עוז לתמורה – עדות "מהשטח"
שושי פולטין יצאה לבחון איך נראית הרפורמה בעיני מורה שמלמדת בבי"ס שהצטרף ל"עוז לתמורה"
עוז לתמורה –"התוכנית לא ממלאת את יעדיה"
הסקרנות היא שהובילה אותי לצלצל לא'. מכתב הייאוש של מורי הרצליה ומנגד הפוסט האופטימי משהו של רוני פיזם מטבעון, בנוסף להדים שהגיעו לאוזני על מנהלות מרוצות (בית ספרה נמנה על אחד מהם), הביאו אותי לצד אחר של המפה, לשאול מה קורה שם?
א' היא מורה באחד מבתי ספר אשר בפיילוט המלא של "עוז לתמורה". פניתי אליה גם משום שהצטרפה לעוז לתמורה מרצון. אף אחד לא לחץ עליה.
"נדבר יותר מאוחר. יש לי הרבה מה לומר", תפסתי אותה באמצע סיור הכנה לקראת ה"ביוחקר", בחופשת חנוכה. מה שהיה טבעי בעבר, נשמע לי פתאום מעורר שאלות – מישהו משלם לה על "השעות הנוספות"? כך חשבתי לעצמי ושתקתי. לא רציתי להביע את דעתי.
"צריך להיות מאוד מכוון מטרה כדי לעבוד בשקט, לכן אין מצב שהמורים מסיימים את העבודה בבית הספר" היא אומרת כבר בתחילת השיחה.
לשאלתי היא מוסיפה "בבית הספר אין עדיין פינות עבודה, למרות שהבטיחו שלכל שני מורים יהיו פינות אישיות, כל הדיבורים הללו לא מתקיימים בינתיים. הקושי לעבוד בבית הספר נובע גם מכך" ומוסיפה "כאשר באמצע היום את יוצאת משיעור ויש לך "חלון" של שעתיים, את צריכה להיות מאוד ממוקדמת כדי להתחיל לבדוק עבודות. בדרך כלל אחרי השיעורים את זקוקה לשקט, לשתות את הקפה שלך ועד שאת מתארגנת לבדוק עבודות את צריכה לחזור לכיתה.
אני חוזרת הביתה עייפה וממוטטת כאשר אין לי כוח לעשות שום דבר ומוצאת את עצמי עושה הרבה עבודה בבית. פעם הייתי מחזירה דו"חות בכל שבוע, הפעם בחופשת חנוכה השלמתי פערים".
כאן היא חוזרת לנושא פינות העבודה – "גם בחדר היחיד שהועמד לרשות המורים כרגע, קשה מאוד לשמור על השקט וקשה מאוד להתרכז, כי מורים משתמשים בחדר גם לישיבות צוות וכד'.
גם כשיושלמו כל השיפוצים, מדובר יהיה בחדר אחד [כיתה] עם כ- 12 מורים, ללא מחיצות, עם תנועה של מורים יוצאים ונכנסים, שיחות טלפון, יהיה מאוד קשה להתרכז. כלומר, הפנטזיה על פינת עבודה לכל מורה רחוקה מאוד מההתגשמות שלה.
כשיש לחץ עבודה רציני חלק מהמורים עדיין הולכים הביתה. רק שם הם יכולים להספיק לבדוק את הכול ביעילות".
האם התקינו שעון נוכחות? – "בינתיים אין שעון. בינתיים גם אין התמרמרות גדולה כפי שתוארה במכתב של הרצליה, יש התמרמרויות קטנות. נמצאים יותר שעות, באמת מנסים לעבוד. מצד שני ביקשו מהמנהלים שבפיילוט שיהיו גמישים, יש עדיין גמישות של ההנהלה.
שעון נוכחות ייצור את ההתמרמרות הכי גדולה. ברגע שיהיה שעון, מורים לא יוכלו לסבול את זה בגלל קשיחות בדרישות, בגלל שאין גמישות".
והשעות פרטניות? "לא ניתן להוציא את התלמידים במהלך השיעורים ולכן אני לא כל כך מצליחה לפגוש את התלמידים, מערכת השעות שלי לא מאפשרת זאת. יש מורים רבים שלא מצליחים לבצע את השעות הפרטניות.
כשאני כבר פוגשת את התלמידים אני יושבת איתם על הביוטופים (מה שנעשה גם בעבר ש.פ).
"גם התלמידים לא ששים ללכת לשיעורים פרטניים, הם בעיקר מעוניינים במתמטיקה ובאנגלית ולא מעוניינים בשאר המקצועות. אלא שדווקא רוב המורים לאנגלית ומתמטיקה לא נכנסו לעוז לתמורה – הם יכולים להרוויח הרבה יותר משיעורים פרטיים בבית, מאשר התוספת המגוחכת של עוז לתמורה".
ותוספת השכר? "התוספת בשכר לא כמו שחשבנו, יש בינתיים בעיות עם התשלומים, המנהלת פעלה על מנת לעזור. יורד יותר מס הכנסה, כך שהתוספת לא כמו שסיפרו".
ומה את אוכלת במשך היום? "אני מביאה סנדוויצ’ים, יש מורים שמכינים לעצמם בבית סלטים וכדו'. אוכלים בחדר מורים".
האם את רואה יתרונות?
"מה שהיה טוב הוא שהמועצות הפדגוגיות (ישיבות אשר דנות בכל תלמיד והמתקיימות בכל רבעון ש.פ) הסתיימו בארבע, אסיפות ההורים היו בערב ואת זה קיזזו לנו משעות השהייה.
מי שמרוצה זו ההנהלה, בעיקר משום שהמורים זמינים כל הזמן, אפשר לשנע את המורים. למנהלים לא הוסיפו שעות ומקבלים עלייה בשכר.." (השיחה התקיימה לפני שפורסם על התמרמרות המנהלים, אשר מרגישים לא מתוגמלים בעוז לתמורה. ש.פ)
ואיך את מסכמת? "לדעתי התוכנית לא ממלאת את יעדיה. להבנתי הוסיפו את השעות, אבל המערכת לא בנויה לזה , לדעתי זה בלתי אפשרי.
אני גם בספק אם השינוי יהיה משמעותי כאשר יהיו פינות עבודה".
תגיות: עוז-לתמורה, שושי פולטין, שעה פרטנית, שעון נוכחות
קישור קבוע
18 תגובות
Email This Post
2 בינואר, 2012 בשעה 7:03
בקיצור רב: ההסכם גרוע ביותר ויש להביא לביטולו המיידי.זה הסכם שלא ניתן לבצע אותו עדיף לשכוח ממנו במהירות.המורים בתיכון אכלו אותה ובגדול.
2 בינואר, 2012 בשעה 8:45
שושי, עדות חשובה וראוייה לפרסום בהד החינוך. דברי עם יורם הרפז. עדויות נוספות כאלה תהיינה חשובות יותר מסטטיסטיקות שמישהו ודאי יפרסם. יישר כוח.
2 בינואר, 2012 בשעה 9:30
למשתמש האנונימי מתגובה מס' 1.
כאשר אתה שולח תגובה שבה אינך ממלא דבר במשבצת "שם", התגובה מזוהה ע"י התוכנה כתגובת זבל ונשלחת למאגר תגובות הזבל.
אנחנו סורקים שם מדי פעם, מוצאים תגובות כמו זו שכתבת הבוקר ומחזירים אותן לפירסום, לעיתים באיחור רב.
זו גם טירחה מסוימת וזה גם פוגע באפקטיביות של התגובה.
בקשתנו היא שתאמץ לך כינוי כלשהו ותכתוב אותו במשבצת ה"שם".
תודה.
2 בינואר, 2012 בשעה 10:20
הסכם השכר המכונה בשם "עוז לתמורה" אינה אלא הונאת ציבור המורים ועל כך כבר נכתבו הרבה מאוד מילים. הסכם זה מיותר, מזיק, ויש להפסיק אותו במהירות האפשרית כי הוא לא ניתן ליישום.
מה שנכתב על ידי המורה המצוטטת כאן הוא כלום לעומת המציאות שמורים ומורות אחרים חווים אותה מדי יום. כמה מצער הוא שבמקום שמצב המורים בבתי הספר העל-יסודיים ישתפר, הוא פשוט נהרס.
המורים הפכו להיות עבדים של המערכת ולא עובדים. ההתמרמרות הרבה וכן החוצפה של יו"ר המורים המדבר על סכסוך המונע תשלום משכורות רק מראה עד כמה ארגון המורים הפך להיות לארגון שאינו מסוגל להתמודד עם שום אתגר. לו היה מדובר בכל ארגון אחר שמייצג עשרות אלפי מורים- מזמן כבר היו משביתים את המערכת כי לא ניתן לקיים הסכם כשרק צד אחד עומד בהתחייבויותיו.
מורי ישראל -אתם משמלמים מחיר כבד בגלל הטיפשות של האחרים. וזאת אכן טרגדיה אמיתית.
2 בינואר, 2012 בשעה 10:39
רק בעניין "פינות העבודה האישיות " .
משרד החינוך מוצא עצמו נקרע בין הקונספציה הרב שנתית (64 שנים) שהמורה הינו עלה נידף ללא שום בסיס שרוב יומו בעמידה ובמעברים בין כיתות ,שאין לו חדר קבוע ,כיסא קבוע,שולחן קבוע,ארון קבוע,ואפילו לא מתלה קבוע למעיל ולמטריה .
לבין האידאולוגיה של ארז להפוך מקצוע ההוראה לפרופסיה ,שהמינימום הנדרש לרצינותה הינו שולחן עבודה למורה בפרטיות על כל המשתמע מכך .
נסיונו של משרד החינוך מראה שככל שלעובד אין נקודת עגינה (חדר,שולחן,ארון,כסא אישיים )כך קל לבטל זכויותיו ,ו/או לדרוש ממנו את שלא מגיע למערכת .
תסריט פינות עבודה אישיות ששושי הכניסה לאתר במאמרה הקודם ,תפקידו לסתום את הפה של הטוענים שמשרד החינוך אינו מאפשר למורים לנצל את שעות השהיה שלהם .לדעתי האדריכל שתיכן ושרטט לא קיבל הוראות ודרישות נכונות ,או שנותן ההוראות לא מבין כלום בעניין .
אמנם יש מורים בעלי יכולת ביצוע אפילו בתוך חדר מורים רועש ,אך רובם זקוקים להתנתקות,לשקט ,למחשב,לשולחן עבודה
גדול,לטלפון ,לעטים,טושים,עפרונות,מחקים,שדכן ,סיכות, דבק נוזלי,ניר דבק,מחורר,מחשבון,סכין יפני,דפים ,קלסרים קבועים וקלסרים משתנים ,ספרי לימוד ,חוברות עבודה,מדף באורך מטר לפחות לספרים ולקלסרים .
כל שרשמתי כאן לא יכול להתקים בחדר עם 10 שותפים ,כי מרוב שכולם יהיו שותפים לא ישאר כלום לאף אחד .
זה גם לא יכול להתקיים עם 10 שותפים מסיבות של רעש כי הרי רוב גדול של המורים יבצע שעות שהיתו בין 13:00-16:00 והחדר יראה כמו תחנת רכבת .
זה גם לא יכול להתקיים עם 10 שותפים כשחלקם מעבירים שעות פרטניות עם תלמידים ,מסיבות של סודיות של חלק מהנירת שהמורים עובדים עליה כגון התכתבויות בענינים סוציאלים וגם לימודיים של חלק מהתלמידים ,או הכנת מבחנים עתידיים במחשב או על ניירת וכו.
לדעתי כל דבר שהינו פחות ממרחב של כ 2.5 מ"ר למורה בחדרון של 5 מ"ר עם מורה נוסף או מכסימום חדרון של 7.5 מ"ר ל שלושה מורים ,לא יוכל לאפשר ניצול שעות השהיה במקום שעות עבודה בבית .
עד שמשרד החינוך לא יבין שהוא זה שצריך לדאוג להון האנושי שעובד עבורו ,שהוא זה שצריך לשמור עליו שיוכל לנצל את זמנו כראוי ,ושכדאי לו להשקיע סכומים בטלים בשישים לעומת שווי שעות השהיה המבוזבזות .
הצעה קונקרטית למשרד החינוך:
מכיוון שנראה שישנה התנגדות עצומה לעוז לתמורה אצל בתי הספר שבפילוט ,כדאי למשרד החינוך לאתר כמה בתי ספר שבפילוט שניתן מידית להוסיף שם קומה וליצר לכל מורה פינת עבודה אישית אמיתית (שולחן אישי,מחשב קבוע אישי,טלפון אישי,) בשותפות של 2-3 פינות אישיות בכל חדרון (עם מפתח לנעילה למורים שחולקים בחדר )
אם תרשם שביעות רצון בבתי הספר הללו ,אז המערכת תדע שזו הדרך הנכונה וזאת לפני שהיא משקיעה הון עתק בלולי תרנגולות עבור המורים .
2 בינואר, 2012 בשעה 11:20
אחד מאבני היסוד של הרפורמה הוא השעה הפרטנית ( 6 ש"ש ) לכל מורה .
גם אני ביררתי ,הן אצל עמיתים שנכנסו לרפורמה מלאה , והן לחלקית , ותמונת המצב שעולה , עגומה להחריד .
התשובה הרווחת היא : אני לא מצליח לפגוש את התלמידים . אבל זאת תשובה שהיא שליפה , כי כשביררתי יותר מצאתי שבמקרה הטוב מורה יכול ללמד 2 שעות פרטניות כי זה מה שהצליחה ההנהלה להפיק מהמערכת המסורבלת , ורוב השעות הפרטניות המתקיימות הן על בסיס ארעי , ולא מובנות באופן קבוע במערכת .
יש זילות עצומה בשעה הפרטנית , ואם זו ההתחלה , אז בהתעלם מכל סיפור התוספות לשכר , הרפורמה הזו לא תתרום מאומה לתלמיד .
2 בינואר, 2012 בשעה 13:12
רגע לפני שאני מתחיל להרגיש כמו קאטו, ואולי זה לא האתר לכתוב את זה, אבל…
למפלגת העבודה יש במפקד האחרון כ 80,000 חברים. נדמה לי שהליכוד הוא המפלגה הגדולה הנוספת, וכל האחרות קטנות בהרבה. יש היום בישראל לדעתי יותר מ 150,000 מורים, אולי יותר מ 200,000.
לתעשיה האוירית יש קצת יותר מ 15,000 עובדים, ולפחות חבר כנסת אחד. אם מורי ישראל יתפקדו למפלגה (לטעמי עדיף למפלגת העבודה, אבל גם מפלגות אחרות זה טוב), אפילו אם חצי מהם יתפקדו למפלגה כשמטרת ההתפקדות היא דאגה "אינטרסנטית" למורים, יהיו גם להם חברי כנסת שמחוייבים להם. שלא לדבר על ראשי מפלגות. עד אז, כנראה שימשיכו להיחתם הסכמים בעייתיים שמהם הממשלה תבצע רק את מה שנוח לה. מישהו באמת חשב שהולכות להיבנות פינות עבודה אישיות לכל המורים בחינוך העל-יסודי וכיתות לשיעורים פרטניים?
2 בינואר, 2012 בשעה 13:24
ההסכם מבוסס על האימרה: יהיה בסדר. כמה שזה מאפיין את המשיבה הישראלית הממוצעת.קודם עושים ואחר כך חושבים.
לפי האימרה הזאת, ארגון המורים חתם על הסכם וירטואלי כאשר הוא ידע בדיוק שאין פינות עבודה, אין תנאים מינימליים לשהות בבתי הספר על מנת לסיים את העבודה בשעה1600 משום שגם אין תקציבים לכך וזה היה ידוע לכולם.
בהסכם ,בסעיף ט, מדובר במפורש על כך ומי שחושב שהמורים הנמצאים בפיילוט יעברו על כך לסדר היום מטעה וחי לו באשליות.
לשלטון המקומי אין 3 מיליארדי שקלים הדרושים לשם פינות עבודה.
במילים אחרות: מורה המתחיל לעבוד בשעה 0800 מסיים את עבודתו לפחות בשעה 2000 ואולי אף יותר מאוחר וזאת אם אין לו ישיבות צצות, הנהלה, ימי הורים או קבלת הורים או תלמידים.
שבוע העבודה של מורה נמשך בערך 60 שעות בשבוע במקרה הטוב.
שנית, גם בבתי הספר שבפיילוט לא הייתה שום חשיבה בנוגע לשעות הפרטניות . לו הייתה חשיבה כזאת היו בונים מערכת שבה נכללות השעות הפרטניות. אלא מה? בתי הספר מצאו דרך ופתרון לבעיה. הם שיבצו את השעות בסוף היום בשעה 9-11 כלומר לקראת 1500-1600 כאשר ברור היה להם שהתלמידים לא יגיעו כי מי התלמיד שרוצה ללמוד 10 שעות ביום? שעות פרטניות הם עוד נושא וירטואלי כי בינכה התלמידים לא מדיעים וכמעט כל המורים אינם עובדים 6 שעות פרטניות, משום שאין שום אפשרות לבצע זאת.
כמעט כל מי שנמצא בפיילוט מצטער על היום בו ידו חתמה על ההסכמה להצטרף להסכם וברור לכולם ששום בית ספר לא עומד להצטרף לשום פיילוט בשנה הקרובה. מה שיותר גרוע הוא ההונאה הגדולה שבה מורי ישראל נאלצו להצטרף להסכם בכפיה ולאחר שאלה שנכנסו לפיילוט חתמו על הצהרה שבה הם מודעים לכך שלא יוכלו לחזור בהם מן ההסכמה.
כאן מתגלה הבלוף הגדול של רן ארז שהוביל את מורי ישראל באף, הונה אותם ולא סיפר להם שההסכם הזה הוא לא רשות אלא חובה ואם לא עתה אז עד 2014 כולם יצטרפו.
מכאן מופנית הקריאה לבטל את ההסכם המגוחך הזה שהביא להתמוטטות מעמד מורי העל יסודיים. יש לעשות זאת באופן מיידי.הדבר אמנם אינו אפשרי מבחיה משפטית, ואם כך פני הדברים, יש לאפשר לכל המורים שהביעו רצון להצטרף לצאת מהסכם זה. בספק אם ישארו יותר מעשרה מורים בהסכם.
המורים לעולם לא יוותרו על זכויותיהם ומה גם שערך שעת ההוראה ירד לטמיון ומורים של מקצועות מבוקשים כמו מתמטיקה, אנגלית, לשון או פיזיקה ימשיכו להתפרנס משיעורים פרטיים ויעדיפו שיורידו להם שעות מתוך המערכת. כי בשעיור פרטי אחד ניתן להרוויח פי 3-4 משיעור של עוז לתמורה.
לסיכום:הערך של ההסכם הזה בציון הוא: 0 !
2 בינואר, 2012 בשעה 23:32
יש איזה 700 בתי ספר שנמצאים באופק חדש כבר שנתיים וחצי .
שכר המורים על פי דיווחי משרד החינוך עלה שם ב 26% בגין הרפורמה בלבד .תוספת השכר הינה כמיליארד ש"ח לשנה !!!!
המורים נותנים 5 שעות פרטניות בשבוע ,שמשמעותן הינה כ 9 שעות בשנה בממוצע לילד .בכל צורת תחשיב ניתן להבין שאם ילדים ביסודי לומדים 1000 שעות בשנה ,אז לא 9 לא 18 לא 36 ולא 90 שעות יוציאו תלמידים חלשים מהתחתית .
גם במבחנים הבן לאומיים מצבה של ישראל לא השתפר וכן לא יצאה הודעה מלשכת שר החינוך שהתוצאות במבחנים הבן לאומיים טובות יותר בבתי הספר שבאופק יותר מבתי הספר שעדיין לא נכנסו.
מסקנה :בנתיים המיליארד לשנה כבר קרוב ל 2 מיליארד לשנה ושום תוצאה טובה לא מזדקרת לעין .
גם בתיכונים לא צפוי מצב שונה מהסיבות שחמוד ובראבה מצינים בתגובותהם .
אך כל שכתבתי עד כאן הוא בעיה של שר החינוך ומדינת ישראל והם מאד מתנגדים שמורים או ארגוני מורים יסבירו להם איך לנהל את העניינים .
הבעיה שהעלתי בתגובתי 5 בעניין שעות השהיה היא שאותה קלמזיות בניהול הפרטניות ,עוברת לניהול שעות השהיה ,רק שכאן מי שמשלם את המחיר הישיר במלואו הינם המורים ,ולכן המורים חיבים לרכז מאמץ רק בעיניין זה .
2 בינואר, 2012 בשעה 23:46
הסכם הזוי! אני מאחלת לקולות רבים כאלו ולביטולה המיידי של הרפורמה חסרת ההגיון הזו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
משהו כאן מסריח מהראש!
הרפורמה תפגע במערכת החינוך- ויביא אותה למקומות נמוכים יותר ממה שהיום.
רפורמה הזויה, לא משתלמת, בלתי ניתנת ליישום, מתסכלת מורים בלשון המעטה!
2 בינואר, 2012 בשעה 23:48
ולגבי פינלנד- שם הדגש הוא על פחות שעות לימוד לתלמידים. ושם מורה עובד 15 שעות פרונטליות בכיתה ולא 40 שעות עבודה.
עבודת המורה לא תיהיה יעילה בבית הספר בשום אופן.
מורה ממומר הוא מורה פחות טוב!
נוסיף על כך את העובדה שמורים היו ומודעים לכך כי עבודתם נמשכת גם בבית, ההתמרמות לא הייתה על עבודה בבית, ההתמרמות הייתה כדי שישלמו למורים כסף על עבודם בבית!
3 בינואר, 2012 בשעה 7:01
הלוואי שהיינו יכולים ללמוד משוה ממערכת החינוך בפינלנד.אך זה לא קורה וגם לא יקרה כי מערכת החינוך הישראלית מבוססת על אחוזי הרייטינג של פוליטיקאים שאין בינם לבין הבנת הצרכים האמיתיים של מערכת החינוך ולא כלום. מערכת החינוך הישראלית והתשתיות שלה נמצאים כמרחק אלפי שנות אור ממה שבאמת היו צריכים להיות במאה ה-21 ומה גם שהבעיה העיקרית שלה: בעיות האלימות של התלמידים- לא זוכה לשום טיפול רציני. מה שהיה הוא מה שיהיהף40 תלמידים בכיתות המתאימות לימימ הביניים מבחינת התנאים הפיזיים שלהם, תלמידים אלימים, חוסר מוטיבציה מצד מי מבין אנשי משרד החינוך לשנות את פני הדברים וזאת כאשר בראש הפירמידה עומדים אנשים לא מקצועיים המנותקים מן הצרכים האמיתיים של המערכת.העיקר -כמה אחוזים יעברו את הבגרויות ב-3 יחידות בעוד כמה שנים?
4 בינואר, 2012 בשעה 17:46
לצערי המורים בחדרי המורים שלא נכנסו לרפורמה לא מבינים עד כמה חמורה היא הרעת התנאים במסגרת החדשה. עד כמה היא תשפיע עליהם לרעה. אני לא מבין את שיקול הדעת של ארז בבואו להגות רפורמה שפוגעת בעיקר במורים המבוגרים – הרי מרביתנו מבוגרים (52% מסגל המורים בחינוך העל-יסודי), אלא אם כן נהגתה היא כך שתביא לנטישה של הותיקים וכניסה של כוחות צעירים. כמה בעיות עם הלך חשיבה כזה. ראשית, אין כל כך הרבה מכסות פרישה מוקדמת ובנוסף המורים הללו ערכם מאד גדול אחרי כל כך הרבה שנים במערכת. אבל שורש הבעיה נעוץ באדישות שלנו המורים, אדישות מנוונת. אפילו מאורעות השנה האחרונה לא מצליחים להצית בליבם תקווה לשינוי. נהפוכו, מורים מקבלים את רוע הגזרה כמכה משמיים, כמשהו שלמרות שהוא רע ועומד לפתחנו אין דבר שניתן לעשותו; הדבר הוחלט על ידי השלטון ואין ברירה אלא לציית. מפחיד
15 בינואר, 2012 בשעה 22:40
[…] של 'עוז לתמורה' התלוננו ומתלוננים שמה שקורה בסוף הוא שהייה נוספת בבי"ס ועבודה שלא נגמרת גם בבית), הנה הצעה פשוטה שתחסוך לאוצר מיליארדים של הוצאות […]
6 במרץ, 2012 בשעה 14:47
היי,
אני מסכימה שאכן מורים עובדים שעות רבות מעבר למה שהם צריכים והמשכורות לא משקפות זאת.
חשוב שיהיה מקום שבו הן תוכלנה לעבוד ובמידה שיש להן חלון אז להשתמש בזה ולהתייעל.
חבל שכך מערכת החינוך נראית בישראל במאה ה-21.
מורה פרטי
31 באוגוסט, 2012 בשעה 1:14
מורים התעוררו.הסכם גרוע. חסר תועלת .בושה לארגון. בושה למשרד החינוך.וחבל שמנהלים מכריחים את המורים להצטרף. שנים היו שביתות ואם זה ההסכם , כנראה האנשים שחתמו לא אנשי חינוך ולא מבינים את נפש המורה ואת מצוקתו. שהייה של 40 שעות היא ברכה לבטלה .לא יצטרפו אנשים רציניים להוראה ."נגדל" דור של מורים עייפים ומתוסכלים . צריך לבטל את ההסכם ומיד.חבל שכולנו נרדמו בשמירה , אולי אפשר בכל זאת לעשות דבר מה כדי לשנות את הגזרה שציבור המורים אינו יכול לעוד בה
14 באוקטובר, 2012 בשעה 12:22
[…] של 'עוז לתמורה' התלוננו ומתלוננים שמה שקורה בסוף הוא שהייה נוספת בבי"ס ועבודה שלא נגמרת גם בבית), הנה הצעה פשוטה שתחסוך לאוצר מיליארדים של הוצאות […]
2 בדצמבר, 2012 בשעה 17:44
מתנגדת לעוז לתמורה
מקצוע ההוראה נתפס בעיני הציבור כמקצוע המעייף ביותר. המורים שהצטרפו מתלוננים על עייפות יתר ! במקום להשקיע את התקציב להורדת מספר התלמידים בכיתות השקיעו את התקציב בנסיון להקביל שעות עבודה של מורה לשעות עבודה של פקיד. רק בורות וזלזול נובעים מהסכם זה..
מעין נוסחת ניצול מקסימלי של העובד בשטח. הבעיה היא, שאנו המורים מבצעים את מיטב עבודתנו החנוכית בכיתות ואת העבודה הפקידותית, בדיקת המבחנים וכדומה בזממנו החופשי בבית. אין אפשרות אמיתית לבצע עבודה זו בשעות המוקצבות בבית הספר.