עופר עיני רוקן את ההסתדרות מתוכן ממשי
תמר זנדברג, המתמודדת מטעם סיעת הבית החברתי בראשות איתן כבל על ראשות נעמ"ת, מציגה את המצב הנוכחי ואת האלטרניטבה שהיא מציעה
לקראת ה-22 במאי – סיעת הבית החברתי להסתדרות יוצאת לדרך / תמר זנדברג
ספרו של מורי ורבי, הסוציולוג הפוליטי פרופ' לב גרינברג על ההסתדרות נפתח במילים: "המילה הסתדרות מעלה פיהוק אצל מי ששומע אותה, וזה אולי הישגה הגדול ביותר". אני חושבת הרבה על המשפט הזה בכל פעם שנשמע שעמום, פקפוק או סתם אדישות כלפי ארגון העובדים והעובדות הגדול והחשוב בישראל, בעומד בפני בחירות בקרוב, ושואלת את עצמי למי יש אינטרס שהדברים יישארו כך.
אם בעידן של מחאה חברתית למישהו יש עוד ספק באשר לחשיבותה של עבודה מאורגנת, באשר למרכזיותו של האדם העובד והאישה העובדת ובאשר לקולקטיב המגן על היחיד מול שרירות לב השלטון וההון, הרי שמציאות כלכלית-חברתית מידרדרת ממחישה זאת טוב מכל. בניגוד חריף לחשיבותה של ההסתדרות, שנות שלטונו של עופר עיני דרדרו אותה מאוד ומאיימות לרוקן אותה מתוכן ממשי.
ההסתדרות ועופר עיני – הנוכחים-נפקדים של המחאה החברתית, אפילו לא מתיימרים לייצג את העובדות והעובדים במלוא המשמעות הנדרשת. תעיד על כך העובדה הפשוטה שבקרב בני ובנות דורנו, בני 20-40, בקושי ניתן למצוא חברות וחברי הסתדרות. עולם העבודה העכשווי הוא באופן גובר והולך עולם עבודה של חוזים אישיים, של עבודת פרילאנס ועבודת קבלנות. במידה רבה, עובדה זו עמדה במוקד המחאה החברתית באופן מהותי אפילו יותר ממחירי הדיור. המשק הישראלי הידרדר למצב שבו דור ההורים שלנו – שגדל על ברכי משק עם רשת ביטחון סוציאלי והסתדרות חזקה – נאלץ לממן את הדור שלנו שעובד ועובד אולם מופקר ללא שום הגנה, ייצוג או איגוד. הסתדרות? יוק.
המחאה החברתית קראה תיגר על מצב זה בדיוק. בימים אלה באה לידי ביטוי תוצאה פוליטית ראשונה שלה, בדמות הקמת סיעת הבית החברתי בראשות ח"כ איתן כבל שמתמודדת לראשות ההסתדרות. הבית החברתי היא חזית חברתית-פוליטית המשותפת לאיתן כבל ועמיר פרץ, ולסיעות קדימה, מרצ, חד"ש וסיעת פורשי ליכוד, שחברו יחד כדי לקרוא תיגר על שלטון עופר עיני ולהחזיר את ההסתדרות לידי העובדות והעובדים. הקואליציה של עיני נתמכת ע"י הקואליציה הלאומית בראשות הליכוד, ובאופן לא מפתיע נהנית גם מתמיכת מפלגת העבודה בראשות יחימוביץ'.
אני גאה להתמודד מטעם סיעת הבית החברתי על ראשות נעמת – ארגון הנשים של ההסתדרות. נעמת הוא ארגון הנשים הגדול והחזק במדינה, פרוס בכל רחבי הארץ ובו חברות 250,000 נשים חברות ההסתדרות. נחיצותה של נעמת ושל חשיבה מגדרית בהסתדרות בולטת במיוחד על רקע העובדה שהציבור העיקרי שהופקר והוזנח ע"י עופר עיני ובעלי בריתו הוא ציבור ממוגדר – קרי נשים וסקטורים תעסוקתיים נשיים: מורות קבלן, סייעות חינוכיות, עובדות סוציאליות.
על כל אלה אנחנו קוראות וקוראים תיגר. אנחנו מתמודדות בבחירות האלה על בסיס מצע מרחיק לכת שטומן בחובו יכולת להחזיר את ההסתדרות להיות גורם דומיננטי במשק הישראלי, המבוסס על חמש רגליים עיקריות: 1. איגוד מקצועי חזק המייצג את חבריו וחברותיו בראיה רחבה, מגדילה תדיר את מספר החברים ודואגת לסולידריות ביניהם; 2. ההסתדרות כתנועה חברתית-כלכלית, המשמיעה את קולה הברור בסוגיות חברתיות-כלכליות; 3. דמוקרטיזציה בהסתדרות, וחזרה מהדיקטטורה ושלטון הפחד ששורר בה בימים אלה; 4. ההסתדרות ונעמת כחותרות אקטיביות לשוויון – לנשים ולקבוצות מוחלשות אחרות; 5. ההסתדרות כבית חם לעובד ולעובדת.
בתחילת הדרך אמרו לנו שזו התמודדות חסרת סיכוי, ממש דוד מול גלית. לעופר עיני ושותפיו יש את הכסף, יש את הקומבינות, יש את הכוח. לנו יש את האמונה, הנחישות והנשמה. ויותר מכל – אנחנו מאמינות ומאמינים בצדקת הדרך ואנחנו לא מפחדות לצאת אליה. זו הסיבה העיקרית שב-22 במאי אנחנו נעשה מהפכה בהסתדרות ובנעמת ונביא עידן חדש לעובדות ולעובדים וחברה הישראלית.
תגיות: איתן-כבל, הבית החברתי, ההסתדרות-הכללית-החדשה, עופר-עיני, תמי-זנדברג
קישור קבוע
39 תגובות
Email This Post
29 באפריל, 2012 בשעה 8:12
תמר, איך תשכנעי ספקן כמוני שאיתן כבל שלא היה חבר ופעיל בהסתדרות במשך שנים רבות, לא מבצע מהלך פוליטי דומה להפליא לזה של חיים רמון ואפילו עם אותו שותף מהלך שתכליתו שיקולים פנים מפלגתיים בעבודה ושום אכפתיות אמיתית מתחום בו לא עסק שנים רבות?
לענ"ד, אופורטוניזם וציניות הם לא ממש מצרך שיש בו כדי לעודד אנשים להצביע בעד מישהו.
התייצבות מרץ ושות מאחרי כבל זה ממש עוד פעם אותו דבר מהסוג הישן.
29 באפריל, 2012 בשעה 8:14
רק 2 שאלות לתמר היקרה:
1. איך יתכן שאיתן כבל שהיה מזכ"ל מפלגת העבודה ב-2007 פנה לממונה על יחסי העבודה במשק לבטל את ההסכם הקיבוצי עם עובדי המפלגה?
לעיון נוסף:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000742202
2. מה מטרתה של מפלגתכם החדשה בבחירות? והאם כל מטרתה היא לפסול כמה שיותר קלפיות על מנת ליצור "הסתדרות דמוקרטית". לדעתי דמוקרטיה היא כמה שיותר מצביעים ולא כמה שפחות, אבל ככה מתבטא כבל שאומר בראיונות החג שהוא פוחד שאנשים שלא רוצים להצביע ילכו להצביע.
לעיון נוסף:
http://www.themarker.com/career/1.1693265
בקיצור הפצת הרבה שנאה.
קמפיין שכולו אנטי (ראו הפרסומים נגד עיני באופן אישי)
זאת הדרך להסתדרות דמוקרטית חדשה?
מזל שעמיר פרץ עומד מאחורי הקמפיין אחרת עוד היינו מתפלאים…
29 באפריל, 2012 בשעה 8:26
אני אצביע לכבל ואני גם מגייס לו ולך בוחרות ובוחרים. עם זאת:
א. הקמפיין מרושע ולא אפקטיבי, בוחרי הסתדרות זה לא הציבור הכללי אלא עובדים שמאוגדים בהסתדרות, הטריקים של רמון לא יעבדו הפעם כי מי שבוחר להסתדרות באמת מאורגן בה.
ב. אני מפחד שכבל יהיה רמון 2.
צריך להתקיף את מה שעיני עושה ולהציג אלטרנטיבה לבוחרים שחלק לא מבוטל מהם עדיין לא מודע כלל שיש בחירות ומי מתמודד.
29 באפריל, 2012 בשעה 10:49
ק. אם הקמפיין מרושע ואם אתה חושש שכבל יהיה רמון 2 למה אתה מצביע עבורו?
29 באפריל, 2012 בשעה 12:35
בהיותי קורבן הפרטת "פז" בשנות התשעים,שנוהלה "בהצלחה" על ידי כנופיית "חיים חדשים בהסתדרות",בהשראת רבין ז"ל ובניהול רמון,פרץ, מרצ ושות.(כן,כן,ז'ילוני,רן כהן,ג'ומס(שהיה גזבר ההסתדרות!!) ,אני נוטה לומר כמו זמיר "זה ממש עוד פעם אותו דבר מהסוג הישן".
אבל מצד שני יש דור חדש כמו תמי זנדברג וצריך לתת לה את ההזדמנות.
29 באפריל, 2012 בשעה 19:17
אנונימי, אני מודאג אבל מה שעיני עושה בהסתדרות מדאיג אותי יותר. עיני הוא לא הברפלד הוא לא חזק למען העובדים שמעגל פינות, הוא חושב שהתפקיד שלו אינו לייצג את העובדים אלא לתווך בינם ובין הממשלה.
אני גם מכיר את תמר זנדברג ומעריך אותה מאוד ואני הייתי מצביע חד"ש להסתדרות. לפעמים בחיים צריך להמר, לא תמיד זה עובד.
29 באפריל, 2012 בשעה 19:49
על ההסתדרות אי אפשר להמר. זה גוף שקיים כבר מ-1920. כל מה שנשאר ממנו אחרי שרמון הרס אותו הוא האיגוד המקצועי.
כבל הוא רמון 2 בלי שום צל של ספק. נעזוב בצד את זה שזה שוב מועמד מתוך מפלגת העבודה שלא מקבל את ההחלטה של המוסדות ורץ בגיבוי של מר"צ (שעניינה הוא כמובן "חיזוק" ההסתדרות), מדובר באדם שהציע לעובדי מפלגת העבודה לעבור לחוזים אישיים אחרי הכישלון לבטל את ההסכם הקיבוצי, מדובר באדם שאמר בעצמו שהוא לא מבין למה לא מפריטים את כל מה שהמדינה מחזיקה ונשארים רק עם הפיקוח ומדובר באדם שאמר ב-2002 שהעתיד היחידי של שוק ההון הוא זריקת כספי הפנסיה אליו.
תסלח לי אם אני לא מוכן להמר על העתיד של מעמד העובדים עם האדם הזה. אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה שלא תיתן את ידך להרס הסופי של ההסתדרות.
29 באפריל, 2012 בשעה 20:02
יובל, עיני כבר הרס את ההסתדרות, הכניעה המבישה במאבק על עובדי הקבלן הוכיחה את זה. זאת היתה ההזדמנות האחרונה שלו להראות שהוא לא משת"פ של ההון. חוזי דור ב' ומתן יד להפרטות זה לא חיזוק האיגוד המקצועי.
צר לי אבל עיני מכהן כבר 6 שנים ומשהו ובתקופתו חוץ מכסף לוועדים החזקים ההשגים אפס, נמשכת ההפרטה הזוחלת של עובדי המדינה בצד ההפרטה הלא ממש זוחלת של נכסי המדינה והוד משתפותו הוא חלק מהעסק.
בבחירות הקודמות הצבעתי חד"ש ועיני, על הפתק שנתתי לו אני מצטער.
29 באפריל, 2012 בשעה 20:19
תשמע, שני דברים:
א. זה שאתה כועס על עיני זה לא סיבה להרוס את ההסתדרות. נעזוב שנייה בצד את חילוקי הדעות לגבי עיני, אי אפשר להגיד שההסתדרות חלשה יותר ממה שהייתה. מספר חברי ההסתדרות גדל באופן דרמטי, הוקם האגף להתאגדות עובדים, יש עשרות ועדים חדשים. כל זה אני אומר כי אני פשוט לא מסכים עם האמירה שהוא הרס את ההסתדרות. גם אם אתה לא מסכים עם מה שהוא עושה, אסור, פשוט אסור לתת יד לחורבן של ההסתדרות.
ב. כלפי עיני ספציפית, הבנאדם הציל את מעמד העובדים בישראל. אני יודע שזה ירגיז אותך, אבל זאת האמת. אני מוכן להתווכח על זה ויכול להוכיח שזאת האמת.
29 באפריל, 2012 בשעה 21:39
לדיברי יובל, כבל הוא אלוף המטיפים להפרטת כל מה שזז,ואלוף מפקירי הפנסייה לשוודדי הפנסיה.
לדברי ק. עיני הפקיר את עובדי הקבלן והוא משת"פ ההפרטה.
שניהם צודקים בניתוחיהם ,ושניהם טועים במסקנותיהם.
לטעמי,לומר,כמו יובל, שעיני הציל את מעמד העובדים, כאשר הוא הפקיר את עובדי הקבלן והסכים להפרטת הרכבת,הרי זאת גוזמא לשמה.
מצד שני ,לצדד בכבל ,רק כדי "לנענע את המדמנה", זאת פשוט הזמנה לפוליטיקאי נוסח רמון(או פרץ),שמעולם לא פעל באיגוד המקצועי ולא נבחר על ידי העובדים המאורגנים בהסתדרות.
עיני,לכל הפחות ,צמח מתוך האיגוד המקצועי.
ההסתדרות,למי ששכח ,אמורה להיות ביתם של פעילי האיגודים המקצועיים,ולא של פוליטיקאים חסרי כל קשר לעולם העבודה המאורגנת.
29 באפריל, 2012 בשעה 22:37
אני עובד מאורגן ומה שעיני וחבורתו עשו במקום העבודה שלי כולל ניסיון בוטה ומכוער להתערב בבחירות לוועד זה פשוט מאפייה. מעבר לכך אני מצטער עיני לא מבטיח כלום מלבד המשכיות ההרס של העבודה המאורגנת והחלפתה בעבדי קבלן, כבל בניגוד לרמון מחויב למצע דמוקרטי לא עוד הנחתות על הוועדים מלמעלה אלא החלטות שמחייבות את הסכמת השטח.
29 באפריל, 2012 בשעה 23:25
החלטתי. אני בעד קורט להסתדרות תמר לנעמת ואבו סובחי להפועל.
29 באפריל, 2012 בשעה 23:30
קורט שים לב, השילוב של העמדות של כבל ביחד עם "דמוקרטיזציה" של ההסתדרות יבטיחו את חורבנה.
תוכל למצוא כאן הסבר נוסף למהותה של "דמוקרטיזציה" של ההסתדרות http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2825797,00.html.
דמוקרטיזציה שלא תכלול כל הכשרה רעיונית של העובדים סופה הוא אחד.
30 באפריל, 2012 בשעה 0:19
הצילו..
מחרתיים זה אחד במאי או אחד באפריל?
מי באמת כתב את המאמר בYNET , שיובל בתגובה שלפני מפנה אליו?
אז הכותב בעד שביתות או נגד?
דחוף, אנא הסבר למאמר הזה כדי לוודא שלא איבדתי את השפיות.
תודה
30 באפריל, 2012 בשעה 8:43
דמוקרטיזציה של ההסתדרות לא מפחידה אותי ולא צריכה להפחיד שום סוציאליסט. גם בסינדיקליזם בלי דמוקרטיה לא יהיה גם סוציאליזם. לא יתכן שיכפו הסכמים קיבוציים בלי לשאול את העובדים.
30 באפריל, 2012 בשעה 9:11
מנפלאות המחלקה הפסיכיאטרית בניהול עצמי הנקראת ישראל.
כבל,איש המנגנון המפלגתי,משת"פ ההפרטה כמו בוג'י או רמון או פואד(או פרץ),מתייצב בראש האינטיפאדה נגד עריצות המנגנון של עיני.
העובדה שמעולם לא פעל באיגוד המקצועי ,אלא דווקא נגדו,כמו במלחמתו בוועד עובדי המפלגה,איננה כנראה רלבנטית.
מעניין מה הבשורה שלו לגילה אדרעי ולעובדים המאורגנים ברכבת הנמצאים במאבק קיומי.
מעניין..
30 באפריל, 2012 בשעה 9:22
42 עובדות ניקיון עם ותק של 15 שנה פוטרו במפעלי ים המלח הבוקר
ככה לא יצטרכו לתת להן מעמד של עובדת של המפעל ככה אפשר יהיה לקלוט שפחות חדשות לצד עובדי דור ב ועבדי ניקיון ושמירה, זאת מורשת ההסתדרות של עיני והגיע הזמן לשים לזה סוף.
גילה אדרעי כובתה וקבלה קצת כסף במסגרת הסכמה על הפרטה זאת היתה פשרת עיני גם לזה הגיע הזמן לשים סוף.
30 באפריל, 2012 בשעה 9:29
אני בהחלט מסכים עם קורט:
"לא יתכן שיכפו הסכמים קיבוציים בלי לשאול את העובדים".
על אחת כמה וכמה לא יתכן שיכפו על עובדים מאורגנים הפרטה ברברית תוך ביטול הסכמי עבודה קולקטיביים בשיתוף פעולה מלא של ההסתדרות שקנתה בכסף טוב את ראש הועד תוך הפקרת מאות עובדים למותם הכלכלי.
וכן כל האסון הזה קרה בהפרטת "פז" בשנות התשעים.
הקורבנות לא קיבלו פיצוי על הפשע הזה לא מההסתדרות ולא מהממשלה.
אנחנו -קורבנות ההפרטה-עדיין ממתינים…
30 באפריל, 2012 בשעה 9:39
מעניין מאד מה יש לדמוקרט כבל לומר על השלכתן לכלבים של 42 עובדות הנקיון במפעלי ים המלח.
אני מסכים עם קורט, צריך לשים לזה סוף.
השאלה היא מה יש לכבל ולזנדברג לומר על מעשים שפלים כאלה.
איפוא אתם הדמוקרטים בשעתן הקשה של העובדות האומללות??
30 באפריל, 2012 בשעה 10:00
קורט, מה הטעם בדמוקרטיזציה אם יש לה מטרה אחת – שבירת ההסתדרות? הרי ברור שזה מה שכבל חותר אליו. אסור להקריב את ההסתדרות בשם העיקרון של דמוקרטיזציה. יש טעם לדמוקרטיזציה של ההסתדרות רק אם היא תהיה קיימת ותהיה חזקה מספיק. "דמוקרטיזציה" של ההסתדרות בחסות ניאו ליברלית מפחידה אותי וצריכה גם להפחיד אותך.
30 באפריל, 2012 בשעה 10:13
ליובל,
זרקו לעזאזל 42 עובדות נקיון במפעלי ים המלח.
אין לך מה לומר על זה? חבל מאד?
30 באפריל, 2012 בשעה 10:28
אני לא רואה איך דמוקרטיזציה של הארגון שוברת אותו אני רואה איך היא שוברת את העיקרון הסטליניסטי של מנהיג על פיו יישק דבר ולא משנה מה העובדים רוצים.
30 באפריל, 2012 בשעה 11:22
מיכאל, אין ויכוח על העניין של פיטורי העובדות. אני מסכים איתך שזה חמור מאוד,אבל היות ששלושתנו מסכימים על זה, אין לי כל כך מה להגיד מעבר למה שאתה אומר..
תשמע קורט, לא סתם המהלך הראשון לשבירת העבודה המאורגנת הוא "דמוקרטיזציה" שלו. ככה עשתה מרגרט תאצ'ר בבריטניה (כפי שציין ביבי במאמר שלו), ככה עשו במדינות השמרניות בדרום ארה"ב (מדינות "הזכות לעבוד" או למעשה מדינות חופשיות מאיגודים) וככה ביבי ניסה לעשות ב-2003. יש פה עניין עקרוני נגדו יש להילחם כאשר הוא בא מחוץ להסתדרות.
המינוח הסטנליניסטי הוא מסוכן מאוד. מעבר לזה שזה בדיוק המינוח שבו משתמשים תאצ'ר וחבריה, מדובר במינוח לא מתאים – בהסתדרות מתקיימות בחירות דמוקרטיות ואם רוצים אפשר להחליף את היו"ר. יש פה שני וויכוחים: ויכוח אחד הוא מי ראוי לשמש כיו"ר, וויכוח אחר הוא האם מותר לו להנהיג את ההסתדרות מרגע שהוא נבחר או שהוא חייב לעמוד למשאל עם על כל צעד ושעל. אם רוצים להפוך את ההסתדרות מדמוקרטיה ייצוגית (ולא סטליניזם – מונח שמצער מאוד שאתה משתמש בו) לדמוקרטיה ישירה, צריך לשאול טוב טוב מה זה ייצור ואת מי זה ישרת (גם אם לרוב התומכים של המהלך יש את הכוונות הטהורות ביותר בעולם).
30 באפריל, 2012 בשעה 12:06
במאמר של נתניהו מוצגת הדמוקרטיזציה ככלי לשבירת שביתות!!!!
זה לא לגמרי מופרך, כי בגוף כמו ההסתדרות הנוכחית (גוף שבנוי על חלוקת כוח פוליטית)ניתן להתערב באמצעות "דמוקרטיזציה" לכיוונים הפוכים בהחלט.
צריך לקרוא שוב ושוב את המאמר של נתניהו שגדל על משנת 'יא ברעכן', ולשים לב איך לפעמים במעטה של שיתוף פעולה עם ליברליות מתקדמת (במרכאות ושלא במרכאות)מאבד השמאל את מכנסיו ושאר נכסיו.
האלטרנטיבה היא לא סטליניזם. הצגת האפשרויות באופן קיצוני מופרך משרתת את הניאו-ליברלים, ומעניין מאוד שמצא לעצמו נתניהו זמן לפרסם את המאמר הזה.
מההערות האלה לא נובע שלדעתי דמוקרטיזציה היא דבר רע כשלעצמו, אבל כל דבר מתבקש לבדוק בהקשרו ובזהירות.
30 באפריל, 2012 בשעה 13:14
ליובל,
אם שלןשתנו מסכימים על רישעות פיטורי 42 העובדות,איך זה מתחבר למה שכתבת בתגובה 9 :"כלפי עיני ספציפית, הבנאדם הציל את מעמד העובדים בישראל"??
לגבי אותן עובדות ,עיני בראש ההסתדרות הוא משת"פ של האחים עופר!!
אפשר לדבר עד מחר על דמוקרטיזציה או לא בהסתדרות,אבל בינתיים עיני וכבל מתייחסים באותה מידה של זילזול לקורבנות המדממים של האחים עופר.
30 באפריל, 2012 בשעה 13:51
מיכאל, לא ידוע לי על שיתוף פעולה בין עיני לאחים עופר לא בנוגע לפיטורי העובדות ולא בענייני עובדים בכלל. אם אתה רוצה לדעת למה אני מתכוון בהצלת מעמד העובדים, אתה מוזמן לשאול.
קורט, עוד דוגמה לקריאה לדמוקרטיזציה של ההסתדרות והעברתה לידי "כלל מעמד העובדים". http://www.mqg.org.il/%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA/tabid/54/ctl/Detail/mid/563/ItemID/12528/Default.aspx?SkinSrc=%5BG%5DSkins%2Fmqg%2FAnnouncment+Skin+-+Full+Width
30 באפריל, 2012 בשעה 14:11
כשאני אומר או כשהמצע של כבל עוסק בדמוקרטיזציה בהסתדרות הכוונה היא לכך שלא יחתמו הסכמים קיבוציים בלי הסכמה של העובדים המאורגנים אשר לגביהם נחתם ההסכם באמצעות הצבעה
30 באפריל, 2012 בשעה 14:13
ליובל,
השנאה להסתדרות ולעבודה המאורגנת ממש נוטפת מהמסמך השיקרי שלפנינו.
עם זאת,אתה ודאי מבין שהתשובה שלך שאין שת"פ בין עיני לעופר ממש לא נראית לענין.
כ-ש42 עובדות הולכות הביתה אחרי 15 שנה ולעיני אין מה להגיד,מה להרעיש ומה להשבית,פירוש הדבר הוא שת"פ אובייקטיבי של עיני עם עופר.
כל הסיפור רק עוזר לתעמולנים של ביבי לומר שעיני דואג רק ל"וועדים החזקים".
30 באפריל, 2012 בשעה 14:31
מהפייסבוק של עיני: "הבוקר הובא לידיעתי שמחר יכנסו לתוקף פיטורי 42 עובדות ניקיון של מפעלי ים המלח. לאחר פנייתי למנכ"ל מפעלי ים המלח, סוכם כי פיטורי העובדות יבוטלו. עתידן התעסוקתי של עובדות אלו, כמו גם עובדי קבלן אחרים במגזר הפרטי, יקבע במסגרת צו ההרחבה, שאנו מקווים שיצא במהרה, להסכם שנחתם עם המגזר העסקי בשביתה האחרונה למען עובדי הקבלן.
עופר"
30 באפריל, 2012 בשעה 14:34
קורט, זה לא מה שכתוב שם. מה שכתוב שכל פעם ש-10% מהעובדים ירצו להעלות את ההסכם להצבעה אז זה מה שיקרה. ככה במקום, שראשי הוועדים (הנבחרים) יתעסקו במאבק מול המעסיק ובשיפור מצבם של העובדים הם יתעסקו במלחמות פנימיות בלתי פוסקות.
30 באפריל, 2012 בשעה 14:42
ק.-דמוקרטיה בארגון עובדים לא יכולה להתקיים במקום שבו העובדים חוששים מהמעסיק.
הצבעה בעד או נגד הסכם (שפירושה בהרבה מקרים גם הצבעה בעד או נגד שביתה), צריכה להתקיים בתנאים של חופש הצבעה אמיתי. אם בסקנדינביה למשל, זה עובד, הרי שזה במידה רבה עניין תרבותי ונורמה מוסכמת.
זה לא המצב כאן.
וכשאני רואה ניאו-ליברל כמו נתניהו מטיף לדמוקרטיזציה בהסתדרות, ובאותה נשימה מדבר נגד שביתות, מתבקשת השאלה – האם הוא בעד חיזוק ארגון העובדים? ומנין לו שהעובדים יצביעו נגד השבתה ויהיו מתונים יותר מההנהגה שלהם? על מה הוא בונה את התיזה הזאת?
תשתית למה בונה המאמר הזה?
ומנין לי שכבל לא עומד ליפול פה בפח יקוש? מה אנחנו יודעים על עמוד השדרה שלו ועל ההתנהלות שלו בכל התחום של זכויות עובדים?
לדעתי המאבק בעיני היה צריך לעבור במסלול אחר, לא באמצעות קואליציית רמון מס' 2
30 באפריל, 2012 בשעה 14:58
יובל וק. אפשר לקבל קישור למקור שעליו אתם מתבססים?
30 באפריל, 2012 בשעה 15:02
ליובל,
שמחתי לקרוא את העדכון שלך(על ביטול פיטורי העובדות) מהפייסבוק של עיני.
אם הדבר יתפרסם הערב בכל אמצעי התקשורת,יהיה לכך אימפקט הרבה יותר רציני על תדמית ההסתדרות מאשר שורה בפייסבוק נוסח יאיר לפיד.
דבר נוסף:איך ייתכן ששלושה חודשים אחרי גמר השביתה הגדולה,עדיין לא נחתם הסכם הרחבה בקשר לעובדי הקבלן.
למה עיני מחכה??
30 באפריל, 2012 בשעה 15:05
בעצם, הכוונה לא למקור, אלא למה שכתוב בו. מבחינת המחשב שלי – חלק מהחומר לא קריא.
(לא ברור מה זה אומר עלי ועל כישורי המחשב שלי ומה זה אומר על ההתארגנות של הבית החברתי).
30 באפריל, 2012 בשעה 15:44
מיכאל תראה, קודם כל, לא באתי פה לעשות תעמולת בחירות לעיני, אלא כדי לומר את האמת. ממה שאני יודע, הוא אמר, שהוא לא יעשה את זה עד ה-22 במאי כדי שזה לא יהיה חלק מתעמולת הבחירות. הוא אמר שהוא יטפל בזה אחרי הבחירות.
30 באפריל, 2012 בשעה 15:58
ליובל,
לא הבנתי מה עיני יעשה אחרי 22 במאי.
האם מדובר על על פירסום ההתערבות שלו לביטול פיטורי העובדות,או טיפול באכיפת צו ההרחבה.
בכל מקרה ,אלו דברים שהוא שהוא לעשות בתוקף תפקידו בהסתדרות,והציבור חייב לדעת על זה בלי קשר לבחירות.
ההסבר שהוא יטפל,כנראה בצו ההרחבה,רק אחרי הבחירות ,נראה לי לא לעניין,מה עוד שהיה לו את כל הזמן עד היום.
30 באפריל, 2012 בשעה 16:12
מיכאל, ההסכם נסגר באמצע פברואר והיישום שלו אמור להתחיל בכל מקרה ב-1.5. זאת אומרת שהאוצר עדיין לא מפר את ההסכם (אבל אל דאגה, החל ממחר הוא יפר אותו). זה הזמן להיאבק על היישום שלו כמובן. בגלל הבחירות זה יתעכב בשלושה שבועות. לגבי מה שעיני אמר, רק כדי שתהיה מעודכן: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3568958,00.html
8 במאי, 2012 בשעה 15:47
אני לא מאמין למה שאני רואה וקורא מי רוקן ? עופר עייני בושה וחרפה לכותבי הכתבה שכחתם את רמון ואחר כך את עמיר פרץ שהיתה להם תוכנית להרוס את ההסתדרות מתי התיצבה ההסתדרות אם אתם רוצים ללכלך אז תוסיפו קצת פרחים אין לי מה לומר לכם פשוט גועל נפש
8 במאי, 2012 בשעה 15:54
לגברת תמר אני לא מבין אותך במה בדיוק את גאה שעמיר פרץ תומך ופעיל הכי חזק נגד עופר עייני ?
במה באיתן כבל במי בדיוק מה הם עשו עמיר פרץ עוד ישפט על מה שעשבה בהסתדרות אז הוא יודע שלא יצליח אז שלח את איתן כבל (הבובה שלו ) כדי להמשיך לנסות להרוס את ההסתדרות אבל זה לא יעזור מלאכתם של צציקים נעשת ביידי אחרים כנראה שגם את מאותו חומר תחשבי על זה