לכו להצביע – גם בחיפה ובירושלים
הבחירות המקומיות בפתח, אבל רבים אדישים. בטורו השבועי, קורא איתמר כהן לחיפאים ולירושלמים ללכת להצביע. בחיפה הוא מזכיר לכולנו את אחוזי הסרטן הגבוהים, ובירושלים את המועמד המאוד בעייתי – ארקדי גאידמק
לכו להצביע! לכו להצביע!
בבית דירות אחד גרה אישה מוכה עם בעלה המכה. מדי לילה שמעו השכנים את הקולות – ושתקו. שמעו את מכות הרצח – ואטמו את אוזניהם. שמעו את צרחות הכאב – ומשכו בכתפיהם. ראו את האישה אורזת את חפציה ומנסה לברוח, ואת בעלה מוצא אותה ומחזיר אותה בכוח – והפנו מבטם הצידה. עד שיום אחד הכל הסתיים, לאחר שהבעל רצח את אשתו.
האם יש לשכנים אחריות לרצח? בוודאי. שהרי נאמר "לא תעמוד על דם רעך", וגם מי שאינו דתי או מסורתי מבין היטב למה הכוונה.
"רוזנדורף סבור שהוא אדם מוסרי מפני שאינו שולח ידו ברכוש זר, ואינו נוגע באשת-איש, אבל בזמננו אין די בזה (…) אדם לא-פוליטי הוא אדם לא-מוסרי" ("רביעיית רוזנדורף" / נתן שחם, עמ' 209).
ע"פ נתוני רשם הסרטן, שיעור מקרי הסרטן בחיפה גבוה בכ-20% מהממוצע הארצי, ברציפות מאז שנות ה-80.
אם את חיפאית ואת נשארת בבית ב-11.11 – הרי זה כאילו הצבעת לראשות העיר עבור יונה "זיהום האוויר בחיפה הוא בעייה תדמיתית" יהב, והתעלמת מחולי הסרטן הרבים בעירך. אם אתה ירושלמי ולא הלכת להצביע -הרי זה כאילו תמכת בהפיכתו של העבריין הנמלט ארקדי גאידמק לראש העירייה בבירת ישראל.
יש למי להצביע. הנה (קישור) רשימה של מועמדים מומלצים בערים שונות בארץ. נכון, מטבע הדברים רשימה כזו לא יכולה להיות אובייקטיבית לגמרי. אך הרשימה מבוססת בעיקר על נתונים שנאספו ע"י "משמר המועצה" של "החברה להגנת הטבע" – אזרחים מתנדבים שמגיעים לכל ישיבות מועצת העיר, עוקבים אחרי הנבחרים שלנו, ונותנים להם ציונים ע"פ הצבעתם בנושאים סביבתיים, נוכחות בישיבות והיענות לפניות של אזרחים מן השורה. הנה הרשימה (שוב הקישור).
לכו להצביע! לכו להצביע!
איתמר
נערך על ידי יוחאיתגיות: ארקדי-גאידמק, בחירות-מקומיות, חיפה, יונה יהב, ירושלים
9 בנובמבר, 2008 בשעה 10:15
הקישור לא עובד
9 בנובמבר, 2008 בשעה 12:21
ירדן,
שלחתי ל"עבודה שחורה" פוסט נוסף, ובו רשימת המועמדים המומלצים.
כמו כן, פרסמתי רשימה מומלצת גם כאן:
http://cafe.themarker.com/view.php?t=717474