postpass act=ul view postpass עבודה שחורה » הפרטת הגנים הלאומיים, סיעת העצמאות מתנגדת

חיפוש

חיפוש לפי מילות מפתח

פוליטיקאים, בואו לבדוק את הכוח הפוליטי של האתר שלנו

ארכיון

כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי

מחאת האוהלים – האתר הרשמי

מגזין חברה

אירועים בשבוע הקרוב

אומרים לנו שיש מס אחר

הפרטת הגנים הלאומיים, סיעת העצמאות מתנגדת

נושאים בריאות ואיכות סביבה, חדשות ב 21.09.11 1:08

השר ח"כ שלום שמחון הגיש ערר בשם סיעת העצמאות על חוק הגנים הלאומיים ומתכוון להעלות שוב את הנושא בוועדת השרים לחקיקה אחרי החגים: "אנו פועלים לשמור את משאבי הטבע בידי המדינה"

ישראל חסון, הציבור מתנגד להפרטת רשות שמורות הטבע והגנים

הכנסת קיבלה את הצעתו של ח"כ ישראל חסון להפריט את רשות הטבע והגנים, ואישרה אותה בהצעה טרומית. להלן מכתבה של ד"ר שרית עוקד, ד"ר לארכאולוגיה מערד, אל הח"כ

לקריאה נוספת

סיעת העצמאות שהגישה בתחילת אוגוסט ערר להצעת חוק גנים לאומיים, שמורות טבע, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה, הודיעה היום כי תבקש דיון בנושא בוועדת השרים לענייני חקיקה לאחר החגים. נזכיר כי הערר הוגש לאחר שהצעת החוק עברה בוועדת שרים לענייני חקיקה ואף אושרה בקריאה טרומית לפני כחודשיים. מטרת הערר למנוע מהצעת החוק להתקדם ללא דיון נוסף בממשלה.

הערר הוגש על ידי שלום שמחון, שר התמ"ת שהצביע נגד ההצעה בוועדת שרים לענייני חקיקה.

החוק קובע כי הניהול, התפעול והתחזוקה של הגנים הלאומיים יועברו לידיים פרטיות. המשתמע מכך, בין היתר, הוא כי ניהול הגנים הלאומיים עשוי להתנהל באופן המנוגד לאינטרס הציבורי, ובפרט יקשה על האוכלוסייה המגיעה מרקע סוציו-אקונומי נמוך.

הגשת הערר נעשית בשל ההכרה שהחוק פוגע פגיעה משמעותית בזכות הציבור ליהנות ממשאבי הטבע הציבוריים. כך למשל, על פי הצעת החוק, יופרטו נכסי המדינה הבאים: מצדה, עיר דוד בירושלים, ראש הנקרה, נחל אלכסנדר ועוד.

לדברי שר התמ"ת שלום שמחון, סיעת העצמאות מתנגדת לכל הפרטה נוספת של משאבי הטבע הציבוריים ופועלת למען שמירתם בידי מוסדות המדינה. "אותם גנים ציבוריים הם נחלת הכלל. התרבות והמורשת המצויה בהם, הינן משמעותיות עבור הציבור הישראלי כיום וכן עבור הדורות הבאים. מיותר לציין, כי בשנים האחרונות עלה מספר הגנים הלאומיים ושמורות הטבע שהכניסה אליהם כרוכה בתשלום. יישום החוק, אם יאושר, ירחיב את תופעת גביית התשלום עבור כניסה וביקור בגנים לאומיים וכך לימים, זכות הציבור הישראלי לדורותיו ליהנות מן הנכסים הלאומיים הללו, תיפגע קשות".

נערך על ידי לקסי
תגיות: , , ,

11 תגובות

  1. ציוני מודאג :

    רשות הטבע והגנים היא גוף אחראי מקצועי.

    למה להפריט ?

    התשובה כדי לתת עוד כח לגופי ימין כמו עמותת אלעד השולטת בעיר דויד.

  2. א. קוריאל :

    טוב, כנראה שהמפלגה הזו לא מיותרת לחלוטין.
    לצערי, ספק רב אם המהלך הזה יעצור את הפרטת הגנים. "העצמאות" היא מפלגה קטנה ודלת השפעה בתוך הקואליציה הימנית והניאו-ליברלית של נתניהו.

  3. אפי חאגג :

    רשות הטבע והגנים זה הגוף אחרון שצריך לנהל את הגנים הלאומי הם עברינם בחסות המידנה וסוגרים את החופים מהציבור וגובים כסף על משאבי הטבע של המדינה

  4. רביב נאוה :

    ומה אתה חושב, אפי? שגופים פרטיים יפתחו את הגנים הלאומיים בחינם?

  5. איתי :

    אפי,

    עלויות הכניסה לאתרים המופרטים הבאים גדולות יותר משל אתרי רשות שמורות הטבע:

    ראש הנקרה, בקעת תמנע, אתר החרמון.

  6. אפי :

    אנשי רשות הטבע יש להם את הכסף שהם מקבלים מ המדינה משכרות . הם לא עובדים . הם רוצים לישמור על גנים סגורים בבקשה לא להגיע

  7. אפי :

    אני חושב על כול מי שחושב שלא צריך להפריט את הגנים הלאומים. לא יודע איך מיתנהל הגוף של רשות הטבע והגנים דרך אגב הגנים המופרטים כמו החרמון .תימנע יש תמורה על הכניסה יש שירותים נאותים שוה את הכסף אבל.עים אתם באים לגנים של רשות הטבע אתם לא מקבלים תמורה על הכסף .חוף מוזנח גן יבש .עשביה .בנוסף יחס משפיל מאנשי הרטג

  8. רביב נאוה :

    אפי,
    אתה ממשיך לדבר בהכללות ולקטר על מצב שמורות הטבע בלי להביא ביסוס של ממש לטענות שלך. לטעון שכל האתרים של הרט"ג לא מתוחזקים והמבקרים בהם זוכים ליחס לא הולם מצד העובדים זה לא רציני. רשות הטבע והגנים מתחזקת גם אתרים שהכניסה אליהם ללא תשלום – וברבים מהם תמצא בכל זאת שבילים, שירותים ופחי אשפה שמישהו נוהג לרוקן – כך שלטעון שיש להם מדיניות לסגור אתרים מפני הציבור ו"לא לעבוד" זו דמגוגיה בגרוש. יתכן (בעצם בטוח) שיש טענות כלפי אתרים ספציפיים – אבל לא נראה שהדרך לפתור אותן היא באמצעות החלשה וחיסול של הרט"ג.

  9. לקסי :

    ידע אישי

    שלושה גנים לאומיים "שכנים", תל-ערד, מצדה ועין-גדי לא מתאימים לתאורי האימים של "אפי".
    הם מתוחזקים כראוי ומסבירים פנים למבקרים.
    מצטרף לדברים של רביב: "דמגוגיה בגרוש".
    ג.נ. הכותב נמצא בעימות מסוים עם רשות הטבע והגנים על הסכמה שהגיעו אליה עם מי שרוצים לכרות פוספטים ליד ערד.

  10. אפי :

    תגובה לכול מי שחושב שאני מקטר.הרטג מנהל הרבה גנים בארץ .אבל לכלול את כול הגנים שהם בסך הכול טוב זה רק 4 גנים מרכזים שאר…124 הגנים הנותרים מוזנחים גובים כסף חינם יחס משפיל ..דרך אגב תגובה של מנהל בכיר ברטג.מנהל מחוז השפלה ברטג .טעון ש 4 הגנים אלו אנחנו מממנים את כול שאר הגנים בגלל חוסר מבקרים בגנים אלו.אני מציע לכול מי שחושב אחרת לבקר גם אחרים של הרטג

  11. רביב נאוה :

    אני לא יודע מאיפה הנתונים הללו ואם באמת ערכת ביקורת ב-128 גנים לאומיים.

    אני יכול להביא רק מידע מאתר הרט"ג שלפיו הרשות אחראית על 190 שמורות טבע ו-66 גנים לאומיים. הציטוט שהבאת מפי מנהל מחוז השפלה הוא ממש חדשות – אם הוא נכון. ואני מפקפק, כי ברשות (לפי האתר שלה) אין מחוז שפלה.

השארת תגובה

חשוב: בקרת תגובות מופעלת ועלולה לעכב את תצוגת תגובתכם. אין סיבה לשלוח את התגובה שנית.

עקב תקלה טכנית האתר נופל וקם לסירוגין.

אנו ממליצים להעתיק תגובות (קונטרול+סי) לפני שליחתן, כדי למנוע מפח נפש אם האתר נופל בדיוק אחרי שהשקעתם בתגובה ארוכה.