ועדת החינוך ומשרד החינוך במחלוקת על תשלומי ההורים
הודעה לעיתונות של דובר ח"כ הרב מיכאל מלכיאור מתפרסמת כלשונה
הודעה לעיתונות:
ועדת החינוך דחתה את אישור תשלומי ההורים ליום ב'
יו"ר ועדת החינוך, ח"כ מלכיאור דחה את ההצבעה על אישור התשלומים ליום ב'.
הסיבה: לא ברור לאן הלכו 55 המיליונים שהובטחו עבור תלמידים שאין בידם לשלם
בתום דיון סוער החליטה ועדת החינוך של הכנסת לדחות את אישור תשלומי ההורים בחמישה ימים עד לקבלת הבהרות ממשרד החינוך באשר לכמה מן הסעיפים אשר עלו מבקשת האישור. במהלך הישיבה התברר ליו"ר הוועדה ח"כ מלכיאור כי תקציב ההנחות לתלמידים נזקקים בסך 55 מיליוני שקלים לא הועבר במלואו לתלמידים וכי כ- 14 מיליוני ₪ מתוכו לא שולמו, וזאת בניגוד להתחייבות משרד החינוך מהשנה שעברה. "אם משרד החינוך לא עומד בהתחייבויותיו לועדה אנחנו לא יכולים לאשר את התשלומים" אמר מלכיאור "אישור התשלומים בשנה שעברה הותנה בהעברת 55 מיליוני ₪ לתקציב המלגות ואילו עתה מוסרים לי כי הסכום לא הועבר- אנו צריכים דו"ח מלא על הסכום בכדי שנוכל לאשר את התשלומים". עוד הוסיף מלכיאור כי אישור תשלומי ההורים מתבצע בכפוף להתקדמות החוק לביטולם אשר הוא פועל להעבירו עוד השנה.
חברי הוועדה מחו גם בישיבה על העלאת מחירי הטיולים ב- 50%. יו"ר המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן טען כנגד משרד החינוך ותשלומי ההורים: "אתם מקטבים את החברה הישראלית, אתם אטומים לגמרי למשפחות. חלק מבתי הספר החלשים לא מבקשים מראש כספים כי הם יודעים שאין ממי לבקש. אם המחיר לטיול הוא שחלק מהתלמידים ישארו בבית אז אין לטיול שום ערך חינוכי ומבחינתי שלא יתקיים"
ח"כ הרב מלכיאור קשר את אישור תשלומי ההורים עם אישור חוק ביטול תשלומי הורים לקריאה ראשונה בועדת החינוך: "תשלומי ההורים המהווים מס קשה ורגרסיבי יאושרו אך ורק בכפוף להתקדמות החוק לביטול כללי של התשלומים שעבר בטרומית. עם זאת, בהתייעצות עם חברי הועדה ומנכלי"ת משרד החינוך הוחלט לדחות את אישור התשלומים עד אשר יבהיר המשרד מה עלה בגורלם של 55 מיליון ₪ אשר הוקצבו להנחות לתלמידים שאין בידם לשלם וע"מ שתוקטן ההעלאה בסך 50% בתעריפי הטיולים".
ח"כ זאב אלקין התייחס אף הוא לקרן המלגות: "לא נהיה ללעג בעיני עצמנו. קרן המלגות היתה תנאי בשנה שעברה לאישור תשלומי ההוריםאך מתברר כי זה לא התקיים. ועדת החינוך חייבת לקבל הסברים מדויקים והבטחות ברורות בטרם תאשר את התשלומים.
במהלך הישיבה התפתח דיון על אכיפת תשלומי ההורים וחברי הכנסת טענו כי המנהלים גובים בפועל סכומים גבוהים בהרבה מן המותר. ד"ר חגית מאור, מפקחת מתאמת ממשרד החינוך אמרה כי אמצעי האכיפה הוגברו: "כל המנהלים שחרגו מתשלומי ההורים הוזמנו לבירור אצל מנהל המחוז ואנו רואים זאת בחומרה רבה. עם זאת מדובר בפשע ללא מלתלוננים ולכן קשה לנו למצוא את הדברים בדרך כלל".
מנכלי"ת משרד החינוך שלומית עמיחי התייחסה לביקורת שהושמעה בוועדה על אי פיקוח על תשלומי ההורים וגבייה מוגזמת: "זה לא שלא נעשה דבר במשרד החינוך- הקמנו חוליות של פקחים, ועשינו עבודה בנושא. עם זאת הדרישה לתשלומים מגיעה מההורים לאור התחרות בין בתי הספר" יו"ר הועדה מלכיאור הגיב על כך כי "כל שימוש בכסף שלא על פי המטרות והסכומים שאושרו הוא עבירה על החוק, וזהו תפקידו של משרד החינוך למנוע את המעשים הללו".
המנכלי"ת הוסיפה שאי אישור התשלומים יטיל את המערכת למערבולת "אם תרימו יד שלא לאשר את התשלומים אתם תרשו להפקרות לחגוג במערכת. אי אישור התשלומים הוא גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה".
תגיות: ועדת-החינוך, זאב-אלקין, מיכאל-מלכיאור, משרד-החינוך, שלומית-עמיחי, תקציב, תקציב-המדינה, תשלומי-הורים
קישור קבוע
תגובה אחת
Email This Post
7 באוגוסט, 2008 בשעה 6:40
ראשי משרד החינוך הם הגזירה האמיתית שהציבור "לא יכול לעמוד בה"…