עיריית חיפה – צמצמו את הרעש והאבק בשכונת הדר
עיריית חיפה וחברת יפה נוף אינן מתחשבות בתושבי שכונת הדר בחיפה, על פי הקואליציה לבריאות הציבור. הקואליציה בראשות רונית פיסו קוראת להפחית את המטרדים ולהפסיק את העבודות בלילה
מפגעי רעש ואבק בחיפה
בשבועות האחרונים מתקיימות עבודות מנהרת התשתיות וקו המטרונית ברחוב יל"ג בשכונת הדר בחיפה. העבודות כוללות עבודת חציבה, חפירה, כרסום החומר החפור ועוד. העבודות גורמות למטרדי אבק ורעש – במקום נמדדה, ע"י הגורמים המוסמכים באיגוד ערים חיפה, כמות גדולה של אבק ורעש חציבה שנמדד נמצא ברמת רעש מזיק (כ- 90 דציבל).
העבודות מתקיימות יומם וליל, ללא אמצעים להקטנת הרעש או לצמצום האבק.
הקואליציה לבריאות הציבור ותושבי שכונת הדר קוראים לעיריית חיפה ולחברה המבצעת את העבודות (חברת יפה-נוף) לבצע את העבודות, שבסופו של דבר אמורות לשפר את האיכות החיים של התושבים, ללא פגיעה בזכות לאיכות חיים, באמצעות שימוש בכל הדרכים להפחית את מטרדי הרעש והאבק, ולהפסיק את העבודות המתקיימות בלילה.
נערך על ידי יוחאיתגיות: איכות-הסביבה, חיפה, רונית פיסו