משרד האוצר, בדקו תשלומי המדינה לחברות האוטובוסים
בהמשך לסדרת המאמרים בנושא התחבורה הציבורית, פונה איתמר כהן לחשבת הכללית בבקשה לבדוק האם מעבירה המדינה תשלומים לחברות התחבורה הציבורית עבור נסיעות שאינן מתבצעות בפועל
לכבוד החשבת הכללית במשרד האוצר, מיכל עבאדי בויאנג'ו,
הנדון: חשש שהמדינה משלמת לחברות האוטובוסים מיליוני שקלים בשנה עבור "נסיעות פיקטיביות"; אי סדרים במשרד התחבורה
שלום רב,
כידוע, המדינה מעבירה מיליארדי שקלים בשנה למפעילי התחבורה הציבורית. חלק נכבד מהסכום הזה הוא סובסידיה לנסיעות, שאמורים המפעילים לבצע, בהתאם לרשיונות הקווים.
מבקר המדינה בדק את הנושא במהלך השנים שלוש פעמים (1, 2, 3), ובכולן הוא גילה שחלק משמעותי מהנסיעות הנ"ל לא מתבצע בפועל.
בנוסף, משרד התחבורה משלם להערכתו 30-40 מיליון ש"ח בשנה לחברה פרטית, שמבצעת ביקורות באוטובוסים. המשרד מסרב לפרסם את תוצאות הביקורות הנ"ל, למרות עתירה שהוגשה לבית המשפט, ודרישה מוועדת הכלכלה של הכנסת להעביר אותן לידיה. כמו כן, מבקר המדינה ציין, שגם מי שמקבל לידיו את תוצאות הביקורות הנ"ל היא חברה פרטית – ושהחברות הנ"ל לא כפופות לביקורות שלו.
כתוצאה מכך, קיים חשש כבד, שהמדינה משלמת כיום סובסידיות נכבדות לחברות האוטובוסים עבור נסיעות, שחלקן לא מתבצעות בפועל; וכן סכומים נכבדים לחברות פרטיות, שמבצעות ביקורות, מבלי שברור כלל מהן תוצאות הביקורות האלה, ואיזה שימוש נעשה בהן.
אני מבקש ממך לבדוק את הנושא ולוודא, שהכספים שמוצאים על ידי המדינה יופנו למטרות הראויות – כך גם האזרח יקבל את השירותים שהוא זקוק להם, וגם הקופה הציבורית תישמר.
בכבוד רב ובתודה מראש,
איתמר כהן (אופנן),
תגיות: החשב-הכללי, משרד-האוצר, משרד-התחבורה, סובסידיות, תחבורה-ציבורית
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
10 בספטמבר, 2012 בשעה 21:33
אבל איתמר על פי המודל המתמטי של כלכלני האוצר הפרטת השירות, הפיקוח, התכנון והחזון מביאה ליעילות מקסימלית של המערכת.
אז יש רק ארבע אפשרויות: 1. הם לא יודעים מתמטיקה. 2. המתמטיקה לא יכולה לדמות מציאות. 3. הם עושים את זה בכוונה בכדי שיהיה להם איפה לעבוד אחרי ה"סטאז'" באוצר. 4. כל התשובות נכונות.