גיוס חובה – השוויון בפני החוק והיישום בפועל

לדעתו של יובל מיכאלי, מדינה שבה רק בית המשפט העליון מחייב את הממשלה ליישם את החוק אינה מדינה מתוקנת. חוק גיוס חובה חל על כל האזרחים, אך במציאות החוק מיושם רק על מי שלממסד נוח ליישם אותו

מחובתה של מדינה לשלוח צווי גיוס לכל אזרח. בהגיעו לגיל 16 יתכבד וילך לבדיקות בלשכת הגיוס, ובגיל 18 ילך להתגייס בבסיס קליטה ומיון, יקבל מדים, יקבל חיסונים, ישמע את ההרצאה המאלפת של רס"ר חזי על ההיגיינה בצבא ותפקידו של הסבון ומשמעותו עבור החייל, יוצב ליחידה, יעשה 3 שנים שירות, ישתחרר, יצא לשוק העבודה ויעשה מילואים 30 ימים בשנה עד גיל 52.

קיים חוק של גיוס חובה- החוק חל על כל האזרחים. במציאות החוק מיושם רק על מי שנוח לממסד ליישם אותו – רק על האזרחים החילוניים. בפועל לא מגייסים ולא מיישמים את החוק כלפי סקטור מסוים בציבור. לא שולחים צווי גיוס ואין כל בקרה את מי לגייס או לא לגייס. מה שחשוב יותר – שגם אין כל מאמץ להביא את הסקטור הזה למימוש החוק בנושא.

קיים בחוק בישראל, בתקנות לשעת חירום 1948, בנושא הקמת מחנות מעצר לעריקים. אם אפשר להקים מחנות לפורעי חוק למה לא ניתן להקים מחנות מעצר לעריקים? בפועל קיימים מחנות מעצר לעריקים, אבל רק אם הם חילונים! למה החוק מיושם רק לגבי חילונים? למה לא עוצרים ומיישמים את החוק גם על החרדים?

מפני שהפוליטיקאים שלנו מסובבים אותנו בכחש: "אי אפשר", "לא ניתן", "קרע בעם".

החל מה-1 באוגוסט יש להעביר למעצר כל מי שהיגיע לגיל 18 ולא יתייצב לשירות צבאי. כך ורק כך תיפתר הבעיה.

בישראל 2012, מנהיג נבחר על ידי רוב חילוני ציוני מייצג בפועל סקטור קיצוני של מיעוט לא ציוני. הצהרות על מדינת חוק ושמירת החוק הם מהפה החוצה. כל ממשלת ימין שנבחרת מאז הבחירות ב-1977, מנסה בכל דרך לקעקע את החוקים הקיימים. עם זאת למזלנו עדיין יש לנו בית משפט עליון.

כל זמן שהשלטון יהיה תלוי במיעוט קנאי, התלות הזאת תכתיב לנו סדר יום ואג'נדה נוסח אירן, סודן, פקיסטן ואפגניסטן.

Tags: ,

Leave a Reply