חיפה: הסכם בין אנשי המאהל לעירייה
הודעת דוברות החזית החיפאית: עיריית חיפה ובית המשפט קיבלו את העיקרון כי יש לזכות המחאה קיום ברחובות חיפה
בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל היום את הסכם ההבנות בין מאהל האודיטוריום בחיפה לעיריית חיפה ונתן לו תוקף של פסק דין.
בהסכם ההבנות נקבע כי כי יוקם צוות הידברות בין המאהל לעירייה, ויטופלו בו נושאים שונים כמו:
– דיור בר השגה בחיפה
– שיפוץ מבניים עירוניים נטושים
– שירותי רווחה וקידום אוכלוסיות מוחלשות
– צמצום הפעים החברתיים ופערי ההכנסה בעיר.
העירייה קיבלה את העיקרון כי יש לנו את הזכות לקיים אסיפות ופעולות מחאה בשטחים ציבוריים, וכי יוקם מקום קבוע לקיום מעגלי שיח. בנוסף יתאפשרו מפגשים ציבוריים במבנים עירוניים, ופעילות אומנותית הסברתית במסגרת פסטיבל הסרטים.
מחלקת הרווחה של עיריית חיפה תעשה כל מאמץ כדי לטפל בדרי הרחוב שבמאהל בהקדם האפשרי
צבי דביר, שכתב את העתירה בשם המאהל אמר לאחר הדיון: “מטרת העתירה הייתה כדי להגיע עם העירייה להסכמה על מתחמי הידברות, אני שמח שהמו"מ שנערך ביננו לבין העירייה הניב תוצאות והעתירה השיגה את מטרתה"
בני אדרי, אחד העותרים, אמר: “זכות המחאה נשארת בידינו, ואנו נממש אותה בכל מקום ודרך שנבחר".
בית המשפט והעירייה, שניהם הכירו היום בזכותנו למחות ולקיים את המאבק שלנו ברחוב ובמבנים ציבוריים.
תגיות: דיור-בר-השגה, חיפה, מחאת-האוהלים
קישור קבוע
8 תגובות
Email This Post
28 בספטמבר, 2011 בשעה 5:51
מה עם המאהל? הוא נשאר או מפורק?
28 בספטמבר, 2011 בשעה 11:44
המ×הל מפורק
המאהל הוא אמצעי ולא המטרה. להבדיל מאנשי תל אביב, הפנמנו את העובדה הזאת כבר בתחילת החודש. לכן התחלנו לפרק את המאהל עוד לפני צווי הפינוי והעתירה.
מטרת העתירה היתה שהעירייה תגיע איתנו להסכמות, כפי שאכן קרה. עכשיו להסכמות הללו יש תוקף של פסק דין.
28 בספטמבר, 2011 בשעה 16:42
להבדיל מאנשי ת"א, אתם לא תשיגו את מטרתכם כי אין לכם כעת שום אמצעי לחץ. מה המשמעות בכלל של צמצום הפערים החברתיים ופערי ההכנסות בעיר? עיריית חיפה לא תעסיק מהיום עובדי קבלן? היא תפעיל פקחים ביחד עם התמ"ת כדי לבדוק הפרות של זכויות עובדים? יש לכם בכלל דרך לבדוק ולהפעיל לחץ על יונה אם הוא לא יעשה את מה שהבטיח? ומה עם המשך המאבק? ככה חיסלתם את אמצעי הלחץ היחידי שעוד יש למחאה נגד הממשלה?
29 בספטמבר, 2011 בשעה 9:58
שי, אתה באמת חושב שצווי הפינוי בכפייה לא ינתנו לבסוף? השאלה מה ינתן בתמורה לפינוי המאהלים.
התנייה ראשונה לפינוי היא מתן פתרונות משביעי רצון למחוסרי הדיור במאהל, ובפרוטוקול מופיע מפורשות שאלה יכולים להמשיך לשהות במאהל כל עוד לא ניתנו להם פתרונות סבירים (לא דירת קלט עם נרקומנים ואלכוהוליסטים, כפי שהוצעה לאחד מהם).
זה שההסכם קיבל תוקף של פסק דין נותן לו הרבה יותר כח מכל חתימה של ראש העיר על נייר כל שהוא – זה מאפשר לנו לפנות לבית המשפט בטענת בזיון בית הדין במידה והדברים לא יתקדמו כראוי.
ובתור התחלה – המקלות בגלגלים שניסו גורמים בעירייה לשים לעבודה מול פסטיבל הסרטים ואתו"ס (גוף עירוני, אבל עם גישה חיובית מאד כלפינו) הוסרו.
החשיפה שהמאבק יקבל בפסטיבל הסרטים, העבודה במערכת החינוך (בשבוע הבא תיכון ליאו בק יקדיש יום שלם לפעילות בנושא המחאה) – לכל אלה ערך רב.
צריך להמשיך לחלום ולהאבק, אבל גם להיות ריאליים ומודעים למגבלותינו. בשלב מסויים הגענו להכרה שהמאהל גוזל מאיתנו אנרגיות שצריכות להיות מופנות לאפיקים אחרים, חשובים יותר – ושזמנו תם.
29 בספטמבר, 2011 בשעה 14:05
לאיזה אפיקים בדיוק האנרגיה שלכם מופנית כעת? לאיפה בדיוק שמור האנרגיות שלך? ובבקשה, אל תגידי "להמשך המאבק". תספרי לי מה יחליף את המאהלים בצורה קונקרטית וספציפית (ושוב בלי שימוש במילים "המשך המאבק" , אלא משהו קונקרטי).
כדי להצליח במאבק הדבר החיוני הוא לא "תודעה", "שיח", מעגלים, קונגרסים או שאר ירקות, אלא אמצעי לחץ על הממשלה. האוהלים היו אמצעי לחץ, הפגנות הם אמצעי לחץ, אם כי מוגבל בהיקפו. שביתות הם אמצעי לחץ הכי טוב – שביתה כללית היא העדיפה, אבל אפשר גם שביתת סטודנטים. אמצעי לחץ נוסף הוא שביתת רעב של ההנהגה או של קהל גדול מהמוחים. אבל חייבים אמצעי לחץ מאיזשהוא סוג. מה אתם מציעים במקום האוהלים?
29 בספטמבר, 2011 בשעה 16:17
האם המגיב הוא ש' דוידוביץ'?
29 בספטמבר, 2011 בשעה 17:44
לא
30 בספטמבר, 2011 בשעה 11:19
לדעתי המאבק הוא אינטרס משותף של כל תושבי העיר (וכל ישוב אחר בארץ), השאלה שצריך למצוא לה תשובה היא כיצד מסבירים את זה לחלק מראשי הערים שלא הבינו.