פקידי האוצר – שליטי המאה והדעה

נכון לשעה זו הממשלה עדיין לא החליטה האם תאשר את תקציב המדינה לשנת 2009. אך בין אם שאול מופז יעמוד בראש הממשלה הבאה ובין אם תהיה זו ציפי לבני, השליטה בתקציב המדינה ובחוק ההסדרים ישארו בידי נערי האוצר

מאת: יהונתן קלינגר

נכון לשעת כתיבת פוסט זה, טרם החליטה הממשלה האם לאשר את התקציב או לאו; בעוד שציפי לבני מנסה לשכנע את שרי הממשלה עוד להעביר את התקציב למרות התנגדותו של שאול מופז שעל פי גורמים פוליטיים, יעדיף שלא יתקבל תקציב על מנת שיוכל לנהל משא ומתן ולא לצאת לבחירות.

בנוסף לויכוח העקרוני בתוך מפלגת קדימה, אבישי ברוורמן עושה שריר ומנסה להסביר שהוא חייב לתת את אישור ועדת הכספים לתקציב. כך שכל תהליך קבלת תקציב המדינה אינו בהכרח עומד להיות פשוט.

למרות המאבק של עיתון "הארץ" בתקציב הבטחון, שהתבטא בכתבה על התנאים (המוגזמים באמת) להם זוכים משרתי צה"ל (ולאו דווקא על חוסר השוויון בחלוקת ההכנסות שם), עצוב לומר שהסיבה האמיתית לא לאשר את התקציב היא לא כי הוא אחד מהתקציבים הרעים שהיו, אלא בגלל חוק ההסדרים שמלווה אותו. חוק ההסדרים, כפי שכולנו ראינו, עושה עבודה כה רעה עד שמשרד התקשורת עצמו יוצא נגדו.

על חוק ההסדרים אין מקום וצורך להרחיב, אולם על המאבקים הפוליטיים והדרישות לאישור או אי אישור התקציב יש: בעוד שמופז וחבריו מעוניינים באי קבלת התקציב על מנת לשמור חופש פעולה לאחר בחירתו של מופז לראשות קדימה, לבני מנסה לקבל את תמיכתו של ראש הממשלה לשבועות הקרובים, אהוד אולמרט, ויודעת שגם אם היא תבחר, לא יהיה חדש תחת השמש וחוק ההסדרים ימשיך לשלוט בכיפה ביד רמה.

אולי אלו ההבדלים שמסבירים מדוע לבני ראויה ממופז: היא אולי לא יודעת לענות לטלפון בשלוש בבוקר, אבל היא יודעת טוב מאוד מי שולט כאן בעניינים.

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , , , , , , , ,

4 Responses to “פקידי האוצר – שליטי המאה והדעה”

  1. הראל לייבוביץ הגיב:

    1. לגבי פקידי האוצר – העובדה שבשנים האחרונות משרד האוצר כל פעם מחדש נוהל על ידי שר אוצר חדש וחלש אשר לא ×”×—×–×™×§ הרבה זמן מעמד, גרם לכך שהם יהיו הצד הדומיננטי והקובע במשרד – דבר לא תקין. צריך לקום שר אוצר אמיץ, ×—×–×§ שלא עושה חשבון פוליטי ויחזיר את הפקידים לגובה שהם צריכים להיות.
    2. לגבי התנאים המוגזמים של משרתי צה"ל – ×–×” נכון. כחייל אני רואה איך מחלקים רכבי ליסינג לקצינים בצורה בזבזנית כשברקע ויכוחים בממשלה אם לקצץ ברווחה או בביטחון. אני אומר – לא כל רס"ן צריך לקבל רכב. היום, רס"ן זו דרגה שכיחה. אם רוצים לחסוך – אז שיחלקו רכב לסא"לים ומעלה.

  2. שושי פולטין הגיב:

    להראל, נדמה לי שהדיון לא צריך להיות על תנאי אנשי הקבע. אם נבדוק בציציותיהם יותר מידי גם לא ישארו כאלה! התנאים "בחוץ" הרבה יותר טובים, במיוחד לאנשי ההיטק, מהנדסים וכו'.

  3. דליה בלומנפלד הגיב:

    פקידי-האוצר משקפים תפיסה ניאוליברלית קיצונית בכסות של מומחים בכלכלה. הם אינם מאפשרים דיון דמוקרטי בחלופות, ומשתמשים באיומים, בניצוח שר האוצר וראש-הממשלה, כדי לכפות עלינו רפורמות שאנו חוששים שיזיקו לרווחת האזרחים במדינה.

Leave a Reply