרח מסוג ב. האם לא הגיע הזמן לאזרח בישראל חוקה ולא להסתמך על מגילת העצמאות שכאמור – איננה מסמך קונסטיטוציוני?…
הממשלה תפעל להורדת יוקר המחיה בכל האמצעים העומדים לרשותה ביניהם: הגברת התחרות החופשית והפחתת הריכוזיות הענפית והמשקית.
אנחנו כבר יודעם שהמילים "הגברת התחרות החופשית" הם בעצם תמצית משנתו הניאו–ליבראלית של בנימין נתניהו. לפי ההסכם הקואליציוני בין הליכוד ביתנו לבית היהודי בראש ועדת ההפרטות הממשלתית יעמוד ח"כ בנט – שגם הוא ידוע כניאו ליבראל אף קיצון מהבוס נתניהו. זאת אומרת שהממשלה הזו, עם כל הדיבורים על הקלה בנטל והשתתפות בנטל, הולכת להפריט את שירותיה לאזרח עוד יותר מזו הקודמת, או אם תרצו – להשלים את מלאכת ההפרטה כדי לקדם את הסרת האחריות של הממשלה לאזרחיה.
הממשלה תפעל להעניק לכל ילד וילדה בישראל השכלה רחבה שתכשיר אותו להתמודדות עם אתגרי העולם המתחדש ולחיים בכבוד.
משפט יפה ולא ברור. איך ממשלה שתומכת ב"הגברת התחרות החופשית" מגדירה את המונח: ”עולם מתחדש". אם העולם יתחדש רק אחרי השבעת הממשלה הזו אזי אינני מודאג אולם אם הוא מתחדש גם עכשיו והתחדש גם בעבר אזי כיצד בדיוק ולמה בדיוק מתכוונת הממשלה ממשיכת דרכה של הממשלה ה-32 שתחת שרביטה לא ממש ראינו הכשרה של הילדים שלנו להתמודדות עם העולם המתחדש – בייחוד לא של ילדי שלי אלה שדוברים ערבית ודתם היא דתו של הנביא מוחמד.
הממשלה תעמיד בראש מעייניה את נושא החינוך וההשכלה הגבוהה.
ולשם כך ממנה הממשלה ה-33 כשר חינוך אדם שהשכלתו הפורמאלית היא רב. ואתם חושבים שמי שזו השכלתו ישים בראש מעיניו את נושא החינוך של ילדי ו/או נכדי – שאינם בני דתו? אני מסופק ואפילו מאוד.
הממשלה תפעל להגברת השיוויון בנטל, על מנת שכל קבוצות האוכלוסייה בישראל יישאו בנטל השירות, בין אם בשירות צבאי או בשירות אזרחי.
האם זאת אומרת שאם הנכד שלי ירצה לשרת כטייס בחיל האוויר הישראלי הממשלה ה-33 תפעל לאפשר לו זאת?
הממשלה תפעל לביצור שלטון החוק ושמירת מעמדו של בית המשפט העליון.
ומה עם שאר בתי המשפט. נשיא בית המשפט העליון, השופט גרוניס, התבטא, זה לא מכבר, שבבתי המשפט בישראל יושבים בדין פצצות מתקתקות – האם לא הגיעה השעה לנטרל את אותן פצצות – ולאו דווקא אלה שבבית המשפט העליון?
הממשלה תפעל, בכל האמצעים העומדים לרשותה, על מנת להוריד את מחירי הדיור.
רגע, והיא לא עשתה את זה עד היום? ומה עם מחירי הדיור בערי המשולש. מישהו חושב שהם בני השגה? הם לא.
הממשלה תפעל ליצירת התנאים הכלכליים שיאפשרו צמיחה בת קיימא, הורדת יוקר המחייה וכן יצירה ושמירה על מקומות העבודה במשק.
איך זה מסתדר עם "הגברת התחרות החופשית"? איך זה מסתדר עם מאות ואלפי עובדי הקבלן בשירות הציבורי? איך זה מסתדר עם ההסכם שלא מומש עד היום עם העובדים הסוציאליים ועם עוד מגזרים במשק?
הממשלה תחתור לצדק חברתי על ידי צימצום הפערים החברתיים ומאבק בלתי מתפשר בעוני,בין השאר, באמצעות חינוך, תעסוקה ומציאת פתרונות דיור.
נשמע מאוד טוב ומבטיח, אבל: להזכירכם מדובר הממשלה שרוב מרכיביה דוגלים בשוק חופשי. שוק חופשי ותחרות הם אחד מקווי היסוד של הממשלה הזו – אז מעבר למשפט הנבוב – איך בדיוק מסתדרים הדברים? האם "מציאת פתרונות דיור" הם ליהודים בלבד או אולי גם למגזרים אחרים?
הממשלה תציב כיעד לאומי את פיתוח הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית בישראל. הממשלה תפעל לתעדופן במתן השירותים השונים, הכול במטרה ליצור שיוויון הזדמנויות לאזרחיה ללא קשר למקום מגוריהם או למעמדם הכלכלי–חברתי.
נעים לקרוא. אבל: יש קשר לשירות בצבא. לא מאמינים תקראו את החלטות הממשלה היוצאת בהקשר לעניין "מיצוי כושר ההשתכרות" והזכאות לדיור ממשלתי או בסיוע ממשלתי. ומאחר ואין קשר,לפי קווי היסוד, למקום המגורים – האם גם אזרחיה המוסלמים של המדינה יזכו לדיור בר השגה או ששוב מדובר בריצוי השותפים הקואליציוניים שאף לא אחד מהם מיצג איזה שהוא מיעוט בחברה הישראלית. לא את היהודי ולא את הערבי. ודי לקרוא את הדברים האלה של הני זבידה כדי להבין את כוונה שלי.
הממשלה תפעל לשינוי שיטת הממשל על מנת להגביר את המשילות והיציבות השלטונית.
…וגם למנוע ככל הניתן ייצוג למיעוטים בכנסת הבאה.
הממשלה תפעל לצימצום הפערים החברתיים, ותיאבק בעוני בין היתר באמצעות חינוך, תעסוקה ומציאת פתרונות דיור.
ואיך נפרוט את זה לפרוטות? הרי תחת התחרות החופשית, זו שכבר יש פה כבר ארבעה עשורים, הפערים (ולא רק במקרה הישראלי) רק גדלים וגדלים. לא הבנתי את הסתירה הפנימית בין השאיפה לתחרות חופשית לבין המאבק בעוני. ושוב אני שואל: תחת הפרסונות המאכלסות את משרדי הממשלה ה-33 האם באמת חינוך ככלי למאבק בעוני – כולל חינוך של נכדי אלה, שלהזכירכם, דוברים ערבית והם בני דתו של הנביא מוחמד?
הממשלה תעמיד את נושא העליה והקליטה בראש מעייניה ותפעל בנחרצות להגברת העליה מכל מדינות תבל.
כאמור אני אינני יהודי אבל,נולדתי פה וכך גם אבותי. כאזרח במדינה הזו אני יודע שכבר מ-2008 הפזורה היהודית הגדולה בעולם היא זו שבישראל – אם כך האם בישראל, חסרת החוקה, ובישראל שאין בה הפרדה בין דת למדינה – האם הסעיף הזה איננו מרמז על הקמת מדינת אפרטהייד. זו של היהודים וזו של האחרים שאינם יהודים – כולל מדינה יהודית בשטחי יהודה ושומרון.
הממשלה תפעל להגנה על איכות הסביבה בישראל ולשיפור איכות החיים של תושבי המדינה.
כן. טוב. אבל יש לי שאלה: את השירותים הקשורים באיכות החיים ממי נקבל? מה שם החברה/הטייקון…?
הממשלה תפעל לשיפור שירותי הדת תוך התאמתם לגווני האוכלוסיה השונים.
בואו ואגלה לכם סוד: בני עייש חי חיי זוגיות עם מיכל. מיכל היא יהודית מהעיר השכנה. להתחתן הם רוצים. אבל כדי שירשמו כזוג בישראל אצל מי יתחתנו? הרב מסרב להשיאם כי עייש איננו יהודי. הקאדי מסרב להשיאם שכן איננו יכול להשיא מסולמי למי שאיננה מוסלמית. לו מיכל הייתה נוצריה היינו יכולים לרשום את הנשואים בבית הדין של העדה הנוצרית שבפסיקתו מאשר את הנשואים – אבל ההסדר הזה איינו קיים לא לבית הדין השרעי, לבית הדין הרבני ולא לבית המשפט לענייני משפחה. לא רק זה. כשתלד מיכל את הנכד, או הנכדה, שלי לאיזו דת הם ישתייכו לפי היהדות את הדת יורש הצאצא מדת אימו ולפי האיסלם יורש הצאצא את הדת מדת אביו – אז נכדי יהודים/מוסלמים/חסרי דת.
בישראל 2013, וגם זו תחת הממשלה ה-33, אין "תחרות חופשית" בתחום האהבה.
הממשלה תפעל להגברת ההכרות של אזרחיה עם מקורות הדעת והמורשת היהודית.
אה,כן… ומה עם האזרחים שהם לא יהודים?…
שלכם בהוקרה עדנן אבו אירול.
* פרטי הכותב שמורים במערכת
נערך על ידי רביב נאוהתגיות: דיור, זכויות-אזרח, ממשלה, מצע, ערביי-ישראל
21 במרץ, 2013 בשעה 0:42
"האם זאת אומרת שאם הנכד שלי ירצה לשרת כטייס בחיל האוויר הישראלי הממשלה ה-33 תפעל לאפשר לו זאת?"
🙂 🙂
ברגע שיקום האזרח הזה וידרוש לשרת בחיל האוויר – יצא כל האויר מהבלון של כנופיית בנטל"ל. ככה עושים מאבק פוליטי.
21 במרץ, 2013 בשעה 8:28
"ברגע שיקום האזרח הזה וידרוש לשרת בחיל האוויר – יצא כל האויר מהבלון של כנופיית בנטל"ל. ככה עושים מאבק פוליטי."
כבר היה אירוע כזה וצה"ל סירב בנימוס ושלח את המבקש ללמוד באחד מבתי הספר לטיסה הפרטיים.
האזרח,תושב המשולש אגב,שכר עורך דין שייצג אותו מול רשויות הצבא וגם חשב לפנות לבג"צ ולמיטב זיכרוני התחרט בעניין בג"צ ונטש את הרעיון.
במלחמת יום הכיפורים קבוצה של בעלי משאיות מהמשולש התנדבו להסיע תחמושת ואספקה לקווים של צה"ל בדרום ובצפון. עד היום לא קיבלו לא מכתב תודה ולא תודה בעל פה וכל הפעולה הזו הוסוותה – כי ערבי בישראל,גם אם הוא אזרח יליד הארץ, הוא עדיין…. אויב.
עדנן.
21 במרץ, 2013 בשעה 15:12
חבל שנטש, למרות שאפשר להבין אותו.
23 במרץ, 2013 בשעה 10:08
קווי היסוד של הממשלה ה- 33 : המבט הנכון
תגובה זו נמצאה ראויה להיות פוסט עצמאי, קראו אותה כאן: http://www.blacklabor.org/?p=51925
מערכת עבודה שחורה
23 במרץ, 2013 בשעה 12:22
ל.רפי
תגובה זו נמצאה ראויה להיות פוסט עצמאי, קראו אותה כאן: http://www.blacklabor.org/?p=51927
מערכת עבודה שחורה
24 במרץ, 2013 בשעה 0:31
[…] עדנן על קווי היסוד של הממשלה – מבט אחר […]
28 במרץ, 2013 בשעה 0:12
[…] לפוסט עצמאי ע"י מערכת עבודה שחורה. והכל התחיל במאמרו של עדנן, ערבי-ישראלי החושש מכרסום נוסף בזכויותיו עם כינון […]