רפואה מודרנית, כמה חשוב "לראות רופא"

בקופת חולים כללית יצרו שרות המאפשר למטופלים להתקשר דרך האינטרנט ולקבל שרותים שונים מהרופאים, טפסים, מרשמים קבועים וכדומה.  לכאורה הקטנת העומס מהרופאים שלעתים הם פקידים עם הכשרה רפואית ועם חלוק לבן.  רופאים בקופה חוששים מאיבוד הקשר עם המטופלים וגם מאפשרויות של סיכונים למטופלים
מאת: מתמחים ורופאים בקהילה <kehiladocs@gmail.com>

אל-תור דיגיטלי מהבית

עמיתים יקרים,
קשר עם מטופלים הוא נושא מורכב. אין ולא יהיה פיתרון גורף המתאים לכל מטופל ולכל רופא, האוטונומיה של מקצוע הרפואה מכתיבה פתרונות שונים למצבים משתנים.
השקת אל-תור דיגיטאלי (הכוונה לאל-תור שנכתב על ידי המטופלים מהבית באמצעות האינטרנט) בצורה גורפת, ישירות אל המטופלים פוגעת עמוקות באוטונומיה של הרופא המטפל, מחלישה את מעמדו אל מול המטופלים, ויותר מכך, יוצרת קונפליקט מובנה בין הבטחה שניתנה על ידי חמודי, דמות וירטואלית, לבין האנשים האמיתיים שצריכים לקיים אותה. אל-תור דיגיטאלי שיכול להיות כלי טוב לחלק מהמטופלים וחלק מהרופאים והרופאות, הושק ללא שיח או דיון עם הרופאים שאמורים להשתמש בכלי, ואנו חוששים שפעולה בדרך זו תיצור תסכול של מטופלים אבל בעיקר של רופאים.

ברצוננו להדגיש בפני כל עמיתינו את הנקודות הבאות :

  1.  השימוש באל-תור הינו וולונטארי ולפי שיקול הרופא בשטח. ניתן בגיבוי ועד הרופאים להתנתק משירות זה. רופאים רבים אינם עושים אל-תור.
  2. בכדי ליצור שיח פורה – אנו קוראים לכל עמיתינו שחשים נפגעים ממהלכים אלו ואחרים שנעשים בצורה בעייתית, ליצור קשר ישירות עם גורמים רלוונטיים בהנהלה. מחובתנו, למען שירותי בריאות כללית להביע את דעתנו הברורה, ולספק ביקורת בונה, שתיצור סביבת עבודה חיובית ממנה ירוויחו המטופלים והרופאים. בנושא אל-תור דיגיטאלי ניתן לפנות לד"ר יוסי בהגון מנהל רפואה מקוונת בשירותי בריאות כללית.
  3. ניהול סיכונים – במידה ואל-תור מוביל לסיכון של בריאותו של מטופל, או, לסכנת רשלנות, ראוי להעביר את המקרים הבעיתיים, למחלקת ניהול סיכונים, וראוי לשתף אותם עם עמיתים. אנו ממשיכים את השיח הקונסטרוקטיבי בפורום Kehiladocs. להצטרפות: http://www.betterkehila.info/join

אנו קוראים לשותפינו בארגון לשנות גישה, ולראות ברופא הראשוני שותף לתהליכי שינוי, הלקוח של יצירת ארגז הכלים האינטרנטי החדש. אנו קוראים להנהלה, ולאנשי הרפואה המקוונת להוביל תהליכי עומק לשינוי ולא להיות מובלים על ידי צרכים שיווקיים רגעיים. ערוצי תקשורת נוספים ומתקדמים הם דבר חיובי, אך לא באופן גורף, ולא בלי התייחסות לגורם המבצע.
הקמפיין האינטרנטי להשקת השירות:
http://www.youtube.com/watch?v=jx6CFrA4qfM
כתבה בנושא בעיתון הארץ:
http://www.haaretz.co.il/news/health/1.1622725

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

2 Responses to “רפואה מודרנית, כמה חשוב "לראות רופא"”

  1. עמית-×” הגיב:

    דינו של השירות הזה כמו דינם של שירותים אחרים שעברו לחברות "תיקשוב" בהן יושבים אנשים חסרי כל ידע מאחורי מסך ש"יודע" הכל ומתפלאים למה מתלוננים.
    בסוף יפתחו בבנגלור בית ספר בעברית שילמד הודים לעבוד במקומנו יענו נפריט לא רק את האנשים גם את הטריטוריה.

  2. משתמש אנונימי הגיב:

    סעודיה, קרובה יותר, כפי שלמדנו לאחרונה.

    ואפשר גם אפגניסטן, כפי שלמדתי אני לאחרונה. מרוב שכלולים באינטרנט, יצאתי עם מסמך מרופא בהדסה ובו היה כתוב שחור על גבי לבן
    שנולדתי באפגניסטן ועליתי לארץ ב- 1950 .
    הרופא כמובן לא ראה את זה.
    אפשר להבין אותו.
    תמיד אמרו לי שיש משהו אסייתי במראה שלי – ×”× ×” יצאה האמת לאור.
    כמעט הגעתי לטיפול נמרץ מרוב צחוק.

Leave a Reply