להלן מכתבו של מהנדס שנשלח לשר התחבורה בו הוא מתריע כי החלטת משרד התחבורה, לקנות מחברת בומברדיה את הקרונות, וגם לאפשר לעובדיה לתחזק את אותם קרונות היא החלטה שגויה מבחינה מקצועית. בומברדיה היא חברה המייצרת קרונות. אין לה ידע בתחזוקתם
20 פברואר 2012
לכבוד
שר התחבורה מר ישראל כץ
משרד התחבורה
שלום רב,
אני מהנדס מומחה לתחום תשתיות ובנייה בכלל ובתחום רכבות בפרט.
זה כבר כמה שנים שאני עוקב מבחינה מקצועית, אחר התנהלות רכבת ישראל והחלטות משרד התחבורה לגביה.
אני כותב אילכם שוב ומתריע כי ההחלטות של משרד התחבורה, שגויות מהפן המקצועי.
כב' השר, המדינה בעניין זה מחמיצה שוב ושוב את הכשל המרכזי. החמצה זו גורמת להחלטות שגויות.
להלן בתמצית ההסבר שלי:
הבסיס למערכת רכבתית, הוא ההנדסה בתחום זה.
כב' השר אמר בתקשורת, כי לחברת "בומברדיה" יש ידע בתחום התחזוקה.
לידיעתך, לא לחברת "בומברדיה" ולא לחברת "אלסטום" ולא לחברות דומות יש "ידע בתחום תחזוקה".
מדוע?
מאחר ואין דבר כזה "ידע בתחום התחזוקה"!
הליבה המקצועית של אותן חברות הוא ייצור קרונות. אותן חברות הינן חברות עסקיות בתחום, וכדי לייצר רווחים נוספים מעבר לליבה המרכזית שלהן (מכירת הציוד), מציעות בצורה לגיטימית (עסקית , לא הנדסית) "שרותי אחזקה" ולא "יידע בתחום התחזוקה" מאחר והן ספק ציוד שיעשה הכול כדי למכור, כפי שינסו להציע לך כול מיני מוצרים בסביבת עבודתם. כול קבלן/יצרן מצוי נוהג כך. זה לא אומר שמבחינה מקצועית על מדינת ישראל לטעות ולא להבין מה בעצם צריך לקנות מאותן החברות.
מהי בכל זאת הנגיעה שלהן בתחום התחזוקה? יש להן אך ורק תפקיד מרכזי ואחראי ביותר: ייצור הוראות תחזוקה ותפעול לציוד. ספרי התפעול והתחזוקה צריכים להיות חלק עיקרי כאשר המזמין מתכוון לרכוש את הציוד (ואת זה גם הנכם שוכחים חדשות לבקרים).
בעולם ההנדסה ייסוד מרכזי הוא, שמי שמייצר הוראות תפעול והוראות אחזקה, לא מבצע את אותן הפעולות הנרשמות בספרות יקרה זו. הפרדה זו, היא אחת מחוטי הרשת שמנטרלת את הכשלים המובילים לתאונות. הרשת הזו היא בעצם התשתית לבטיחות בתחום הקרונות (יש מעבר לכך עוד מערכת שלמה).
הלקוח שבדרך כלל הוא בעל החברה, רוצה בטיחות כמובן.
בטיחות לא יקבל הלקוח באם יפסח על כללי היסוד, המוכרים וידועים בעולם ההנדסה, והם הפרדת הכובעים. אין דבר כזה בטיחות, בטיחות לא עומדת לבדה בחלל האוויר. בטיחות היא פועל יוצא של הפרדת הכובעים.
ובתחום הספציפי הזה, שהוא מערכת רכבתית, יש להפריד בין EPC ל- O&M.
מה הייעוד של חברת רכבת ישראל? הייעוד הוא O&M הפעלה ותחזוקה. לכן, כול תכונה אחרת המאומצת על ידי חברה שתפקידה תפעול ותחזוקה מה- EPC (שאין זה ייעודה), תגרום לכשלים ואף לריבוי תאונות ולהרג, כפי שהיו לנו כבר בארץ ולצערי ימשיכו באם לא יתוקן המצב.
על חברת רכבת ישראל לבצע אך ורק את תפקידה, שהוא ייעודה ההנדסי: תפעול ותחזוקה.
בשנים האחרונות חל בלבול מוחלט בתחום המקצועי של ייעודה של חברת רכבת ישראל (הכוונה כאן ייעוד הנדסי) ולא משנה מי אשם, הרי באיזה שלב צריך לשים לזה סוף ולהחזיר את המערכת לפסים.
הבלבול הזה מייצר כמה תופעות לוואי כדלקמן (ולא רק):
1. התכתשויות בין הנהלה לבין עובדים (אוכל להרחיב ולהוכיח מקצועית).
2. תאונות רכבת והרג בציבור (כדוגמת התאונה בהפרדה מפלסית 252) שם נהג הטרנזיט לא גרם לתאונה, כפי שהנכם סבורים (יש בידי את כול הפרטים להראות היכן הכשל, שהוביל לתאונה והוא בהחלט רלוונטי לנדון).
3. כשלים בהשקעות המדינה בפרויקטי התשתית כגון הקו המהיר לירושלים (שקיעת פסים ב- A1, פריצת אבני הבוחן בפרויקט כולו).
המתבונן יוכל לראות שיש זליגה מהתפקיד המרכזי והיחיד של חברת רכבת ישראל, והוא מופיע גם בניסיון להתנער אפילו חלקית מביצוע תחזוקה O&M)) ומצד שני, עיסוק בתחום לא לה הוא תחום ההנדסה, רכש ובנייה (EPC).
כב' השר, ניכר לעיין כי הנך משקיע מאמץ רב בפיתוח תשתיות התחבורה והנך עושה זאת ברצינות רבה ובאמת מגיע לך כל הכבוד על כך, אך בולט לעין מקצועית כי אינך מתייעץ עם כמה גורמים בעלי גישות שונות בתחום. באם הנך מקיף עצמך בדעות מסוג אחד, בסוף אתה עלול לנווט למקום שלא רצית להוביל אותנו אליו.
יש לחזור לבסיס, התעלמות מהיסודות מוביל אתכם לקחת החלטות שגויות שהן הרות גורל לגבי הסכנה לציבור וכן כלכלית עבור המדינה.
אשמח באם תיעתר לשמוע הרחבה מקצועית בתחום, ואפילו מומחיות שלא שמעת כנראה עד היום.
על החתום
מהנדס אאא (השם שמור במערכת)
לקריאה נוספת:
אספקת ציוד הנדסי ואחזקתו על-ידי אותה חברה הינו ניגוד עניינים מובהק
Tags: בומברדיה, בטיחות, הפרטה, הפרטת-הרכבת, ישראל-כץ, מיקור-חוץ, רכבת ישראל
תודה על המכתב. מה שנאמר פה הוא שליבת העיסוק של בומברדיה היא מכירת ציוד, ולא תחזוקה. בומברדיה מציעה לשר התחבורה שירותי תחזוקה. כלומר, היא תספק תחזוקה לרכבת ישראל בשיטת מיקור חוץ. לבומברדיה אין ידע הנדסי בתחזוקה.
מצד אחר, לרכבת ישראל יש ידע בתחזוקה, וזוהי ליבת העיסוק שלה,ולמרות זאת, שר התחבורה מתכוון למנוע ממנה תחזוקת הקרונות החדשים.
ועוד למדנו מהמכתב שכלל יסוד בבטיחות הוא הפרדה בין החברה המספקת את הקרונות לבין החברה המתחזקת אותן.
במדינת פושעי ההפרטה יעשו הכל כדי לשבור את העבודה המאורגנת,אפילו שעל הדרך יהיו תאונות ויהרגו כמה מאות או אלפי נוסעים.
תשאלו את תושבי אנגליה.
המכתב המובא לעיל הוא בחזקת נייר עמדה של כותבו המבוסס על נסיונו. נראה שנסיונו מעוגן בעיקר במציאות הישראלית, אולם בנושאי הרכבת בפרט ותחבורה בכלל קיימות בעולם הלכות רבות. העובדות המובאות כאן בשאלת בומברדייה הן חלקיות בלבד משום שחברת בומברדייה היא חברה בינלאומית גדולה העוסקת בנושאי תחבורה שונים ובכללם גם מטוסים, ותמונת העסקים הכוללת שלה, ובכלל זה תפעול ותחזוקת רכבות אינה באה כאן לביטוי מלא (לשון המעטה).
ככלל, ענפי התחבורה – יבשתית, ימית, ואוירית – כוללים שלושה תחומי עיסוק משניים המשרתים אותם: פיתוח וייצור כלי התחבורה, תפעול ותחזוקה של כלי התחבורה ותשתיות; כאלה המשתרתות את התכנון והייצור וכאלה המשרתות את התפעול והתחזוקה. בכל אחד מתחומי המשנה הללו קיימת התמחות – מקומית או אוניברסלית. קיימים הבדלים בין התחומים יבשתי, ימי ואוירי, אבל בשלושתם קיימת חלוקה עקרונית דומה והסוגיות הקשורות לרכש תפעול ותחזוקה דומות במהותן, בעיקר משום שבכל המקרים מדובר בשירות של הסעת נוסעים (ומטענים) בשכיחות גבוהה, עם רמות שונות של סיכון, תנאי סביבה שונים וידע נקודתי ייחודי.
מקור הידע בתחום התחזוקה הוא תמיד המפתח והיצרן. כל פיתוח חדש נשען על איסוף נתונים וחקר מדוקדק של לקחי תפעול אצל משתמשים שונים ו/או בחברות התפעול והתחזוקה המספקות לצרכן התחבורה את השרות הדרוש לו. על פי מעממדה הבינלאומי ושמה המקצועי של חברת בומברדייה, אין ספק שיש לה קשרים ענפים עם מפעילי רכבות / קרונות מתוצרתה והיא רחוקה מחובסר ידע והבנה בתחומי תפעול ותחזוקה. מאחר ואינה חברה מקומית, יהיו תחומים שבהם הידע הספציפי שלה הנוגע לבעיות מקומיות נופל מזה של גורמי התחזוקה ברכבת ישראל.
הטיעון היחיד שאני מקבל בתכתובת הנ"ל הוא שיש לקוות שמשרד התחבורה ביצע בדיקות יסודיות לגבי נסיונה של חברת בומברדייה בתחומי התחזוקה, וכי ווידא שלא גורם התכנון והייצור עתיד לתקן ולשפץ את קרונותיה, אלא גורם שזה תחום התמחותו. יחד עם זאת, אני מתקשה לקבל שחברת בומברדייה תיקח על עצמה סיכון עיסקי חמור כזה שעשוי להיווצר אם תטיל ביצוע של עבודות תחזוקה על מי שאינו מומחה לכך… .
בתחום התפעול והתחזוקה קיימת אבחנה ברורה בין החלק התפעול הנוגע לטיפול בנוסעים לבין זה הקשור בתחומים הטכניים – הפעלה, תיקונים, סידרי בטיחות, בקורות תקופתיות, תחזוקה מונעת ועוד. בחלק הראשון יהיה בתנאי ישראל, לרכבת ישראל, יתרון יסי ברור על חברות זרות. בתחום הטכני, מקור הידע הוא בכל מקרה המפתח והיצרן, וככל שהשונות בין הדור הטכנולוגי החד לדור הטכנולוגי הקודם גדולה יותר, כך רלוונטי פחות הידע מהעבר של הגורם המקומי, לפחות בתחילת תקופת השימוש. תחילת תקופת השימוש אין הכוונה לימים או שבועות אלא חודשים רבים ואף שנים אחדות.
עד כאן תיקון התמונה המתקבלת מהמכתב הנ"ל לשר התחבורה, ומהמסקנות הנמהרות של שלושת המגיבים הראשונים.
פוליטיקה של אירגוני עובדים, במיוחד של אירגונים מיליטנטיים כזה של הרכבת, גם היא תחום התמחות, אולם תחום זה שונה לחלוטין מהנושאים שבהם מטפל המאמר הנוכחי.
מי שמייצר ומפתח מוצר מסוים יודע בצורה הכי טובה איך לתחזק אותו,אמנם אני נגד הפרטת הרכבת אבל הנייר הזה די מגוחך.
נ.ב.
התחזוקה המדוברת של בומברדייה היא תחזוקת הקרונות שהם בונים,הם לא יתחזקו פסים.
כל החברות בעולם שמייצרות מנועים וכיו"ב גם משפצות אותם אם הלקוחות לא מצליחים להתמודד עם השיפוץ בעצמם.
חברת רולס רויס בהחלט דואגת לשפץ את המנועים שהיא מייצרת וכמוה גם בואינג.
תגובה למגיבים: 4. ל רפי, 5. יונתן כ.
אנא קראו את הכתבה הזאת:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4035951,00.html
שימו לב לקטעים הללו מתוך הכתבה:
קטע ראשון:
מרכבת ישראל נמסר בתגובה: "הרכבת פועלת על-פי הוראות היצרן בכל הנוגע לתחזוקת הצי הנייד שברשותה, על-פי כל התקנים ובצורה הבטוחה ביותר.
בימים אלו מתנהלת רכבת ישראל מול היצרן בנוגע להבהרות בנושא".
קטע שני:
לאחר פרסום הכתבה, בה נכללה תגובת הרכבת המקורית, החליטה הרכבת להעביר תגובה נוספת, ובה נטען כי אין קשר בין השריפה בקרונועים ובין שימוש בברגים שאינם מתאימים. לדברי רכבת ישראל, השריפה אירעה בגלל "רשלנות בלבדית של יצרן הרכבת בגין טיפול ותיקון לקוי שנעשה על-ידו בקרון רכבת". עוד אומרים ברכבת כי יצרן הקרונועים הוא האחראי היחיד גם לאירוע מה-11.2, אשר נגרם כתוצאה מ"תכנון לקוי והוראות לקויות".
מבלי להיכנס לנושא הטכני, התגובות האלו ניתנו לא על-ידי ועד העובדים, אלא על-ידי הנהלת הרכבת.
לתאונות תמיד אחראי מישהו אחר
לתגובה 6
יש הבדל בין תחזוקה לשיפוץ. אם חברת בואינג תתחזק את המטוסים, מתי תתפנה לייצר מטוסים? ולגבי בומברדיה, המייצרת את הקרונות, האם נראה לך טבעי שתתחזק אותם באופן שוטף. האם בכל מקום בעולם שבו משתמשים בקרונות בומברדיה, עובדי מיקור חוץ שלה הם אלה המתחזקים את הקרונות? לשפץ – כן, אבל לתחזק? חברת רכבת ישראל עוסקת בתחזוקה. מדוע לא לתת לה לתחזק את הקרונות, ובכך לדאוג לתעסוקה לאזרחים ישראלים במקום לאזרחים זרים? אזרחי עירך קודמים.
מי מתחזק את האוטובוסים של אגד? היצרנים הגרמנים? מה זה השטויות האלה?
ומי יעבוד כאן בישראל עבור היצרנית של קרונות הרכבת? עובדים מאיטליה? השתגעתם? החברה תכשיר כאן עובדים ישראלים, בתנאים שהיא תדרוש להעסיק אותם, פלוס איזה שכבה דקה של מהנדסים שאולי יגיעו מחו"ל. החברה בוודאי לא תעסיק את העובדים בתנאים סקנדינביים. למה לה? מה אכפת לה מהעובדים בישראל? מה אכפת לה מהציבור הישראלי שהוא למעשה הבעלים של הרכבת?
זהו בדיוק הקונספט של התאגידיות הבינלאומית שעוקפת את הדמוקרטיה ולוקחת אותה בהליכה.
דליה, תחזוקה זה שם אחר לשיפוץ, בתחזוקה מתקנים חלקים או מחליפים חלקים שלא ניתן או לא כדאי לשפץ.
בדרך כל ארגונים מחזיקים בכמה דרגי אחזקה, דרג שטח לתקלות קלות, מוסך או בית מלאכה לתקלות יותר משמעותיות וקשר עם היצרן לתיקון תקלות שאף אחד לא יכול להתמודד איתם.
אחזקה היא תורה בפני עצמה אבל בשום מקום בגוף הידע של התורה בזאת לא נמנעים מהיצרן מסיבות של חוסר מקצועיות היצרן אלא מכיוון וזה יקר.
אני נגד. מהלך ההפרטה ונגד בומברדייה אבל אני לא יושב שאנחנו צריכים לשקר לעצמנו ולומר שבם לא יודעים. לתחזק. הם יודעים אבל זה יהיה יקר לרכבת ויפגע בעובדים.
דליה בהחלט צודקת.
תחזוקה של מתקן הנדסי זו פעולה שונה לחלוטין משיפוץ של אותו מתקן.
הפעולות שונות לחלוטין גם מבחינת אנשי המקצוע המעורבים בה, וגם הפעולות על המתקן עצמו.
נתבונן על בנין לדוגמא. האם את הבנין מתחזקים אותם בעלי מקצוע שבונים אותו?
הוזכר כאן בדיון מנוע מטוסים. האם אותם בעלי המקצוע שמתחזקים אותו הם גם המייצרים אותו במפעל? כלל לא!
לכן, שיפוץ = תחזוקה? כלל לא!!!
שני תחומי הנדסה שונים לחלוטין.
יצרן של מתקן הנדסי מייצר הוראות תחזוקה, אין לו כול ידע שגובר בארגון ביצוע אחזקה על חברה שזה ייעודה המרכזי, כחברת רכבת ישראל.
אתה אמיתי?
יש תחזוקה שהיא החלפת שמן, צביעה וכו ויש תחזוקה שהיא החלפת רכיבים ותיקונם וגם את זה וגם את זה היצרן יודע לעשות.
כבר שנים היצרן מתחזק את מטוסי חיל האוויר. והגשש החיוור הוא הוועד של הרכבת.
יונתן, אתה רציני?
קראת את הנושא?
הנושא הוא: ניגוד עניינים.
אין ספק שכול גוף בעולם שיש לו את המקצועות הטכניים לבצע תחזוקה לפי הוראות היצרן, יכול ויודע לבצע תחזוקה.
אבל גדול,
במקרה זה מדובר על ניגוד עיניינים מהותי, מאחר והיצרן שמוכר את הציוד מציע לתחזק אותו ועל כך כבר הסבירו רבים בדיון.
אין לבומברדיה במקרה זה שום ערך נוסף על חברת רכבת ישראל, רק ערך פחות של ניגוד עניינים מקצועי ועסקי המסכן חיי אדם.
אני מסכים עם יונתן
אם יש היררכיה בהנדסה אז זה הולך ככה
א . הממציאים-הדוקטורים -האקדמיה
ב .התיכנון- המהנדסים-המתכננים היועצים
ג .היצור -מהנדסים מנהלי משמרות הנדסאים וטכנאים .
ד .האחזקה -מהנדס,טכנאים .
נדיר שמישהוא מדרג א רוצה או מוכן לעבוד בדרג ב.
נדיר שמישהו מדרג ב רוצה או מוכן לעבוד בדרג ג.
וכנל ג ו ד .
אם יצרן מסכים להקים מערך אחזקה ומחיר העסקה מתאים למזמין ,אני מתקשה לראות יתרונות ,בלהעביר את הטיפול לצוות/חברת אחזקה סתמית סתם ככה .
נכון מה שאאא כותב שלבנות קרון או לתחזק אותו, זו עבודה שונה ועם בעלי מקצוע שונים .אך לפסול את החברה המיצרת שביכולתה להתארגן על צוות שיתחזק את קרונותיה,בגלל שזה עבודה שונה עם מקצועות שונים נשמע מגוחך ,עד כדי חשד שהדברים נכתבו ע"י משרד יחסי ציבור .
מי יכול לנהל אחזקה של מוצרים של חברה תעשיתית יותר בידע ובהבנה מאשר אותה חברה תעשיתית??
גם טענת ניגוד הענינים אינה מוסברת ואולי כי כלל אינה יכולה להתקיים .
תגידו, מה קורה לכם? יצרני האוטובוסים של אגד מתחזקים את האוטובוסים של אגד? יצרני בואינג מתחזקים את צי המטוסים של אל-על?
יצרני המטוסים של אף 16 מתחזקים את מטוסי חיל האוויר הישראלי?
יצרני המכוניות של משטרת ישראל מתחזקים את הניידות?
הנקודה ההנדסית בחוות הדעת שפורסמה פה באה בסך הכל להאיר את הכוונות האמיתיות של הנהלת הרכבת – לא מדובר בשיטת תחזוקה נהוגה ולא בשיקולים מקצועיים אלא ברצון לפרק את הוועד.
ל – פ – י – כ – ך,
לא אתפלא אם בדיקה יסודית לעומק תגלהL שהיצרנית
לא
באמת
תבצע
את התחזוקה
אלא תהווה
מעין כיסוי
לאיזה חברת בת
בהנהלת החתן של מושיקו שתעשה בפועל את התחזוקה.
כל קומבינה כשרה מבחינת חלקים מסוימים בליכוד בבואם לפרק את העבודה המאורגנת.
חבל שהשמאל לא מצליח בהפוך על הפוך – לפצל בדיוק על זה את הליכוד (על זה ועל עוד מררות שהליכוד אחראי עליהן, כמו הריפורמה בשוק ההון שדפקה את הציבור ועכשיו היתום בוכה על הריכוזיות).
ועוד הערה
הדיון האמיתי
שמתחבא כאן
בין השורות
הוא על השאלה
האם מדינת ישראל
רוצה להפוך
למדינת עולם שלישי.
(ולא, לא מדובר בתגובה מטעם משרד יח"צני)
שמע
הרכבת זה לא צעצוע שמסתובב בהרי ירושליים .
הרכבת אוכלת נתחים שמנים מתקציב המדינה כבר כמה שנים טובות .
המטרות בהשקעות הינן חשובות אלף מונים מזכויות 1200 אנשי תחזוקה שמשכורתם הממוצעת לעומת השכלתם והכשרתם גבוהה מאד כבר היום ,שהוכיחו כבר יותר מפעם אחת את נכונותם "לשבור את הכלים ",שהכניסה לעבודה שם התבססה ואולי מתבססת על מקורבים שמביאים מקורבים .
הרכבת אמורה לאפשר למליוני אנשים לגור בפרפריה ולהרגיש במרכז.
אמורה לאפשר לאנשים לוותר על רכב צמוד במשפחהולחיות עם הכסף ברווחה כלכלית.
אמורה להציל את הנגב מהתרוקנות .
אמורה להפחית משמעותית את הזיהום במדינה .
אמורה להוות תחליף או שוט תחליפי לתעלת סואץ.
התנאי הבסיסי להצלחת הרכבת לבצע את שכתבתי הינה אמינות,ובטיחות .
אין לי ולא לרבים אחרים אמונה שהאלף מאתיים חברה האלה ידעו להכנס מהיום ל 30 שנות עבודה בשקט ללא בעיות אני לא מאמין גם בשנה אחת שקטה ,ואני בטוח שלא חשוב כמה השכר שלהם מפוצץ היום ,בעוד שנתיים יקום שם ראש וועד שיהיה בטוח שמגיע להם עוד 5 או 10 או 20 אחוז אחרת הוא "שורף את המועדון" והוא יהיה בטוח שבשביל 1200 איש ישלמו כי לא ירצו לתקוע את הרכבת ל 2 מיליון אנשים .
בסכסוך הזה כץ שם על השולחן את איום הסגירה וזכותו .
עם הוועד הזה עד שלא יחתימו אותם לשנים ארוכות ,אני במקום כץ סוגר את הרכבת ומתחיל מהתחלה .
ארטור כנראה לא קראת את ההסבר לניגוד העניינים המופיע בתחתית המכתב המפורסם כאן, "חוות-דעת בומברדיה".
ארטור,
למה שלא תיכנס כאן:
4. רבים דיברו על עובדי הרכבת ועל השביתה המוצדקת שלהם. אני בעיקר רוצה לתת צלצול השכמה לכל אלו שיושבים וצועקים על עיכובי הרכבת, וכל אלו שצועקים שיש לפרק את ועד עובדי הרכבת ולהפריט להפריט ולהפריט. ישנו הסיפור הידוע של בריטניה, ואני יודע שלא רבים מבינים מה קרה שם. אז הנה בשני חלקים סרט על החורבן שעשתה ההפרטה למה שנחשבה על ידי רבים כמערכת הרכבות הטובה בעולם:
חלק 1
חלק 2
http://www.blacklabor.org/?p=42995
ואחר כך, ארטור, תסביר בבקשה, איך חברת בוברדיה תמנע את מה שכבר קרה במדינות אחרות כתוצאה?
פחות ביטחון, ירידה בשירות?
האמת היא, שאם הועד היה מיליטנטי באמת ומלכתחילה, הוא לא היה מוותר על קוצו של יוד, דהיינו הוצאת עבודות למיקור חוץ כמו – הנקיון, המאבטחים, הקופאים, סדרני הרציף. אם אתה רוצה להאשים אותם במשהו, תאשים אותם בזה.
ודרך אגב
אחרי שהסברת בפירוט
את חשיבות הרכבת,
תרומתה החיובית לתחומי חיים רבים,
לא נראה לך שלעובדיה מגיע שכר בהתאם?
ובוא לא ניתמם, עובדה היא שועדים "נחמדים" כבר הושלכו מזמן לחרפת ההעסקה הקבלנית, אז צריך להחליט מה רוצים ולא להרוג את העבודה המאורגנת בשם נימוקים שאין להם בסיס ואחר כך לבכות כמו יתומים.
ל-(19),
כאשר מדובר בעבודה המאורגנת(ו"העולם הישן" ויתרונותיו היה בלתי אפשרי בלעדיה),אז אתה לוחם כארי למען המורים.
כאשר מדובר על עובדי הרכבת,הרי מבחינתך,שילכו לעזאזל הועד והעבודה המאורגנת על 1200 העובדים.
בפועל יוצא שאתה בעד משטר אדונים ומשרתים וסקטוריליזציה של העבודה.
זה לא הגון אינטלקטואלית וגם מעשית לא יכול לעבוד.
או עבודה מאורגנת ואיגודים מקצועיים תקיפים ומיליטנטיים,או משטר עבדים לכולם,כולל למורים,לאקדמאים .
שלא לדבר על הפיאסקו של ההפרטה בבריטניה כפי שתואר על ידי המהנדס אאאאא או משתמש אלמוני.
בלשון המעטה-הפתעת אותי ולא לטובה.
בנתיים בנוסף להרג האזרחים בתוך הקרונות, הורגת רכבת ישראל בחסות משרד התחבורה אזרחים גם מחוץ לקרונות, כפי שהרגו בתאונת הרכבת ליד קיבוץ גת (עם הטרנזיט).
1 .לאאאא קראתי עכשיו את חוות הדעת .אני לא מסכים איתה .
ודאי שיש מערכת איזונים,וודאי שצריך להגדיר סנקציות ,אך להגדיר שכל אחד חיב לעסוק רק בתחום שלו כפי שנרשם במסמכי התאגדות החברה נשמע לא מתאים .
אגב איזה חצי מהרכבים על הכבישים בארץ מסופקים לנהגים ע"י חברות ליסינג והם גם אחראיות על תחזוקתם ,האם בשנים האחרונות יש עליה מטואורית בתאונות הדרכים בגין ניגוד ענינים זה?
2 .לאנונימי -אנחנו רחוקים ממכירת הרכבת ,ואני הראשון שיתנגד לזה .
2.1 אתה כותב "אחרי שהסברת בפירוט
את חשיבות הרכבת,
תרומתה החיובית לתחומי חיים רבים,
לא נראה לך שלעובדיה מגיע שכר בהתאם? " סוף ציטוט"
אם אבא שלי שמר בכניסה לבנק 20 שנה אז מגיע לו חצי מהכספת כשהוא יוצא לפנסיה?
ולקופאי שעוברים דרכו מליוני ש"ח ליום ,לא מגיע איזה פרומיל קטן בגלל נאמנותו ?
זו בדיוק הבעיה, שאתה והם (העובדים)בטוחים שמגיע להם כי מסתובבים בענף מיליארדים ,ובגלל שהם יכולים לגרום נזקי עתק ,אז תמיד בסוף ירצו אותם .
אנחנו רואים את עובדי הנמלים,מכירים בעל פה את משכורות הנתבים ,ומעדיפים לא להיות בני ערובה ל 1200 איש ברכבת (שאגב רובם חדשים יחסית בעבודה).
ולכן אני כותב שוב: אם אין דרך להביא לשקט ב 10-15 השנים הבאות -סגור כץ סגור .
3 .למיכאל שלי :אני מסכים איתך בדברים רבים אך יש בינינו הבדל עיקרי אחד :אתה מונע אידאולוגית ,ולי דווקא אין אפילו אחת .
סבא שלי עבד בשרות הרכבות האוסטרו הונגרי כ 35 שנים 1905-1940 כשבחלקם ניהל תחנת רכבת גדולה .הוא היה במדים ונשא דרגות קצונה .לא היו שביתות וכולם מילאו את תפקידם כי היתה היררכיה .
אם אתה חושב שזה בסדר להחזיר סגנון עבודה זה לרכבת כמו שבמגן דוד אדום הכניסו דרגות וכמו שבמשטרה ובשב"ס אסור לשבות ,אז קדימה שהוועד יודיע שהוא מוכן להכנס למסגרת של שרות חיוני ,ואז באמת בומברדיה מיותרת לעניין התחזוקה .
אני אכן כותב המון בעניין המורים אך זוית הראיה היחידה שלי הינה שבמצב שהחינוך מתדרדר משנה לשנה ,ורמת המורים שנכנסים למערכת יורדת,ולכן צריך רפורמה אשר משפרת את מצב המורים ,ואילו הרפורמות אופק חדש ועוז לתמורה מרעות כמעט בכל היבט את תנאי התעסוקה של המורים ולכן במקום להתחיל לעלות ברמת החינוך אנחנו נכנסנו למסלול ירידה עם שיפוע יותר חד מטה מטה .
למה ללכת על דרך ההגזמה ארטור?
למאבטח לא מגיעה חצי קופה, אבל מגיעה לו משכורת הוגנת ותנאי העסקה הוגנים. מה לא ברור בזה?
חוץ מזה, הפירוט בתגובתך הבליט העדר התיחסות לכאן:
4. רבים דיברו על עובדי הרכבת ועל השביתה המוצדקת שלהם. אני בעיקר רוצה לתת צלצול השכמה לכל אלו שיושבים וצועקים על עיכובי הרכבת, וכל אלו שצועקים שיש לפרק את ועד עובדי הרכבת ולהפריט להפריט ולהפריט. ישנו הסיפור הידוע של בריטניה, ואני יודע שלא רבים מבינים מה קרה שם. אז הנה בשני חלקים סרט על החורבן שעשתה ההפרטה למה שנחשבה על ידי רבים כמערכת הרכבות הטובה בעולם:
חלק 1
חלק 2
http://www.blacklabor.org/?p=42995
ודבר אחרון, לא ברור למה אתה מצליח להבין את הקשר בין חינוך ראוי ומורים שמתוגמלים בהתאם
אבל אתה מתקשה להבין שזה עובד גם במקומות אחרים?
(ורק בוא לא ניכנס שוב ל"משכורות הענק של נהגי הרכבת השיכורים". הנהלה שבאופן שיטתי מקצצת בתנאי העובדים ומתחילה כמובן בחלשים, כדי להחליש את העובדים החזקים מאוחר יותר – מקבלת עובדים שמשחקים מולה בדיוק את אותו המשחק.)
נ.ב. ההערה על פרוסיה ועוד בהקשר של רכבות? בחייך.
ל"אאאאא" בתגובה 15,הטענה שלך ושל המאמר לא הייתה על ניגוד עניינים עסקי אלא על כך שליצרן אין את הידע לבצע תחזוקה.
לגבי ניגוד עניינים,אין כאן ניגוד עניינים,כל ספק שירות ינסה לנפח מחירים ולהוסיף טיפולים ככל יכולתו.
ל18,לא כל ויכוח נגד אמירה של "מתנגד הפרטה" היא תמיכה בהפרטה,אני מתנגד להפרטת הרכבת אף על פי שאני מתנגד לטענת המאמר והתומכים בו(ואני מתנגד כי אני לא מאמין בלשקר לעצמנו או לאחרים).
ל- 26 יונתן כ.
מבחינת הספק בודאי שאין ניגוד עניינים ויש רק עניינים עסקיים.
אבל מבחינת חוקת מדינת ישראל והחברות שמתנהלות בה, יש גם יש ניגוד עניינים.
לכן, בודאי שיש ניגוד עניינים.
לארתור,
"סגור כץ סגור".
תתפלא לשמוע ,בחברת "פז" בה הופרטטי ונשלחתי לגורלי ב-15 לינואר 1997,שורר עד היום שקט מהסוג שהיית רוצה לראות ברכבת.
השקט הזה שבקרוב "יחגוג" 15 שנה, בא אחרי חיסול כמעט כל העובדים הותיקים,תוך הכנסה מסיבית של עובדי קבלן ,ו"טיהורים" מידי פעם כדי שאף אחד לא ירגיש שקט ובטחון בעבודה.
אם ועד הרכבת "יישב בשקט",לעובדי הרכבת יהיה גורל דומה לגורלי.
בקשר למורים,הרי נכון לומר שהרפורמות שנכפו עליהם ,אפילו גרועות יותר,מ"העולם הישן".
ארתור,זה לא בא בחלל ריק.הסתדרות המורים מכרה את המורים ביסודי ,והארגון מכר את מורי התיכון.
המכירה המבישה הזאת היתה אפשרית ,אך ורק בגלל שלמורים לא היה מנהיג לוחם ואמיץ שלא ניתן ל"קנייה" כמו גילה אדרעי.
ככה זה בחיים ארתור: מי ש"שומר" על שקט ,נדפק בגדול.
ליונתן,
תסלח לי, אבל די כבר.
בסוף המאמר שלמעלה מופיעה ההפנייה הבאה
לקריאה נוספת:
"אספקת ציוד הנדסי ואחזקתו על-ידי אותה חברה הינו ניגוד עניינים מובהק
חוות-דעת-בומברדיה"
ומתוך חוות הדעת עצמה, שכנראה טרם הספיקות לקרוא:
"אף שהדבר ישמע פרדוקסאלי, יש לניגוד העניינים כח רב כאשר מפעילים כח זה על ידי הפניית הכובעים "אחד כנגד השני" על ידי תיחום של תחומי אחריות. רק כך, ניתן יהיה לראות את נקודות המחלוקת, את ההתרעות על נקודת כשל ודגלים אדומים שאנשי המערכת בכל הכובעים מנסים להתריע עליהם. רק כך, יישמע קולם.
באם מאחדים את הכובעים, לרוב לא יתגלו הטעויות ואלו עד מהרה יהפכו לכשל המסכן חיי אדם.
כך בנוי בחוכמה רבה חוק המהנדסים והאדריכלים וחוק התכנון והבנייה. רלוונטי כאן, הסעיפים ניגוד עניינים ואיסור התחזות."
"דוגמא מעשית: יצרן קרונות טוען כי הציוד שלו עומד בכול התקנים המתבקשים. הלקוח משתכנע ומזמין את הקרונות. אחרי חצי שנה של תפעול מתחילים לגלות המתחזקים (של היצרן/מתחזק) כי מופיעים סדקים בחוגנים. במקרה זה היצרן מסכן את העסקה של מכירת הציוד באם יגלה את התגלית ללקוח. מה אם כן יעשה היצרן/מתחזק? האם יסכן את הפרנסה שלו ומאות העובדים שלו? או שיסכן את ציבור הנוסעים ברכבות ואפילו אם יצליח קצת למשוך זמן כדי שאולי יצליח לתקן את הכשל או שיעדיף להחביא את הכשל?"
זה לא מקרה שלא מקובל שהמוכר גם מתחזק ומפעיל, כפי שהוצג בדוגמאות כמה וכמה פעמים
למעלה.
אני מרגיש שיש פה בעיה כללית, רחבה יותר.
בישראל, הכוח של עובדי מדינה וחברות ממשלתיות חזק יותר מהכוח של עובדי מגזר פרטי (חברות בע"מ ועמותות).
מסיבה זו, הניאוליברלים שרוצים להחליש את העובדים תמיד יביאו טיעונים מקצועיים לטובת ההפרטה/מיקור חוץ, בעוד הסוציאליסטים שרוצים לחזק את העובדים תמיד יביאו טיעונים מקצועיים נגד ההפרטה/מיקור חוץ.
לציבור הרחב אין כלים לשפוט איזה טיעון מקצועי הוא תקף, וזה נותן הרבה יותר מקום לספינים, לכלוכים אישיים, הפחדות וכו'. אני מאמין למהנדס אאא, מישהו אחר לא יאמין לו. זה תלוי מאוד בעמדות שאיתן באנו לפני שקראנו את המכתב שלו.
בסיטואציה שבה העובדים הישראלים של בומברדיה (או הקבלן מטעמה) יהיו מאוגדים בארגון עובדים דמוקרטי שלוחם למען השוואת תנאים, ייצא האוויר מבלון ההפרטה. גם עובדי קבלן של הרכבת יכולים לשבות, ולא יהיה להם תחליף מיידי כמו שאפשר להחליף בן רגע עובדי ניקיון שובתים.
דוגמאות לפעולה בכיוון הזה של השוואת תנאים בין עובדי מגזר פרטי לציבורי אפשר לראות:
א. כוח לעובדים – מאגדת מורי קבלן ועובדי עמותות רווחה שפועלות כקבלני מיקור חוץ.
ב. ההסתדרות – איגדה את נהגי הרכבת הקלה בירושלים (בבעלות חברת סיטיפס) ועובדים נוספים ברכבת (עובדי התאגיד הבינל והידוע לשמצע ואוליה).
לאנונימי
אתה מיתמם כאילו הצעתי למאבטח חצי קופה ,ואתה מסביר לי שמגיעים לו תנאי שכר הוגנים .
בראוו ,יותר מיזה .לכל מאבטח באשר הוא מגיעים תנאי שכר הוגנים .
הבעיה איתך ואיתם היא שכתבת ,ואני מצטט פעם שניה "אחרי שהסברת בפירוט
את חשיבות הרכבת,
תרומתה החיובית לתחומי חיים רבים ,לא נראה לך שלעובדיה מגיע שכר בהתאם?
מה זה בהתאם?
זו הבעיה אדוני האנונימי ,ששכר צריך להגזר בהתאם להשכלה,ידע,רצון טוב, כשרון ועוד כמה תכונות אישיות של אנשים בעבודה .
אסור שהשכר יקבע על פי גודל השיבר עליו יושבים העובדים .
כתבתי מהתחלה: מכיוון שאני נטול אידאולוגיות ,אין לי שום הבנה לוועד עובדים שעובדיו ללא השכלה מיוחדת ,וכנראה שללא כישורים מיוחדים ,רוצים לקבוע לשנים הקרובות האם מאה אלף איש יכולים לוותר על מכוניתם ,או האם המדינה תפסיד כל שנה כמה מאות מליונים משביתות .
לפי הפרסומים שכרם הממוצע בסביבות 15 אלף ש"ח ,למה זה מגיע להם?
ואולי בכלל בזוית הראיה שלהם הם מרוויחים הרבה פחות משכרו של יהושוע פרץ מנמל אשדוד ב 1965 ומגיע להם לפחות עוד 30% .
אגב שכר הממוצע של המורים הוא קצת יותר מחצי שכרם של עובדי הרכבת .
למיכאל : האינטרס הציבורי הינו רכבת אמינה ובטוחה .1200 איש שאינם יודעים לספק את הסחורה הינם ויהיו קורבן זעיר על מזבח הצרכים של מדינת ישראל .
האמת היא, אין כאן כל כך שאלה של אימון, אלא של נוהג וחוק, כפי שמוסבר למשל לגבי חוק המתכננים, וכפי שנהוג בחברות גדולות שדוגמתן ניתנה פה.
לגבי הפתרון שיכול להוציא את העוקץ, הוא:
א. מוגבל בגלל שאיגודים קטנים ומפוצלים הם חלשים יותר.
ב. כאן כבר יש איגוד ואין ספק שיש מטרה להחליש ולפצל אותו.
ג. האם ההסתדרות הגיעה להסכם קיבוצי בענין נהגי הרכבת הקלה בירושלים? ואם כן, איזה הסכם?
ומה עם שאר עובדי הרכבת הקלה, למה לא אוגדו כולם?
לארטור,
1. ציטוט מדבריך:
"אם אבא שלי שמר בכניסה לבנק 20 שנה אז מגיע לו חצי מהכספת כשהוא יוצא לפנסיה?"..
לא, לא מגיעה לו חצי מהכספת. הבעיה היא שהמאבטח בפתח הבנק לא מקבל ולא יקבל את מה שמגיע לו.
2. משכורת של 15.000 ש"ח למי שמפעיל פרויקט בעל חשיבות כפי שאתה ציינת, איננה חצי כספת.
3. אתה מניח שעובדי הרכבת אינם יודעים עבודתם. אתה מניח שעובדי התחזוקה ברכבת אינם יודעים עבודתתם ומקבלים 15.000 ש"ח לחודש למרות שנראה שאין לך סימוכין לכך, או לפחות לא צרפת אותם.
4. אין לך סימוכין לכך שהבעיות ברכבת נובעות מחוסר המקצועיות של העובדים, כולם ללא יוצא מהכלל. אתה מסתמך כנראה על תקשורת אינטרסנטית וקורא לי מיתמם.
5. אין דבר כזה שלאדם רציני אין עמדה אידיאולוגית. כל עמדה היא אידיאולוגית. גם ההחלטה שלא לבחור בעמדה היא אידיאולוגית.
6. ועדיין השאלה – האם נכנסת לקישור שניתן כאן פעמיים? הרי ממש אותן הטענות שאתה משמיע כאן עמדו בבסיס הפרטת הרכבות והאוטובוסים באנגליה.
7. גם הופק סרט עלילתי בעניין – מדהים ומשכיל. שמו פרח מזכרוני. מי שיודע במה מדובר מוזמן להכניס הפרטים.
א. הפיצול הוא עובדה היסטורית אך אינו גזירת גורל.
אם העובדים בארץ יהיו מאוגדים לפי מקצועם כפי שקורה בארצות מתוקנות, ייפתר חלק גדול מהבעיה.
http://www.blacklabor.org/?p=1999
ב. זה שהמטרה פה היא החלשת העובדים ולא "ייעול השירות" זה ברור לגמרי.
מה שלא ברור הוא האם פעולותיה של גילה אדרעי מונעות את הפיצול או דווקא מקדמות את הפיצול. אילו הייתי אורי יוגב, הייתי משלם לאנשים שילחשו על אוזנה שתמשיך להשבית וכמה שיותר בהפתעה.
ג. לא יודע, אבל מאוד יכול להיות שההסתדרות מיהרה לאגד את אלה שיש להם "שיבר" אך לא את החלשים ביותר כמו מאבטחים ומנקים.
אם כך הוא הדבר זה רק מצדיק את ההאשמות שמופנות (בדה מרקר למשל) כלפי ההסתדרות שמזה עשורים, לא רק בעידן עופר עיני, יש לה חלק גדול ביצירת פערים בין שכירים חזקים ומעטים לשכירים חלשים ורבים.
למה אתם מתעקשים? כנסו לאתר של בןמברדייה ותראו שאין שם מילה אחת על תחזוקה שוטפת של שום ציוד שהם מיצרים – יש הרבה מילים על ספרות בנושא ועל שיפוץ (מפגוש לפגוש) שמובמרדייה מציעים ללקוחות שלהם.
תכנסו לעיתונות המקוונית בישראל ותראו את הפרסום של משרד התחבורה/רכבת ישראל: התחזוקה של בומברדייה תתבצע במתקניה של רכבת ישראל אחרי כשלושה חודשי חפיפה בין המצאי הפעיל לעובדים של בובמרדייה.במילים אחרות רק מחליפים פועלים צמיתים בעובדי קבלן לא נעים לכם לשמוע – אתם לא באתר הנכון!!!!
מה צריך יותר מזה. בדיוק למה שמכוון המכתב – לטעות הזו בדיוק הולך כבוד בולס הבורקסים כץ.
אגב, בואינג לא מתחזקת וגם לא משפצת מטוסים שלה. גם בענף הרכב יצרני המנוע,שהוזכר פה, לא מתחזקים אותו במקרה הגרוע מספקים מנוע חדש מפס היצור או מנוע ששופץ בפס היצור. אגד מתחזקים את האוטובוסים בכוחות עצמם. חברת מטרופולין לא. מטרופולין שכרו את האוטובוסים והם בתחזוקה מלאה של חברת מאיר ולא של חברת וולבו היצרנית.
טלו קורה מבין עיניכם המכתב מתאר מצב ביש שאסור שיקרה ונשלם מחיר דמים.
מנחם.
ארטור, גם אתה נוגע בסוגיה רחבה – סוגיית הסולידריות.
למי שכר ממוצע גבוה יותר לקבוצה "מורים/רופאים/עוסים/פסיכולוגים" או לקבוצה "עובדי חברת חשמל/רכבת/מקורות/נמלים"?
למי משתי הקבוצות מגיע שכר ממוצע גבוה יותר? נראה לי שאנחנו מסכימים.
עכשיו השאלה היא האם החלש יכול להיות סולידרי עם מי שחזק ממנו, או שמרוב קנאה אנשים מעדיפים שכולם יהיו עובדי קבלן.
לזכרם של עובדי הרכבת שנהרגו בעת מילוי תפקידם במלחמת לבנון השניה
http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150197991314193
כנגד דברים שנכתבו פה בהכללה וללא סימוכין, כגון:
"זו הבעיה אדוני האנונימי ,ששכר צריך להגזר בהתאם להשכלה,ידע,רצון טוב, כשרון ועוד כמה תכונות אישיות של אנשים בעבודה .".
בכבוד רב
משתמש אנונימי
מנחם – תודה.
איתי – גם לי קשה להבין מי לוחש על אזנה של יו"ר הוועד.
בקשר להסתדרות, דה-מרקר מתביית על מה שנוח לו.
הבעיה עם ההסתדרות הרבה יותר מורכבת וטובים מדה-מרקר כבר דנו בה, ביניהם עמי וטורי.
לזכרם של עובדי הרכבת שנהרגו בעת מילוי תפקידם במלחמת לבנון השניה
http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150197991314193
כנגד דברים שנכתבו פה בהכללה וללא סימוכין, כגון:
"זו הבעיה אדוני האנונימי ,ששכר צריך להגזר בהתאם להשכלה,ידע,רצון טוב, כשרון ועוד כמה תכונות אישיות של אנשים בעבודה .".
וכן:
"האינטרס הציבורי הינו רכבת אמינה ובטוחה .1200 איש שאינם יודעים לספק את הסחורה הינם ויהיו קורבן זעיר על מזבח הצרכים של מדינת ישראל ."
(תגובה 31 של ארטור).
בכבוד רב
משתמש אנונימי
נ.ב. הביטוי "קרבן זעיר" הפעיל אצלי את פעמוני הזיכרון.
אנחנו מדברים פה על בני אדם, לא על מכונות.
כדאי שכולנו ניזהר מהכללות על בני אדם שכלל איננו מכירים.
הרשימה הזו -"זו הבעיה אדוני האנונימי ,ששכר צריך להגזר בהתאם להשכלה,ידע,רצון טוב, כשרון ועוד כמה תכונות אישיות של אנשים בעבודה "…..
אינה קשורה לרכבת ואינה שוללת מאנשי הרכבת את התכונות שנספרות ברשימה ,ואני מוטרד שלקחת זאת לכיוון של הוכחה באמצעות המוות .
כל קורא סביר מבין שזו רשימה עקרונית שכל מעסיק רואה לנגד עיניו כשהוא מעריך את "שוויו"של עובד מסוים .
אך אתה מוסיף ואינך לומד בציטוט מסעיף 2 שלך "2. משכורת של 15.000 ש"ח למי שמפעיל פרויקט בעל חשיבות כפי שאתה ציינת "סוף ציטוט .
אדוני האנונימי -מי שמפעיל פרויקט בעל חשיבות משכורתו לא צריכה להיות תלויה בחשיבות הפרויקט ,אלא ברשימת התכונות שאני כתבתי .
15 אלף ש"ח זה הרבה מאד כסף לאנשים שהשכלתם 10-14 שנות לימוד .
סעיפים 3 ו4 שלך מכניסים דברים לפי שלא אמרתי לא כתבתי וגם אינני חושב .
סעיף 5 שלך בלי קשר לדברים ,האידאולוגיה היחידה שאני מוכן שתדביק לי היא אידאולוגיה שבעד הלוגיקה .בקיצור אני משתדל להיות עניני ולוגי .
סעיף 6 -נדמה לי שאנחנו רחוקים מאד מהפרטת הרכבת באנגליה .הודעתי כבר בהתחלה שאני הראשון שיתנגד אם זה ילך לקרות .
לארטור לא הבנתי את תשובתך.
אז ככה-
אתה, אתה כתבת!!!!!:
"האינטרס הציבורי הינו רכבת אמינה ובטוחה.
1200 איש
שאינם יודעים לספק את הסחורה
הינם ויהיו
קורבן זעיר
על מזבח
הצרכים של מדינת ישראל ."
(תגובה 31 של ארטור).
– איך החלטת ש1200 איש אינם יודעים לספק את הסחורה?
על מה אתה מסתמך? אולי ההנהלה לא מאפשרת להם ל"ספק את הסחורה"?
ומה זו ההתבטאות הזו:
"יהיו קרבן זעיר על מזבח…"?
כפי שאומרים עורכי הדין – בהתבטאות הזאת שלך פתחת לי את הדלת והזכרת לי את 8 החללים במוסך הרכבת בחיפה.
נכנסתי לאתר לזכרם ומה שקראתי עליהם בחייהם לא מצדיק את הזלזול הכוללני שלך בעובדי הרכבת, שאותו אתה מבסס על מידע מתקשורת שמתבקש לקרוא אותה באופן ביקורתי (שהרי לא הבאת שום סימוכין מסודרים וה"מידע" שאתה חוזר עליו כאן מוכר היטב מהתקשורת).
גם לא ברור איך הגעת למסקנה הכוללנית שעובדי הרכבת למדו 10-14 שנות לימוד – וגם לא ברור למה אתה מזלזל במכונאי שלמד 10-14 שנות לימוד?
אתה מבלבל בתגובותיך בין "1200 איש שאינם יודעים לספק את הסחורה" לטענתך, לבין הוועד וההסתדרות ומשמיץ קבוצה שלמה של אנשים שאינך יודע כמה מהם באמת מקבלים 15.000 ש"ח בחודש ומה כוללת העבודה שלהם.
וממתי שנות השכלה הם קריטריון יחיד להערכת עבודה?
תסלח לי, אבל מהדברים שלך נודף ריח של התנשאות וזלזול בעובדים.
ומה פירוש "*נדמה* לי שאנחנו רחוקים מאוד…."? על מה אתה מסתמך כאן?
בקיצור, למה שלא תחזור ותקרא את מה שכתב כאן מנחם לוריא?
הוא סיכם היטב ובבהירות את הדברים.
אידיאולוגיה או לא, מי ששואף להיות ענייני ולוגי מצופה ממנו שיצטט בזהירות גדולה מאוד מידע שמתפרסם בתקשורת ושאייננו מגובה בסימוכין.
המידע שלהלן דווקא מגובה:
"עובדי הרכבת אינם אחראים לשריפה ברכבת שבו נפצעו 121 נוסעים…..התיקון בוצע על-ידי יצרן רכבות אירופי שנרכש על-ידי חברת בומברדייה, המספקת כיום את הקרונות הדו-מפלסיים לרכבת……"
http://www.news1.co.il/Archive/001-D-282976-00.html
בעוד אנו מתדיינים פה,כן הפרטה לא הפרטה,כן תחזוקת יצרן או המצאה של השר כץ – רכבת ישראל כבר לא מסתפקת בקו (סיני) לאילת וכבר מ 2010 שמה פעמיה לשכם,קרית ארבע,קלקליה אריאל וגשר אלנבי בואכה ירדן.
מליון שקלים ציבוריים הועברו לחברה פרטית בשם "חסון ירושלמי מהנדסים יועצים תכנון בהנדסה אזרחית" עוד שלושה מליון שקלים ציבוריים הוקצו לחיבור "רכבת העמק" מין עפולה לג'ינין.
רק אני חושב שכיסיה של בובמרדייה הולכים לטפוח עוד קצת…
חושבים שאני הוזה? הינה הדיווח כלשונו:
http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1651192
מנחם.
ל29,קראתי את חוות הדעת,היא חסרת ערך כמקור סמכות ולא ברור אם היא אמורה להיות חוות דעת הנדסית או משפטית ובכל מקרה אין לה אבא ואמא.
במציאות יצרנים גם מתחזקים,רולס רויס ובואינג אכן מתחזקות ציוד שמכרו כדרג אחזקה סופי.
רולס רויס היא לא רק יצרנית רכבים…גם מנועים לתעופה ובכלל.
מנחם לוריא,
יפה שהבאת את הכתבה לדוגמא.
הנה עוד דוגמה לניגוד עניינים.
חברת רכבת ישראל צריכה לעסוק בתפעול ותחזוקה (O&M). במקום זאת הפכו מנהליה לקבוצה שמתהלכת עם צ'קים פתוחים ומתמוגגים לעסוק בתחום התכנון (ה- E של ה- EPC).
זה עוד אחד מהגורמים, שהביאו את רכבת ישראל לאן שהגיעה.
תאונות, כשלים בפרויקטים, בזבוז כספי ציבור הם רק הסימפטום להתעסקות שגויה זו.
לחברת רכבת ישראל, אין שום ידע לעסוק בתחום ה- EPC. וזה הרי בסדר גמור מאחר והיא חברת O&M, אבל הנזקים הכספיים ואבידות בנפש זה התשלום.
חברת רכבת ישראל איננה חברת הנדסה!
חברת רכבת ישראל עוסקת גם ברכש שרותי הנדסה, גם לזה אין לה לא את הידע ולא את הכישורים.
הציבור ימשיך לשלם מכיסו וגם בגופו.
ל- יונתן כ.
אתה כנראה ווכחן מיקצועי.
מה שלא יאמרו כאן אתה תגיד הפוך.
הזכרת את חוות הדעת ושאלת משפטית/הנסית – בדוק מי כתב אותה, שום במכתב.
הזכרת את בואינג ורולס רויס, אמרת שהן מבצעות עבודות תחזוקה. – תביא הוכחה למה שאתה אומר.
לידיעתך, חברות יצרניות ציוד (מנועים) ואביזרים לא מבצעות תחזוקה.
שם המשחק הוא, כאשר התגובה היא חיובית = אתה טוען שכן, עליך להביא הוכחה. שלילית = אני אומר שלא לא צריך להביא הוכחה, מאחר ולדברים שלא קיימים קשה להביא הוכחה.
יאללה, פעל.
ולא, עשה לדיון הרציני כאן טובה ועבור לשקט.
אאאאא,
אני מצטער לו רכבת ישראל הייתה רכבת ישראל (אחזקה ותפעול) זה היה טוב. במקום זה היא כלי שרת בידי פוליטקאי מאוד קטן…
תראה: כשמר כץ (זה שאמור להיות שר התחבורה) זעק חמס שהרכבת לא בטוחה לקח לי כמה דקות,אחד מייל וכמה שבועות להמתין לתשובת הרכבת על מנת להבין שאין לאיש שמץ של שמץ של מושג מה זה רכבת ומה זה בטיחות ברכבת, אבל יש לו יותר משמץ של מידע מהו כוח פוליטי … (ראה הערתי לעיל בהודעה 42).
אקצר: בתקופה שכץ ליהג על רכבת לא בטוחה יצא לי להמתין לרכבת שתצא מתחנת המוצא שלה,ובגבור הסקרנות עלי קראתי את הנתונים שכתובים על הקטר והקרונות. אח"כ קראתי,מעט מאוד חומר אגב,באתר הרכבת והדברים לא הסתדרו לי. לא הסתדר לי איך קטר שכושר העצירה שלו 75 טון מושך ודוחף 300 טון רכבת במהירות של 140 קמ"ש ועובדה שאחרי נסיעה ברכבת הלא בטוחה של כץ אני מלהג מאחורי מקלדת ועכבר.
לקח קצת זמן אבל קיבלתי תשובה מאוד מפורטת מאגף התחזוקה של רכבת ישראל. הסבר מאוד מפורט ואין בכלל צל צילו של ספק שמי שכתב אותו מכיר את הדברים על בורים וגם יודע להסביר אותם להדיוטות.
במילים אחרות: זה קישקוש אחד גדול עניין הבטיחות של הרכבת ועוד יותר קשקוש ענק ומאוד מסוכן שבובמרדייה תעשה זאת טוב יותר ולו בשל שתי העובדות שכבר ציינתי:
1. בומברדייה כמו רולס רוייס של יונתן כ. כמו בואינג וכמו קטרפילר או MAN החטיבה הימית כל אלה לא מתחזקים את הציוד שהם מוכרים אלא בדרך של שיפוץ המקביל ל Refurbish בעולם הבידור האלקטרוני. בקרו באתרי האינטרנט של כל היצרנים האלה הדברים כתובים שחור על גבי עיתון.(ומיד אסביר)
ברכבת יש ידע,יש ניסיון ויש מי שבוחש בקלחת כדי להשיג השיגים פוליטיים הזויים כמו רכבת חשמלית בקו חיפה ת"א,רכבת לאילת (בביצוע סיני) שתגיע מאילת לת"א בשעתיים וגם למעלה מ 470 ק"מ מסילת ברזל מעבר לקו הירוק וגם וכמובן העברת התחזוקה לידי בומברדייה.
יש קצת סתירה פנימית בדברים שלי אני רוצה להסביר באמצעות הדוגמא הבאה (וסליחה ברח לי הציני): ישנה חברה אוסטרית קטנה עם שניים וחצי פועלים בשם ZF. החברה הזו מיצרת גירים (תיבות הילוכים) החל ממכוניות פרטיות וכלה בצמ"ה,משאיות ואפילו טנקים. החברה הקטנה הזו מייצרת את תיבת ההילוכים (בין השאר) של האוטובוסים העירוניים של אגד. למען המושג הכללי: זוהי תיבת הילוכים אוטמטית משודכת למנוע בן 260 כוחות סוס וסוחבת אוטובוס במשקל כולל של כ – 16 טון וחיה בתנאים קשים מאוד של ברקס גז כל שנייה בערך. ZF מספק אחריות יצרן לתיבה הזו ל 200 אלף ק"מ שזה משהו כמו כל חייו של האוטובוס (אוטובוס נגרט ויורד מהכביש בתום 15 שנות שירות ואוטובוס עירוני גומע כ 200000 ק"מ בעשר שנים – ברקס גז בעיר….). מה קורה עם התיבה מתקלקלת? כ 50% מהתקלות מתוקנות במוסך אגד (חולון למשל) כשהחלפים ע"ח ZF. אם נדרש שיפוץ התיבה הוא מבוצע בבית המלאכה של הנציג של ZF בישראל שיושב בקיבוץ מחניים. וזו הנקודה בעצם. ZF באוטריה לא מתקנת ולא מתחזקת שום דבר רק מיצרים תיבות הילוכים. הנציגים של ZF בישראל (ובכל מקום אחר בעולם) נדרשים להפגין ידע ויכולת לתקן תיקון דרג ב של תיבות ההילוכים כמו במקרה של קיבוץ מחניים. מבחינת ZF שאגד יגרסו את תיבות ההילוכים שלהם כל יום אחת או שתיים או את כולן זה בעיה של הנציג בארץ,של קיבוץ מחניים. מבחינת ZF אוטריה: אם אגד גורסים תיבות הילוכים כל שני וחמישי אז או שבאמת יש בעיה בייצור ואז קיבוץ מחניים משפץ ו ZF נושאת במחיר ואם לא קיבוץ מחניים משפץ ואגד נושאת במחיר.
כך גם במקרה של בומברדייה. חברת האם מיצרת קרונות ומוכנה לקבל לרשותה קרונות שייצרה בעבר (או שיוצרו על ידי חברות אחרות שבמשך השנים היא רכשה) ולבצע להם Refurbish אם רק יואיל הלקוח לשלם.תחזוקה לא.
בענף הרכב אותו הדבר. חברת רנו סיפקה לרכב שלי אחריות לשלוש שנים אך ורק באמצעות היבואן שלה בארץ. גם אם,בגלל דפקט ביצור, האוטו עלה לשמים בסיגנון אליהו הנביא זה בעיה של היבואן בארץ שהוא באופן ודאי ובטוח לא מיצר שום חלק מהאוטו ולא את האוטו עצמו לא חלק ולא שותף ברנו עצמה. החלקים,כן מסופקים על ידי רנו ולא פעם בחינם במסגרת האחריות – אם שכנעת אותם.
נסכם: אם הייתי מוכיח לבומברדייה שיש לי את הידע (כלים לא צריך את הכלים רכבת ישראל באדיבות השר מספקת בחינם על חשבון משלם המיסים) לתת תחזוקה לקרונות שלהם הם היו מסמיכים אותי לנציג שלהם ואני אני הייתי זוכה במכרז הזה או כל אדם אחר. חברת בומברדייה שמקום מושבה בקנדה לא מתחזקת לא תתחזק את הקרונות שלה שרכשה רכבת ישראל אלא,כנהוג, הנציג הישראלי שלה שמחזיק גם בנציגות של מומברדייה תעופה וכבר התייחסתי לזה בעבר פה בע"ש.
מנחם.
http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/338/216.html
באירוע הבטיחות השני, שנפצעו בו כ-20 איש, ירדו קרונות מהמסילה במהלך נסיעת רכבת מבאר שבע לתל-אביב בספטמבר 2009. אמנם הדוח המסכם מציין כי נציגי בומברדיה מיהרו לשלוח צוות מטעמם זמן קצר לאחר האירוע בעקבות בקשה של הנהלת הרכבת, אולם תגובתם לאירוע החמור התקבלה רק 5 חודשים לאחר מכן. "על-פי תוכן התגובה המאוחרת, החברה מתחמקת מנטילת אחריות כיצרן", נכתב בדוח שהועבר למשרד התחבורה, "התעורר ספק לגבי איכות השיפוץ שביצעה בומברדיה".
למי שצריך עוד המחשות למה שנטען בדו"ח של אאא
משתמש אנונימי (תגובה 48),
זוהי פרקטיקה שכיחה שבעת תאונה היצרן מתבקש להגיע,לבדוק ולתת חוות דעת.
בעניין הזה רכבת ישראל היו הלא בסדר. הם לקוח גדול של בובמרדייה ויכלו לשם לו אקדח לפרצוף ויקח אחריות ולא יתחמק אחרי 5 חודשים. אבל רכבת יראשל איננה מושלמת ורחוקה מזה ודווקא אי השלמות היא הסיבה הטובה שלא להפריט.
מבחינת היצרן (בומברדייה): לא שמו לו אקדח לפרצוף ולוקח שנים לעשות שם טוב ושנייה לשם רע ולכן לקח את הזמן והתכחש – אולי צודק ואולי לא אני לא באמת יודע,אבל אף אחד לא לחץ איפה שצריך ולטובת הרכבת והלקוחות שלה.
אגב הקרונות הפגומים ממשיכים לנוע בעיקר בקו (הישן) לירושלים וממשיכים להיסדק ולהינזק כי אין טעם להשקיע בזה כסף הנזק לקרונות נובע,גם,בתכנון לקוי של המסילה (כן,גם האנגלים ידעו לטעות).
מנחם.
ל- מנחם לוריא (47)
אין צורך להרחיב, את המשוכנעים שכנעת ואכן דבריך נכונים מאוד.
לכן טענתי כי משרד התחבורה בראשותו של כץ, עוברים על חוק המכרזים ועל מנהל תקין.
החוק דורש סה"כ לנהוג ביושרה מקצועית ולא לבצע מכרז בו נוצר מצב של ניגוד עניינים.
בטיחות = הפרדת הכובעים הבונים את שרשרת הייצור ההנדסית למתקן שהוא במקרה זה מסילת רכבת, על כול מערכותיו וקרונותיו.
בומברדיה המייצרת את הקרונות שמה עצמה בניגוד עניינים כאשר מציעה לתחזק אותם.
אבל בתקשורת משתוללת התלהמות נגד הוועד שהוא כאילו מסכן את בטיחות הנוסעים.
התקשורת הפכה כמעט שופר של השר נגד הוועד,
בשעה שהתנהלות הנהלת הרכבת ושר התחבורה היא זו שמעוררת שאלות כבדות.
גם אם הוועד וההסתדרות אינם מנהלים את מאבקם בצורה חכמה, זוהי ממש נבזות להטיל עליהם את כל הכשלים שההנהלה אחראית להם.
למרבה הצער, הציבור קונה את מסך ההטעייה.
ל- (51)
אמרת נכון מאוד !!!
אבל הדיון כאן אינו עוסק כלל בועד עובדי הרכבת.
ועד עובדי הרכבת כפי שאמרת נכון, נאבק על דבר נכון מאוד, אבל הוא איננו יודע להסביר את הצד שלו.
בהחלט התנהלות הנהלת הרכבת ומשרד התחבורה הם אלו שפועלים בצורה שגויה, באם הם שמים לב לכך או לא.
מבחינה מקצועית יש לשמור על ייעודה של חברת רכבת ישראל = תחזוקה ותפעול מבלי לעסוק מחוץ לייעוד זה.
מבחינה של רכש במקרה של בומברדייה, כבר אמרנו, יש ניגוד עניינים לביצוע אספקה ותחזוקה בו זמנית.
בכלל לא היה מכרז.
ה"סיפור" פה הוא משהו קצת יתר מהותי והוא: משרד התחבורה לא רוצה להפעיל רכבת,כן רוצה להפריט אותה ולכן מחפש כל תירוץ והזדמנות לעשות כן.
אני לא מחזיק במניות של בומברדייה ובוודאי לא מקבל מהם תשלום אבל חברת בומברדייה עצמה לא מעורבת בפיאסקו הזה ובכלל לא מעניין אותה כל הסיפור. מי שמעורב זה הנציג שלה פה בישראל שכנראה מקורב לצלחת או סתם איש עסקים שיודע לנצל הזדמנות.
זה לא נכון בנשימה אחת לדבר על בובמרדייה ועל תחזוקת הקרונות כי מדובר בזכיין של בובמרדייה ולא בחברה עצמה.
גם משרד התחבורה לא עמד בחובת הגלוי הנאות. משרד התחבורה והשר עצמו לא ציינו,מעולם ובשום מקום,שמדובר בזכיין המקומי של במוברדייה ולא בחברה עצמה. נוח להם שהרושם הוא שמדובר בבובמרדייה עצמה שכן זה מסיט את חיצי הביקורת וגם "מרגיע" את הציבור כי לוגית זה פשוט: אם יצרתי קרונות אני בוודאי יודע איך לתחזק אותן ובמקרה הפרטי בטח שיודע יותר טוב מרכבת ישראל.
גם העיתונות נרדמה פה בשמירה וקול נחרותיה זועק לשמיים שכן גם היא לא עשתה סדר ולא ציינה שמדובר בזכיין וגו'.
ומאחר ומדובר בזכיין הטיעון של מכרז נכון שכן מי שאמר שלמשל לי אין את אותו הידע שיש לזכיין הישראלי ושאני לא יכול לתבצע תחזוקה לקרונות שממילא מבצעת במתקני הרכבת.
אני חוזר על העובדה הזו כי היא לא טרוויאלית בכלל מכמה סיבות:
1. מקני הרכבת נקנו ותופעלו וימשיכו להיות כאלה בכסף ציבורי.
2. מדובר במערכות מומחה שאין להן אח ורע בישראל יש רק רכבת אחת.
3. מרכזי התחזוקה של הרכבת הן מתקנים שהוכרזו כחיוניים לבטחונה של מדינת ישראל (בשיגרה ובחירום) כך הם מנוהלים,כך הם מתוחזקים ובעקבות זה מושקע בהם כסף ציבורי.
המציאות שונה לחלוטין והמחיר יהיה יקר מאוד בכסף ובחיים.
מנחם.
[…] אתחיל בהחלטת הממשלה 1421 מפברואר 2010, האומרת, בין השאר כי ההתקשרות עם ספקי הקרונות תכלול גם חוזי תחזוקה. בשלב הבא נמסר ממקורות עלומים, ופורסם שזו דרישה של יצרן הקרונות החדשים, בומברדייה, ובגירסה אחרת שזה כדאי ומקובל להעביר את תחזוקת הקרונות החדשים ליצרן.הרציונל לכאורה ברור, יצרן הקרונות ידע טוב יותר מרכבת ישראל כיצד לתחזק את הקרונות, אלא שאין זה כך. בומברדייה, יצרן הציוד, חייב לספק את ספרי התפעול והתחזוקה לציוד, אבל אין הכרח שהיצרן הוא שיבצע את התחזוקה, להיפך, יש טיעון בטיחותי חזק שהוא לא יבצע אותן. שכן הפרדה זו, היא אחת האלמנטים למניעת כשלי תחזוקה המובילים לתאונות בתחום הקרונות. http://www.blacklabor.org/?p=43231 […]
ואם לא הספיק לכם, אז הנה דעתו של המהנדס מאיר קנדלר, מהמכון לחקר הכשל, שפירסם את התוצאות של שלושה תחקירי תאונה שערך, ובכולם נופלת האשמה על בומברדייה.
ניתן לקרוא בקישור הבא:
http://www.themarker.com/news/1.1658265
באותו עניין – לפחות אנחנו נדייק – כלומר: תחזוקת הקרונות לא עוברת לחברת בובמרדייה הקנדית אלא לנציג שלה בארץ.
ישנה הדגשה,גם של השר וגם של הרכבת,שכביכול התחזוקה נופלת על ענק פיננסי כמו בובמברדייה – היא לא!!! היא נופלת על הנציג שלו בארץ וחזק פיננסית כמו בובמרדייה הוא לא!
השיח בצורה הזו נועד להעלים מידי הציבור את המידע שכן בובמרדייה נשמע טוב הנציגות בישראל מיד יגרום להתלהמות בסגנון"שוב פעם מעבירים לטייקונים" וכו וגו' והשר כץ יודע,כמונו,שהבחירותממשמשות והאות ומותר קצת "לעבוד" על הציבור.
אז לפחות אנחנו בואו ונדייק: ההפרטה היא לידיים של חברה ישראלית שמייצגת את בומברדייה וכל השאר סתם שיח לא נכון ולא מדוייק.
כדאי לקרוא את המסמך הזה: http://www.vanleer.org.il/Data/UploadedFiles/Publications/155_PDF.pdf בע"מ 13 יש התייחסות להפרטת הרכבת.
מנחם.
אאאאא,
תודה על מראה המקום.
מה שכתב שםבדיוק מספר את מה שציינתי בהודעה האחרונה שלי. בובמרדייה שיפצה את הקרונות לאחר שניקנו ע"י מ"י בע"מ משבדיה. הם נקנו לאחר שהמפעיל השבדי עבר להנעה באמצעות חשמל.
כנראה שהשיפוץ היה רשלני. אבל חברת בובמברדייה,כמו כל יצרן גדול כמוהה, תמיד תחפש את הש"ג – והיא לא חייב בירח והחלך הרוח נכגד רכבת ישראל נהיר וידוע גם לה – שלאיהיו לאף אחד אשליות בעניין הזה – מניסיון אני גם מייצג חברה אמרקאית (לא בתחום הרבבות לצערי:( ) בישראל והלך הרוח פה ידוע להם ועוד איך!
כאשר תקרה תאונה בקרונות שהנציג בארץ (הנציג בארץ לא לאכול שת הלוקש) תיחזק הוא הרבה פחות עשיר מבובמברדייה והרבה יותר חשוב לו הכיס הפרטי שלו ולכן ימצא הש"ג שאשם בתאונה בהרג ובחיי אדם וכסף ציבורי שמותחת – תרתי משמע.
תשמרו את התגובה הזו – בלי להיות נביא היא עוד תהייה רלבנטית – ולמי שיש ספק שישוב ויקרא את הלינק שהודעה של אאאאא.
מנחם.
שאלת תם ולא שאלה תמימה. איך זה שכל המידע הזה לא מתפרסם בצורה מסודרת בתקשורת ההגמונית, ואיך צריך לעשות כדי שיתפרסם ויפומפם.
"שאלת תם ולא שאלה תמימה" אכן שאלה רצינית.
אם לא להיות רציני אז יש פה תואריית קונספירציה כלומר נוח לכולם כולל נושא הבעליות הצולבות ולא להביך את השר אח"כ ישלחו את החשבונית. אך ספק אם זה – רציני.
וברצינות: מניסיוני בעבר ובהרבה מקרים נוצרת שפה שכל מי שמדבר אותה מבין למה הכוונה ואף אחד לא טורח להסביר. במקרה הזה להסביר שבומברדייה היא יצרן ואיננה עושה עבודות תחזוקה קצת קשה למי שלא מכיר ענפים אחרים ודומים כמו למשל – ענף הרכב הכבד,אוטובוסים מטוסים וכו. יותר פשוט ל"זרוק" משפט וכולם מבינים אותו(=מבינים אותו מה עושים איתו?זה כבר דבר אחר לגמרי). זה נשמע אולי תמים – וזה באמת תמים וקורה בהרבה מאוד מקרים.
במקרה של הרכבת לכולם ברור מהי הכוונה בהפיכת הרכבת לשלוש חברות ולהעזר בסקטור הפרטי. אם נפרט את זה נגלה שהאמת קצת שונה.
דוגמא הרבה יותר טובה היא מצלמות המהירות. נשפך הרבה מלל,כולל פה בע"ש לרבות אני עצמי,על זה שמדובר במס עקיף ולא במשהו שימנע תאונות דרכים.
אחרי המלל ורק השבוע כשהמצלמות מנפקות דוחות העיז רק עיתון Themarker IT לציין שבכלל המצלמות נקנו ומופעלות על ידי קבלן פרטי – חברת מל"מ-תים – והמשטרה רק (והרק הוא בלי מרחאות) מקבלת את הנתונים והופכת אותם לדו"ח.
זה משנה את כל התמונה כי ברור לכל אחד שמלמ-תים מעונינם בכסף ולא במניעת תאונות ומאחר ולא המשטרה – שוב אומר לא המשטרה – מפעילה את המצלמות אין כאן שום אכיפה ושם כלום חוץ ממס עקיף.
לא ראיתי שיח על זה בכנסת או משהו שעמד בפינת הרחוב וצעק – כן ראיתי את מר כץ ואת השר ל"בטחון" פנים מתהדרים בעשייה למען מניעת תאונות דרכים ומה פתאום מס על מה אתם מדברים. אבל קל לשכנע: אם המשטרה לא אוכפת בכלל (מלמ תים עושה את האכיפה בפועל) ורק מדפיסה דו"ח ושולחת לגבייה לנהג זה מס ושום דבר אחר לא.
גם כשמשהו נכתב בעיתונות צריך לבדוק בשבע עיניים לא תמיד האמת העירומה והטהורה מפורסמת ומה שכן מפורסם איננו שקר אלא מניפולציה על המידע – ואת זה לא המציאו בישראל 2012.
תודה על השאלה.
מנחם
כל העניין מצחיק ומשעשע. או אולי עצוב מאוד.
משרד התחבורה ברשות השר כץ בעזרת הנהלת הרכבת, גרמו להרג אזרחים בתאונות הרכבת (יש לי את כול ההוכחות), ומאשימים את העובדים בכך.
אפשר לעבוד על רוב הציבור חלק מהזמן, אבל אי אפשר לעבוד על חלק מהציבור כל הזמן.
לאן אתם חושבים שהלכו, ברחו פרחו להם מנהלי הרכבת הקודמים?
מדוע בתי המשפט קיבלו הסדרי טיעון מצחיקים, שהשאירו את משפחות הקורבנות המומים?
לאחרונה השופט חיים נחמיאס, אישר הסדר טיעון ואמר: אין ספק שגזירת הדין היא חשובה מכל בחינה שהיא, אך בנוסף לה שמחתי לשמוע שלקח מהאירועים נשוא כתב אישום זה לאמור שתי תאונות קשות, קשות ביותר נלמדו והלקחים הוסקו והמסקנות כבר מיושמות. מי ייתן שמקרים שכאלה או דומים להם לא יישנו".
שימו לב מה אומר שופט בישראל: "שמחתי לשמוע שלקח מהאירועים נשוא כתב אישום זה לאמור שתי תאונות קשות, קשות ביותר נלמדו והלקחים הוסקו והמסקנות כבר מיושמות."
לא יאומן גם כשיסופר.
הרי לא למדו כלום!
לא יישמו כלום!
ויותר מכול,
הרגו שוב!
ויש הוכחות!!!!!!!!!!!!!!
היכן?
בדיוק בתאונה בהפרדה מפלסית 252, בדיוק אותו הליך שבו נוקטת הנהלת הרכבת (לא עובדי הרכבת!!! אלא ההנהלה), הוא שגרם להרג של עוד שבעה אזרחים.
מדהים שהבורות חוצה באחת את כול מוסדות המדינה.
"מדהים שהבורות חוצה באחת את כול מוסדות המדינה."
לא מדהים אלא עצוב ואפילו מאוד.
תסתכל פה בע"ש ותראה שאפילו הצעקה שקמה על מצלמות המס – מתחת לראדר הציבורי,ובשקט,מדובר באכיפת עבירה פלילית על ידי חברה פרטית.
בשבת בצהרים ראיתי ב Ynet ידיעה על כך שפיקוד העורף ביקש מעירית ת"א לבצע בדיקה ופנוי של מקלטים ציבוריים. בערב,כשרציתי להראות את הידיעה לקרוב משפחה לא מצאתי אותה יותר. בתקציב 2011 תוקצבו 9 כיפות מגן יש רק שלוש – לת"א אין ולא יהיה כסוי.
עובדים עלינו יותר מידי מהזמן – רק צריך שחמאס יעשו את טעות חייהם ויפול טיל בשנקיין – אז כבר יהיה קשה לעבוד עלינו. ככה זה עובד.
ויש עוד לפחות עשרים דוגמאות שאני יכול לשלוף מהראש שהם פשוט עבודה בעיניים – למשל: ידעת שאתה חי בישראל שמצבה דומה לגרמניה של 1939???
ידעת שבבג"צ שבו תושבי אחד הכפרים באזור ירושלים ביקשו להחזיר להם את האדמות שהופקעו לטובת הרכבת לירושלים הבג"צ נדחה כי המדינה הודיעה שזו הפקעה ראשונה והכוונתה להפקיע עוד גם לטובת רכבת ביו"ש. לפני שבוע פירסם משרד התחבורה שבכוונתו לסלול ביו"ש 475 ק"מ של מסילת ברזל. זה כבר ממש עצוב לא מצחיק בכלל…
מנחם.
רציתם עוד הוכחות???????
תראו מה מחפשת הנהלת הרכבת,
הנה: http://www.rakevet.co.il/HE/jobcenter/Pages/714.aspx
במה מבקשת הנהלת הרכבת ללמד את נהגיה? ע"י "Reverse engineering"
כלומר אין דרך עקומה יותר מאחשר הדרך ההפוכה לכלל חוקי ההנדסה.
מדוע נוקטת בדרך זו רכבת ישראל?
הרי זה ברור, מאחר והיא מראש לא דאגה כי יהיו בידה המסמכים והוראות התפעול.
עבודה שחורה או עבודה הפוכה?
ומי ישלם? הציבור בחייו!
אאאאא,
אני הולך להישמע כמי שמוצא תיאוריית קונפירציה בכל דבר – לצערי זה די דומה.
הינדוס לאחור אין לו דבר וחצי דבר לעולם ההנדסה ובטח לא לעולם הרכבת.
איך טיל הפטריוט ממריא ופוגע במטרה כל אחד יודע – זה גלגל שלא צריך להמציא. כדי לגרום לו לפגוע במטרה שהיא טיל אחר היה צורך להנדס לאחור את התוכנה שבו – וכך נעשה ולא בהצלחה גדולה.
גם הרכבת חיה את חייה ככלי הנדסי די מורכב אבל שום גלגל לא הומצא בטח שלא עבור רכבת ישראל. הסתירה הפנימית נמצאת שורה אחת מעל:"ניסיון של 3 שנים לפחות בפיתוח מערכי הדרכה מתוך מודלים הנדסיים ו/או ספרי ציוד/יצרן של ציוד טכנולוגי או פיתוח מערכי הדרכה ליצרני ציוד." ואם יש גישה לספרי היצרן לא צריך להנדס לאחור שום דבר אפילו מסוכן וחסר אחריות.
למה זה כן שם? גם זה פשוט כי אין כוונה לאייש במשרה הזו משהו מהציבור הרחב. אם לי יש הכישורים המתאימים (למעט הינדוס לאחרו זה בא מעולם אחר לגמרי – העולם התוכנה) אז פשוט ימצאו תירוץ לקבל משהו אחר שבכלל המכרז הזה "תפור" עבורו כי הוא מקורב או Yes Man של משהו ברכבת,במשרד התחבורה/האוצר/רוה"מ וכו וגו.
"ומי ישלם? הציבור בחייו!" מסכים בהחלט.
ועוד הארה: את הקטר לא נוהג אדם אלא מבקר ומפקח אדם,מערכת האיתות (הסימנאור) ומערכת הכיוון ממוחשבת ואם נהג הקטר טועה המערכת אמורה (אמורה כי בתאונה שהייתה ב 2011 בתחנת נתניה זה לא עבד הרכבת היוצאת התגשה בנכנסת וגם ירדה מהפסים – לא קל להוריד מהפסים קטר של 89 טון.) לבלום מידית את הרכבת.
מנחם.
הנה עוד הוכחה,
תראו כיצד רוצה מנכ"ל רכבת שאיננו יודע בדיוק מה הוא עושה שם, ליישם בטיחות ברכבת.
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3564839,00.html
שר התחבורה והנהלת הרכבת איבדו את הצפון, מבולבלים, בפאניקה, אינם מבינים במה הם עוסקים וכך בפעולותיהם הם יוצרים שרשרת כאוס. בקרוב יהיו הרוגים נוספים בשל כך.
אין דבר כזה בטיחות!
בטיחות לא באה באיומים על נהגי רכבת בחתימה על אילו הוראות.
כבר אמרתי את זה: הרכבת איננה נוסעת לבד אבל עיקר המערכות,הן חיצניות לנהג הקטר…
אני לא מכיר שיטת עבודה שבה מנחים עובדים בשלט רחוק,ועוד מחתימים אותם שהם קראו ויצייתו. אני רוצה לקוות שכאשר אני עולה על הרכבת לנהג הקטר יש מרחב של שיקול דעת שכולל את ניסיונו כמו גם את נהלי הבטיחות – בכל זאת זו מכונה ששוקלת למעלה מ 300 טון נעה במהירות גבוהה ובתוכה,לא עלינו,מאות בני אדם.
הנהלת הרכבת עוסקת בהפרטה ובשבירת ההתאגדות של העובדים כל השאר איננו חשוב ו/או לא קיים – כפי שנאמר מעלי התאונה בדרך רק שאלה איפה מתי ומה יהיה המחיר.
זו שיטת ממשל תאגידי ישראלית מאוד שבה מטילים את האחריות על הש"ג על מנת לכסות את כיסו וישבנו של בעל המניות/מנכ"ל או במקרה של הרכבת של מר יוגב וחבריו מהצבא.
לא ידעתי שבמסגרת השירות הצבאי לומדים ומוכשרים גם להפרטת חברות וגם לניהול תפעול וייזום פרויקטים בתחום הרכבות – בצבא שאני שירתתי זה לא היה.
שוב פעם,ובפעם המליון: בטיחות הרכבת זה נושא מורכב מאוד ואין מקום לשרלטנות.נהג הקטר הוא חלק אינטגראלי מהבטיחות ובעיקר ולפני הכל הוא בן-אדם שצריך לקבל החלטות – אם ישגה המחיר ברכוש ובנפש הוא מאוד יקר ואי אפשר ואסור בתכלית האיסור להטיל עליו משמעת שמטרתה שבירת ההתאגדות המקצועית ולא באמת הבטיחות של הרכבת.
האם בפעם הבאה שאעלה על מטוס של אל-על אצטרך לבקש מהטייס לראות ולוודא שהוא קרא את כל הוראות הבטיחות חתם עליהם ועשה את המאמץ להבינם?
האם בפעם הבאה שאעלה על אוטובוס של חברת מטרופולין אבקש מהנהג ואוודא שהוא קרא את כל נהלי הבטיחות חתם עליהם הבין ויישם אותם?
ואם הזכרתי את חברת מטרופולין – בתחנת היציאה של קווי השרון בשוק הכרמל,ישנו לוח מודעות ובו הודעות של הנהלת החברה לנהגיה – וראה זה פלא: בהודעות האלה יש את מספרי העובד של הנהגים שבשכר הקרוב יקבלו בונוס כי נהגו בזהירות,עמדו בלוחות הזמנים (לא ממש משהו פשוט לתח"צ שלא מתועדף) וגם נתנו שרות ללא תקלות לנוסעים שלהם. אם רוצים – אפשר גם אחרת.
אבי אבות הטומאה בסיפור הזה הוא שהדבר מתנהל במחשכים ובאווירת עליהום של ציבור משתמשי הרכבת כולל התרומה של צה"ל שהכשיר את מר יוגב ואת מנכ"ל הנציגות של בומברדייה בישראל – לנהל רכבת.
מנחם.
הנה עוד הוכחה,
הנהלת הרכבת מחפשת: מנהל פיתוח למידה
•קביעת סטנדרטים ותבניות לפיתוח חומרים לקורסים.
•פיתוח ניתוחי תפקיד – Role Analysis.
•בניית סילבוסים לקורסים.
http://www.rail.co.il/HE/jobcenter/Pages/707.aspx
יש פתרון לכל האי סדר שהתפתח סביב חברת רכבת ישראל.
אבל!
החברה במשרד התחבורה לא מעוניינים לשמוע ולדעת שיש אנשים ממוחים בתחום בניית חברות רכבת, גם בארץ.
אין דבר, ימשיכו הנערים כולל באוצר, להמציא את הגלגל כל יום מחדש ולעשות ניסויים על הציבור וחייו.
רמז קטן: חברת רכבת ישראל הינה End User ועל כן אין זה מתפקידה לעסוק בהכנת חומרי הדרכה. עליה להדריך אך לא לייצר חומרי הדרכה.
משרד התחבורה בעזרת הנהלת הרכבת הולך מדחי אל דחי, ועושה את כל הטעויות האפשריות.
ומי ואיך ישלם? הציבור בחייו!
אאאאא,
את זה אני דווקא מבין. מיד יסתבר לך שלמרות ההבנה שלי – אני מצטרף לטיעון שלך שלא רק שלא צריך אלא אלה זרעי הפורענות לאסון הבא.
ישנן מספר אסכולות בתורת הניהול. אחת מהן גורסת שהידע שמצטבר בארגון הוא רכושו של הארגון וגם חלק מהתשומות שלו.
אתן דוגמא: אם יש עסק שמיבא אופניים ויש לו 5 אנשי שיווק,למרות שהיצרן כותב את ה Spec של האופניים וגם מדריך את האחזקה שלהם הארגון חייב לפתח מערך הדרכה כזה שכל איש שיווק ידע,על קוצו של בורג,איך האופניים עובדות ומה הערך המוסף שלהן על מנת שיוכל למכור. ולכן צריך לפתח מערך הדרכה ותמיכה טכנית לאנשי השווק.
לאנשי שיווק יש טווח חיים מאוד קצר בארגון המודרני. זו עבודה קשה דורשנית ומהר מאוד הם מתעייפים ומוחלפים (שוב איזה שהוא כורח מציאות) ולכן למען ההמשכיות העסקית צריך מערך הדרכה שיעביר את הידע לכל איש שווק שיגיע בשערי העסק. הידע,כאן,הוא ידע לתפעול הרכשה ותשומה בפני עצמו.
כל זה איננו נכון לגבי רכבת מסיבה אחת פשוטה: הרכבת איננה מוצר. היא רכיב טכנולוגי שצריך להפעיל אותו על מנת לספק שירות.מכונה. מכונה לא פשוטה בכלל.
לכן אמרתי שאני מבין. המפריט שם לעצמו מטרה: להפוך את הרכבת לחברה עסקית,איך עובדת חברה עסקית – הסברתי בפיסקה הקודמת וכך הוא עושה. זה שבכלל לא מדובר במכירת מוצר אלא שירות והרכבת היא כלי תחבורה מורכב מאוד – זה לא חשוב כי המטרה היא לא הרכבת אלא הכסף לבעלי החברות שירכשו את הפעילות של הרכבת.
מנחם.
שיבושים בתנועת הרכבות עקב תקלה – זו לא הפעם הראשונה בהיקף כזה.
בנתיים כאשר ממתינים לאסון הבא, אפשר להריח שהוא בדרך:
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/237522
אפילו מבקר המדינה שם לב, אבל לא יודע להסביר.
כספי המדינה מעוברים לרכבת ישראל בטעות בסיסית שגורמת לאודבן כספי המדינה וחיי אדם.
כך היה, וכך יהיה.
http://www.themarker.com/news/mevaker/1.1697458
הלבה עדיין מבעבעת…
מדוע?
מאחר והליבה של הכור מעולם לא תוקנה.
http://finance.walla.co.il/?w=/3/2540341
והיא לעולם לא תתוקן כל זמן שפושעי ההפרטה של הליכוד בשלטון ובראשם ביבי,ברק,בן-ישי,ליברמן או כל ניאו-ליברל אחר.
וצ'יק צ'יק צ'אק… המאבק
"הכאוס ברכבת חוזר? הוועד פנה לבית המשפט"
"לטענת ועד עובדי הרכבת וההסתדרות, הנהלת הרכבת אינה מקיימת את חלקה בהסכם שגובש, ואשר בעקבותיו השתררה רגיעה יחסית. בית המשפט ידון בבקשה הדחופה כבר ביום ד' הקרוב. ההנהלה: "חבל שוועד העובדים בוחר באיומים" "
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4240556,00.html
הבעיה היא לא המאבק, הבעיה היא התאונות שבדרך.
"הבעיה היא לא המאבק, הבעיה היא התאונות שבדרך."
לא זו הבעיה הבעיה היא משילות. השר סימן V על "ניצחון" במאבק הזה והתפנה לניסור בתים.
כמו בהרבה דברים אחרים,מרדימים את הציבור ב"מהפיכות" מדהימות ומאחורי הקלעים ממשיכים בהזנחה ובבריחה מאחריות.
אולי ינסרו את הקרונות החדשים ויעבירו לבומברדיה… 🙁
מנחם.
הבעיה היא כן התאונות שבדרך, מאחר ובהנדסה המתפעל לא אמור לתת לעצמו הוראות הפעלה.
המתפעל יכול לספר סיפורי סבתות לציבור, שהוא מבין והוא עושה והוא מומחה והוא מוציא לפועל תוכנית לשיפור הבטיחות.
אבל אין לשנות את חוקי הטבע.
והטבע יבוא לגבות את המחיר.
חברת רכבת ישראל יכולה לעבוד על חלק מהציבור חלק מהזמן, אבל לא יכולה לעבוד על כול הציבור כול הזמן.
הנה כמה דוגמאות לאותות האזהרה של הטבע:
http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-c8050ea4b78c731018.htm
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3573311,00.html
הציבור מוטעה על ידי רכבת מטעה, רפרומה בשירות לא תיהיה עד שיתוקן הכשל המרכזי לפיו פועל משרד התחבורה ורכבת ישראל.
בכתבות הוצגו אומנם "תקריות קטנות", אך אלו מעידות כי הכאוס קיים ברכבת.
אאאאא,
אני מסכים איתך אבל,הבעיה היא שלרכבת אין הנהלה ולמדינת ישראל אין משרד תחבורה מתפקד ושמיצג את הציבור.כלומר:משרד התחבורה ובתורה הנהלת הרכבת,מעונינים להיפטר מהאחריות ולהעביר אותה לידיים פרטיות. בדרך הם מוכרים לוקשים שבסוף יגבו מחיר ושוב פעם יחזרו לשיח על עובדי הרכבת והאסון הלאומי שנקרא עובדים מאורגנים.
במילים אחרות: המטרה של משרד התחבורה ושל הנהלת הרכבת היא לחמוק מאחריות ולהוציא את הרכבת מידי המדינה ומהאחריות שלה,ולכן מוצאים כל מיני "פטנטים" שמקופפים את הטבע (כפי שציינת) ובסופו של יום זו רק שאלה של היקף האסון ולא שום דבר אחר.
ראיות: המדינה והנהלת הרכבת הגיעו להסכמות עם עובדי הרכבת ואת הצד של העובדים (קרי שקט תעשייתי) קיבלו ומיד. פה עצרו והפסיקו ליישם את ההסכמות. זה לא רק ברכבת ישראל זה מנהג בהרבה מאוד הסכמים שהמדינה חותמת עם מי,שלא עלינו,הם עובדיה שלה עצמה ואחר כך מתפלאים שזה מתפוצץ בפנים.
צריך להחליף הנהלה ולא עובדים – זה גם הרבה יותר פשוט וגם הרבה יותר נכון ובטיחותי למשתמשים.
מנחם.
"שר התחבורה החליט לבטל חד צדדית את ההסכם עליו חתום המשרד להעברת תחזוקת הקרונות החדשים של רכבת ישראל לחברה חיצונית."
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2541446
מה פה קורה שם?
הכתבה הזו קצת מטה את הדעת. ברשותכם – קצת סדר:
בין עובדי הרכבת להנהלת הרכבת (ברשות אורי יוגב המפריט הלאומי) פרץ סיכסוך עבודה שגרם להשבתת הרכבת. בית הדין לעבודה פסק "פסק זמן" במאבק והורה לצדדים להתישב ולהגיע לעמק השווה.
המדינה הציעה לעובדים הסכם והם הסכימו לקבלו – כל הצווים של בית הדין לעבודה הוסרו והרכבת "יצאה לדרך חדשה".
[?!]
ההסכם בין המדינה לעובדיה כלל כמה וכמה סעיפים אבל העקריים שבהם – והחשובים הם:
1. עובדי הרכבת ימנעו מהשבתת הרכבת ופגיעה בלקוחות.
2. חלק מעובדי הרכבת הלא צמיתים (קופאיות) יהפכו לעובדים של הרכבת ולא עובדי קבלן.
3. הקרונות החדשים של בומברדייה יהיו בתחזוקת הרכבת.
4. קרונות ה AC3 יועברו, חלקית, לתחזוקה מלאה של בומברדייה.
5. הרכבת תחולק לשלוש חברות (נוסעים, מטענים, ומנהלת הרכוש), בשלב הזה כל שלושת החברות בבעלות המדינה.
הנהלת הרכבת לא מילאה את חלקה בהסכם למעט הכנסה של הקופאיות להיות עובדות מדינה. עובדי הרכבת עתרו לבית הדין והאחרון, כפי שכתוב, הקפיא את ההסכמות ואת המהלכים.
מה יש לנו פה?
פשוט מאוד. שר התחבורה לא אהב את ההסכם עם העובדים ולא הייתה לא כל כוונה למלא אותו. מה הוא חשב אני לא יודע אבל העובדים חשבו – ובצדק – שזה לא בסדר וכאמור עתרו לבית הדין שעצר את הפיאסקו.
ולפני שהשר כץ ירוץ לבית המשפט לתבוע את דיבתו ממני – תחת הזכות שלי כאזרח לפרש למיטב הבנתי פסק דין של בית משפט – הרי שהשר כץ הוא פשוט שקרן.
למה? ואיך הגעתי למסקנה האומללה הזו?
ובכן: השר התיצב מול אמצעי התקשורת ופירט את ההסכם שהתקבל עם עובדי הרכבת. בהזדמנות הזו הבטיח ליישם את ההסכם וגם הבטיח רכבת יעלה ובטוחה יותר. בפועל,ו לראייה בית המשפט בצו הפסיק את זה, הוא המשיך בהליך ההפרטה כפי שהוא, רק הוא והוא בלבד רואה לנכון לעשות. בנוסף לזה גרר את הקופה הציבורית, כך מסתבר, להוצאה בגין ההבטחות שלו לחברת בובמרדייה ושוב כשניצב מול המיקרופונים לא סיפר (=שיקר) לציבור שמשמעות ההסכמה היא תשלום קנס מצד המדינה לבומברדייה. ואם המדינה חייבת בקנס ז"א שהשר שיקר שוב פעם ולא ציין, לא בפני הציבור ולא בפני בית הדין, שכבר יש הסכם ושהמדינה כבר התחייבה כספית למימושו.
עכשיו כשבית המשפט עצר את הפיאסקו ואת הפרת ההסכם – עכשיו מתגלה האמת, קרי: השר עשה מה שבא לו וציפצף על העובדים על נציגיהם, על ההסתדרות, על הקופה הציבורית ועל בית המשפט והמשיך בהפרטת הרכבת ובמסירת התחזוקה לבובמרדייה. מה חשב לעצמו איני יודע וכבר לא אכפת לי, אני חושב שבמדינה מתוקנת רוה"מ צריך לפטר את השר בשל פגיעתו בתקציב המדינה שהוא, אגב, חוק תקף במקומותינו וכן בהטעיית הציבור.
מה יש לנו פה? חברת בומברדייה בכל מקרה יוצאת מורווחת על חשבון משלם המיסים. בהסכם שהוקפא הועברה לרשותה תחזוקת קרונות ה AC3 (אותם קרונות שעלו באש בגלל תחזוקה לקוייה של בומברדייה שגילגלה עיניים וגילגלה אחריות על עובדי הרכבת) ולהשלמת ההכנסה היא תקבל פצוי על כך שלא קיבלה את תחזוקת הקרונות שהיא עצמה ייצרה סיפקה לרכבת – ואגב: כבר נוסעים על המסילות ומשרתים את לקוחות הרכבת.
– זאת אומרת: השר כץ דואג אך ורק לאינטרסים של חברת בומברדיה ולנו מוכר לוקשים, או בעברית תקנית, משקר במצח נחושה.
וזה אותו כץ שמעל דפי האתר הזה מסתבר שבמחשכים הוא מקדם שינוי בשיטת הבחירות,כשהאינטרס שלו הוא להשאיר את המלך ביבי בשלטון על מנת שיסיים את מלחמת החורמה בעבודה המאורגנת ויסיים את הפרטת כל נכסיה של המדינה לידיים פרטיות…
מנחם.
"הבעיה היא לא המאבק, הבעיה היא התאונות שבדרך."
ל-אאאאא,
נכון,הבעיה היא התאונות בדרך ומי שאחראי הוא הדרג הפוליטי הממונה,שכמו הבוס הגדול ביבי,דואג לדבר אחד בלבד.
להפריט,להפריט להפריט- ושימותו כולם,ברכבת,ביערות הכרמל,בבתי החולים!!!!
מיכאל…
תגיד, מחר אתה נוסע ברכבת או במכונית או במטוס?
ל-80 ,
האם יש קשר בין מדיניות ההפרטה בכל מחיר של ביבי וישראל כץ נושא כליו,לבין בעיות התחזוקה ברכבת ישראל?.
אשמח שתאיר עיניי בסוגייה כל כך טריביאלית.
תודה.
אתמול, בחטאי, נאלצתי להיות בתל-אביב.
אחרי זמן רב שבו האילוץ הזה היה מביא אותי לרכבת, הפעם נסעתי באוטובוסים.
מהיר יותר, תדירו יותר וזול יותר.
נו חברה…
אז חלם זה כאן, לא?
משלמים על דבר שכלל לא ניתן לקבל, לא הייתה כוונה ליישמו, לא עומד במבחן החוק (בשל ניגוד עניינים) ובסוף משלמים.
http://www.themarker.com/news/1.1741565
מזל, שיש כסף בקופה.