עתיד מפלגת העבודה – בשדרות ולא ברעננה
מפלגת העבודה חייבת לזנוח את החיזור האינטנסיבי אחר הערים האדומות שנותנות לה חיבוק דב ולחזור ולפנות על ערי הפריפריה
מאת: רועי שינדלר, יו"ר מטה הצעירים של ח"כ עמיר פרץ
עשרות דיונים, ניסיונות, פעילויות ומפגשים מקדישים בכירי המפלגה במטרה לבחון כיצד מחזירים את תושבי הערים שמזוהות באופן מסורתי עם מפלגת העבודה לחיקה. דרכים רבות נוסו, החל מהחזרת אהוד ברק למפלגה, דרך קמפיין "ישראל חוזרת לעבודה" שהתמקד בערי המרכז, ודרך הבלטת המועמדים "הנכונים" בקמפיין של ברק, כל זאת לא הועיל מאום ותושבי רעננה, גבעתיים, הרצליה, כפר סבא ועוד המשיכו במגמה שנמשכת לאורך השנים [ה"מגמה" התבטאה במעבר מצביעים מסורתיים של מפלגת העבודה לשינוי ואחר כך לקדימה – המערכת].
כדי שמפלגת העבודה באמת תוכל להתאושש ולהשתקם היא תהיה חייבת להבין שמגמה זו אינה עתידה להשתנות בשנים הקרובות, זאת כיוון ששאלת הנסיגה בערי המרכז אינה שאלה של מי הוא המועמד שיוביל את המפלגה, השאלה היא שאלה של דרך, תושב רעננה ממוצע פיתח דעות של ימין כלכלי ומבחינתו, ובצדק, רוצה הפחתת מיסים שמשרתת אותו, מעוניין בהפרטות ושוק חופשי. העניין של תושבי הערים ה"אדומות" בסוציאליזם משול לאדם שיהיה מעוניין לירות לעצמו ברגל.
אתמול נערכה פתיחה חגיגית של סניף גבעתיים (בפעם המי יודע כמה). כל המועמדים לתפקיד יו"ר המפלגה הגיעו, כך גם המזכ"ל וגם היו"ר הזמני, הנאומים היו יפים וחגיגיים, אולם הקהל היה אותו קהל שמצביע למפלגה עוד מימי בן גוריון. פנים חדשות ורעננות לא היו בנמצא.
בניגוד אליהם, מפלגת העבודה יכולה לפנות לערי הפריפריה, המפלגה במתכונתה החדשה יכולה וצריכה להגיע לשדרות, לדימונה, למצפה רמון, לאופקים, לקריית שמונה ולבית שאן, מפלגת העבודה חוששת לעשות זאת כי באופן מסורתי הקהלים הללו מצביעים למפלגות הימין, וכי המפלגה יודעת שלא תמיד היא הצליחה לספק את הסחורה ברגע האמת ולעיתים אף חבריה ישבו בממשלת ימין וסייעו לה לעצור את חוק שכר המינימום וחוקים חשובים אחרים שיכולים היו לסייע רבות לתושבי הפריפריה.
החומר האנושי של מנהיגי המפלגה היום הוא חומר שיכול ליצור מפלגה סוציאל דמוקרטית אחידה שמדברת לאותן אוכלוסיות, כל דרך אחרת תהיה לא טבעית ולא תתקבל בציבור. רק בהנהגת עמיר פרץ ב2006 הצליחה המפלגה באמת לגעת ולהגיע לאותן אוכלוסיות, אם תצליח היום מפלגת העבודה לשוב ולדבר עליהם בקול אחד ברור ורם אזי נוכל עוד לראות את מפלגת העבודה משחזרת את ימיה הגדולים.
רועי שינדלר, יועץ משפטי למשמרת הצעירה של מפלגת העבודה ויו"ר מטה הצעירים של ח"כ עמיר פרץ
תגיות: בחירות לראשות מפלגת העבודה, מעמד-בינוני, מפלגת-העבודה, עמיר-פרץ, פריימריס, פריפריה, שדרות
קישור קבוע
42 תגובות
Email This Post
26 במאי, 2011 בשעה 8:35
×“×‘×¨×™× ×›×“×•×¨×‘× ×•×ª
זאת הדרך היחידה שמצדיקה את קיום המפלגה.
הקו שאומר "להחזיר את הבנים האובדים שהלכו לקדימה" יגזור בסבירות גבוהה גם אופי מדיניות שיהיה תאום קדימה, אם לא גרוע מזה.
26 במאי, 2011 בשעה 8:40
×ין ספק
שתמיכה בפריפריה צריכה ותמיד היתה צריכה להיות עבודת המפלגה.
26 במאי, 2011 בשעה 8:48
צודק. ×בל - יהיו הרבה תושבי ×¨×¢× × ×” שיבחרו בעבודה ×“×•×•×§× ×× ×”×“×’×© שלה ×™×”×™×” על תושבי שדרות.
למפלגת העבודה יש (או צריך להיות) מה להציע לכל אדם במדינת ישראל, תושב רעננה או שדרות.
האינטרנס הרחב (ולא הצר) של ציבורים אלו אינו שונה, לדוג' הפרטות שירותים ציבוריים חיוניים רעות לכולם בסופו של דבר – כלשון הקלישאה אנחנו באותה סירה, מעבר לסיבות מוסריות של סולידריות בין אנשים.
אנשי תנועת העבודה בעבר הכירו בכך, ורבים הזדהו איתה מתוך אינטרס ציבורי רחב וכולל ולא מתןך אינטרס אישי צר.
ואם נלך עם הדימויים במאמר, יהיו הרבה תושבי רעננה שיבחרו בעבודה דווקא אם הדגש שלה יהיה על תושבי שדרות.
26 במאי, 2011 בשעה 9:06
מזדהה ×¢× ×”×ª×’×•×‘×” של ×סתי
היא כתבה את מה שרציתי לכתוב, מילה במילה.
26 במאי, 2011 בשעה 9:41
צודק רועי! סוצי×ל-דמוקרט ×מיתי ×–×” רק עמיר
אסור לדבר לציבור מלמעלה, התעסקות בפריפריה כ"בעיה שיש לפתור" רק תרתיע אותו מלתמוך בעבודה, עמיר מגיע מהפריפריה, נמצא שם ונותן לציבור תחושה שהוא באמת מעניק כיפת ברזל חברתית. לכן, רק עמיר פרץ!
26 במאי, 2011 בשעה 9:51
צודק.
מסיבה זו יש לבחור בעמיר או בשלי שרק שניהם מדברים ברור על שינוי חברתי
26 במאי, 2011 בשעה 10:03
×–×” ×œ× ×ו ×ו ××œ× ×’× ×•×’×
המשימה של סוציאל-דמוקרטים היא כפולה:
1. לגרום לבני המעמד הבינוני להפנים שהשיטה הקיימת דופקת אותם על אף מה שנראה לכאורה כיתרונות (לדוגמה – בשיטה הקיימת הם משלמים פחות מס הכנסה) ושיש לה חלופה בת קיימא (=שבדיה).
2. לגרום לבני "מעמד הפועלים" להאמין שמפלגת העבודה (או כל מפלגת שמאל אחרת) היא-היא הצינור שישרת את האינטרסים שלהם בצורה הטובה ביותר.
במשך עשרות שנים הסוציאליסטים בישראל נכשלו בשתי המשימות.
לדעתי, שלי יחימוביץ' מובילה על עמיר פרץ בענק במשימה מס' 1 ועמיר פרץ מוביל על שלי יחימוביץ' בענק במשימה מס' 2. בין השאר, אבל לא רק – משום שהיא תלאביבית אשכנזיה והוא המזרחי משדרות.
העובדה שהם רצים ראש מול ראש במקום ביחד היא הטרגדיה הגדולה של מפלגת העבודה ב-2011, משום שיש סיכוי גבוה ששניהם יפסידו ומצנע ובוז'י יעלו לסיבוב השני.
26 במאי, 2011 בשעה 10:04
שטויות - ×ין ×ž×™×œ×™× ×חרות
שטויות – פשוט אין מילים אחרות.
עם כל הרצון הטוב להבין מהיכן עמיר הגיע והיכן היה רוצה להיות בולט וחזק – הרי שבמציאות הנוכחית מפלגת העבודה צריכה לחזור לשורשים שלה, לבסיס כוחה ולא להמציא עצמה מחדש … זה עתיד מפלגת העבודה ורק אחרי שתתבסס שוב תוכל לדאוג למימוש תוכניתה הרעיונית – כי השגים ושלטון משיגים עם קולות ולא הכרזות.
קולות משדרות או קריית שמונה זה נחמד, זה סקסי וזה מצטלם טוב … אבל אם תחבר את כל התושבים שם ביחד לא תגיע לשכונה אחת בצפון תל-אביב, הרצליה, רמת-השרון, רעננה, כפר-סבא, הוד השרון וכו'.
כואב, אבל נכון.
הדבר העצוב הוא שעמיר מתקבל היטב בערים הללו ולמרות שחלק מהאנשים שסובבים אותו מנסים להציג זאת אחרת – הרי שהוא מייצר שם הרבה אהדה ותקפידו כעת לחרוש את המרכז והשרון וחיפה ולהחזיר את המנדטים האבודים לקדימה ולא לגייס עוד שני אוטובסים שישאירו אותנו עם 5 מנדטים.
26 במאי, 2011 בשעה 10:09
פעם בעבודה שחורה היו דיונים, מאז שחצי מהמאמרים הם מאמרי תעמולה על מועמדים בעבודה אין דיונים יש חזרה על אותן עמדות של אותם אנשים. מי שתומך בפרץ מול מי שתומך ביחימוביץ בעיקר.
הקטע שזה לא נותן כלום. המחנות מבוצרים בדרכם להפסד המשותף למצנע/הרצוג בשל חוסר היכולת של המחנה להתאחד. בשל העודה שהאנשים הטובים שמנהלים את האין דיון כאן לא הולכים למנהיגיהם ואומרים להם להתעשת.
אבל העיקר שכולם נהנים. הנה גם אני אתרום את חלקי לאינדיון, אני מסכים בגדול עם מה שאיתי כתב בתגובה 7.
26 במאי, 2011 בשעה 14:05
דיאלוג זה שני מונולוגים לסירוגין (-:
26 במאי, 2011 בשעה 16:06
רק שלי יכולה
ואיך עמיר יסביר לאנשים בפריפריה את הבגידה שלו בערכים עליהם נבחר ורץ??
תושבי שדרות בחרו אותו כדי להיות שר ביטחון????
26 במאי, 2011 בשעה 16:17
כל כך טפשי,כל כך ילדותי
כמו ג'וקים מסוממים "המחנות מבוצרים בדרכם להפסד המשותף למצנע/הרצוג בשל חוסר היכולת של המחנה להתאחד."
לא ס"ד ולא בטיח:
עושה רושם שהאינטרס האישי חשוב יותר מעתיד המחנה.
26 במאי, 2011 בשעה 17:30
הפרולטר: אם תנתח את דפוסי ההצבעה במהפך של 77', תגלה שמפא"י הפסידה את השלטון ברגע שרוב המזרחים לא הצביעו לה יותר.
והיא תקבל שוב את השלטון, ביום שהם יחזרו להצביע לה.
26 במאי, 2011 בשעה 18:06
×יך ×–×” קשור?
נדב,
איך זה קשור למה שכתבתי?
הרי אתה מסביר שהעבודה ירדה מהשלטון, בגלל המצביעים המזרחיים – אבל עדין נשארה מפלגת שלטון, בגלל עשרות המנדטים שהביאה מכערים האדומות שלה.
מעבר לכך, את מוזמן מבקר ברמת- השרון, הרצליה, רעננה, צפון תל אביב וכו׳ וכנראה תופתע לגלות שהיא מפוצצת במזרחיים … אמידים ומדושני עונג … כך שבכל מקרה גיוס מזרחיים בשדרות אינו עדיף מספרית על גיוס מזרחיים במרכז …
ובלי קשר – מי דיבר על מזרחיים?! דיברתי על מצביעים.
26 במאי, 2011 בשעה 18:13
המומנטום של החיבור מחדש, שבין התושבים הישראלים המתגוררים בפריפריה חזרה למפלגת העבודה, התמעט כצעד מחאה עם דרך הדחתו המשפילה גם אותם, של ח"כ עמיר פרץ כנציגם האותנטי וכיו"ר העבודה, על ידי המחטף בסיוע פואד של אהוד ברק ויתחדש בקרוב עם הכתרתו מחדש ליו"ר מפלגת העבודה.
26 במאי, 2011 בשעה 18:28
×× ×ž×¨×ש ×ž×›×•×•× ×™× ×œ×ופוזיציה ×–×” ממש ×œ× ×ž×©× ×”
כפי שזה נראה לי, אף אחד מהמועמדים לא יביא את העבודה להיות אלטרנטיבה שלטונית. לצערי אף אחד מהם לא מציג דרך מדינית ובטחונית- צעד ראשון אותו ניתן וצריך לעשות עכשיו (כולם יודעים להגיד בערך איך יראה ההסכם בסוף, אפילו ביבי). אם לא נציג אלטרנטיבה מדינית משמעותית לביבי מובטחות לנו עוד 6-7 שנים יפות ללא השפעה משמעותית על ההתרחשויות וגם השינויים החברתיים עליהם אנחנו חולמים יחכו בסבלנות.
צריך לזכור גם שכדי לעשות מהלכים חברתיים וחינוכיים משמעותיים נדרשים מקורות תקציביים. אלה יתפנו רק כאשר נתקדם בצד המדיני על חשבון תקציב הבטחון.
והלואי שאני טועה.
26 במאי, 2011 בשעה 18:34
לתומר
היחידי ששיכול להביא אותנו לא רק להיות אופוזיציה זה מצנע.
למצנע יש את היכולות המנהיגותיות ואת האהדה בציבור להיות רוה"מ!!!
נמאס מעסקני הסתדרות ומאלו המתחנפים אליהם בשביל קולות.
צריך מנהיג אמיתי, נקי, לא מושחת וממשיך דרכו של רבין ואחד כזה הוא אך ורק מצנע
26 במאי, 2011 בשעה 18:42
ממשיך דרכו של רבין? הוא מעשן? שותה? מתרועע עם בעלי הון? לא אוהב את פרס? עומד להירצח בידי איש ימין סהרורי? היה בפלמ"ח? יעמוד בראש ממשלה שתכניס לישראל המון עובדים זרים? יעמוד בראש ממשלה שתעביר המון עובדים למעמד של עובדי קבלן?
יש לי הרבה הערכה למצנע, הייתה לי המון הערכה לרבין, חלאס עם הממשיך דרכו, בינתים מכל ממשיכי דרכו לא יצא לנו כלום.
26 במאי, 2011 בשעה 18:44
×§.
רבין? איש ישר, אמיתי, שם את החינוך בראש סדר העדיפויות, סוציאליסט ,הלך להסכם, לא נכנע לטרור. מנהיג!
כך גם מצנע!
פשוט מנהיג
26 במאי, 2011 בשעה 18:52
גם לגבי מצנע אני לא אופטימי. מלבד פרשנויות והסברים למצב המדיני הנוכחי וכל הטעויות שנעשו בדרך על ידי אחרים לא שמעתי ממנו שום אמירה משמעותית לגבי מה שאפשר וצריך לעשות עכשיו – באוירה של רשות פלסטינית מקרטעת ומסוכסכת ומפוצלת.
אם הוא היה אומר למשל שצריך לצאת מהשטחים (פינוי ישובים ולא פינוי של הצבא בשלב ראשון) כי זה אינטרס שלנו – הייתי תומך בו.
אני יודע שאנשים נרתעים ממהלכים חד צדדיים אבל תזכרו שכבשנו את השטחים באופן חד צדדי. איכלסנו אותם באופן חד צדדי. בנינו גדר באופן חד צדדי. אז אין מה לעשות, אנחנו האחראיים, אנחנו החזקים, אנחנו יכולים לקחת יוזמה ולעשות מה שנכון לנו.
לא צריך זיכרון ארוך כדי לראות איך מצנע התמודד עם המשבר הראשון שנתקל בו בקדנציה הקודמת.
ופרט לאלה, מישהו יודע מה דעתו בנושא שכר מינימום? מיסוי חברות? הגבול בין יוזמות ופיתוח אדמות אל מול טובת הציבור? הפערים הכלכליים חברתיים אצל ערביי ישראל?
גם לא אהבתי את ההבטחה להביא "אנשים משלו". היחידים מחבריו שאני מכיר ונדמה לי שהוא מתכנן להביא אני לא ממש מסמפט. אשמח לשמוע מי הם המומלצים המאושרים.
בקיצור, לא משהו בעיני. ושוב: זו רק עמדתי והלואי שאני טועה והוא יהיה אחלה מנהיג.
26 במאי, 2011 בשעה 20:51
לירון,
רבין הוא האיש שיזם את "חיים חדשים בהסתדרות".
הוא האיש שהרס את ההסתדרות ,והפריט את נכסיה לידי טייקונים.
בקיצור ירון, אתה טועה .
רבין היה מפריטן ואויב הסוציאליזם.
לגבי מצנע,לא שמענו ממנו שום דבר על בעיות החברה,על ההפרטה וכו,.
אם אתה סוציאל דמוקרט,היחידים שבאים בחשבון הם שלי או פרץ לפי בחירתך.
26 במאי, 2011 בשעה 22:14
ק – קרעת אותי מצחוק, אבל סלח לי אני רוצה להתייחס לתגובה 13 של נדב פרץ.
נדב – בתגובתך הוצאת את המרצע מן השק.
אתה צודק: הרוב בישראל הוא יהודי מדינות ערב, אבל באמת נראה לך שאפשר לקבץ אותם לקבוצה אחת ולקרוא לה "מזרחיים" ואז לטעון:
צריך את קולות המזרחיים
עמיר פרץ הוא מזרחי
צריך להצביע לעמיר פרץ
?
גודל הגזענות בהנחה הזאת גדול מגודל מדינת ישראל (הנוכחיים, לא 67).
קודם כל הקיבוץ של יהדות פרס, עיראק, סוריה, תימן, מצרים, תוניס, לוב ומרוקו ביחד – היא מעשה של טיפשות מושלמת.
אחר כך המחשבה שהם יצביעו לעמיר פרץ "כי הוא מזרחי" היא מטופשת (וגם לא מופרכת ולראיה: בגין היה פולני).
ולבסוף היא חושפת חוסר הבנה במניעי הצבעה אנושיים (בדומה אגב לטענה שצריך לבחור בין תושבי רעננה לתושבי שדרות).
צריך לבחור מנהיג (1)אמין (2) בעל קבלות (3) שישדר חזון חברתי בצורה חכמה.
כאילו אישה היא שייכת למגזר מקופח פחות מ"מרוקאי" וכאילו "נשים" ו"מרוקאים" יצביעו לדומה להם תוך התעלמות מעמדותיהם.
26 במאי, 2011 בשעה 22:41
אם מתחילים בקישור בין עדות למועמדים אולי כדאי שנסכים על עובדות:
1. איזה אחוז מבעלי זכות ההצבעה במגזר היהודי-שאינו חרדי הם מזרחיים? לא יודע אבל לדעתי ממש לא רוב, בשל הרכיב הגדול של עולי חבה"מ פלוס אתיופיה פלוס אמל"ט וצרפת.
2. נניח שנגדיר מזרחיים בצורה רחבה מאוד (לפחות 50% מהגנים מארצות האסלאם – מה שהופך אותי בן התערובת למזרחי), איזה אחוז מהם מתייחס למזרחיותו כחלק מרכזי מהזהות שלו ואיזה אחוז מתכחש לה? מי מהם נוטה בד"כ לאהוד פוליטיקאים מזרחיים ומי דווקא ההיפך?
ק (תגובה 9), אני מסכים איתך.
הפתרון האפשרי הוא לחסום לחלוטין לתגובות את כל הפוסטים בנושא הפריימריס.
26 במאי, 2011 בשעה 23:28
איתי: אני לא התחלתי בקישור בין מועמדים לבין עובדים (או לפחות, לא זו הייתה כוונתי).
הפרולטר אמר: "קולות משדרות או קריית שמונה זה נחמד, זה סקסי וזה מצטלם טוב … אבל אם תחבר את כל התושבים שם ביחד לא תגיע לשכונה אחת בצפון תל-אביב, הרצליה, רמת-השרון, רעננה, כפר-סבא, הוד השרון וכו'." – העובדות מראות שזה פשוט לא נכון, ושהפוטנציאל האלקטורלי של הפריפריות לסוגיהן הוא לא פחות משל המרכז
27 במאי, 2011 בשעה 0:42
נדב,
קודם כל – אתה קבעת בביטחון רב שהעבודה תחזור לשלטון אם רוב המזרחים יצביעו עבורה.
אבל אם מספר המזרחים-בעיני-עצמם הוא קטן משמעותית ממספר החילונים האשכנזים + משתכנזים + רוסים + חרדים + סרוגים, ממש לא ברור לי שיש יסוד לטענה הזו שלך. האם "רוב המזרחים" זה 30 מנדטים או 10 מנדטים?
עוד דבר שצריך לערער את הביטחון בקביעה הוא הסכנה בחזרת תסריט 2006: מצע/יו"ר ששואב מנדטים של מזרחים הוא גם מצע/יו"ר שדוחה מנדטים של אשכנזים. אם על כל מנדט שאתה מרוויח מהליכוד ושס אתה גם מאבד מנדט אשכנזי לקדימה/לפיד, מפלגת העבודה לא חוזרת לשלטון [אם כי ביחד עם קדימה יש סיכוי טוב יותר להעיף את ביבי וזו סיבה רציונלית קרה להעדיף את פרץ על יחימוביץ'].
לא משנה את נכנה את האפקט שהתרחש ב-2006 בקיבוצים וביישובים הבורגנים כמו גבעתיים (מצחיק שקוראים להם אדומים…) גזענות לשמה או "רק" היעדר סולידריות בין מעמד בינוני לעובדים עניים – זה מכשול אדיר בפני עמיר פרץ או כל מנהיג חברתי-מזרחי אחר שיבוא אחריו.
דבר שני – בתגובה האחרונה אתה מתייחס ליישובי פריפריה.
הבעיה היא שיש פה בלבול בין 3 משתנים שונים שהמתאם ביניהם חלקי:
מרכז-פריפריה גיאוגרפי
מוצא עדתי
מעמד סוציואקונומי
– להבים זה פריפריה גיאוגרפית, מעמד גבוה. שכונת שפירא בת"א זה מרכז גיאוגרפי, מעמד נמוך.
– ביישובים חזקים מאוד כמו רמה"ש או מבשרת יש גם שכונות עוני, כנל ביישובים די חזקים כמו רחובות או ראשון. מצד שני ב"עיירות הפיתוח" יש היום לא מעט מעמד בינוני עם צמודי קרקע מפוארים.
– הרבה מאוד מזרחים שדרגו את עצמם ליישובים/שכונות מבוססים, ולשיכוני הבלוקים של שנות ה-50 נכנסו אתיופים, עולי קווקז וחבה"מ וחרדים.
– חדירת יותר ויותר מזרחים לאליטות של אקדמיה, תרבות, צבא, פוליטיקה, הון (תשובה, צדיק)
[לי נדמה שחלק גדול מהתהליכים האלה הואצו בעידן פוסט 1977, אז אולי הליכוד זה טוב למזרחים?]
הרושם שלי הוא שחלק מהדיון הפוליטי מניח בעקיפין קשר חזק מאוד בין מעמד ס"א ובין הציר אשכנזים-מזרחים. זה עולה מבין השורות גם אצל הני מהקשת המזרחית וגם אצל האשכנזים מיסו"ד שתומכים בפרץ.
השאלה היא האם הנתונים הדמוגרפיים של 2011 באמת תומכים בזה או שהכל מבוסס על תמונה שנכונה לשנות ה-70-80?
27 במאי, 2011 בשעה 16:34
אסתי- אין ספק שיהיו תושבי רעננה שיתמכו במפלגה כשתהיה פניה לפריפריה, מה שמדאיג אותי באמת זה הפרקטיקה שחוזרת על עצמה מידי בחירות, יוצא מסמך פנימי בהול עם מדגם, במדגם כתוב שמפלגת העבודה מאבדת מכוחה 15% מהמצביעים בגבעתיים, רעננה ובקיבוצים, מתכנס מייד צוות חשיבה שנזכר שברשימה יש במקום הראשון את ברק, אח"כ בוז'י פינס יחימוביץ וברוורמן, צריך להבליט אותם ולעשות קמפיין שיהיה מוצלח בשנקין, ואז תולים שלטי חוצות "לא סחבק… מנהיג" , וכולם בטוחים שיש להם קמפיין מדהים ביד, הרי כמה חברים בצפון ת"א התלהבו מאוד מהתחכום, אותם אנשי מגיעים חבולים ומוכי תדהמה ליום הבחירות ומגלים שהם קיבלו 13 מנדטים ולא מבינים למה.
איתי- מסכים איתך שבאוטופיה אמור היה להיות מצב שעמיר ויחימוביץ חוברים, המצב הוא שכל אחד מהם מאמין שהוא ראוי להנהיג ובדיוק בגלל זה קיימת דמוקרטיה, יקום כל אחד יתמודד על מקומו ושהטוב בניהם ינצח, אני בהחלט מקווה שבמידה ושלי יחימוביץ לא תעלה לסיבוב השני היא תתמוך בעמיר ובכל מקרה משוכנע שרבים מתומכיה יעשו כך. לגבי תגובתך השנייה, אני אשכנזי מהפריפריה, כאשר דברתי על קולות מהפריפריה לא התכוונתי להוציא את השד העדתי מהבקבוק, יחד עם זאת אנחנו כן חייבים לזכור שבעת הזאת אין אפשרות שנגייס רוב קולות עם שום מועמד, לכן בהקשר הפוליטי השאלה הנשאלת איך מגייסים כמה שיותר קולות לשיקומה של המפלגה.
הפרולטר- הנסיון לחזור ל"שורשים" נוסה ע"י ברק, נוסה גם בעבר ע"י מצנע, כל קמפיין בשש עשרה השנים האחרונות מנסים להגדיר את המועמד כממשיכו של רבין, מעלים תמונות משותפות, ציטוטים ישנים והתוצאה ידועה, הציבור מתעניין במסרים של אותו מועמד, הוא צריך שיגיד בצורה ברורה מה הם התוכניות שלו ולאן הוא שואף, לא ברור כמה גובה אנחנו עוד צריכים לאבד כדי שנבין את זב.
ק.טכוליסקי- אתה יכול להתייחס למאמר כמאמר תעמולה, ובגלל העבודה שאני עומד בראש מטה הצעירים של עמיר פרץ ברור שיש גוון מסויים למאמר, אבל אתה גם יכול להתייחס אליו לגופו של עניין כאחרים וגם יכול להבין שריבוי הדעות תורם בסופו של דבר להפצת רעיון שאתה מאמין בו, הרי בטוח שאתה מעוניין לא להשאר כקבוצה קטנה וסגורה שמידת ההשפעה שלה מעוטה, אני משוכנע שגם אתה היית רוצה לדעות, לאידאלים ולרעיונות היו יצוג אמיתי והשפעה.
שי- אתמול לא הגבתי כי את כל היום שלי עשיתי בשדרות, באמת שלא חשתי איבה כלשהי כלפי עמיר פרץ, רק אהבה גדולה וחיבוק ענק, אני חושב שבקרוב מאוד יוכלו כולם להבין את עוצמת החיבוק שעמיר פרץ מקבל בשדרות, ובזכות תפקודו במשרד הבטחון, בזכות מינוי גבי אשכנזי ובעיקר בזכות כיפת ברזל תושבי שדרות חשים מידי יום את השינוי האמיתי שנגרם להם בזכות תפקודו של עמיר כשר בטחון, וברור שגם הם נהנים במקביל מהגדלת שכר המינימום והגדלת סל התרופות שנעשתה בתקופת עמיר פרץ,תושבי שדרות מבינים היטב שלעיתים את צריך לבחור את הטובה מבין האלטרנטיבות הקיימות ומשרד הבטחון היה כזה.
תומר ישראלי- היחיד שלא מכוון לאופוזיציה מראש הוא עמיר פרץ, נכון, הוא בשום מקרה לא ישב ביבי בקואליציה זה נכון, אבל ברור שביכולתו לזכות בקולות שבאופן מסורתי מצביעי ליכוד, כוחו של הגוש יגדל וניתן יהיה להקים ממשלת שמאל- קדימה, בממשלה כזו עמיר פרץ שואף להיות שר האוצר.
ירון- בדיוק מעניין החזרה למאבקי מי ממשיכו של רבין , אני מתריע פה, רבין היה ראש ממשלה מצויין, מנהיג ואישיות נעלה, המנהיג הבה צריך להיות כזה, אך לא כממשיך דרך אלא כמי שיש לו את התכונות להנהיג, ביושר, בצנעה, בנחישות ועם דרך ברורה, עמיר פרץ הוא בהחלט כזה.
27 במאי, 2011 בשעה 17:40
איתי: כ-35% מהישראלים הם מזרחים. כלומר, אם רוב המזרחים יצביעו לעבודה, יהיו לה 25 מנדטים, ובהנחה שלא כל השאר ינטשו אותה – הנה לך 30 מנדטים.
27 במאי, 2011 בשעה 18:34
רועי – בקשר לקמפיינים
כשיש לך יושב ראש שלא רוצה למכור אידיאולוגיה אז מה שנשאר זה קשקושים שמגיעים מחברות של פרסומאים דמיקולו (חמסה חמסה ושות')
אם המפלגה שלך מורכבת מאדיוטים חובבנים שלא מבינים מהי דמוקרטיה – אז ככה נראה הקמפיין שלך – לא סחבק מנהיג היה שיקוף של הנהגת העבודה בזמנו – אדיוטים ושקרנים ושנינו יודעים את זה טוב.
קמפיין אמור לבסס אמינות ולמכור התחייבויות בעתיד, לא לזיין את השכל.
עם עמיר הקמפיין היה הרבה יותר טוב (חוזה עם הציבור), למרות שגם אז היו לא מעט דברים טיפשיים כמו ההשוואות לבן גוריון (תחושב של "מה זה אדום בפנים וירוק בחוץ?")
אז בנקודה הזאת אני מסכים איתך, אבל לא בגלל שדרות או רעננה.
אגב, מי שמבין בסקרים יודע שהסקרים מתבצעים באזור חיוב 03 כאשר בת ים מייצגת את שדרות – וזה כבר קשקוש מוחלט.
27 במאי, 2011 בשעה 18:35
רועי,
לא נוסה ולא נעליים ואל תתנו לאנשים למכור לך לוקשים …; כמי שהיה מעורב בכל מערכת בחירות מאז 96 ובצורה כזו או אחרת – לא הוקעו משאבים ארגוניים ושיווקים בערים האדומות והן הוזנחו לטובת גופי המרכז השונים … בפועל חלה בהן שליקה מתמדת ועד מצבנו היום
28 במאי, 2011 בשעה 5:50
נדב,
1. 35% מהישראלים או מהיהודים?
2. 35% מבעלי זכות הבחירה? (נקודה חשובה לאור ההבדל אשכנזים/מזרחים/רוסים במס' ילדים ממוצע)
3. האם יש הערכה כמה מתוכם "מחוץ למשחק" בגלל עמדות רחוקות מדי משל עמיר בציר חרדי-חילוני או נץ-יונה?
4. ב-2006 עמיר הביא כ-8 מנדטים חדשים לעבודה, כמעט כולם ממחוזות הליכוד-שס (אבל גם קצת מצד שמאל, אותי ואת הגר שקד ויהונתן קלינגר למשל). אבל נניח לרגע שכולם מזרחיים ושכמחצית ה-11 הוותיקים הם מזרחיים ובסה"כ 11, זה עדיין לא מתקרב ליעד שהיצבת (25).
אפשר להיווכח בכך בחתך יישובים שבהם המזרחיים הם דומיננטיים.
נצחון לעבודה היה בשדרות ובמצפה רמון שם פרץ ומשפחתו מוכרים מקרוב, אבל לא בנתיבות, אופקים, טבריה, שלומי, מגדל העמק, דימונה, בית שמש והקטמונים בירושלים (מדגם חלקי)
http://go.ynet.co.il/long/content/xml/SearchMap_2.html
http://my.ynet.co.il/pic/news/election_2006/all/all.htm
5. השאלה היא לא מה קרה מאז 2006 לתמיכה בעמיר בשדרות ובמצפה (נתון חשוב לצורך ניצחון בפריימריס) אלא מה קרה לתמיכה בעמיר ביישובים שגם אז לא השיג בהם ניצחון.
בין 2006 להיום היו גם מלחמת לבנון 2 וגם (מה שחמור הרבה יותר בעיני) היעלמות כמעט טוטאלית של הקול של עמיר ממאבקים חברתיים-כלכליים בולטים.
מאוד יכול להיות שהסקרים החוזים לעבודה בראשות עמיר 7 מנדטים (ומעידים שגם המזרחים התאכזבו מעמיר) מזייפים למטה כמו שקרה ב-2006 וכמו שקורה כמעט תמיד עם שס והערבים. אבל קשה לי להאמין שהתמיכה של 2006 נותרה בעינה.
28 במאי, 2011 בשעה 15:10
פרולטר ×•×”×¢×¨×™× ×”×דומות ×›×™× ×•×™×™× ×ž×’×•×—×›×™×
אפשר להבין מה כל כך אדום בגבעתיים, ברמת השרון או בשכונות חיפאיות שבהן הצביעו מסורתית לתנועת העבודה?
נכון שמבחינה "גנטית" מדובר באנשים שהיו פעם סוציאליסטים או שהוריהם היו כאלה, בפועל מדובר בבורגנות לכל דבר ועניין. אם תציע לבורגנות הזו מדיניות מיסוי סוציאל-דמוקרטית כמו מס הכנסה גבוה לבעלי הכנסות גבוהות, מס חברות גבוה, והגדלת המיסוי על רווחי הון – אנשים ייחנקו. אם תוסיף לזה הגדלת קצבאות ילדים, בכלל תחטוף ביצים סרוחות בראש.
"הפרולטר" כדוגמה לתושב ב"עיר אדומה" אינו פועל קשה יום במפעל לעיבוד מתכת, או עובד קבלן במפעל של האחים עופר.
זהו אסף הלחמי יליד רמת השרון,
ה"פרולטר" הוא בעל חברה לפרויקטים באינטרנט שנהנה מחוזים עם מפלגת העבודה
http://www.shedim.com/forum078/profile.php?mode=viewprofile&u=13768&sid=b9fd74d93868505d9f37fe1808bcc810
http://www.hapoeluta.com/default.asp?catid={F807DB28-AA64-4781-B231-59AA1A652808}
http://www.ahoy.co.il/hebclients.html
אני ממש לא אומר שאין מקום לבני מעמד בינוני בתנועה סוציאל-דמוקרטית (הרי בפועל כל המתדיינים פה הם כאלה, כולל אותי, וגם חה"כ יחימוביץ' ופרץ משתייכים למעמד הבינוני), אבל רצוי לשמור על הכנות ולהפסיק להשתמש בכינויים שאין הרבה קשר ביניהם ובין המציאות כמו "הערים האדומות".
הסיבה שהערים שהיו פעם אדומות עברו מהעבודה לקדימה וקודם לכן לשינוי אינה קשורה רק לפרסונות שעמדו בראש המפלגה (מצנע, פרץ וברק) אלא לכך ששמאל חברתי (פרץ) ושמאל מדיני (מצנע) ממש לא נתפסים על ידי הבורגנות כמשרתים את האינטרס שלהם.
מבחינתם את הנושא הפלסטיני מספיק לפתור בנסיגה חד צדדית ו/או גדר גבוהה שתסתיר את הכיבוש – לכן קדימה היא פתרון מצוין. בתחום הכלכלה הם רוצים הפחתת מסים ולהפסיק לממן את הילדים של הדוסים והערבים וגם שלא יפריעו להם לעשות שופינג בשבת – ומכאן האטרקטיביות של שינוי.
כפי שאסתי כתבה למעלה, מדיניות הימין הכלכלי דופקת גם את המעמד הבינוני (שירותים מופרטים בתשלום, אובדן הכנסות למדינה, אובדן בטחון סוציאלי).
הבעיה היא שרוב מנהיגי השמאל לא מצליחים לשכנע בכך את רוב המצביעים של קדימה ושינוי, וגם אם כן – הם לא מצליחים לשכנע שיש להם אלטרנטיבה בת קיימא. אם יש מישהו שמתאים לתפקיד הזה – זו בפירוש שלי יחימוביץ' (בניגוד לפרץ שהדגל העיקרי שלו הוא שכר המינימום וזה לא ממש מזיז לבורגנים מרמה"ש). מצד שני, העברת קולות מקדימה לעבודה היא לדעתי יעד בעדיפות שנייה אם המטרה היא להוריד את הליכוד מהשלטון. מי שרוצה לשקם את העבודה על חשבון קדימה, צריך להתלבט בין מצנע ליחימוביץ', אבל בעיני מפלגת העבודה היא סתם צינור ושיקום הכוח שלה אינו מטרה לשמה. אם לוקחים מנדטים מקדימה והעבודה ממשיכה להיות מפלגת מלחמה והפרטה כמו שהיתה ברוב השנים האחרונות – אז מצדי כבר עדיף שתיחרב.
28 במאי, 2011 בשעה 15:17
סקרי×(לדקל)
עבדתי במספר מכוני סקרים ואני לא מכיר את הטענה שלך שהסקרים מתקיימים באזור חיוג 03. לא נכון.
28 במאי, 2011 בשעה 17:01
לאיתי,
רוב בני המעמד הבינוני המסודר,אלו אנשים שמרויחים בין 20 ל-30 אלף ש"ח נטו.
הם הרי לא ייפגעו אם יעלו מס חברות או מס הכנסה על המשתכרים מאות אלםים ומיליונים.
להיפך ,זה ייתן להם יותר רווחה על חשבון המדינה ופחות דאגה למחר.
אני לא חושב שהם כל כך מתלהבים ממשטר הטייקונים המדלל את המעמד הבינוני וגורם להגירת בניו למערב.
לדעתי יש מקום לאופטימיות.
28 במאי, 2011 בשעה 19:31
איתי,
בורות אינה מחלה חשוכת מרפא – אל תחשוש לחפש תרופה!
אתה באמת חושב שהשתלחות זולה תצליח לשנות את עמדתי ואתה באמת מאמין שניסיתי להסתתר מאחורי כינוי מטעה?!
אתה כנראה באמת בור ועם הארץ.
לעצם העניין, ׳ערים אדומות׳ הוא כינוי לישובים בהם קיבלה מפלגת העבודה קולות רבים – אכן, עירי רמת השרון היא אכן דוגמא מצויינת. אבל רק אחת.
הטענות שלב כולן לא מחוברות למציאות ולעובדות – כשהייתי מזכיר הסניף המקומי הבאנו מעל עשרת-אלפי מצביעים למפלגה והיום אנחנו מביאים פחות מארבעת אלפים … והמ לא עברו להצביע ליכוד. והם כולם עדין אנשי העבודה ובחרו ראש עיר שהוא איש הסתדרות ((וחצי מזרחי) … וכך המצב גם בשאר ערי השרון וצפון תל-אביב וחיפה.
כאשר בזמן בחירות, רחובות ערי השרון צבועות בשלטי מפלגת-המרכז/שינוי/קדימה ואנחנו מקבלים שלושה שלטים לפעילות של שלושה חודשים … אז זו לא תחרות. וכשי׳ור המפלגה (עמיר, מצנע, ברק … לא חשוב) מסביר שהוא באוטובוס לשדרות שיש לו תקציב ואין לן זמן לעשות סיבוב בעיר שבה מקבלים לפחות מנדט (כל ערי הפריפריה ביחד לא מביאות מנדט), אז התושבים מבינים שרצוי שיצביעו משהו אחר ….
אם היית מבין משהו בבחירות ולא בהשמצות – היית יודע שנוכחות בשטח ומשאבי ארגון לפני ובמהלך יום הבחירות הם שמכריעים … לא אוטובוסים לערים שכוחות אל … כי גם בערי השרון יש שכונות קשות ואנשים קשיי יום.
ואני מבטיח לך, שבהקצאת משאבים מתאימה העבודה תקבל רק ברמת השרון עוד עשרת אלפי קולות – לא פחות … אז צא ולמד לגבי כלל השרון, צפון ת״א, חיפה ודומות.
28 במאי, 2011 בשעה 19:38
נ.ב. איתי,
אני לא שואל אותך ולא מבקש את רשותך להיות סוציאל דמוקרט , עוד הרבה לפני שבכלל שמעת על המושג הזה … הדרך שבה אתה שופט בני אדם, על סמך מידע כללי ולא מבוסס הוא מביש והייתי שמח אם היית מחזיר את כרטיס חבר המפלגה שלך (שבה סבא שלי, אבי ואני חברים עוד הרבה לפניך ולפני הגברת יחימוביץ׳) והיות ואתה מסמל את כל מה שרע בבני אדם ולא הייתי רוצה שכמוך אצלי בבית… והמפלגה היא הבית שלי.
28 במאי, 2011 בשעה 23:11
מיכאל,
מס הכנסה סקנדינבי זה לא רק על הבודדים שמשתכרים מיליון שקל בחודש.
גם שכיר שמשתכר 20000-30000 שקל בחודש ייאלץ לשלם מס הכנסה גבוה יותר ממה שהוא משלם כיום, בעקבות שנים של רפורמות במס הכנסה.
יהיה צריך להסביר לו שהוא ייתן יותר למדינה אבל גם יקבל ממנה יותר, וזה לא יהיה פשוט בכלל.
למעשה זה ציר מרכזי בכל מערכת בחירות באמריקה או באירופה, בארץ הנושא הזה הוא טאבו.
שים לב כאן
http://www.blacklabor.org/?p=3014
http://www.blacklabor.org/?p=3037
http://www.blacklabor.org/?p=3056
בקרב הבורגנות שהיתה פעם בעבודה והיום בקדימה/שינוי ההנחה המקובלת היא שכספי המסים שלנו הולכים להתנחלויות, לישיבות של חרדים, לקצבאות ילדים ול"שומנים" במגזר הציבורי.
דווקא השמאל הליברלי (=מרצ, פינס, עיתון הארץ וכו') תרם במשך שנים להשתרשות הדעות האלו, תוך התעלמות מוחלטת מהכספים שמחלקות ממשלות ישראל לבעלי הון, שהם גדולים בהרבה מהכסף לישיבות או להתנחלויות.
28 במאי, 2011 בשעה 23:27
1. אסף חביבי,
למעשה אין שום סתירה מהותית בין דברי ובין דבריך וחבל שאתה פוצח במתקפה במקום לענות לגופו של עניין.
2. שים לב שלא טענתי שאתה לא סוציאל-דמוקרט בעמדותיך או שבני מעמד בינוני (כולל אותי וכולל יחימוביץ' פרץ וגוטווין וכו') אינם יכולים להיות סוציאל-דמוקרטים, הרי זו שטות לטעון כך.
הטענה היחידה שלי כלפיך באופן אישי היא שהשימוש שלך בכינוי הפרולטר הוא מדויק בערך כמו שאני אכנה את עצמי ליידי גאגא או צ'ה גווארה.
אילו היית מוכיח לי שאתה אמנם עובד קבלן או פועל כפיים ולא בעל עסק שבין לקוחותיו בעבר גם מפלגת העבודה, היה מקום לכל כינויי הגנאי שהדבקת לי (דבר שאני לא עשיתי ביחס אליך), אך מנקודה זו התחמקת בעזרת מסך עשן סמיך של אלימות מילולית.
3. אני מסכים איתך לחלוטין שבערים חזקות סוציואקונומית יש שכונות חלשות אפילו אמרתי את זה קודם (תגובה 25). אבל זה לא נוגד את עיקר טענתי.
הבריחה של תושבי השכונות החזקות ביישובים החזקים לכיוון שינוי וקדימה היא דבר שעמיר פרץ לא היה יכול להתמודד איתו בעזרת פלריגים וסטיקרים, כי המסר שלו נתפס בעיניהם כנוגד לחלוטין את האינטרסים שלהם. וכן, זה שהוא מרוקאי עם שפם לא תרם לעניין.
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=695271
אני שוב מסכים איתך שיש בהחלט פוטנציאל לשכנע את מצביעי שס והליכוד משכונת מורשה ברמה"ש להצביע לעבודה בראשות פרץ.
אבל … יכול להיות שפרץ חשב שמי שהם כבר דור שלישי לתנועת העבודה האשכנזית-בורגנית אינם האנשים המתאימים למשימה.
אולי כי הם כל כך מלאים בהיותם "מלח הארץ" שהם לא מסוגלים להתמודד עם מה ומי ששונה מהם. לראייה, הדרך שבה הגבת כאן.
29 במאי, 2011 בשעה 0:49
איתי הנחת הבסיס של עמיר פרץ לפיה אין לו שום סיכוי בערים ה"אדומות" (שיהיה) היא הנחה שגויה.
אם הייתי צריך לעבור לפסיכולוגיה בגרוש הייתי אומר לך שהבריחה של פרץ ותומכיו להתכיינות על גזענות היא רגשי נחיתות.
פרץ היה יכול לפרץ אם היה משדר גדלות נפש בדומה לאובמה שנשאל על אפשרות לגזעהטצ (כמו שהמליצו לו והוא עשה עכשיו)אבל הוא לא עשה את זה.
בסיבוב הזה תהיה לו בעיית אמינות להתמודד איתה (והוא לא עושה את זה, דבר שמבטיח את ההפסד שלו. טוב, לא לכל אחד יש אותי בתור יועץ אסטרטגי (-:) אבל למרות שאני תומך בשלי אני חושב שפרץ הוא בהחלט אחד מפורצי הדרך והסמלים של SELF MADE בפוליטיקה ולכן אני מאחל לו בהצלחה ומקווה שאם שלי לא תנצח יהיה זה הוא שיקבל את ראשות המפלגה.
29 במאי, 2011 בשעה 1:49
1. הגזענות כלפי מזרחים בערים/שכונות האמידות (ובקיבוצים) היא עובדה קיימת שמהווה מחסום קשה, זו לא התבכיינות.
גם השוביניזם שפועל נגד מועמדות נשים הוא מחסום קשה. כשם שקל יותר ליחימוביץ' וללבני לגייס נשים, לפרץ קל יותר לגייס מזרחיים (וכן, יש גם גזענות מזרחית כלפי אשכנזים).
2. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם ההטייה הטבעית נגד המזרחי ביישובים אלה היא מראש לבנות את עצמך (ולא רק בימי קמפיין) כמי שמציע דרך שמשרתת את האינטרס של המעמד הבינוני בצורה הטובה ביותר, ולהציג את העובדה שביבי-אולמרט-ליברמן (והיום: ביבי-ציפי-ברק-ליברמן) משרתים את האינטרס של קומץ בעלי הון ודופקים את המעמד הבינוני.
העובדה שעמיר פרץ הניף בעיקר את דגל שכר המינימום היתה לדעתי שגיאה – כי לרוב בני המעמד הבינוני זה לא מזיז בכלל.
http://news.walla.co.il/?w=/5707/1306056
לעומת זאת אם הוא היה מפזר סטיקרים גם על חינוך חינם מגיל שנה או על מהפיכה אמיתית בתחום הבריאות, גם ברמת השרון השבעה היו מתעניינים בו (אנחנו הוצאנו בשנה שעברה כ-4500 שח לחודש הוצאות על חינוך של שניים – שזה הרבה יותר משכ"ל אוניברסיטה).
גם בקמפיין הנוכחי של כיפת ברזל חברתית בחר המטה של עמיר לשחרר פה קודם כל הצעה קונקרטית להעלאת שכר מינימום.
כך הוא מחזק במו ידיו את תדמיתו * השגויה * כמישהו שאין לו הרבה מה למכור למעמד הבינוני. למזלו הגדול יש לו אחיין שעובד בשבילו http://www.blacklabor.org/?p=32707
וזה מחזיר אותי למה שאמרתי על שלי ועמיר בתגובה מס' 7:
הוא יודע יותר מכל פוליטיקאי פעיל בשמאל איך להגיע למצביעי ליכוד ושס.
היא יודעת יותר מכל פוליטיקאי פעיל בשמאל להגיע למצביעי קדימה/שינוי/גמלאים שהצביעו בעבר לעבודה ומרצ ובתנאי שאלו מצביעים שמעמידים את הנושא הכלכלי לפני המדיני (אלו שמודאגים יותר מהנושא המדיני יעדיפו את מצנע/לבני).
מצער מאוד ששניהם מתמודדים זה מול זה במקום ביחד. נותר לקוות שאחד/ת מהם יעלה /תעלה לסיבוב שני, וזה/זו שלא – יתגייס / תתגייס לתמוך בזה/זו שכן. הרוח שאני מרגיש מבין השורות היא שגדולים הסיכויים שעמיר יתמוך בשלי אם היא תעלה מאשר שהיא תתמוך בו אם הוא יעלה.
יש יותר מדי רמיזות בתקשורת על מידת ההערכה ששלי רוחשת לבוז'י – דבר מוזר כי מתבקש שתסמן אותו כיורש הקו הימני-מפריט של חבורת ברק. יותר מסוכן – העובדה שמצנע נדחף ע"י עופר עיני (ממש כמו ברק ב-2007) עלולה לייצר לחץ לתמיכה בו בסיבוב השני. הודעת תמיכה במצנע תבוא מן הסתם תוך הצגתו כ"אני יודעת שהוא לא ס"ד אבל הוא מנוסה ויש לו סיכויים להביא יותר מנדטים" (אותם דברים שאמרה על ברק בזמנו).
29 במאי, 2011 בשעה 8:32
איתי,
שוב מוכיח אתה רדידות ושטחיות שכאמור הייתי שמח שלא הייתה פושה במפלגת העבודה.
הסקת המסקנות שלך גובלת בחובבנות וחבל שאתה מטריח אותנו בניתוח המתבסס על כינוי (שהוא מדויק, דרך אגב והיות שאתה לא מכיר אותי, ניכר שפיתחת לעצמך יכולת לבצע הכללות מבוססת "שמות תואר" למתג אותי מעמדית ואידאית וזו עובדה שמצביעה שמקומך כנראה בתנועה שאינה בעלת אידאה חברתית המתנגדת לכל ייחוס על בסיס כזה) ומנותק מכל עובדה ומציאות.
לא טענתי שיש לגייס את תושבי מורשה ו\או שכונות מצוקה אחרות – למעשה אין לו שום עניין לפעול במחוזות הללו … היות שמפלגה מרוסקת חוזרת ליסודות ולא מנסה לגייס קהלים חדשים. אם רק היית מטמיע את הדברים שרשמתי היית מבין שבאמצעות פעילות ארגונית נכונה מפלגת העבודה יכולה להחזיר לעצמה 10 מנדטים אבודים ויותר בערים האדומות.
הנטיה שלך להציג את "… הדרך הטובה ביותר להתמודד עם ההטייה הטבעית נגד המזרחי ביישובים אלה היא מראש לבנות את עצמך (ולא רק בימי קמפיין) כמי שמציע דרך שמשרתת את האינטרס של המעמד הבינוני בצורה הטובה ביותר …" מראה כמה אתה מנותק מהמציאות בערי השרון וצפון תל-אביב ממה שבאמת מטריד אותם, מתפיסת העולם השולטת בהם וברצון שלהם לפעול למען חברה טובה יותר וללא קשר "למעמד" שתייקת אותו בהם. עלוב.
רק אשוב ואזכיר לך שראשי הערים ברמת-השרון, הרצליה וכפר-סבא הם אנשי הסתדרות\מפלגת העבודה\מר"צ שנבחרו בהתאם לדימוי הזה שלהם וניצחו, ברוב המקרים, מועמדים אשכנזיים בעלי אוריינטציה עיסקית בורגנית מובהקת … רק להראות לך עד כמה בור אתה בעניינים של מעש וחזק בתיאורית ללא הקשר למציאות.
אל תקח את זה אישי, אבל היות שראית לנכון "לחשוף אותי ברבים" היה חשוב להציג אותך ללעג בהתייחסות שלך למזרחים, לשכונות ולתארים פיקטיביים כאילו אנחנו בשנות החמישים של המאה הקודמת … עצוב.
29 במאי, 2011 בשעה 22:44
דקל: אשמח אם תפנה אותי למקום אחד שבו, כדבריך, עמיר פרץ פונה 'להתכיינות על גזענות'. עמיר לא עושה את זה, מתוך עקרון, בגלל שהוא מאמין שהבעיות של הפועל המזרחי הן הבעיות של הפועל הרוסי, האתיופי, הערבי או האשכנזי.
אם לא תמצא כזו הפניה – ואני יודע שלא תמצא – התנצלות יכולה להיות במקומה.
איתי: המאמר שלי נכתב (על ידי) מטעם מטה עמיר פרץ, ופורסם בשמי ולא בשם המטה בגלל חוסר תיאום עם המערכת. אפשר להתייחס אליו בתור אמירה רשמית של עמיר.
18 בינואר, 2012 בשעה 1:07
[…] דווקא מהליכוד שנלחם על קולות השכבות החלשות- וכפי שכבר נכתב באתר: שהם הם קהל היעד האמיתי של מפלגת שמאל מרכזית אמיתית, […]