"מתפקדים" – על הבחירות הכלליות שהיו ועל הבחירות הפנימיות שיהיו

"מתפקדים" מסכם את נתוני הבחירות הכלליות, ומתייחס אל הויכוח בעניין דרכי הבחירה בתוך המפלגות. הוא מתייחס אל ההצעה בליכוד לביטול הפריימריס, ומזהיר מפני פגיעה בדמוקרטיה אם יבוטלו

מתפקדים יקרים,

הבחירות מאחורינו וזה הזמן לסיכום ראשוני ומחשבות להמשך.

הבחירות הכלליות – סיכום
מתוך 5,656,705 ישראלים בעלי זכות בחירה הצביעו כ- 3,883,646. אחוז ההצבעה עמד על 67.8% כ-3 אחוז יותר מבחירות 2009.
40,904  קולות היו פסולים (לרבות פתקים לבנים).
אחוז החסימה עמד על 75,855 קולות. 268,797 מצביעים הצביעו למפלגות שלא עברו את אחוז החסימה וקולם לא בא לידי ביטוי.
כל מנדט היה שווה 29,366 קולות.
למרות שקיווינו שאחוז ההצבעה יהיה גבוה יותר אנו שמחים שהוא בכל זאת עלה יחסית לעשור האחרון. שמחנו לראות צעירים רבים אכפתיים ומעורבים בפעילות פוליטית ושמחנו לקבל פידבקים לפיהם היה לנו יד ורגל בדבר. זה הזמן להמשיך ולפעול  גם בין מערכות הבחירות.

הפריימריס במפלגות לאן?
42   מחברי הכנסת הנוכחים נבחרו בהליכי פריימריס (20 ליכוד + 15 עבודה + 7 הבית היהודי)
לחצו כאן לקריאת מסמך "הכנסת במספרים 2013" החדש שהכנו, בו תוכלו לראות כמה מתפקדים בחרו בכל ח"כ.
שימו לב לדוגמא לכרמל שאמה הכהן, מס' 32 בליכוד ביתנו, שלא זכה להיכנס לכנסת וחסרו לו 14 מתפקדים בלבד כדי להיבחר לפני גילה גמליאל.
באחרונה, נשמעים קולות הקוראים לביטול הפריימריס וחזרה לוועדה המסדרת. לא מזמן פורסם כי ראש הממשלה מעוניין לבטל הפריימריס בליכוד. קריאות אלו, כפי שעולות גם מחלק מחברי מתפקדים בדף הפייסבוק שלנו, מציבות לנו אתגר. צריכים להיות כנים עם עצמינו ולאמר כי אכן הליך הפריימריס מייצר בעיות לא פשוטות, התלכיד הפנים מפלגתי נפגע, מועמדים נדרשים לגייס כסף רב ולאלו המוכרים תקשורתית יש סיכוי גבוה יותר להיבחר. עם זאת, החזרה לוועדה מסדרת של 3 אנשים בחדר, שסוגרים בעצמם את הרשימה, יכולה אולי להיות טובה למפלגה בהקמה כמו "יש עתיד", אבל לאורך זמן אנו מאמינים כי מפלגה ללא מוסדות דמוקרטים נבחרים וללא מעורבות מתמדת של פעיליה לא תוכל להמשיך לשרוד. בטח ובטח בעידן שלאחר מחאה חברתית בה הציבור התעורר ובעידן טכנולוגי המתפתח ומצמצם את פער המידע. אנחנו ב"מתפקדים" מתכוונים לעסוק בדיון זה בחודשים הקרובים. נשמח לשמוע מה דעתכם.
בכל מקרה – ×–×” הזמן להתפקד! נזכיר שהתפקדות לא רק רלוונטית לבחירת הרשימה אלא גם לבחירת היו"ר (בעבודה עוד 13 חודשים), לבחירת מוסדות המפלגה וגם לבחירות לרשויות המוניציפאליות הקרובות. המייל הבא יוקדש לסקירת תקנוני המפלגות השונות ולהשפעה על רשויות המקומיות.
המסקנה המתבקשת היא שנדרשת מעורבות אזרחית פעילה שלנו האזרחים גם בין מערכות בחירות ולא רק בעת בחירות. מעורבות זה כוללות השתתפות בבחירות לרשויות המקומיות בקרוב, התפקדות למפלגות, מעקב אחר חברי הכנסת ועוד.

קמפיין 18 שרים
באחרונה הצטרפנו לתנועת 'עורו' בקמפיין הקורא לממשלה קטנה ויעילה. הממשלה היוצאת הייתה אחת הממשלות הגדולות בעולם! העלות הישירה של החזקתם של 36 שרים וסגניהם עמדה על כ-111 מליון ₪ בשנה, עלייה של כמעט 100 מיליון ₪ בהשוואה לשנת 2006. מעבר להוצאה המעצבנת במיוחד על רקע הגירעון התקציבי הקיים והקיצוצים שצפויים להיות מושתים על כולנו, ריבוי המשרדים מביא לחוסר יעילות של המערכת. מדובר בפעולה הראשונה של הממשלה החדשה, עמידה על כך תהווה לדעתנו סימון להתחלה ברגל ימין של הממשלה החדשה ותסמן בתקווה אולי כיוון חדש של חתירה למנהיגות שמשמשת דוגמא אישית וצעד קטן וראשוני לתיקון מערכתי.
אתם מוזמנים לחתום על העצומה ולהצטרף לפעילות בלחיצה כאן.
כפי שציינו, ללא מעורבות אזרחית של הציבור הרחב גם בין מערכות הבחירות – אנו מתקשים להאמין שנבחרי הציבור יוכלו  לעמוד בסך הלחצים השונים שיופעלו עליהם ×¢"×™ בעלי אינטרס שונים. בהזדמנות זו, אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו לאירוע פורימי- מחאתי שיתקיים ביום שישי ×”-22.2 בשעות הצהרים בת"א, בו תתקיים תחרות תחפושות שרים ומרוץ "שרינו על כתפינו".
לפרטים לחצו כאן.

אתרי "מתפקדים":

לאתר האינטרנט שלנו

לדף הפייסבוק שלנו

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , ,

6 Responses to “"מתפקדים" – על הבחירות הכלליות שהיו ועל הבחירות הפנימיות שיהיו”

  1. דליה הגיב:

    מה עדיף פריימריס או וועדה מסדרת? יש עתיד כמו ישראל ביתנו כמו התנועה ממנות את המועמדים לפי הנחיות היו"ר. זוהי התנהלות לא דמוקרטית. מה ההבדל בין וועדה מסדרת לבין צורת המינוי של היו"רים של המפלגות? על כך יש לנהל דיון ציבורי. הבעיה היא שאם לא יהיה אימון במפלגות ובראשיהן, אף וועדה מסדרת ואף מינוי של יו"ר לא יקבלו את הסכמת בוחריהם.

  2. מיכאל לינדנבאום הגיב:

    לדעתי ,ברגע שנבחר מנהיג המפלגה בבחירות פנימיות,יש להפקיד בידיו את האחריות למינוי השרים כאשר המפלגה מחליטה על כניסה לקואליציה.
    הפריימריז הם אכן בעייה גדולה כי הם מסלפים רצון חברי המפלגה בשתי דרכים.
    השתלטות של בעלי הון .
    השתלטות קבלני קולות.

  3. דני הגיב:

    גם אם הסיכוי לכך טמון בעיקר ב'ספינים' וב'מלחמת-העצבים' שמנהלת הליכוד-ביתנו מול 'הבית היהודי', 'העבודה' וש"ס, וב'שרירים' שאלו מנפחות מול 'הליכוד-ביתנו', בכל זאת אני מהרהר ביני לביני: אם לא תוקם קואליציה בתוך הזמן המוקצב, או שלא תשרוד יותר מחודשים אחדים, ויוכרז בקרוב על פיזור הכנסת ×”-19 והליכה שוב לבחירות – האם על המפלגות לעשות 'פריש-מיש' בתוך רשימותיהן ולהרכיב רשימות חדשות, או בסדר-מועמדים שונה, או שאותן רשימות-מועמדים באותו הסדר צריכות לעמוד שוב למבחן-הבוחרים, על בסיס הידע והנסיון שצברנו איתן לאחר הבחירות לכנסת הנוכחית?

  4. בודאי הדבר נכון במפלגת העבודה שהחליטה "ללא התנגדות" על הליכה לאופוזיציה בראשות שלי.
    משום מה,שועלים קטנים המחבלים בשדות ,החלו לבטא רצון לזחול למשטר האימים של ביבי.
    אני חושב שאנשים המרגישים בנוח עם ביבי ,לא צריכים להיבחר למוסדות המפלגה.
    צריכה להיות נאמנות לאג'נדה הסוציאל-דמוקרטית של המפלגה .

  5. זיו הגיב:

    כמדומני שזה בנורווגיה, המצביעים בקלפי בבחירות הכלליות, מצביעים במקביל גם להרכב הרשימה.
    כלומר, בוחר שמחליט לשים "אמת" בקלפי, מסמן במקביל את רשימת נבחריו וכנ"ל בשאר המפלגות.
    צורת פריימריז כזאת מבטיחה שהתומכים האמיתיים של המפלגה הם אלא שבחורים את הרשימה לכנסת.
    בשיטה כזאת לא יעזור שום מפקדי ארגזים, שום קבלני קולות ושום בעלי הון.
    שיטה זו מבטיחה שהנציגים בכנסת הם אכן נבחרו ע"י העם ולא כמו המצב כיום שכל מיני פרזיטים ומקורבים קיבלו מקום ברשימה ונכנסו לכנסת שבמקרה הטוב מייצג כמה אלפי מתפקדים (שמי יודע כמה מהם אכן מצביעים באמת לאותה מפלגה).

  6. דני הגיב:

    הערכה: נתניהו יעשה הכול כדי לצרף את העבודה
    אטילה שומפלבי (00:43 , 22.02.13 )
    הבית היהודי הוסיף תנאי: לא ללבני כראש המו"מ
    מורן אזולאי ואטילה שומפלבי (19:17 , 21.02.13 )
    סקר: 30 מנדטים ליש עתיד, אם היו היום בחירות
    מורן אזולאי (18:24 , 21.02.1 )
    פרשנות: הברית החדשה: בין הזועביז לאבו-לא-יודע-מה

Leave a Reply