postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » העברת אגף התקציבים – ספין בחירות

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

העברת אגף התקציבים – ספין בחירות

נושאים בחירות 2013, כלכלת בית, פוליטי ב 29.10.12 2:27

המידע על העברת אגף התקציבים ממשרד האוצר למשרד ראש הממשלה אינו אלא ספין בחירות. מנסים להעביר את המסר כאילו אגף התקציבים הוא הגורם הרשע הפוגע בעם. האמת אחרת. מי שקובע מדיניות הוא ראש הממשלה, אגף התקציבים הוא המוציא לפועל של המדיניות. האגף אינו הרשע, אלא הגורם המבצע את המדיניות

מאת: קורט טוכולסקי

העברת אגף התקציבים היא לא יותר מספין בחירות

בשבוע שעבר הועלה ספין בחירות נוסף לאוויר, העברת אגף תקציבים ממשרד האוצר למשרד ראש הממשלה. כחלק מתעמולת הבחירות שלו, הכוללת מיצוב דמותו של ביבי כצאר הטוב, האב הגדול המיטיב עם העם, מנסים למכור לנו עכשיו שאגף התקציבים של האוצר הוא הגורם הרשע הפוגע בעם והצאר הטוב ייקח אחריות עליו וריסנו. ממש סוף הוליוודי.

רק שכרגיל בארץ ספין אין בשטיק הזה דבר וחצי דבר. אגף התקציבים החזק והנורא הוא בסך הכול המוציא לפועל של מדיניות ממשלתית. אם נחליף את הממשלה ואת ה"צאר הטוב" שבראשה ואת האחריות על משרד האוצר ומשרד ראש הממשלה ייקחו סוציאל-דמוקרטים אחראיים, גם אגף התקציבים האיום והנורא יבצע בדיוק את המדיניות שהממשלה תורה לו לבצע. כבר שנים שלשרים וחברי כנסת ממפלגות השלטון נוח להאשים את הביורוקרטיה והפקידים, הם רעים, לא יעילים, גוזרים גזירות על הציבור, אבל זאת בסך הכול בריחה מאחריות.

אגף התקציבים – כוחו רב, אבל הוא ניתן לו מידי המחוקק והממשלה. נערי האוצר מגלים, במקרים רבים, אטימות ויהירות לכאורה, אולם כל מה שהם עושים, הם עושים במצוות מורה ומפקד. לא ביוזמתם. גם המנהג החביב של נערי האוצר לקדם הפרטות ולקפוץ במהירות לשוק הפרטי, לאחר קריירה קצרה וכואבת לציבור במשרד, היא לא גזירת גורל ולא מעשה הנעשה יש מאין, זאת המדיניות של השלטון ולכן זה לא משנה אם אגף התקציבים ישב במשרד האוצר, החוץ, החקלאות או במשרד ראש הממשלה. מה שמשנה זה מי ישב בכיסאו של ראש הממשלה וכיסאותיהם של שרי האוצר, התמ"ת וכן הלאה.

אז בואו לא נקנה את הספין. במקום לייחל שביבי, הצאר הטוב ינהל את אגף התקציבים כמו שצריך, בואו נחליף את הצאר הטוב ביבי ואת עדת מלחכי פנכתו, בראש ממשלה שהוא לא צאר ולא מיטיב, אלא ראש ממשלה אחראי ובעל השקפת עולם סוציאל-דמוקרטית. ולא כמו הצאר שלנו ביבי משרת הון נרצע, שמסתיר את שירותו להון בספינים. לא צריך להזיז את אגף התקציבים מהאוצר, צריך לשנות את המדיניות של הממשלה ואת זה אפשר לעשות רק בקלפי, בהצבעה אחראית לאחת משלושת מפלגות השמאל שיעברו את אחוז החסימה (העבודה, מרצ וחד"ש) ושיש להם סדר יום כלכלי חברתי סוציאליסטי/סוציאל-דמוקרטי.

יהיו עוד הרבה ספינים כאלו, מיותרים יותר ומיותרים פחות, בחלקם יאיימו במלחמה ופחד, בחלקם יעסקו בשאלה איך ביבי יוריד את מחירי הדיור (הפרטת קרקעות המדינה והעברתם לטייקונים), יפתח את השוק לתחרות (הורדת מכסי המגן תוך פגיעה בחקלאות ובתעשייה שתוביל בשלב הארוך להתייקרות מחירים) ועוד כהנה וכהנה.

המטרה שלנו היא לכן להביא את האמת לבוחרי הימין, אלו שפרישת כחלון, הפערים המטורפים, והאיחוד בין ה"ליכוד" ו"ישראל ביתנו" מרתיע אותם. זה הזמן להביא קולות מימין. זה הזמן לקרוא בין השורות של כל ספין ולהראות מה הוא אומר באמת, זה הזמן להסביר מי אחראי על הגזירות, לא פקידים ולא ביורוקרטים, לא אגף התקציבים וגם לא הממונה על השכר, אלא ראש הממשלה ושר האוצר, המקבלים את כוחם מהרוב היושב בכנסת ולכן, כדי לשנות את המדיניות צריך להחליפם.

נערך על ידי דליה
תגיות: , , , ,

7 תגובות

  1. לקסי :

    בממשלות פחות אידיאולוגיות אגף התקציבים ניהל מדיניות גם נגד ראשי הממשלה.
    ראש האגף (שכחתי את שמו) אפילו יצא בהכרזה לתקשורת נגד מה שראש הממשלה הודיע וקבע כמדיניות. אולמרט לא העז להעיף אותו, לא באותו היום ולא בכלל.
    באגף התקציבים התפתחה מסורת של הדלפות לעיתונות נגד מה שלא מצא חן בעיניהם בהתנהלות של כמה ראשי ממשלה, לדורותיהם.
    זה נפסק רק כשבא האב הרוחני האידיאולוגי של הקצבים, ראש הממשלה הנוכחי.
    טוכולסקי צודק בהקשר של יחסי האדמו"ר נתניהו וחסידיו הקצבים.

  2. יונתן כ. :

    ספין נוסף,ההאצה של הועדה להקלה על תוכניות פינוי-בינוי.

  3. תמיר מנצור-כרמל :

    האמת שממש במקרה, העברת אגף התקציבים למשרד ראש הממשלה היא רעיון טוב. כך נהוג למשל בארה״ב שם קיים משרד לניהול ותקצוב במסגרת הבית הלבן.

    יש בזה הגיון רב, הרי תפקיד ראש הממשלה הוא לקבוע מדיניות כללית לממשלה ולהנחות את השרים כיצד להוציאה לפועל. שני הכלים העיקריים של ממשלה לקבוע מדיניות ולהוציא אותה לפועל הם באמצעות תקציב המדינה והמדיניות הביטחונית- מדינית שלה. לכן, במשרד רה״מ צריכים להיות שני גופים חזקים: המטה לבטחון לאומי והמטה לכלכלה וחברה (שיהיה מורכב מאגף התקציבים ואגפים אחרים).

  4. דליה :

    אולי הרעיון טוב, אבל השאלה היא אם מתכוונים לממש אותו, או שזה ספין. לפי כותב המאמר זה ספין.
    ענין נוסף, האם כל מה שעושים בארה"ב צריך לעשות גם בישראל? הרי שיטת המשטר שונה.

  5. לקסי :

    Another step in Mr. Benjamin Nitay's (R) to become the first American president of the Americanized State of Israel

  6. אסף אחר :

    הלוואי שזה היה נכון. לצערי, אם יבחר ראש ממשלה סוציאל-דמוקרט תהיה לו מלחמה קשה עם אגף התקציב באוצר. והאמת שאולי זה יועיל שהאגף יהיה במשרד רה"מ. מצד שני, לביבי יהיה יותר קל לשחרר את משרד האוצר – אפילו לידי יחימוביץ – אם השליטה בתקציב תישאר אצלו…

  7. מיכאל לינדנבאום :

    הסיפור ההזוי הזה כאילו אין קשר בין אגף התקציבים+חוק ההסדרים,לבין משטר ההפרטה בראשות הליכוד והמערך מזה 30 שנה הוא אחד ההצלחות הגדולות של שטיפת המוח הניאו-ליברלית בארץ הזאת.

    כאשר הגזרות בלתי נסבלות,ראשי הממשלות(עכשיו ביבי במשמרת),אומרים "זה לא הממשלה,זה הרשעים של אגף התקציבים",כאילו פקידי האוצר מקבלים משכורתם מאחמדיניג'אד.

    גם אתמול,בוועידת המפלגה,ראיתי לתדהמתי מועמדים "חברתיים" שמדברים על פתרון כל הבעיות על ידי ביטול חוק ההסדרים תוך התעלמות מוחלטת ממשטרו של ביבי.

    אף לא מלה על ההפרטה,הטייקונים,סרסורי חברות הקבלן ועבדיהם המדוכאים,על חיסול העבודה המאורגנת.

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.