השדולה להעסקה ישירה הוקמה בכנסת

שדולה חדשה שמה לה למטרה למזער את תופעת עובדי הקבלן במשק

מאת: רביב נאוה

חברי כנסת מכל סיעות הבית קראו היום בכנס ההשקה של השדולה להעסקה ישירה למגר את שיטת ההעסקה הנצלנית הנהוגה במשק. את השדולה מובילים ארבעה יושבי ראש מארבע סיעות שונות: ×—×”"×› זבולון אורלב מסיעת הבית היהודי – המפד"ל החדשה, ×—×”"×› משה גפני מסיעת יהדות התורה, ×—×”"×› דב חנין מסיעת חד"ש וחה"×› שאול מופז מסיעת קדימה. לשדולה הצטרפו עד ×›×” 32 חברי כנסת.

באופן מעט סמלי, ההכרזה על השדולה החדשה מגיעה יממה לאחר שהמאבק למען העסקה ישירה ונגד העסקה קבלנית חטף מכה בדמות החלטת בית-הדין הארצי לעבודה לאסור על ההסתדרות להשבית את המשק במסגרת המאבק.

השדולה שמה לה למטרה לצמצם למינימום ההכרחי את היקפי תופעת ההעסקה הקבלנית, המובילה לפגיעה בזכויות עובדים ועובדות בין היתר באמצעות שכר נמוך, פגיעה באפשרויות קידום, הפרת זכויות עובדים כגון אי תשלום שעות נוספות ופנסיה. למרות ההשלכות הקשות של העסקה זו, היקפי התופעה גדולים ומתרחבים. כיום בין 5%-10% מהמועסקים במשק הם עובדי קבלן, בתחומים כמו ניקיון, הסעדה, הוראה, עבודה סוציאלית ומשפטים. הקמת השדולה חשובה במיוחד לאור העובדה שהמעסיק הגדול של עובדי קבלן הוא המגזר הציבורי.

בהקמת השדולה שותפים התאחדות הסטודנטים הארצית וארגון שתי"ל.

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “השדולה להעסקה ישירה הוקמה בכנסת”

  1. אכפת לי הגיב:

    יש פה אג'נדות רבות לעקוב אחריהן…
    רוצים לדעת מה קורה בכנסת באמת עם כל החוקים האלו

    http://oknesset.org/agenda/
    פיתחו לכם אג'נדה למעקב ותקבלו בקלות רבה את הנתונים לנעשה בה בכנסת.

    כנסת פתוחה היא הדרך האמינה ביותר למעקב

    הצטרפו לשימוש בכלי הזה ברמה היומיומית ותהנו מהעשיה לטובת הדמוקרטיה הישראלית האחראית.

  2. […] רביעי התקיים בכנסת דיון מיוחד של השדולה להעסקה ישירה שהוקמה לאחרונה, ובו סיפרו סטודנטים לחינוך, מורים בעלי […]

Leave a Reply