סטנלי פישר מבוגר אחראי?
כבר כמה שנים שהוא מכונה "המבוגר האחראי" ומאמש , הודבק לו התואר הזה בגאון בכותרות הראשיות של כל כלי התקשורת. ובכן אין ספק כי סיטיזן פישר הוא מבוגר. בעניין האחראי יבואו כמה פסקאות בסוף הדברים
מאת: גדעון עשת
מבוגר? אחראי?
כבר כמה שנים שהוא מכונה "המבוגר האחראי" ומאמש , הודבק לו התואר הזה בגאון בכותרות הראשיות של כל כלי התקשורת. ובכן אין ספק כי סיטיזן פישר הוא מבוגר. בעניין האחראי יבואו כמה פסקאות בסוף הדברים. אבל כדי לזכות בצירוף – מבוגר אחראי – כלומר האיש שבסופו של עניין, סידר לנו את העניינים כל כך טוב, נגיד בנק ישראל לא עומד אפילו בתנאי הסף.
מה עושה נגיד של בנק מרכזי
לא בגלל שסטנלי פישר איננו כלכלן מוכשר ומעניין. הוא בהחלט כזה. אבל תפקיד של נגיד בנק מרכזי הוא לא מה שכולם חושבים. במערכת כלכלית מודרנית זהו תפקיד חשוב אך שולי. עד כמה שולי? חשוב פחות מסגן הממונה על התקציבים באוצר ובוודאי מהממונה עצמו.
במשק כלכלי מבוזר, כמו שלנו, לבנק המרכזי יש תפקיד חיוני בשליטה על האינפלציה. יש מדינות, כמו ישראל, שבהן הבנק המרכזי גם מפקח על הבנקים. אלה תפקידים חשובים, אבל הם לא התפקידים החשובים ביותר.
תגיות: גדעון עשת, משרד-האוצר, סטנלי-פישר
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
3 בפברואר, 2013 בשעה 0:39
צודק בהחלט
גם אני לא ממש מתרשם מהתקופת כהונתו. ואוסיף עוד דבר אחד: אם היו לו מספיק בייצים היה אומר לילדי הפלא של האוצר שהעלאת מע"מ כל פעם שיש גירעון היא טעות וששחיקת מעמד הביניים היא ממש קיצונית אצלנו ויש פתרונות יותר טובים כמו העלאת מיסים לעשירים, מיסי רכוש לדירות יוקרה ולמשקיעים זרים, מס חברות דיפרנציאלי כמו בכל מדינות המערב ועוד.